Lütfen bir tavsiye :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

maviruz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2012
121
59
98
merhaba,
erkek arkadaşım gemi mühendisi. biz 1,5 yıldır nişanlı gibiydik, tören yapılmamış olsada yüzük takıyorduk, ailelerimizle tanıştık vs. 2 yıldır görüşüyorduk. nişanlım ile gemiye gitmeden hemen önce çok küçük bir sebepten ayrıldık. kötü bir dönem yaşıyordu, anlayış istedi ama benim yüzümden kavga ettik, ayrılalım dedi, tamam dedim kızlar inanamıyorum, biz ayrıldıktan 2 gün sonra bunu ailesi veya arkadaşları biriyle tanıştırmış. bu kızı bir kez görmüş ve kıza evlenme vaadinde bulunup gemiye gitmiş. gemiden onla görüşüyomuş 2 aydır. o kadar bunalımdaki kızın hiçbir özelliğine bakmamış. bana demişti ilk bulduğum kızla evlencem diye ama inanmamıştım. öyle biri değil normalde. o yüzden bana cevap vermiyordu 2 aydır demek ki. onu çok seviyorum ben. 1,5 yıldır yüzüğünü taktım. tek anlaşmazlık ailelerdi. ailem denizde diye istemedi, sonra da acele etmeyin evlenmekte dedi. o hemen evlenmek istiyodu, gemiye öyle gitmek. ben de okulum bitsin iş bulayım diye bekledim, master yapıyorum. onu çok seviyorum, onun da beni sevdiğini biliyorum, bu kızla neden böyle görüşüyo diye düşündüm. bunalımdan kurtulmak için bence. kızı faceden gördüm, gerçekten öyle bir görüşte aşık olunacak biri gibi değil. gerçekten beğeneceği bir kız gibi değil, hiçbir özellikleri uyuşmuyor gördüğüm kadarıyla. aşk değil aralarındaki biliyorum, geçmişleri olmadığına da eminim. emin yerden aldım bu bilgileri. artık okul falan umrumda değil, ne yapcam ben? aşkımı geri istiyorum lütfen bir akıl verin. o gemiye gitmeye bile razıyım. ama nasıl gitcem bilmiyorum. aylardır unutmayı denedim, olmadı. çünkü büyük bir sorunumuz yok. hep küçük şeylerden çıkan sıradan kavgalar sadece. ama anladığım kadarıyla ailesi bunu iyice doldurmuş. ayrılmadan bir hafta önce insanlar senin beni oyaladığını söylüyor, onları haklı çıkarma, beni bırakma gemideyken diyordu, beni sevmiyosun sevsen evlenirdin deyip ayrılıp gitti. o kızla gemiden internet ile görüşüyor bir akıl verin, ben ne yapayım geri kazanmak için onu?

Aileniz haklıymış demekki arkadaşım evlilik için acele etmeyin dediklerinde demekki sizi sevmemiş bu kişi eger sizi sevmiş olsa idi anında başka birini bulmazdı o kendine yeni bir hayat kurmuş sende artık onu düşünme kendi hayatına bak

canım ben aşka saygı duyan biri olarak nişanlının durumuna üzüldüm seviyo seni tabiki ama sen istemiyosun diye inadına yapıyo anladığım kadarıyla ben olsaydım sevdiğimi asla bırakmazdım tabı o da benı seviyosa o kıza fırsat vermezdim hemen hatamdan dönerdim kaybetmemek için her seyi yapardım canım

Şu yazdıklarınıza kendiniz inanıyor musunuz Allah aşkına?
Kız ilk görüşte aşık oluncak kız değilmiş, ailesi doldurmuş,aralarındaki aşk değil vs.
Arkadaşım seven insan hiç kimsenin dolduruşuna gelmez,tanımadığı bir kızla da evlenmeye kalkışmaz!
Türk filmi mi çeviriyorsunuz ayol?
Heee siz haklıysanız tüm bunları yapmış bir adamsa size bu karakterdeki adamden ne hayır gelir?
Masum bir kızın (diğer kızdan bahsediyorum) hayalleriyle oynayan,ailesinin dolduruşuna gelen adamın nesini istiyorsunuz?

kendine başka birini bulmadı biliyorum. 1,5 yıldır evlenmemiz için bekledi. gemideki psikolojisi çok farklı. o yüzden bu kızla görüşüyor. hiç tanımadığı biriyle evlenecek biri ne kadar düzgün bir psikolojide olabilir ki. ailesinin zoruyla o kızla tanıştığını da biliyorum kızla cuma günü tanışmış, cumartesi son kez buluştuk o kadar kötüydü ki hali. hala benimle evlenmek istiyordu. ben sevgimizden eminim, yoksa üzülmezdim hiç. çok zorluklar yaşadık biz.

ben de böyle düşündüm, önceleri çok üzüldüm, diğer arkadaşlar gibi düşünüp şerefsiz olduğunu yazdım vs. ama kızın nasıl bir kız olduğunu görünce anladım, kız sürekli bunu çok sevdiğini söyleyip ilgileniyor. kız döndüğünde beni bırakırsan kendimi öldürürüm diyormuş ya. nasıl bir kız anlayın, sadece bir kez gördüğü adama diyor.

kız aileleri genelde hep aynı şeyi söyler erken ,bekle kızım gibi butun anne babalar evladının yanına kımseyi yakıstırmaz hep bi bahane bulurlar mukemmelıyetçidir aileler ondan bence erken demişlerdir evlenme demişlerdir nişanlısı da evlenmek istiyor amam bu kızcağız ertelemiş diye inadına yapıyo diye düşünüyorum erkeklerde bu deli cesareti var

O kıza da acıdım yazık. Nişanlın üzüntüsünden midir sinirinden midir sana inadından mıdır nedense artık o kızı kullanıyor. 1 kez gördüğü kıza evlenme sözü veriyor. Ki kız da saf herhalde inanmış buna.

ona kızdım, onun kötü biri olduğunu düşünüp unutmaya çalıştım. olmuyor. çünkü bir sürü olay oldu, hep kırıldı, üzüldü ve sabretti. beni bırakmadı. kötü biri değil o. şu an sadece bunları atlatmak için yapıyor bunları biliyorum. bu yeni kız nişanlımın benden ayrıldıktan 2 gün sonra kendiyle tanıştırıldığını biliyor. ayrıca 2 yıldır görüştüğümüzü de. nasıl bir karakteri var anlayın işte.

Neden bir tek karşı tarafı yani o kızı suçluyorsun arkadaşım hata senin nişanlında okumuş etmiş meslegini eline almış birisi kimse kimseyi zorla görüştüremez bence bunlar bahane eger o kızla görüşmek istemeseydi görüşmezdi zaten demekki istiyor ki görüşüyorlar 2 aydır

ben diğer kızı suçlamıyorum ama sen bence ona fırsat verme ipleri eline al bıran önce yoksa kaybedersin tatlım söyliyeyım

kız suçlu kız

o kadar doğru yazmışsınız ki aynen böyle oldu çok kötüyüm, aileme de bişey anlatamıyorum. çıkmazdayım. Allah'a yalvarıyorum hep. benim derdim ne evlenmek ne de yalnız kalmamak. ben sadece onu çok sevdiğimden üzülüyorum. ama artık bişeyler yapmak istiyorum onu kaybetmemek için.

o kız 30 yaşında, küçük değil. saf da değil bence. daha iyisini bulamayacağı için yapışmış kalmış.

Kızın nasıl olduğundan ziyade, bir tartışmada her şeyi hiçe sayıp ayrılan bir adam, 2 gün sonra başkasına evlenme vaadi veriyorsa; benim için mümkünse o gemiden bir daha inmesin...

kızı faceden gördüm, gerçekten öyle bir görüşte aşık olunacak biri gibi değil. kım eski sevgilisinin yeni sevgilisini beyenırki zaten ama bukarda aşağılamıyın bakın sonuçta şimdi onunla bırlıkte demekki bişiler bulmuş demekki okızda sızı görse amanda ne güzzel kızmış dıyceni sanmıyorum bırde okul falan umrumda değil demişsiniz bence herşeyi bır kenara bırakın vee okulunuzu düşünün

ben diğer kızı suçlamıyorum ama sen bence ona fırsat verme ipleri eline al bıran önce yoksa kaybedersin tatlım söyliyeyım

biz 3 ekimde ayrıldık, 5 ekimde kızla tanıştırlmış. 7 ekimde de gemiyle gitti. 6 ekimde yanımdaydı. kesinlikle başkası var demedi, kızı sevmiş olsa derdi. ben bu kızı geçen hafta öğrendim. hep kötü şeyler yazdım nişanlıma. ama dünden beri pişmanım. kızın işine yaradı bu tavrım. artık değişcem. benim 2 yıllık emeğim var. kötü gününde, hastalığında hep yanındaydım ben onun. ev bakıyorduk eylül ayında biz.

ee kız 30 yasında gemi muhendisi bulmuş kaçırı mı ??csnım sen ne yapacaksan bıran önce yap nısanlın inat yapıyo yazık o kıza da ona da mutlu olamaz ve o kızı da mutlu edemez arama imkanın varsa ara derim ben zira ben asla sevdiğimi boş bırakmazdım uçardım heralde

kastettiğim şuydu, hani bazı kızlar vardır çok bakımlı, biz kızlar bile görür görmez beğeniriz. bu kız öyle bakımlı biri değil demek istedim. yoksa kızı kötülemek değil niyetim. Allah'ın yarattığı herşey güzeldir. erkekleri biliyoruz ama işte. bazı kızlara hemen gönülleri kayar.

arıyorum açmıyor. ben kimseyi eğitimle yargılamam. ama ben de yüksek mühendisim. o kız lisans bile okumamış. yani kastettiğim hiçbir özellikleri uyumuşyor. nişanlımı tanıyorum, o böyle konulara normalde önem veren biri. beni hep teşvik etti okulum için.

maviruz bence olaya yanlış açıdan bakıyorsun. Bu şekilde baktığın sürece çözemezsin, çünkü "o kız"a takılı kalıp bütünü göremezsin. En başından beri yazdıklarında kızı o kadar küçümsedin ki...
Ben sana ne olacağını söyleyeyim. Bir yolunu bulup birleşeceksiniz. Ailen de sen de "dersinizi almış" olacaksınız (tabii nişanlının gözünden yazıyorum). Evleneceksiniz.
Sonra "o kız" gelip buraya derdim var diye yazacak da yazacak...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…