• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen hakemlik yapın ve yardımcı olun :(

sevgilimin tepkisine ne diyorsunuz peki? kime sorsam haklı çocuk diyorlar o aramadığı için bende aramıyorum sorunca tamam tepkisi yanlış ama aramayarak onu haklı çıkarıyorsun onu sevmediğini düşündüğü için seni sıkıştırıyor diyorlar. bir de geçmişteki olayımı biliyor anlatmıştım. onu bıraktığım için kendisini de bırakacağımı düşünüyor. oturdum konuştum ağladım yalvardım ama hala onu çok sevdiğime inandıramıyorum onu bırakıp gideceğimi düşünüyor bu yüzden de çok gergin davranıyor. ama benimle görüşmek istememesi neyin nesi onu bende çözemiyorum.

kaynana ile beraber oturacağını sonra belirtmişsin bu evlilik değil cehenneme gidişin olur siz evliliğin ne demek olduğunu biliyormusunuz.? :-(

benim annemede babanemle aynı evde oturuyor evet bazen ciddi sorunlar cıkabiliyor ama ben büyüdüğüm için artık babamda dahil artık pek fazla kimse bişey diyemiyor

sevgilimin tepkisine ne diyorsunuz peki? kime sorsam haklı çocuk diyorlar o aramadığı için bende aramıyorum sorunca tamam tepkisi yanlış ama aramayarak onu haklı çıkarıyorsun onu sevmediğini düşündüğü için seni sıkıştırıyor diyorlar. bir de geçmişteki olayımı biliyor anlatmıştım. onu bıraktığım için kendisini de bırakacağımı düşünüyor. oturdum konuştum ağladım yalvardım ama hala onu çok sevdiğime inandıramıyorum onu bırakıp gideceğimi düşünüyor bu yüzden de çok gergin davranıyor. ama benimle görüşmek istememesi neyin nesi onu bende çözemiyorum.

kusura bakma ama bence sacmalıyor erkek arkadasın böle bi zamanda senin yanında olması gerekir bu olayı beraber atlamanız lazımken senin üstüne atmıs oluyor korku böle değildir gercekten kaybetceğinden korkan insan sevdiğini yalnız bırakmak kaybetmemek içinde elinden geleni yapar

İlk yorumumda zaten söylemiştim erkek arkadaşının saçmalamış.
Ailesinden vazgeçen o olmayacak tabi rahat davranıyor senin üzerinde zaten bunun yükü varken birde seni yalnız bırakıyor aramıyor. Tam tersi bu zamanda daha çok destek olması gerekmezmiydi?
Eğer arkadaşınız olgun biri olsaydı, bu dönemde siz kaçma yanlısı olsanız bile o mücadeleci olmalıydı.
:umursamaz:

İlk yorumumda zaten söylemiştim erkek arkadaşının saçmalamış.
Ailesinden vazgeçen o olmayacak tabi rahat davranıyor senin üzerinde zaten bunun yükü varken birde seni yalnız bırakıyor aramıyor. Tam tersi bu zamanda daha çok destek olması gerekmezmiydi?
Eğer arkadaşınız olgun biri olsaydı, bu dönemde siz kaçma yanlısı olsanız bile o mücadeleci olmalıydı.
:umursamaz:

bencede cok haklısınız gercekten sacmalamıs

İlişkinize inansaydı bir çözüm veya orta yol bulmaya çalışır, ılımlı davranırdı. Ancak korkuları var ve sizi de zor durumda bırakıyor.

Onu sevmediğinizi düşünüyorsa daha neyin kavgası bu?

Size ve ilişkinize gerçekten güvenmiyorsa niye siz yalvarıyorsunuz ki? Sizin de zaten ne kadar zor durumda olduğunuzu görmüyor mu?

Hem sevginize inanmasın, hem "ya baban ya ben" desin, hem de sizinle görüşmesin. Oldu canım! Siz de kara sevdalı gibi "canım kayınvalideciğimle birlikte oturacağım" diyip gezin.

Kusura bakmayın ama bence ikinizin de biraz olgunlaşmaya ihtiyacı var.

bunda anlaşılmayacak bir şey yok bir an önce evlilik meselesini hallet diye kapris yapıyor ki bence yanlış
sen kararını vermişsin gibi zaten biz ne desek boş

kesinlikle aileni bi tarafa atıpta onunla kaçma.hayatının hatasını yapmış olursun.ikinci büyük hatada beraber oturman zaten.kolay bişeymi zannediyosun sen birlikte oturmayı.ne kadar seversen sev aynı evin içinde illaki çıkıcak tartışmalar anlaşmazlıklar.mutsuz olursun hemde iki kat mutsuz olursun.hem aileni bırakıp gittiğin için hemde böyle bi evlilik yaptığın için.arkanda kimse olmaz.emin ol kendini sahipsiz hissedersin

son konuşmamızda aynen bunları söyledim. sen neden aileni bırakamıyorsun da ben bırakmak zorunda kalıyorum dedim. sen gel ben herşeyi bırakırım ama sorun bende değil senin ailende diyor. tamam çık gel ben razıyım herşeye diyor. bütün bahaneleri geri savuruyor yani. ben senin için herşeyden vazgeçmeye hazırım sen benim için bi babanı ikna edemiyorsun diyor.

son konuşmamızda aynen bunları söyledim. sen neden aileni bırakamıyorsun da ben bırakmak zorunda kalıyorum dedim. sen gel ben herşeyi bırakırım ama sorun bende değil senin ailende diyor. tamam çık gel ben razıyım herşeye diyor. bütün bahaneleri geri savuruyor yani. ben senin için herşeyden vazgeçmeye hazırım sen benim için bi babanı ikna edemiyorsun diyor.

neyden vazgeçecekmi,ş sevgiliniz örneğin

sakın bir hata yapıp kaçıyım deme canım. bir kere herşeyim hazır sen yoksun derken hani ev bile yok ortada. ailenin sözünü dinlemenş tavsiye ederim

okuyorum tabiki ama ben bunları dert edecek yapıda bi insan değilim biraz fazla gamsızım. zaten herkes sen erkek olmalıymışsın der. eşya bakmaya ben müstakbel kaynanamı götürürüm onun görüp beğenmesi hoşuma gider mesela. benim için bu tür şeylerin önemi yok. ev eşya para konuşulanlar din mezhep hiç biri önemli değil. tek istediğim sabah uyandığımda ilk onu görmek. sonrasında gördüğüm yaşadığım şeyler umrumda bile değil.

şimdi hersey sana çok kolay gelebilir.insan yeri gelince ailesiyle anlaşamamazken sen kayınvaldenle aynı evde kalacaksın.burda okadar çok yazılar okudumki...kayınvalidesinle aynı evi paylaşıp sonrada çok pisman olan...inş.sizde olmaz.ama en güzeli insanın kendi evi...yeri gelecek eşinle başbaşa kalmak isteyeceksin.en basiti ayaklarını uzatıp tv izlemek isteyeceksin ama.kayınvalden evde olduğu için bunların hiçbirini yapamayacaksın.dünyaya bir kere geliyoruz....hayat kısa canım.başkalırının kahrını çekmeye değmez

Sizin için nelerden vazgeçmeye hazırmış, pardon?

Ondan vazgeçersiniz diye korkuyor, sizi elden kaçırmamak için en âdi baskılarla bir an önce evlenmek istiyor, siz ailenizle ne sorun yaşamışsınız umurunda bile değil, alıp sizi anasının evine kapatacak, siz orada sığıntı gibi kalacaksınız, zamanla ailenizle görüşmenize bile karışacaklar çünkü sizin aileniz "sorunlu", karışacaklar çünkü arkanızda olsun istemeyecekler, öylece bezgin hayatı yaşayacaksınız.

Ve siz bu adama, bu zihniyete rağmen bu hayatı yaşamaya can atıyorsunuz.

eşiminde ailesinden vazgeçmesini istemem bende ailemi ezip geçmem onlar bizim ailelerimiz onlarla hayata gözlerimizi açtık
çok saçma evlilik için ailelerden vazgeçmek falan siz evlenin ayrı bir eve çıkın ailelerinizlede görüşün zamamn zaman yani olması gereken bu değilmi

vazgeçmeye hazır olduğu şey ayrı yaşamak. yani ben senin ailenle yaşamayı bile kabul ediyorum ama sen benim için sabırlı olamıyorsun dediğimde tamam ayrı oturalım yeter ki sen gel diyor.

Canım,
evlilik öncesinde kurulan hayaller, beslenen iyi niyetler,
öncesinde görmezden gelinen kusurlar gibi olmuyor.
Evlenmeden önce dersin ki;
sadece sevdiğimin yanında uyanayım gerisi boş...
Ama bi evlen, bi eşinin ailesiyle aynı evde yaşamaya başla o zaman birdaha görüşelim senle.

Bak bu forumda evli birçok arkadaş var, tecrübelerini sana yazan çok kişi var,
o kadar güzel yazılar yazılmış ki arkadaşların ellerine, ağızlarına sağlık.

Mezhep farklılığı çok büyük bir sorun olabilir, bazı ailler önemsemez
ama senin baban için çok önemli bir farklılık.
Hadi diyelim babanı zar-zor ikna ettin, evlendin,
bir de kayınvalidemlerle yaşayacağım diyorsun,
ailen, baban seni görmeye, senin evine hiç gelemezler,
mezhep farklılığı olan kişilerle fazla muhatap olmak istemezler.
Belki babanı evliliğe ikna edebilirsin ama
evlilik sonrası da çok büyük sorunların çıkması kaçınılmaz bir durum.

Bir de sevgilinin tepkisi kesinlikle hatalı bence.
Seni seviyorsa, istiyorsa sabırla bekleyecek.
Ben eşimle aynı memleketten değiliz,
babam beni hep memleketimizin yerlileriyle evlendirmek istemiştir.
Eşimi söylediğimizde başka şehirden, tanımam, bilmem diye istemedi,
üstelemedik, zamana bıraktık.
Sonra eşimle tanıştırdık, babam eşime ilk görüşte aşık oldu :),
maşallah araları da çok iyi şu an.
Babamın istemediği, direttiği sürede eşim birkez bile üff demedi,
40 yıl da olsa, baban beni tanımayı kabul edene kadar beklerim,
babadır, seni sokakta bulmadı, baban razı olmadan bu iş olmaz dedi,
sabırla babamın gönlünü bekledi.

Canım evlilik olayını tamamen gönlüne, duygularına bırakma derim ben.
Mantık ve duygu karışımın "evet" demeden sakın bu evliliğe tamam deme,
sevgilinin hareketi de çok hatalı bunu da hesaba kat iyi düşün canım.

vazgeçmeye hazır olduğu şey ayrı yaşamak. yani ben senin ailenle yaşamayı bile kabul ediyorum ama sen benim için sabırlı olamıyorsun dediğimde tamam ayrı oturalım yeter ki sen gel diyor.

Evlendiği kadına ayrı ev açmayı bir lütuf olarak mı görüyor? Hey Allahım...

maddi olarak onların yanımızda olması bizi rahat ettirecek. en azından hemen bi ev alabileceğiz. zaten yeterince vakit kaybettim yaşım 26 ev sahibi olmadan çocuk istemiyoruz ikimiz de. evlenicez sorunlar maddi imkansızlıklar içinde bi hayata başlamayı bende istemiyorum. varsın onlar da olsun ama biran önce evimiz çocuğumuz olsun. herşeye toz pembe bakmıyorum malesef. işin bide bu boyutu var. azıcık aşım kaygısız başım zamanı değil artık yaşadığımız zaman. maddi olarak zorlanarak birbirimizi yıpratmak daha mı iyi? en azından maddi problemlerimiz daha aza inecek. bende bunu düşünerek kabul ediyorum. baştan banka cüzdanına bakamadım malesef :):) bu şaka tabiki ama sevdim bi kere ve onunla her yola çıkarım. bide babam bunu anlasa keşke..

maddi olarak onların yanımızda olması bizi rahat ettirecek. en azından hemen bi ev alabileceğiz. zaten yeterince vakit kaybettim yaşım 26 ev sahibi olmadan çocuk istemiyoruz ikimiz de. evlenicez sorunlar maddi imkansızlıklar içinde bi hayata başlamayı bende istemiyorum. varsın onlar da olsun ama biran önce evimiz çocuğumuz olsun. herşeye toz pembe bakmıyorum malesef. işin bide bu boyutu var. azıcık aşım kaygısız başım zamanı değil artık yaşadığımız zaman. maddi olarak zorlanarak birbirimizi yıpratmak daha mı iyi? en azından maddi problemlerimiz daha aza inecek. bende bunu düşünerek kabul ediyorum. baştan banka cüzdanına bakamadım malesef :):) bu şaka tabiki ama sevdim bi kere ve onunla her yola çıkarım. bide babam bunu anlasa keşke..

bu yorumunuzdan sonra daha ıyı anladımkı sız evlılık yapmıs olmak ıcın evlenmek ıstıyorsunuz bence.ama işin sonunu goremıyorsunuz..hayır mı şer mı dusunmuyorsunuz hıç.sırf yeterınce vakıt kaybettım yasım bılmem kac oldu daha ev alıp cocukta yapıcaz dıye böylesıne körükörüne bir evlılıge ımza atılmamalı.

başkalarına bel bağlayacağınıza sevgilinizle sırt sırta verip çalışıp biriktirip yine alırsınız ev alacağım diye aynı evde otururken birde iyice aranız açılmasın uzaktan bakmak ayrı aynı evi paylaşmak ayrı

Back
X