Yani sizin hakkınız diye düşünüyorsunuz?
Bunca emek ettiniz, badireler atlattınız ama başkası gelip bunlara 2 günde hiçbir şey yapmadan kondu...
Bu mantıkla hareket edelim, hakkınızı yiyen ya da başka birinin hazıra konmasına müsade eden kim?
Yapmayın Allah aşkına, bu kadar kör olmayın.
Sevdiğiniz adamı melek ilan ederken diğer hanımı iblis yaptınız.
Siz onu bunu bırakın da asıl, nişanlınızı affedebilecek misiniz?
Sizin yerine başkasını koymaya çalıştığı için bunu hazmedebilecek misiniz?
Tek amacı evlenmek olan bu kişinin, siz ya da başkası farketmiyorsa onun gözünde, ben olayım diye mücadele edebilecek misiniz?
Bu soruları güzelce düşünün, sakin olduğunuz bir anda.
Yanıtlarınız evet olursa, evellallah kk hanımları bunu da çözer, verdikleri öneri ve destekle sizleri barıştırır.
Ama önemli nokta işte, bir daha bu beye gönül rahatlığı ile arkanızı dönebilecek misiniz?...
Bence kızın eğitimini, fiziki özelliklerini, karakterini, araştırmak yerine. nişanlının bu davranışını düşün seni seviyorsa neden senden ayrıldı.. o gemiye gitmeden evlenelim dedi. sende master yapıcam evlenemem dedin diye ayrılalım dedi. bana biraz bahane gibi geldi..
kızı şundan da anlamaya çalıştım. 1 kez gördüğü, 2 yıllık ciddi bir ilişkisi bitmiş bir erkeği hemen böyle kabul etmesi, görüşmesi, bu kadar bağlanması bana tuhaf geldi sadece.
Doğru, haklısınız.
Tuhaf...
Bizlere göre tuhaf ama.
Ben şahsen kendi adıma yapmam, yapamam.
O hanıma göre hiçbir sorun olmayabilir, ilk tanıştığı dünden itibaren evlilik niyetiyle kurulan, özellikle ailelerin desteklediği bir ilişki var ortada.
Beyefendinin karakterini bilemem ama işi gücü iyimiş, niyeti de belli, herkes layık görmüş onları birbirlerine.
Bu açıdan bakınca ona göre bir sorun görünmüyor ortada değil mi?
Bence yapabileceğiniz en güzel şey, onun en yakın arkadaşlarından biriyle görüşün, tabi sizi seven biri olsun.
Durumu anlatın, bir nevi ulaşmak adına yardım isteyin.
Onun gösterdiği doğrultuda bu durum neymiş neciymiş iyice öğrenip hareket edin.
hergün yarın geçer diyorum, ama geçmiyor işte. tam unuttum derken gittiğimiz bi yerden geçiyorum, başlıyorum ağlamaya. o buraları görmüyor, gemide, uzakta. beni hatırlatan hiçbirşey görmüyor. ben düğün yapmayı planladığımız yerleri görüyorum, oturduğumuz bankı, gittiğimiz hastaneyi, beni beklediği yerleri. ben onu tanıyorum, kötü biri değil o. kötü olsaydı keşke, unutsaydım hemen.
teşekkür ederim. işte ulaştığım birinden böyle bir kez gördüklerini ,şimdi de gemiden intetnet ile görüştüklerini öğrendim. depresyona girmekten korkuyorum. tek istediğim onun yanına gidebilmek. ben onu aldatmadım, kötü bişey yapmadım. bana bunları neden yapıyor. sevmediyse neden gideceği gün bile hemen evlenelim diyordu. kafam durdu artık.
Benim gördüğüm buradaki en büyük sorunlardan biri ailelerin işin içine girmiş olması.
Her şeyi geçtim, düzeldiniz diyelim.
Ama siz biliyorsunuz o aile başka bir kızı sizin ardınızdan onunla tanıştırdı.
Yani siz bir nevi istenmiyorsunuz, bu her durumda ortaya çıkacak ve canınızı sıkacak.
Beyefendi açısından da onlara tekrar rest çekip ben kendi istediğimi yapacağım demek var bir de.
İnternetten görüşüyorlarsa içinizi döktüğünüz bir mail yazın, ama tüm samimiyetinizle.
Pişmanlığınızı, kızgınlığınızı, arzu ettiklerinizi ve hayallerinizi dökün oraya sayfalarca.
En sonunda da sizi en iyi anlattığına inandığınız anınızı yazın, o güne ait bir fotoğraf da eklerseniz şahane...
O günlere dönmek ve bu anılardan binlerce biriktirmek istediğinizi ifade edin.
Onun bu maile vereceği cevabı beklediğinizi ve yeniden başlamak adına onun tek bir hareketini beklediğinizi de ekleyin.
Aklında eskileri canlandırmak ve artık evlilik istediğinizi duyması belki şok etkisi yaratır ve ne yaptığını oturur tekrar bir düşünür akıllıca.
kötü biri değilse neden sizden ayrıldıktan 2 gün sonra başkasını buluyor. illa hemen evlenmesi mi lazım.
ailemin onu istememesinden, değer görmemekten bunalmış. ben onu sevmiyomuşum, öyle dedi.
evet, çok güzel bir fikir teşekkür ederim. mailimi okur mu bilmiyorum ama yazacağım. evlenmeyi artık istediğimi mesajla yazdım ama cevap yok. inanmadığını biliyorum. çünkü yazın da bir kez böyle rest çekmişti. ben de evlencem hemen dedim. barıştı. sonrasında bu gemi seferi çıkınca erteledim. çünkü herşey otursun istedim, zorluk yaşamayalım dedim, mantıklı davrandım, duygusal değil. ama pişmanım. o kızla tanıştığı gün 5 ekim. 6 ekimde görüdğümde kızdan haberim yoktu, ayrılmamak için tamam bugün gidip evlenelim dedim.cumartesi bugün evraklar yetişmez dedi. yarın da gemiye gitti. ailesine benim için daha önce de rest çekmişti, ailesinden mi çekiniyor bilmiyorm. ailesinin de aslında benimle ilgili büyük bir sorunu yok. oğulları yuva kuramamış, bekar evlerinde sürünmüş diye düşünüyorlarmış. ailesiyle mi görüşsem acaba?
teşekkür ederim. işte ulaştığım birinden böyle bir kez gördüklerini ,şimdi de gemiden intetnet ile görüştüklerini öğrendim. depresyona girmekten korkuyorum. tek istediğim onun yanına gidebilmek. ben onu aldatmadım, kötü bişey yapmadım. bana bunları neden yapıyor. sevmediyse neden gideceği gün bile hemen evlenelim diyordu. kafam durdu artık.
tamam ama hemen birini mi bulması lazım bu sebeplerden dolayı.o aklına koymuş evlenecek siz ya da başkası bunu gördüm ben evlenmeye takmış durumda.
insan sevdiğinide evlenmiyor diye bırakmaz bekler sonuna kadar bence...
Ben sizi diğer topikten de tanıyorum maviruz, aynı kaderi paylaşıyoruz, ne şanslısınızki karşınızdaki adam sizi çok istemiş, keşke zamanında herşeyi göze alıp beraber yola devam etseymişsiniz, ben de şuan master öğrencisiyim, dese ki evlenelim 1 dak durmam engel değilki bu birbirinizi tanıyorsnuz, e mesleğinşz elinizde. ama hiçbir şey için geç değil. Ortada yanlış anlaşılma var, illa bir durum var. Bir şekilde uydu telefonundan da olsa bulun ulaşın. Mail atın kayıtsız kalamaz. Bu adamların kafası biraz farklı çalışıyor, gerçekten eminseniz karşılıklı sevgiye, geç olmadan iletişime geçin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?