Lütfen okuyun...Kardeşim okuldan atılabilir!

dove

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
3.310
4
0
Diyarbakır
Yine bi derdim var (

Bugün kardeşimin okuldan hocası aradı. (benim de liseden hocamdı kendisi) erkek kardeşim hazırlık sınıfını bitirdi 15 yaşında. yatılı okuyor.

bi gün erkek arkadaşlarıyla otururken çocuğun biri başka bir çocuk için şakasına X beni hergün .....yor. (terbiyem müsade etmedi burayı yazmayı.) demiş. Kardeşim de yakaladım işte kaydettim telefona demiş.
çocuklar da sil demişler sildim demiş.
akannehir

sonra hocaları bir ödev vermiş. telefonunuza ses kaydı yapıp ingilizce derste kullanıcaz demiş. kardeşim de bu ödevi arkadaşının bilgisayarına gönderirken (artık bilerek mi bilmeyerek mi) bu küfürlü kaydı da göndermiş.

ders sırasında bu ses kayıtları dinlenirken hoparlörlerden X beni...... cümlesi de bas bas çıkmış. hoca dahil herkes duymuş.:1shok:

ve burda bitmiyor. Bir kız arkadaşı kardeşime telefonunu emanet etmiş. tutuver 2 dk diye.
kardeşim de karıştırmış ve bluetooth ile kızın yurtta kalan kızlarla olan eteklerini falan kaldırdıkları şakalaştıkları bi video varmış. onu kendi telefonuna atmıs. kızları da facebook a koyarım diye tehdit etmiş.

Yaptığı şeyleri hiç söylemedi. ben hocamdan öğrendim. hocam aradı bugün adam söylerken utandı resmen :çok üzgünüm: babamın 3 damarı tıkalı ameliyat olma durumu var. Hocam o yüzden söyleyemedim ama ya okuldan alın ya da işlem başlatmak zorundayız cezası örgün eğitim hayatının sona ermesi dedi. Yani tasdikname verip sadece açık liseden okumasına şansı var.

Hocam disiplin kurulu başkanı ve diğer hocalarla konuşup en azından başka okula alınması durumda işlem yapmayalım diye yardımcı olmaya çalışıyor. Ne yapıcaz bilmiyorum senağlama

Çok çok üzüldüm..
Ah şu gençlik ahhh!!!
Hiç rahat durmuyorlar!!!
Şu günlerin geri gelmeyeceğini bilseler oturup hayata hazırlanırlar di mi?
Aileden çok mu yüz buluyor nedir bilemicem biz de geçtik o dönemden ama şu kızları tehdit konusu beni çok rahatsız etti açıkçası...
Zaten şu saatten sonra yapılacak pek bir şey yok..
Hayırlı olsun...
Dilerim bu büyük bir ders olur!

cahillik işte gençlik kanları kaynıyor hayat onlar için alay dalga henüz hiçbir şeyin bilincinde değilller.vardıkları zaman da zaten ah ah diyorlar.canım çok üzüldüm ama kardeşim artık ahlaki boyutları zorlar olmuş.tabiki lise yönetmeliğine göre bu cezasız kalmayacaktır.ama kurulun bir alt cezayı verme yetkisi var.en azından onun için uğraşın.

Kız arkadaşlarına tavrını çirkin bulmama rağmen gerçekten çok üzüldüm, umarım başka okula nakil işi olur. Gerçi öyle olsa bile siciline işlenir bu durum herhalde, çok yazık :sm_confused:

sağolun kızlar ama ben ailemde suç buluyorum biraz.

sevgilimi istemeyen annem) kardeşime benim bilgisayarımı karıştırmasını ve resim konuşma falan bulmasını istemiş daha önce. aferin aldı yani annemden. kardeşim de doğru birşey yapıyorum herhalde diye destek buldu.

ama bence durumu psikologa gitmesini gerektirir

o kadar puan aldı, çalıştı girdi o okula. ne olcak şimdi ya ((

ya görseniz dersleri iyidir, girişkendir, arkadaş ortamlarında herkes tanır sever... evde olsa da dışarıya karşı asi değildir, kavga etmedi şimdiye kadar. neden böyle yapıyor (( okul hayatın bitecek, delirdin mi diyorum umrunda değil.

sosyal bilimler lisesinde okuyor bi de. milletin girmek isteyip kazanamadığı okulları elinin tersiyle itiyor. anlamadım ben ((

Psikologluk bir durum gibime gelmedi bana...
Ama dur dur düşündüm de belki de gitmesi iyi olur,şöyle ki terapist aileni de görmek ister,sana ve kardeşine farklı muamele gösterdikleri için yanlış olduğunu söylerse çok güzel olur..
Hem senin için olumlu bir adım olur hem de ailen yanlışlarını görür..

Kız arkadaşlarına tavrını çirkin bulmama rağmen gerçekten çok üzüldüm, umarım başka okula nakil işi olur. Gerçi öyle olsa bile siciline işlenir bu durum herhalde, çok yazık :sm_confused:

sanırım arkadaşlarını korkutarak kendine saygı duydurmaya çalıştı cnm... şantaja girer resmen yaa..... şikayet etmeyecekler sandı san

2 -3 sene önce de bi kaç arkadaşına isimsiz şekilde şaka yollu mailler atmış, başınıza şu gelecek vs. gibi.

hiçbir zaman kabul etmedi, kimse de kanıtlayamadı. o yapmadı diye inandı babamlar ben inanmadım.

Benim msn konuşmalarımı da kaydedip tehdit etmişti. Annemle konuştum şimdi. babama söyleyemedi, söylemeye çalışıcam dedi. banyodaymış kardeşim, korkup çıkmıyor sanırım. bi yanım ben onu uyarmıştım diyor yaptığının cezasını çeksin de anlasın diyor. bi yanım yine de kıyamıyor, şimdi hangi okula gidecek diye üzülüyorum.

Umarım aklı başına gelir (((

Ahh yaaa
İşte ben büyüklere kızınca; saygısız evlat,saygısız gelin oluyorum işte!!!
Yazık di mi şimdi kardeşine,heyecanların kurbanı olmuş,versin aile gazı...
Peki ya sana yazık değil mi?
Hiç kabahatin yokken takip edilmişsin,izlenmeşin şimdi de kardeşine üzülüyorsun..

ne diyim Lalecim haklısın sonuna kadar...

Annen arkasında durabilecek sandı belki de. Ya da olayların buraya varacağını hesaplayamadı. Hangimiz yapmadık ki sonu belli olmayan şeyler.. Ama gerçekten affedilemez şeyler olmuş. Umarım en az zararla bunu atlatırsınız, kardeşiniz de dersini almış olur. :Saruboceq:

Bir de kızmayın ama, kendi çıkarları yüzünden çocuklarını yanlışa yönlendirip kullanan anne-babalara çok kızıyorum. Çocuk beş yaşındayken "doğru" ve "yanlış" kavramlarını öğretmeye çalışıyorlar, sonra da "bana lazımsın, şu yanlışı yap bakalım, aferin sana" diyebiliyorlar. Özellikle de birbirine hınç duyan, belki olaylı bir şekilde boşanmış ebeveynler çocukları çok feci dolduruşa getirip o yavruların içini kötülükle dolduruyorlar, çok kızıyorum.

Kardeşinizin yaşı da küçük değilmiş ama yine de bazı insanlar kolay yönlendirilebiliyor, demek ki aferin ala ala yaptıklarını matah bir şey sanmaya başlamış, birileri tarafından önemsenmek için göz korkutma yolunu seçmiş...

Umarım bu ona büyük bir ders olur. İnsan bazı şeyleri bedelini ağır ödemedikçe öğrenemiyor.

burada ben de sana katılıyorum sevgili krizalit.. annemler biraz da şımarttı onu. küçük olma avantajından falan yararlandı. neyse birazdan okuldaki hocamla görüşecekmiş babam. telefon etti yüzyüze görüşelim demiş. görüşecekler ve disiplin suçu alsa da okuldan atılmasın siciline işleyin ama burda kalsın diye yalvarmak zoruında kalacak babam ((((

ya üzüldüm kendi gelecegini eliyle karartiyor..
ama inanin o yaslarda cocuklar hep böyle ama tabiki evde annenizin yaptirdiklarida onu tehtide itmis aliskanlik olmus...
bende liseyi iyi bir okulda okumustum ama arka siramizda erkeklerin o kadar igrenc konusmalari vardi ki ya cok cirkn birsey duymustum normalde efendi duruslu bi cocuktu ondan midem bulanmisti affedersiniz diger erkeklere essekle iliskiye girdigini anltiyordu:S
velhasil sanirim erkekler bu dönemlerde cok farkli oluyorlar simdi hepsi iyi yerlerde ama tabiki bu dönemdeki gibiler mi degilermi bilmiyorum..
yalniz geleceklerini mahvediyorlar

laleye sonuna kadar katılıyorum
kardeşinizin ergenlik döneminde olmasına da bağlanabilir ama biz de ergen olduk dimi ama hiçbirimiz bu seviyeye gelebilecek işler yapmadık
bence aileden yüz bulmadan dolayı yaptı bunları
asıl bundan sonrası önemli
kardeşiniz bu olayın kullandığı son kredisi olduğunun farkında olmalı ve böyle hissettirilmeli.

Yapacak birsey yok canim. Kardesin her sucun bir bedeli oldugunu aci bir tecrubeyle ogrenecek. Ergen olmasi ona bu tur saygisizlik yapma hakki tanimiyor. Hepimiz o yaslardan gectik degil mi...
Simdi kizacaksin belki ama bu tur seyler sadece cocuga degil yetistirilme tarzina da bagli. Aile terbiyesi verilmedi mi kardesine? cok mu simartildi? ailede de suc buluyorum ben.

Bu olaylar ne zaman olmuş. Okullar kapanalı baya oluyor disiplin kurulu yenimi toplanıyormuş bu olay için. Anlamadım yanii

arkadaş ortamı konusunda bilginiz var mı?

okuldan atılırsa kaybedebilirsiniz kardeşinizi. dikkatli olun.

benm kız kardeşimde evin en küçüğü
birazcık şımarık.ama böyle şeyler yapmıyo
küçükler böyledir
ama daha küçükler,yaptığı şeyin cezasını bu kadar ağır ödememeli
babanz isterse,gerekirse yalvarsn
sonuçta okuldan atılırsa tümden kaybeder çocuğunu
hayırlısı olsn yerimseniben

babam dün disiplin kurulu başkanıyla görüşmüş......

bu konu Nisanda olmuş daha, ama babam anjiyo olacaktı, o yüzden kardeşimin öğretmeni söyleyememiş.

Hocam konuşmuş disiplin kuruluyla ama diğer hocalar kabul etmemiş haliyle, örnek teşkil eder affedersek ama ona bi şans veriyoruz kaydını başka okula alsınlar o zaman işleme koymayalım dosyasını yoksa tasdikname almak zorunda kalacak demişler.

Ama kardeşim bu sene hazırlık okumuştu. şimdi 9. sınıfa geçti. Bir Anadolu lisesine geçiş hakkı var. Ama açıkta kontenjan bulmamız lazım. bir de 9. sınıfa bu sene 1996 doğumlular başlıyor. Benim kardeşim 94 doğumlu. yani kendinden 2 yaş küçüklerle gidecek. ve de 1 sene boşuna Hazırlık sınıfı okumuş oldu.

Annem de babam da çok üzgünler şu anda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…