Lütfen bir tavsiye :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

haklısınız, düşündüm bunları 1 haftadır. kendimi onun yerine koyunca anlayabiliyorum neden bunları yaptığını. güveniyorum çünkü beni aldatmadı. istese benden ayrılmadan da bu kızla görüşebilirdi. ben nişanlıma melek de demiyorum. tek bildiğim gerçekten ağır bunalım geçiriyordu giderken. ben hep sizlerin yazdığı gibi olumsuz düşündüm, şerefsiz olduğunu düşündüm. ama ona yapılan onca şeyden sonra böyle mutlu olacağını sanıyor. bilmiyorum. Allah'a sığınıyorum sadece.

bunları şöyle öğrendim, önce beni aldattı sandım. 1 günde bir kızın böyle bir ilişkiye razı olacağı aklıma gelmedi. nerden tanıştıklarını araştırınca öğrendim. evlenme ısrarı yaz başından beri vardı. yaz başından beri hep erteledik. maddi durumumuz düzelsin istedik, okulum bitse iyi bi işim olcaktı vs.

kızı şundan da anlamaya çalıştım. 1 kez gördüğü, 2 yıllık ciddi bir ilişkisi bitmiş bir erkeği hemen böyle kabul etmesi, görüşmesi, bu kadar bağlanması bana tuhaf geldi sadece.

hiçbirşey yazmıyım mı artık ona? kızı öğrenince 1 hafta birşey yazmadım. ama içim çok acıyordu, dün yazdım, seni anlamaya çalışıyorum dedim.

sevgi çok değişik birşey, yerinizde ben olsam. kıza bak derdim, nelerle uğraşıyor. ben böyle biri değilim aslında, mantıklıyım. ama ikimiz için üzülüyorum. herşey çok farklı olabilirdi, bana hep dedi evlenelim, okuluna öyle devam et diye. ben herşey tam olsun diye bekledim

kızı şundan da anlamaya çalıştım. 1 kez gördüğü, 2 yıllık ciddi bir ilişkisi bitmiş bir erkeği hemen böyle kabul etmesi, görüşmesi, bu kadar bağlanması bana tuhaf geldi sadece.

Doğru, haklısınız.
Tuhaf...
Bizlere göre tuhaf ama.
Ben şahsen kendi adıma yapmam, yapamam.
O hanıma göre hiçbir sorun olmayabilir, ilk tanıştığı günden itibaren evlilik niyetiyle kurulan, özellikle ailelerin desteklediği bir ilişki var ortada.
Beyefendinin karakterini bilemem ama işi gücü iyimiş, niyeti de belli, herkes layık görmüş onları birbirlerine.
Bu açıdan bakınca ona göre bir sorun görünmüyor ortada değil mi?

Bence yapabileceğiniz en güzel şey, onun en yakın arkadaşlarından biriyle görüşün, tabi sizi seven biri olsun.
Durumu anlatın, bir nevi ulaşmak adına yardım isteyin.
Onun gösterdiği doğrultuda bu durum neymiş neciymiş iyice öğrenip hareket edin.

Son düzenleme:

teşekkür ederim. işte ulaştığım birinden böyle bir kez gördüklerini ,şimdi de gemiden intetnet ile görüştüklerini öğrendim. depresyona girmekten korkuyorum. tek istediğim onun yanına gidebilmek. ben onu aldatmadım, kötü bişey yapmadım. bana bunları neden yapıyor. sevmediyse neden gideceği gün bile hemen evlenelim diyordu. kafam durdu artık.

hergün yarın geçer diyorum, ama geçmiyor işte. tam unuttum derken gittiğimiz bi yerden geçiyorum, başlıyorum ağlamaya. o buraları görmüyor, gemide, uzakta. beni hatırlatan hiçbirşey görmüyor. ben düğün yapmayı planladığımız yerleri görüyorum, oturduğumuz bankı, gittiğimiz hastaneyi, beni beklediği yerleri. ben onu tanıyorum, kötü biri değil o. kötü olsaydı keşke, unutsaydım hemen.

ben hayatımda ilk kez 2 yıl biriyle görüştüm, hayatıma ondan önce de sadece 1 kişi girmişti. ve ilk kez evlenmeyi düşünmüştüm, razı olmuştum. o kızla kendi özelliklerimi yazmammın sebebi artık o kadar çaresizim ki belki beni tercih eder de kalbimdeki acı biter diyorum. o hale geldim.

kötü biri değilse neden sizden ayrıldıktan 2 gün sonra başkasını buluyor. illa hemen evlenmesi mi lazım.

Benim gördüğüm buradaki en büyük sorunlardan biri ailelerin işin içine girmiş olması.
Her şeyi geçtim, düzeldiniz diyelim.
Ama siz biliyorsunuz o aile başka bir kızı sizin ardınızdan onunla tanıştırdı.
Yani siz bir nevi istenmiyorsunuz, bu her durumda ortaya çıkacak ve canınızı sıkacak.
Beyefendi açısından da onlara tekrar rest çekip ben kendi istediğimi yapacağım demek var bir de.

İnternetten görüşüyorlarsa içinizi döktüğünüz bir mail yazın, ama tüm samimiyetinizle.
Pişmanlığınızı, kızgınlığınızı, arzu ettiklerinizi ve hayallerinizi dökün oraya sayfalarca.
En sonunda da sizi en iyi anlattığına inandığınız anınızı yazın, o güne ait bir fotoğraf da eklerseniz şahane...
O günlere dönmek ve bu anılardan binlerce biriktirmek istediğinizi ifade edin.
Onun bu maile vereceği cevabı beklediğinizi ve yeniden başlamak adına onun tek bir hareketini beklediğinizi de ekleyin.
Aklında eskileri canlandırmak ve artık evlilik istediğinizi duyması belki şok etkisi yaratır ve ne yaptığını oturur tekrar bir düşünür akıllıca.

ben ders çalışmaya çalışayım artık. ağlamaktan gözlerim şişti, başım ağrıyor. tek bildiğim giderken bana çok kızgındı, onu oyaladığıma, hiç evlenmeyeceğime inanmıştı. sevsem hiçbirşeyi önemsemeden çoktan evlenirmişim, böyle demişti. oysa gerçekler böyle değil.

evet, çok güzel bir fikir teşekkür ederim. mailimi okur mu bilmiyorum ama yazacağım. evlenmeyi artık istediğimi mesajla yazdım ama cevap yok. inanmadığını biliyorum. çünkü yazın da bir kez böyle rest çekmişti. ben de evlencem hemen dedim. barıştı. sonrasında bu gemi seferi çıkınca erteledim. çünkü herşey otursun istedim, zorluk yaşamayalım dedim, mantıklı davrandım, duygusal değil. ama pişmanım. o kızla tanıştığı gün 5 ekim. 6 ekimde görüdğümde kızdan haberim yoktu, ayrılmamak için tamam bugün gidip evlenelim dedim.cumartesi bugün evraklar yetişmez dedi. yarın da gemiye gitti. ailesine benim için daha önce de rest çekmişti, ailesinden mi çekiniyor bilmiyorm. ailesinin de aslında benimle ilgili büyük bir sorunu yok. oğulları yuva kuramamış, bekar evlerinde sürünmüş diye düşünüyorlarmış. ailesiyle mi görüşsem acaba?

ailemin onu istememesinden, değer görmemekten bunalmış. ben onu sevmiyomuşum, öyle dedi.

tamam ama hemen birini mi bulması lazım bu sebeplerden dolayı.o aklına koymuş evlenecek siz ya da başkası bunu gördüm ben evlenmeye takmış durumda.
insan sevdiğinide evlenmiyor diye bırakmaz bekler sonuna kadar bence...

Ailesiyle görüşmeniz sakıncalı olabilir, sizi üzebilirler.
Oğullarını da bu şekilde belki dolduruşa getirebilirler diye düşünüyorum.
Siz ilk aşamada nişanlınızla aranızda halletmeye çalışın, ailesine durumu açıklayacak kişi o olsun.

Açıkçası kendimi beyefendinin yerine koyduğumda ancak şöyle bir şeyden etkilenirim; demişsiniz ya düğünümüzü yapmak istediğimiz yerler vs var diye.
Onlarla ilgili tüm bilgileri edinip, davetiyeden yüzüklere, gelinlik damatlıktan yemek menüsüne, oturacağınız evden mobilya tercihlerine kadar fotoğraflarla süslenip bir klasör oluşturulduğunda kendi kendime derim ki, işte hazır.
Beni istiyor ve bekliyor.
Bu bana yapılan çok büyük bir jest ve tamamen inanmam için en büyük kanıt olurdu.

Ben sizi diğer topikten de tanıyorum maviruz, aynı kaderi paylaşıyoruz, ne şanslısınızki karşınızdaki adam sizi çok istemiş, keşke zamanında herşeyi göze alıp beraber yola devam etseymişsiniz, ben de şuan master öğrencisiyim, dese ki evlenelim 1 dak durmam engel değilki bu birbirinizi tanıyorsnuz, e mesleğinşz elinizde. ama hiçbir şey için geç değil. Ortada yanlış anlaşılma var, illa bir durum var. Bir şekilde uydu telefonundan da olsa bulun ulaşın. Mail atın kayıtsız kalamaz. Bu adamların kafası biraz farklı çalışıyor, gerçekten eminseniz karşılıklı sevgiye, geç olmadan iletişime geçin.

ben de böyle düşündüm önce. kim olursa olsun biriyle evlenmek için evlencek dedim. sonra da düşündüm peki bu adam nasıl bu hale geldi diye? böyle biri değildi çünkü, olsa şimdiye kadar çoktan evlenirdi. psikolojisi iyi değil, gemide zaten çok kötü bi ortam var. kendini böyle avutuyor bence. beni gemide bırakma sakın diyordu, gemide terkedildiği için intihar eden bir adamı anlatmıştı ayrılmadan 1 hafta önce. erkekler bizim gibi değil, biz ayrıldıktan sonra aylar geçse kimseyi düşünemiyoruz. ama o kızı sevdiğinden değil, sırf hayatında biri olsun diye bunu yapıyor.

inanın gidebilsem o gemiye giderim, beni işe alacaklarını bilsem hiç durmam. ben endüstri mühendisiyim. aslında master değil, doktora yapıyorum, yazmaktan utandım önce niyeyse. doktora yapan bir akademisyen bunlarla mı uğraşıyor demesin kimse istedim (( okulda ne problemleri çözüyoruz. ama hayat çok zor ( ben o gemiye gidebilir miyim acaba? bunu nasıl öğrenebilirim?

gemide farklı bir psikolojiye sahip oluyor gibilerinden bi cümle yazmışsın peki bu tarzda birisiyle evlendiğinde kavga ettiğinizde boşluğunu başkalarıyla doldurmak isterse? baksana 2günde başkasını bulmuş evlenincede bulursa...bence herşeyin hayırlısı.gemici ile çok çok zor olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…