Ailesiyle görüşmeniz sakıncalı olabilir, sizi üzebilirler.
Oğullarını da bu şekilde belki dolduruşa getirebilirler diye düşünüyorum.
Siz ilk aşamada nişanlınızla aranızda halletmeye çalışın, ailesine durumu açıklayacak kişi o olsun.
Açıkçası kendimi beyefendinin yerine koyduğumda ancak şöyle bir şeyden etkilenirim; demişsiniz ya düğünümüzü yapmak istediğimiz yerler vs var diye.
Onlarla ilgili tüm bilgileri edinip, davetiyeden yüzüklere, gelinlik damatlıktan yemek menüsüne, oturacağınız evden mobilya tercihlerine kadar fotoğraflarla süslenip bir klasör oluşturulduğunda kendi kendime derim ki, işte hazır.
Beni istiyor ve bekliyor.
Bu bana yapılan çok büyük bir jest ve tamamen inanmam için en büyük kanıt olurdu.
gemide farklı bir psikolojiye sahip oluyor gibilerinden bi cümle yazmışsın peki bu tarzda birisiyle evlendiğinde kavga ettiğinizde boşluğunu başkalarıyla doldurmak isterse? baksana 2günde başkasını bulmuş evlenincede bulursa...bence herşeyin hayırlısı.gemici ile çok çok zor olur.
merhaba,
erkek arkadaşım gemi mühendisi. biz 1,5 yıldır nişanlı gibiydik, tören yapılmamış olsada yüzük takıyorduk, ailelerimizle tanıştık vs. 2 yıldır görüşüyorduk. nişanlım ile gemiye gitmeden hemen önce çok küçük bir sebepten ayrıldık. kötü bir dönem yaşıyordu, anlayış istedi ama benim yüzümden kavga ettik, ayrılalım dedi, tamam dedimkızlar inanamıyorum, biz ayrıldıktan 2 gün sonra bunu ailesi veya arkadaşları biriyle tanıştırmış. bu kızı bir kez görmüş ve kıza evlenme vaadinde bulunup gemiye gitmiş. gemiden onla görüşüyomuş 2 aydır. o kadar bunalımdaki kızın hiçbir özelliğine bakmamış. bana demişti ilk bulduğum kızla evlencem diye ama inanmamıştım. öyle biri değil normalde. o yüzden bana cevap vermiyordu 2 aydır demek ki. onu çok seviyorum ben. 1,5 yıldır yüzüğünü taktım. tek anlaşmazlık ailelerdi. ailem denizde diye istemedi, sonra da acele etmeyin evlenmekte dedi. o hemen evlenmek istiyodu, gemiye öyle gitmek. ben de okulum bitsin iş bulayım diye bekledim, master yapıyorum. onu çok seviyorum, onun da beni sevdiğini biliyorum, bu kızla neden böyle görüşüyo diye düşündüm. bunalımdan kurtulmak için bence. kızı faceden gördüm, gerçekten öyle bir görüşte aşık olunacak biri gibi değil. gerçekten beğeneceği bir kız gibi değil, hiçbir özellikleri uyuşmuyor gördüğüm kadarıyla. aşk değil aralarındaki biliyorum, geçmişleri olmadığına da eminim. emin yerden aldım bu bilgileri. artık okul falan umrumda değil, ne yapcam ben? aşkımı geri istiyorum lütfen bir akıl verin. o gemiye gitmeye bile razıyım. ama nasıl gitcem bilmiyorum. aylardır unutmayı denedim, olmadı. çünkü büyük bir sorunumuz yok. hep küçük şeylerden çıkan sıradan kavgalar sadece. ama anladığım kadarıyla ailesi bunu iyice doldurmuş. ayrılmadan bir hafta önce insanlar senin beni oyaladığını söylüyor, onları haklı çıkarma, beni bırakma gemideyken diyordu, beni sevmiyosun sevsen evlenirdin deyip ayrılıp gitti. o kızla gemiden internet ile görüşüyor bir akıl verin, ben ne yapayım geri kazanmak için onu?
Maviruz gemisini biliyor musun peki, nerede olduğunu falan görebiliyorsan, Türkiyeye uğrama ihtimalinde görüşürsün hemen
limandan gemiye nasıl geçeceğim ki?
limandan gemiye nasıl geçeceğim ki?
Erkek arkadasiniz uzak yol gemisinde calisiyor anladigim kadariyla. Calistigi sirketin internet sitesinden veya is arkadaslarindan geminin rotasini, ugrayacagi limanlari arastirabilirsiniz. Sansiniza vize gerekmeyen bir bölgede de durabilir gemi. 30 yasindasiniz alin ucak biletini gidin bir noktada yakalayin. Bunu ask filmi senaryosu olsun diye yazmiyorum. Bence de aranizda ne gecerse gecsin iki gün icinde baska bir kiza ümitler vaatler veren birine ne derece güvenilir. Ama erkek arkadasinizi siz taniyorsunuz ve aldiginiz bilgiler oradan buradan. Facebook`ta su yazilmis bu yazilmis... Bana o kizin varligindan bahsetmedi diyorsunuz emin olmak istiyorsaniz kendisinden dinleyin. Varsa cesaretiniz binin bir ucaga ugrayacagi bir limanda bekleyin. Unutamiyorsunuz ve kafanizda bitiremediginiz tamamlayamadiginiz seyler var.
20`li yaslarda olsaydiniz böyle bir fikir asla sunmazdim size. Ama 30 yasindasiniz ve belli bir egitim seviyesindesiniz.
Köpekler gıbı pısman olucak bırak olsun eger kaderınde. Bı ınat ugruna senı bırakıyosa. Bırak gıtsın bı hayır olmaz ondan zaten sana zamana bırakmerhaba,
erkek arkadaşım gemi mühendisi. biz 1,5 yıldır nişanlı gibiydik, tören yapılmamış olsada yüzük takıyorduk, ailelerimizle tanıştık vs. 2 yıldır görüşüyorduk. nişanlım ile gemiye gitmeden hemen önce çok küçük bir sebepten ayrıldık. kötü bir dönem yaşıyordu, anlayış istedi ama benim yüzümden kavga ettik, ayrılalım dedi, tamam dedimkızlar inanamıyorum, biz ayrıldıktan 2 gün sonra bunu ailesi veya arkadaşları biriyle tanıştırmış. bu kızı bir kez görmüş ve kıza evlenme vaadinde bulunup gemiye gitmiş. gemiden onla görüşüyomuş 2 aydır. o kadar bunalımdaki kızın hiçbir özelliğine bakmamış. bana demişti ilk bulduğum kızla evlencem diye ama inanmamıştım. öyle biri değil normalde. o yüzden bana cevap vermiyordu 2 aydır demek ki. onu çok seviyorum ben. 1,5 yıldır yüzüğünü taktım. tek anlaşmazlık ailelerdi. ailem denizde diye istemedi, sonra da acele etmeyin evlenmekte dedi. o hemen evlenmek istiyodu, gemiye öyle gitmek. ben de okulum bitsin iş bulayım diye bekledim, master yapıyorum. onu çok seviyorum, onun da beni sevdiğini biliyorum, bu kızla neden böyle görüşüyo diye düşündüm. bunalımdan kurtulmak için bence. kızı faceden gördüm, gerçekten öyle bir görüşte aşık olunacak biri gibi değil. gerçekten beğeneceği bir kız gibi değil, hiçbir özellikleri uyuşmuyor gördüğüm kadarıyla. aşk değil aralarındaki biliyorum, geçmişleri olmadığına da eminim. emin yerden aldım bu bilgileri. artık okul falan umrumda değil, ne yapcam ben? aşkımı geri istiyorum lütfen bir akıl verin. o gemiye gitmeye bile razıyım. ama nasıl gitcem bilmiyorum. aylardır unutmayı denedim, olmadı. çünkü büyük bir sorunumuz yok. hep küçük şeylerden çıkan sıradan kavgalar sadece. ama anladığım kadarıyla ailesi bunu iyice doldurmuş. ayrılmadan bir hafta önce insanlar senin beni oyaladığını söylüyor, onları haklı çıkarma, beni bırakma gemideyken diyordu, beni sevmiyosun sevsen evlenirdin deyip ayrılıp gitti. o kızla gemiden internet ile görüşüyor bir akıl verin, ben ne yapayım geri kazanmak için onu?
ben de böyle düşündüm önce. kim olursa olsun biriyle evlenmek için evlencek dedim. sonra da düşündüm peki bu adam nasıl bu hale geldi diye? böyle biri değildi çünkü, olsa şimdiye kadar çoktan evlenirdi. psikolojisi iyi değil, gemide zaten çok kötü bi ortam var. kendini böyle avutuyor bence. beni gemide bırakma sakın diyordu, gemide terkedildiği için intihar eden bir adamı anlatmıştı ayrılmadan 1 hafta önce. erkekler bizim gibi değil, biz ayrıldıktan sonra aylar geçse kimseyi düşünemiyoruz. ama o kızı sevdiğinden değil, sırf hayatında biri olsun diye bunu yapıyor.
Arkadaşım durumun zor , buna benzer bi olay yaşamıştı bi erkek arkadaşım . sevgilisini çok seviyordu ama bi türlü ailesi yüzünden evlenemiyorlardı kız da hep erteliyordu . Sevmeyen bi adam zaten evlenmek istemez . sonra ayrıldılar ve arkadaşım ailesinin dolaylı yoldan tanıştırdığı kızla konuşmaya başladı sebebi ise sadece ailem biliyorsa tanıştırdıysa doğrudur iyidir beni sever vs idi . O kız seni biliyorsa zaten sürekli senden dolayı tartışma yaşarlar . Bence git konuş ya da ara yalvarır gibi değil ama kendinide sevginide küçük düşürme . duygularını en iyi şekilde ifade etmeyi dene bence . Rabbim hepimizin yardımcısı olsun .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?