• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen hakemlik yapın ve yardımcı olun :(

maddi olarak onların yanımızda olması bizi rahat ettirecek. en azından hemen bi ev alabileceğiz. zaten yeterince vakit kaybettim yaşım 26 ev sahibi olmadan çocuk istemiyoruz ikimiz de. evlenicez sorunlar maddi imkansızlıklar içinde bi hayata başlamayı bende istemiyorum. varsın onlar da olsun ama biran önce evimiz çocuğumuz olsun. herşeye toz pembe bakmıyorum malesef. işin bide bu boyutu var. azıcık aşım kaygısız başım zamanı değil artık yaşadığımız zaman. maddi olarak zorlanarak birbirimizi yıpratmak daha mı iyi? en azından maddi problemlerimiz daha aza inecek. bende bunu düşünerek kabul ediyorum. baştan banka cüzdanına bakamadım malesef :):) bu şaka tabiki ama sevdim bi kere ve onunla her yola çıkarım. bide babam bunu anlasa keşke..

Bana göre de devir "Azıcık aşım, kaygısız başım" devri canım.
Evlilikte en önemli şey kaygısız baştır, huzurdur.
İnsanın huzuru olmayınca ne aşı, ne evi, ne arabayı, ne parayı görüyor gözü...

Çook iyi düşün, bazı kesin yargılara odaklanma canım,
babanın ve burda sana iyi düşün diyen insanların düşüncelerinin de
en az snin düşüncelerin kadar doğru olabileceğini düşün.

Hakkında hayırlısı olsun artık ne diyelim...

maddi olarak onların yanımızda olması bizi rahat ettirecek. en azından hemen bi ev alabileceğiz. zaten yeterince vakit kaybettim yaşım 26 ev sahibi olmadan çocuk istemiyoruz ikimiz de. evlenicez sorunlar maddi imkansızlıklar içinde bi hayata başlamayı bende istemiyorum. varsın onlar da olsun ama biran önce evimiz çocuğumuz olsun. herşeye toz pembe bakmıyorum malesef. işin bide bu boyutu var. azıcık aşım kaygısız başım zamanı değil artık yaşadığımız zaman. maddi olarak zorlanarak birbirimizi yıpratmak daha mı iyi? en azından maddi problemlerimiz daha aza inecek. bende bunu düşünerek kabul ediyorum. baştan banka cüzdanına bakamadım malesef :):) bu şaka tabiki ama sevdim bi kere ve onunla her yola çıkarım. bide babam bunu anlasa keşke..

Kayınvalide ile oturmak, ev almadan çocuk istememek, bunlar tercihlerdir, istediğinizi seçersiniz. Ama maddi olarak zorlanmak farklı, başkasının evinde sürekli gözetim altında yaşamak ayrı bence. Bazı lükslerinizden kısarak baş başa huzurlu olabilirsiniz, ama öbür türlü huzurlu yaşamanız bence zor. Dediğim gibi, "yaşam standartlarım daha düşük olsaydı da kocamla kendi evimde huzurlu olabilseydim" diyen kadınlar o kadar da azınlıkta değil. Ayrıca çoğu kadın "ev alacak parayı biriktirelim ayrı eve çıkarız, belimizi doğrultalım ayrı eve çıkarız" vaadleriyle evleniyor ama birlikte düzen kurulduğu zaman onu bozmak öyle kolay olmuyor. Anneler rahatları bozulsun istemiyorlar, adamlara göre zaten hava hoş, gelinler kendi kendilerini yiyorlar. Bunları da düşünün. İnanmazsanız "eşi ve ailesi" forumunu şöyle bir tarayın. Genelleme yapmak bazen doğru değildir ama manzara ortada yani. Ama yine de kararlıysanız bu kimseyi ilgilendirmez, babanızı bile.

maddi açıdan rahat edeceğim diye ateşe yürümek sizin aynı evde yaşamayı kabul etmeniz. ayrı ev açacakmış, ne fedakarlık(!) normali budur zaten. yaşınız geçmiş değil. hatanın büyüğünü yaparsınız. ayrı evde maddiyat için birbirimize gireriz sıkıntı çekeriz diyorsunuz ama, ailesi yüzünden birbirinize girmeniz sanki daha basit bir şeymiş gibi.. daha olgun düşünmenin vaktidir.
babanızın tavrını bırakın bi kenara. sizin daha büyük bir sıkıntınız var bence. yapması gereken şeyleri şimdiden lütuf gibi sunuyor evleneceğiniz adam. yarın bunun sonu ne olur iyi düşünün.

ailesinin istemediği biriyle evlenenler genellikle pişman oluyor.
tanıdıklarımın çoğu böyle.
baban tanımak dahi istemiyorsa vardır bi bildiği.
ben olsam dinlerdim sözünü.
mezhep farklılığı önemsenmeyecek bişey değil bencede.

Bence de yaşını neden sorun ediyorsun ki, benim ablam 27 yaşında evlendi ben içimden ne kadar geç evlendi ben daha erken evlenicem dedim 28 yaşımda evlendim.
Yaş hiç önemli değil, birbirinizi sevdikten sonra ama yangından mal kaçırır gibi de evlenilmez.
Ayrıca evim olsun ondan sonra çocuk diyorsanız işiniz zor, hayat hiç belli olmaz herşeyi maddiyata bağlamayın.
Tabi demek istediğim işiniz gücünüz olsun, çocuğunuza bakabilecek durumunuz olsun ama ev almak için kayınvalide yanında yaşamak zorunda kalmayın.
Sizinkiler belki iyi insanlar olabilir, iki taraf ta mükemmel olabilir bilemem sizin tercihiniz ama ev almak için evliliğinin en güzel yıllarını kayınvalideyle yaşayıp berbat eden insanları anlamıyorum.
Değil aynı evde aynı şehirde bile yaşamak istemiyorum ben. Bana bile bunu dedirttiler.
Ki beni tanıyan bilir insanlarla çok kolay anlaşırım, sorun çıkarmam, uyumluyumdur. Ben de önceden daha ılımlıydım bu konuda.

şimdi nasıl cayayım bu fikrimden bunu ona nasıl anlatırım nasıl söylerim. baştan kabul ettin şimdi neden sorun çıkarıyorsun diyecek. bi dünya problem de onun için çıkacak. ben sorun istemiyorum nerde ne şartta olursa olsun farketmez. mutlu olmak istiyorum sadece. kimsenin ne yaptığı umrumda değil ben mutlu olayım herkes de seyretsin benim mutluluğumdan mutlu olsun. bu bu kadar zor mu? illa kötü huylu kötü fikirli mi olur bütün insanlar? anlayamıyorum.

bana göre evleneceyin erkek dayatmacı olmamalı
çok kıskanç olmamalı bunlar senin sevdiğinin göstergesi değildir onun karakter özelliğindendir

senin fikirleini almalı
sana ve ailene saygılı olmalı

aynı evde yaşamak taraflar çok iyiniyetli, özenli olsalar bile yanlış. evliliğin ilk yılları iki insan düzen kuracak, birbirine alışacak, balım cicim samimiyeti yaşamak isteyecek. bunların geri dönüşü yok. bir daha o ilk günler, o heyecan, o yoğunluk öyle hissedilmiyor. yıpratıcı bir süreç bu koşullarda aynı evde yaşamak. herkes iyi olsa bile ancak diş sıkılarak geçirilir. yazık bence

şimdi nasıl cayayım bu fikrimden bunu ona nasıl anlatırım nasıl söylerim. baştan kabul ettin şimdi neden sorun çıkarıyorsun diyecek. bi dünya problem de onun için çıkacak. ben sorun istemiyorum nerde ne şartta olursa olsun farketmez. mutlu olmak istiyorum sadece. kimsenin ne yaptığı umrumda değil ben mutlu olayım herkes de seyretsin benim mutluluğumdan mutlu olsun. bu bu kadar zor mu? illa kötü huylu kötü fikirli mi olur bütün insanlar? anlayamıyorum.

zor arkadasım gercekten zor..bu sartlarda mutlu olabılmen hakıkaten zor tum kalbımle soyluyorum bunu.simdi sen amann benı ne kadar tanıyorsunuz karsımdakı ınsanları nereden bılıyorsunuzda böyle konusuyorsunuz dıyeceksın ama gorunen köy kılavuz istemez sen kendınden pay biç işte kac yıllık babanla bıle anlasamıyorsunuz bak ne problemler cıkıyo agzınızın tadı kacıyo kaldıki kayın valıde kayın peder ıle anlasabılmek hemde her dakıka aynı evde...bılemıyorum ne derece mumkun.hele bırde gorumce falan varsa eyvah eyvah derım...

bence tecrübesizliğinizden dolayı her şeyi olduğundan kolay sanıyorsunuz. yani babanız olur kızım dese evlenip mutlu olacaksınız. umarım bu kadar insanın anlatmaya çalıştığını iş işten geçince farketmezsiniz.

Ama bu da nedir yani.. 7 yıl çıktın 20 kere istemeye geldiler hastanelerde kaldın yine de vermedi baban böyle bişey olur mu bekleyin vazgeçer Allah Allah...tamam babanız iyi güzel de en sonunda yine sizin kararınız olmalı diye düşünüyorum bu kadar müdahale nedir yani ne yapmaya çalışıyor hiçç anlamadım işiniz çok zor üzgünüm ama bence bunu da kabul etmeyecek babanız.. çok kızıyorum bu derece müdahale eden anne babalara ya mal sahibi gibi her dedikleri harfiyen olacak o kadar değil pardon ama sonuçta sizin de aklınız çalışıyor değil mi bazı şeyleri hesap ediyorsunuz..seni kaybedecek sonunda farkında değil baban

herhangi biri ile yada eşinin ailesiyle anlaşamaman onların kötü senin iyi niyetli olduğunun göstergesi değilki
her insan farklı özelliğe alışkanlıklara sahip
ve farklı alışkanlıklara sahip olunduğunda aynı evde yaşamak çoğu zaman oroblem olabilir

sorun çıksın çıkacaksa, evlenince daha kolay mı çözülüyor sorunlar. tabi ki evlenmeden bütün kartlar serilecek ortaya. ki sonradan taraflar çok sürpriz yaşayıp üzülmesin. ben böyle karar verdim bunu istiyorum diyeceksiniz. nedir yani. şimdiden bu kadar çekinirseniz evlenince artacağı kesin olan sorunları nasıl çözeceksiniz.

şu an benim kuzenim de sizin durumunuzda ama onlar biraz daha yumuşadılar
amcam farklı mezhepten birine asla kız vermem derdi(zamanında bi olay gelmiş başına o yüzden)
ama şimdi kuzenim ne yaptı ne etti kabul ettirdi
geçenlerde amcamlara geldiler ailece
sonra babamlar onlara gittiler
amcam zorda olsa kabullendi.
İster istemez bazı durumlar laf söz ediliyor evliliklerde
ama ucunda ölüm yok,babanız hiç değilse bi tanısa
çok sevecek belki de.
ama şu durum var birlikte oturmak pek cazip gelmedi açıkçası
kendi özelinizi unutun derim...

tamam anladım zor. ama ne yapmam gerek?

bana kalırsa oncelıkle kafandan su yasım geldı gecıyor fıkrını bır an önce atıp saglam kafayla dusunmen gerekıyor.hesabını kıtabını saglam yapıp saglam adımlarla ve ne ıstedıgını bılerek evlılık yapmaya karar vermen gerek.eksılerı artıları ve burada yazılanları bı dusun tasın derım.ona gore erkek arkadasını karsına al ve acık acık konus ama butun teferruatıyla herseyı konusun .cunku gırmeye kalkıstıgın yol cok çetın bır yol.zoru secıyorsun cunku.ayrıca tartısmalar cıkar dıye sakın olması gerekenlerden cekınme olacaksa olacak tabiiki bu işin geri dönüşü yok maalesef konusulacak mevzu varsa evlenmeden konusulmalı.sonradan anlamı kalmıyor.sonucta bıraz zaman tanıyın bırbırınıze ve makul dusunerek bu yola cıkın.

Konuş etraflıca arkadaşınla,
ailen zaten birlikte yaşayacağınızı bilmeden bu kadar tepki gösteriyorsa duyunca daha çok üzülmezlermi?
O zaman tepki vermezler mi?
Erkek arkadaşın madem hazır, madem kabul ediyor, lafta kalmasın. aileyle oturma fikrini tamamen kaldırın ortadan,
hem zaten bunları şimdi söylemeyeceksen ne zaman söyleyeceksin.
Senin yaptığın fedakarlıkla onun ayrı ev tutması bir olabilirmi
size yapılan bir jest değil olması gereken bu zaten.
Ayrıca kimse sorunlarla uğraşmak istemez ama her mutluluğun, her güzel şeyin bir bedeli var.
kendinizden eminseniz kararlı bir şekilde konuşup, sabır gösterip yolunuza devam edin.

ailemin birlikte oturacagımızdan haberi yok demişsin
evlenmene ikna olsalar bile bu yüzden sorun çıkmayacakmı??
sorunlarla dolu bir ilişki sorunlarla dolu bir evlilik...
sevgilin seni hep zor durumda bırakıyo görünen o ki..allah yardımcın olsun cnm bnm.

yorumlar için herkese teşekkürler.
öncelikle ailem birlikte oturacağımızı daha bilmiyor bile o konuda bi tepkileri yok. o konuyu kabullendim bile sorunum yok benimde.
annemi sormuşsunuz annemin tek derdi büyük ablam ben yokmuşum gibi davranıyor genelde o yüzden desteğini alamıyorum onun için babam ne derse o.
tek destediğim erkek kardeşim. onunda fazla sözü geçmiyor evde.
daha öncede böyle bi konu oldu 7 yıl çıktım en az 20 kere istemeye geldiler ben hastalandım 25 gün hastanede kaldım babam yine de sevdiğim adama vermedi beni.
şimdi de siz karışmayın vazgeçer diye söylüyormuş evdekilere babam.
kaçmayı zaten düşünmüyorum ama babam çok katı bu konuda. kesinlikle iznim yok diyor başka bişey demiyor.

canım baban daha önce fikrini kabul ettirmiş sana yine kabul ettiririm diye düşünüyor demekki. ama onu da anla cidden çok zor kabul edilen bişey aileler için mezhep farkı. kültür köken farkı bile çok zor kabul edilir ve evliliklerde problemlere neden olur. ama sakın kaçma ikna olana kadar bekle o nasıl inat ediyor sende inat et. asla olmaz , imkansız diye bişey yoktur.

bişey daha.. ben bu konuda tecrübeli değilim ama her gün neler okuyoruz burda.. senin o içine sindirdiğin kabullendiğin aynı evde oturma konusu ilerde senin başına çok işler açar canım bence o konuyu birdaha düşün.

Canım yanlış anlama kırmak istemem seni ama aşk başka birşey evlilik başka birşey. Sabah uyandığında tabi ki onu görmek istersin ilk, ama sorunlarla, insanlarla uğraşmaktan belki gözün eşin de dahil kimseyi görmek istemeyecek. Ama aynı evde ailesiyle oturduğun için mecbur güleryüzlü bir şekilde hiçbir şey olmamış gibi davranman gerekecek. Eşinle duyarlar diye tartışamayacaksın bile hep içten kemirecek dertler seni. Aşkla beraber huzur varsa evlilikte o zaman dediğin olur. Ama bunun için önce ailenin rızasını almalısın. Eşini ne kadar seversen sev, babana ne kadar kızarsan kız aile sığınılacak bir limandır, üzerimizdeki hakları çok büyük, onların bir yanlışı bile olsa sen ört rızalarını almadan evlenmeye kalkışma.

Belki farkında değilsin erkek arkadaşın şimdiden dediğim dedik dayatmacı davranıyor. İleride ailesiyle problem yaşadığında seni koruyabilecek mi? Üstelik şimdiden seni köşeye sıkıştırıyor, babana karşı dolduruşa gelme sakın. Bak o ailesinden kopuyor mu? "İstersen ayrı ev tutarım" lafta kalmasın öncelikle evlenmeden mutlaka evinizi tutun. Bu işler gamsızlıkla, kafaya takmamakla çözülmez. Erkek arkadaşının otoriter davranarak seni sindirmesine izin verme.

Ailesi dünyanın en iyi insanları bile olsa ileride problemler çıkar onlardan olmasa bile senden veya eşinden kaynaklı ama çıkması muhtemeldir. Herkesin evlenir evlenmez evi olmuyor kiraya çıkabilirsiniz ya da bir süre para biriktirebilirsiniz. Yani erkek arkadaşının dediği gibi keşke bir tek sen eksik olsan ama başka meseleler de var. Sizin şu anki meseleniz babandan izin alamaman değil bence canım, çok iyi konuşup öncelikle ev mevzusunu halledin.

Senin evlilikten tek beklentin sabah uyandığında onu görmek, istediğin zaman dokunup öpebilmek (tabi aynı evde bu da olmayabilir), aynı yastığa baş koymak olmamalı. Evlilik aşkla, sevgi saygıyla, özveriyle, huzurla .. bir bütündür. Bunlardan biri eksik kalırsa yine en çok üzülen sen olursun..Ancak, mutlu olduğuna kendini kandırmaya çalışırsın.. Sevgiler...

Back
X