• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen hakemlik yapın ve yardımcı olun :(

araya bir büyüğünüzü sokun veya, habersiz gelsin ailesi, bir tanışmış olur baban.babası babanla konuşabilir. aklıma bunlar geldi. sana tavsiye, sakın ha sakın kaçma, ve ailesi ile de aynı evde oturma. belki baban bundan tepkilidir. ailesiyle oturma , şuan sana her şey farklı gelebilir. ev ev üstüne gerçekten olmaz. çok sıkıntılar çeker çok üzülürsün. hele bir de yeni evlenip aileyle oturmanız. bence buna ikna et sen önce sevgilini.

kesinlikle katılıyorum

bence şimdi size herşey toz pembe geliyor.aynı evde yaşamak çok zor bence.belli bir süre sonra sizde istemeyeceksiniz.başıma geldiği için söylüyorum babanızla konuşup arayı bulmaya çalışın.sürekli babanızı öne sürerseniz arkadaşınız babanıza soğur ve bu evlenince sorun olur.inşallah bu durumu çözersiniz ama unutmayın büyükler bir şey söylüyorsa bildikleri bir şey vardr.bunu zamanla göreceksiniz...

ikna olmaz biliyorum. daha önceki nişanlısından da bu sebeple ayrılmış zaten. benden ayrılmasını ve ondan ayrılmak istemiyorum. düşünmesi bile nefessiz kalmama yetiyor. çok seviyorum hanımlar kendime engel olamıyorum malesef. itiraf etmesi çok güç biliyorum ama kafam hep onu haklı çıkarma peşinde. bununla nasıl başa çıkarım bilemiyorum ki çıkamıyorum da :(:(

baban hata yapıyor hayat senin hayatın babanın istedigi biriyle evlenmek zorunda degilsin en azından tanısmaya cagırsaydı..baskı yap seviyorum ya o olucak ya o de yarın oburgun baskasıyla evlenirsem uzulursem sizin sucunuz olucak bu falan de biraz kararlı gorun

Son düzenleyen: Moderatör:
demdiğim söylemediğim kalmadı. oturdum önünde ağladım yalvardım öldürüm kendimi dedim zaten hastayım tekrar hasta olursam sorumlusu sen olursun dedim. yalvardım mutluluğuma engel olma dedim. aklınıza gelen her şeyi söyledim yine de banamısın demedi. sonra üzüleceğine şimdi üzül diyor. istemem diyor da başka bişey demiyor. tanışmayı asla kabul etmiyor.

ikna olmaz biliyorum. daha önceki nişanlısından da bu sebeple ayrılmış zaten. benden ayrılmasını ve ondan ayrılmak istemiyorum. düşünmesi bile nefessiz kalmama yetiyor. çok seviyorum hanımlar kendime engel olamıyorum malesef. itiraf etmesi çok güç biliyorum ama kafam hep onu haklı çıkarma peşinde. bununla nasıl başa çıkarım bilemiyorum ki çıkamıyorum da :(:(

Doğru mu anladım bilmiyorum, ama eğer ikna olmayacağı mesele ayrı ev meselesi ise sakın ha "ne yapayım seviyorum" diye her şeyi kabullenmeyin. Bu sizin de hayatınız, lütfen kararlarınızda kendi mantığınız öncelikli olsun. Siz her şeye herkese iyi niyetle yaklaşıyor olabilirsiniz ama hayat böyle bir şey değil.

Daha şimdiden ailenizi ve bu uğurda onlarla yaşayacağınız sorunları yok sayıyor. Dahası "sorun senin babanda" diyebiliyor ve dahası siz buna izin veriyorsunuz. Birisi benim aileme en ufak laf edecek olsa bir daha onun yüzüne bile bakmam, bu çirkinliklere nasıl göz yumabiliyorsunuz hayret. Ailelerinizin değerini bilin, elin adamları böyle laf etmesinler ya. Ayrıca evlilik konusunda bu kadar aceleci de olmayın. Evlenmiş olmak değil, adam gibi bir adamla evlenmiş olmak önemlidir, biraz seçici olun.

Doğru mu anladım bilmiyorum, ama eğer ikna olmayacağı mesele ayrı ev meselesi ise sakın ha "ne yapayım seviyorum" diye her şeyi kabullenmeyin. Bu sizin de hayatınız, lütfen kararlarınızda kendi mantığınız öncelikli olsun. Siz her şeye herkese iyi niyetle yaklaşıyor olabilirsiniz ama hayat böyle bir şey değil.

Daha şimdiden ailenizi ve bu uğurda onlarla yaşayacağınız sorunları yok sayıyor. Dahası "sorun senin babanda" diyebiliyor ve dahası siz buna izin veriyorsunuz. Birisi benim aileme en ufak laf edecek olsa bir daha onun yüzüne bile bakmam, bu çirkinliklere nasıl göz yumabiliyorsunuz hayret. Ailelerinizin değerini bilin, elin adamları böyle laf etmesinler ya. Ayrıca evlilik konusunda bu kadar aceleci de olmayın. Evlenmiş olmak değil, adam gibi bir adamla evlenmiş olmak önemlidir, biraz seçici olun.

Kesinlikle katılıyorum,
herşeyi geçtim, bu adamın ailesini ezip geçmesine değen biri olmadığını düşünüyorum.
Ama maalesef arkadaşın duyguları mantığının önüne geçiyor.
ayrıca hakkaten ikna olmayacağı konu ev meselesi mi?

şimdi nasıl cayayım bu fikrimden bunu ona nasıl anlatırım nasıl söylerim. baştan kabul ettin şimdi neden sorun çıkarıyorsun diyecek. bi dünya problem de onun için çıkacak. ben sorun istemiyorum nerde ne şartta olursa olsun farketmez. mutlu olmak istiyorum sadece. kimsenin ne yaptığı umrumda değil ben mutlu olayım herkes de seyretsin benim mutluluğumdan mutlu olsun. bu bu kadar zor mu? illa kötü huylu kötü fikirli mi olur bütün insanlar? anlayamıyorum.

Mutlu olmak istiyorum diyorsunuz ama ilerisi için mutsuz olmanız muhtemel adımlar atıyorsunuz.. Evlilik şimdi düşündüğünüz gibi çok da toz pembe birşey olmuyor maalesef.. Hem aileniz ikna olmuş görünmüyor - ki mezhep farklılıklar neden sorun yaratır anlamam benim için insan insandır- hem de kayınvalide ve kayınpederle yaşamanın zorluklarını şimdi ki ruh hali içinde tahmin etmeniz olası değil. O yüzden siz biraz daha düşünün derim.. Azcık lüksünüzden kısın, ayrı bir eviniz olsun. Evlenince sadece bir kişiyle değil ailesiyle de evleniyorsunuz ve "kimsenin ne yaptığı umrumda değil" demeniz mümkün değil maalesef..

Hakkınızda hayırlısı olsun

Son düzenleme:
aynı sey kız tarafının basına gelse kızı istemese erkegin ailesi neler derdik burda simdi cocukda haklı istenmeyen olmus karsı tarafa iyi duygular duyamaz bu yuzden..baban buyuk bencillik yapıyor..
ailende olsa en azından tamam tanısalım demeleri gerekiyordu..ben olsam sonuna kadar ugrasırdım zor evet ama neler oluyorda ikna ediyolar ailelerini sende devam et

en kötüsü şuan bana onun beni aramamasıymış gibi geliyor. iki gündür ne o arıyor nede ben aramaya cesaret edebiliyorum. babamla konuşmayı bile istemiyor canım o böyle yaptığı için. onu benden başkasıyla düşünemem. kendimi de düşünemiyorum. bu yüzden ne derse kabul ediyorum. aptallık biliyorum ama böyle hissediyorum ve buna engel olamıyorum malesef :(:(:(

en kötüsü şuan bana onun beni aramamasıymış gibi geliyor. iki gündür ne o arıyor nede ben aramaya cesaret edebiliyorum. babamla konuşmayı bile istemiyor canım o böyle yaptığı için. onu benden başkasıyla düşünemem. kendimi de düşünemiyorum. bu yüzden ne derse kabul ediyorum. aptallık biliyorum ama böyle hissediyorum ve buna engel olamıyorum malesef :(:(:(

Siz zaaflarınızın farkındasınız zaten, ama karşı tarafın bunu kullanmasına izin vermeyin.

İnsanların tecrübelerine kulak verin. Kimse mutsuz olmak için evlenmez ama bazen mutsuzluk kaçınılmaz oluyor, ve buna bile bile lades deniyor. Aklı sıra sizi yola getirmek için sizi üzen bir adam bence sizin için doğru adam değildir.

Açın biraz içinde "kaynana" geçen konuları okuyun bence.

benim görümcemde sizin yaşadıklarınızı yaşadı...
oğlan başka şehirdendi...
görümcem kayınbabaya gelecekler baba ailleler tanışsın felan diyordu..
kayınbaba nuh diyordu peygamber demiyordu..
benim rızam yok diyordu her zaman..
bu böyle baya sürdü...
kız demiş ya o olur yada ben kimseyle evlenmem demiş..
şimdi nişanlılar..yazada düğünleri var...
sana gelince arkadaşım sakın ha sakın kaçim deme...
bir kişi için aileni karşına alma...
kaynanayla aynı evde yaşamaya gelince..
sakın öyle bir hata yapim deme.ev üstüne ev olmuyor hayatım...
şimdi sana tozpembe görünüyor herşey.
senin için iyisin,bize neşe veriyosun diyorlar şimdi.
ama evlenince gerçek yüzlerini göreceksin..
360 derece dönecekler emin ol...bunları iyi düşün derim ben...
evlilik her zaman cicim aylarıyla geçmiyor..heleki kaynanayla aynı evde olunca cicim ayını bile yaşamayacaksın..hakkında hayırlısı olsun...

aynı sey kız tarafının basına gelse kızı istemese erkegin ailesi neler derdik burda simdi cocukda haklı istenmeyen olmus karsı tarafa iyi duygular duyamaz bu yuzden..baban buyuk bencillik yapıyor..
ailende olsa en azından tamam tanısalım demeleri gerekiyordu..ben olsam sonuna kadar ugrasırdım zor evet ama neler oluyorda ikna ediyolar ailelerini sende devam et

Kız arkadaşının zor günlerinde onu yalnız bırakan birini mi savunuyosunuz?
İstenmeyen taraf olabilir, ama madem seviyor arkasında durması gerekmezmiydi
ailen beni istemiyor deyip arkadaşın zaten zor zamanında destek yerine köstek olan birinimi düşünücez birde.
Babası için kullandığı cümlede cabası ki sizde babası için neler söylemişsiniz.
Haklısınız bence babası kızının mutluluğunu çekemiyor, o mutsuz olsun diye yapıyor
ortada babası dışında hiçbir sorun yok zaten

hepinize yorumlar için ayrı ayrı teşekkür ederim. en azından sabah ki gibi telefonu elime alıp alıp durmuyorum. düşüncelerim değişecek mi doğru kararı verebilecek miyim bilmiyorum. ne yapacağımı ise hiç bilmiyorum. oturup onu kaybetmeyi bekliyorum. elimden de bişey gelmiyor. ne babama kıyabiliyorum ne ona. ikisini de kaybetmeyi göze alamazken ne yapılır onu da bilmiyorum. çevremde destek olan kimse de yok. dinlediğiniz vakit ayırdığınız için çok çok teşekkür ederim. yorumlarınız çok değerliydi.

hepinize yorumlar için ayrı ayrı teşekkür ederim. en azından sabah ki gibi telefonu elime alıp alıp durmuyorum. düşüncelerim değişecek mi doğru kararı verebilecek miyim bilmiyorum. ne yapacağımı ise hiç bilmiyorum. oturup onu kaybetmeyi bekliyorum. elimden de bişey gelmiyor. ne babama kıyabiliyorum ne ona. ikisini de kaybetmeyi göze alamazken ne yapılır onu da bilmiyorum. çevremde destek olan kimse de yok. dinlediğiniz vakit ayırdığınız için çok çok teşekkür ederim. yorumlarınız çok değerliydi.

Siz önce kendinizden vazgeçmemeyi öğrenin, gerisi gelir. Biliyorum zor ama öbür türlü hep mutsuz olursunuz.

Birkaç gün kendinizi başka şeylere vermeye çalışın, o kişi de zamanla gerçek yüzünü gösterir zaten, gözünüz açılır.

Kız arkadaşının zor günlerinde onu yalnız bırakan birini mi savunuyosunuz?
İstenmeyen taraf olabilir, ama madem seviyor arkasında durması gerekmezmiydi
ailen beni istemiyor deyip arkadaşın zaten zor zamanında destek yerine köstek olan birinimi düşünücez birde.
Babası için kullandığı cümlede cabası ki sizde babası için neler söylemişsiniz.
Haklısınız bence babası kızının mutluluğunu çekemiyor, o mutsuz olsun diye yapıyor
ortada babası dışında hiçbir sorun yok zaten

ben ne demisim babasına ya..bir baba anne evladını dusunur bu kadar kızı onunde aglarken yalvarırken hic birsey yokmus gibi davranmaz..en azından tamam kızım gelsinler tanısalım der onyargının ne kadar kotu birsey oldugundan haberiniz yok sanırım..
ben o cocugun yerinde olsam erkek arkadasımın babasına karsı iyi duygularım olmazdı onun acısından boyle dusunuyorum gelcek bana mezhep farklılıgı yuzunden babam seni istemiyor diycek ne dusunebilirki belki oda suan ikilemde ne yapacagını bilmiyor kabul etseler zoraki olcak acaba ilerde bu tavır devam edermi diye dusunuyor..burda aynı mevzuyu kız yazsaydı istenmiyorum diye aman bosver ne ugrascan istemiyolarsa takma denirdi..ben boyle dusunuyorum

Arama canım
seni anlıyorum sevmesen bu kadar sıkıntıya girmezsin tabi ama
arayan tarafta sen olma.
Her mutluluğun bi bedeli var dedim ama
bu bedellerin niye hepsini sen ödeyesin dimi?
hakkında hayırlısı olsun

ben ne demisim babasına ya..bir baba anne evladını dusunur bu kadar kızı onunde aglarken yalvarırken hic birsey yokmus gibi davranmaz..en azından tamam kızım gelsinler tanısalım der onyargının ne kadar kotu birsey oldugundan haberiniz yok sanırım..
ben o cocugun yerinde olsam erkek arkadasımın babasına karsı iyi duygularım olmazdı onun acısından boyle dusunuyorum gelcek bana mezhep farklılıgı yuzunden babam seni istemiyor diycek ne dusunebilirki belki oda suan ikilemde ne yapacagını bilmiyor kabul etseler zoraki olcak acaba ilerde bu tavır devam edermi diye dusunuyor..burda aynı mevzuyu kız yazsaydı istenmiyorum diye aman bosver ne ugrascan istemiyolarsa takma denirdi..ben boyle dusunuyorum

amacım tartışma çıkarmak değil lütfen. Hiç bir yorumumda önyargılı yaklaşmadım karıştırdınız heralde.
babası bencillik yapıyor demişsiniz, babası bencillik yapmıyor!! evladı söz konusu olunca herkes hassasiyet gösterir. Bazı aileler mezhep farklılığına karşı daha hassastır konu sahibi ark. aileside aynı. daha 2 ay olmuş ailesine açılalı hemen kabullenemeyebilirler.
Yalnız erkek ark. yaptığını tasvip etmediğimi söylüyorum.

amacım tartışma çıkarmak değil lütfen. Hiç bir yorumumda önyargılı yaklaşmadım karıştırdınız heralde.
babası bencillik yapıyor demişsiniz, babası bencillik yapmıyor!! evladı söz konusu olunca herkes hassasiyet gösterir. Bazı aileler mezhep farklılığına karşı daha hassastır konu sahibi ark. aileside aynı. daha 2 ay olmuş ailesine açılalı hemen kabullenemeyebilirler.
Yalnız erkek ark. yaptığını tasvip etmediğimi söylüyorum.

ben ailesinin on yargısı icin dedim zaten mezhep farklılıgı yuzunden istememelerinin sebebi bu o nedenle bencillik yapıyor dedim halada boyle dusunuyorum..benimde bir ailem var ama boyle konularda fikrime saygı duyuyorlar bu onların benim uzerimde hassasiyeti olmadıgını gostermiyor..neyse demeye calıstıgım benim dedigim olucak deyip evladını uzmemeli ona ve arkadasına sans vermeli

ben ailesinin on yargısı icin dedim zaten mezhep farklılıgı yuzunden istememelerinin sebebi bu o nedenle bencillik yapıyor dedim halada boyle dusunuyorum..benimde bir ailem var ama boyle konularda fikrime saygı duyuyorlar bu onların benim uzerimde hassasiyeti olmadıgını gostermiyor..neyse demeye calıstıgım benim dedigim olucak deyip evladını uzmemeli ona ve arkadasına sans vermeli

Herkesin ailesi sizin aileniz gibi çocuklarının fikirlerine saygı göstermiyor maalesef.
Aileniz için bişey diyemem. Ama babası istemiyorsa, bundan illa dediğim olsun, onun istediği olmasın diye anlam çıkartılmamalı, vardır heralde adamında bir bildiği, yoksa kızının mutlu olmasını istemezmi..
mezhep farkına gelince bencede takılacak en son mesele bu olmalı.
Ama arkadaşın bence daha önemli sorunları var halletmesi gereken..

Back
X