Lütfen okuyun...Kardeşim okuldan atılabilir!

dovecim öncelikle babana cok gecmis olsun
dua etki babana kötü birsey olmamis bu haberi aldiginda
kücük cocuklar nedense hep simartilir ama olan olmus
bence üzülmesi gereken ne annen ne baban ne de sen
kardesine bir ders verilmesi lazim ,akli baina gelsin ama bakiyorum hic orali bile degil sanirim
canim tasdikname alip postalanmasindan iyidir bir anadolu lisesinde okumasi
kafasini cok vurur ama is isten gecmis olur :1no2:

hala aklı havalarda Zehir... bilmiyorum hali ne olucak.. :/ işin kötüsü annem çalışıyor, babam tedaviye gidiyor zaten evde değil. ameliyat olabilir bu yaz. ben Ankaradayım 1 aylık. ama bu işlere ben koşturucam.... Umarım akıllanır... Sağol yorumun için

t
tastiknamedense başka bir okula gitmeyi kardeşinde kabul edecektir

hem yeni okulundaki öğretmenleri hemde siz dikkatli olun.

kardeşin yaptığı şeyden dolayı pişman mı? okulunu değiştirirse nasıl tepki verecek? iyice soğumaması için dikkatli olun. yoksa kendi hayatını karartabilir.

kardeşim pişman falan değil anladığım kadarıyla.
Ben zaten o okula gitmek istemiyordum diyip duruyormuş. ben yapmadım bilmiyorum diyormuş hala.

şimdi işimiz zor çünkü ara sınıf olsa geçiş yapma şansımız olurdu. ama ara sınıf değil ve bizim açık kontenjan bulmamız gerekiyor yani sonuçlar açıklanacak 1. ve 2. yerleştirmelerden sonra açık yer bulursak anadolu lisesine geçebilir. ama bulma ihtimali çok az çünkü yaşadığımız şehirde 2 tane Anadolu Lisesi var ve geçen sene hiç boşluk kalmamış mesela. Kardeşimin sonu genel lise (yani düz lise) olacak galiba. mafoldumben

Benim anlamadigim yer simdi, kardesin hic pisman degilmis, hatta tam isabet oldu bu okuldan cikmak icin gozuyle bakiyormus olaya. Bence siz okulu filan birakin kardesinin kisiligiyle ilgilenin. Yarin oteki okullarda daha buyuk sorunlar acabilir basina. Biraz tehlikeli gordum kendisini.
Okul elbet hallolur, kendisinden 2 yas kucuklerle filan okuyacakmis, bunlar o kadar sorun degil, ya da aciktan bile bitirse hersey yine hallolabilir. Yalniz bu karakterde olan bir insan daha basinizi cok agritir. O karakteri duzeltmeye calisin bence. Gerek ailece, gerek psikolog yardimiyla.

kardeşiniz şımartılmış,başkalarının hayatına da gizliden dahil olma fırsatı da ne yazık ki aileniz tarafından desteklenmiş.
okuduğu okul süper bir okul.öğretmeninizin de iyi niyetiyle,belki başka lisede devam edebilir yalnız,hiç umrunda değil.
tam sopalıkklava:yaptığı şımarıklıkların bir karşılığı olduğunu bilmesini sağlayın.
böyle saygın eğitim kurumlarında bunu yapıyorsa diğer okullarda daha çok fırsat bulur.

kaydını alıp başka okula yazdırın bence artık o okulda mimlendi.
Başka okulda da baştan konuşun hocalarla falan yüz vermesinler canım
güzel bi disiplin ile adam gibi okusun!!!
çok üzüldüm umarım sonucu güzel olur

kardeşinin önce pişman olması sonra da hayatını ciddiye alması gerekiyor.

bu yaz onu tamirci falan yanına verin çalışsın,orada iyice burnunu sürttürsün ustası bence

o ara da siz okullar araştırmaya devam edin

bu kafayla hangi okula verseniz sonuç değişmeyecek

rehber öğretmenden yardım alırsanız daha iyi olur. gidişatı iyi görünmüyor. sakın sakın boş bırakmayın. geleceğin zibidisi olmasıneyvahedigeldismile

canım 3. senesi çalıştırıyor babam her yaz. kazandığı harçlığı da koyuyor onun hesabına, istediği gibi harcasın diye. Gözlükçüde çalışıyor sabah 8 akşam 9 arası. babam iş yaşamının zorluğunu görsün de okuluna asılsın diye çalışsın istedi.

bilmiyorum umursamaz görünüyor ama içten içe üzülüyor da olabilir. asla duygularını belli eden bir çocuk olmadı.. ne yapmayı düşündüğünü sorduğumuzda susuyor sadece.

yakın arkadaşı temiz bir çocuk yok mu. belki onun aracılığıyla yaklaşabilirsiniz

umarım içten içe pişmandır.

elindeki fırsatların kıymetini bilmesi için farklı yaşantılarla karş karşıya bırakmanız gerek

işiniz çok zor. Allah yardımcınız olsun.

ergen, aklı bir karış havada:bbo:

bence de direk psikoloğa okulunu değiştirin valla durum daha da kötüye gidebilir yani Allah yardımcınız olsun gençlerin ahlakları bi anda bozulabiliyor

kardeşinizin kaydını o okuldan siz alırsanız zannedersem bı sıkıntı olmaz yalnız yenı kayıt olacagı okul acısından olabılır ve kardesınız bu tip bir cezayı fazlasıyla hak etmişş biz türk örf adetlerine gore yetıstırılıoruz aynı seyın sıze yapıldıgını duysa kardesınız ne yapardı acabaa okuldanmı atardı mahkemeyemı verırdı yoksa kavgamı ederdı ayrıca kızlara yaptıgı olay tehtid ve santaja gırıyor dua edin kızların aılelerı bu konun uzerıne fazla gitmesinler

"Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarına cep telefonuyla gelmesi yasaklanan öğrenciler, okul ve dershane önlerine Türk Telekom tarafından konulacak olan ankesörlü telefonlarla aileleriyle bir dakika süreyle ücretsiz görüşebilecek......"
Şimdi kardeşinin yaptığı çook yanlış evet ama bu işin bir de idari boyutu var. cep telefonuna nasıl izin veriyor bu okul hem de derste de kullanılyor hayret doğrusu.

Çalıştığım lisede öğrencilerin bunların bin beterini yapıyor ve velileri iki tanıdık araya sokunca müdür disiplin kurulunu falan dinlemiyor açıkçası. Yine söylüyorum kardeşinin yaptıkları hiç doğru değil ama bu okul içindeki ilk hatası ise okul idaresiyle tekrar görüşün derim. Sonuçta her insan hata yapar ki bunların yaşları daha çok küçük.

Kusura bakmayın ama ben size bu konuda katılamıyorum... Hata vardır hata vardır... ne yani bir lise öğrencisi okul arkadaşına tecavüz etse sonra da okul içindeki ilk hatası hem yaşı da küçük diyerekten affedilmeli mi???
Bence kamerayla uygunsuz görüntüler elde etmek ve bunu tehdit unsuru olarak kullanmanın tecavüzden hiçbir farkı yok....
Nedense hata yapan yakınımızsa hep o hatayı küçümseme moduna gireriz, ama bi yakınımıza hata yapılsa, onu abartır da abartırız...
Düşünün biri sizin kız kardeşinizin görüntülerini elde edip kardeşinizi tehdit etse aynı şekilde düşünürmüydünüz...

Konusahibi arkadaşım, kardeşinin yapytığının bir hata hatta ciddi bir suç olduğunun sen de farkındasın zaten... Bir an önce başka bir okula naklini alın, iyi kötü bakmasın... Hiç okuyamamaktan iyidir...

Tecavüzle ne alakası var ki konunun ya da benim yazdıklarımın :1shok: Şimdi bu çocuk bunu kullanmış mı ya da ciddi anlamda tehdit mi etmiş yoksa bunu şaka olarak mı görmüş buna bakmak gerekir. Eğer ki şaka olarak görmüşse ve bu kadar ciddi birşey olduğunu düşünmemişse okuldan atmakla hiçbirşey elde edemezsiniz. Ben lisede branş öğretmeniyim ve bunun öncesinde de ciddi sorunlar yaşayan çocukların kaldığı bir yurtta belletmenlik yaptım. Bu yaştakilerin bazıları bunun ne demek olduğunu algılayamayabilirler . Yani sadece şaka yapmak olarak görebilirler. Eğer ki bunun nasıl ciddi bir durum olduğu ona anlatılırsa emin olun düzelir ve aynı hatayı bir daha asla yapmaz, yapmayacağı gibi utanır da. Bunun çokça örneğini yaşadım. Tabi kardeşi ne yaptığının farkında ise ve asla uslanmayacak bir durumda ise değil okuldan atılmak psikolojik tedavi görmesi de gerekir. Her öğrenciyi aynı kefeye koymamak gerekir. Şimdi bunu da tecavüz eden iki kişiyi ele alıp karşılaştırma yapıp incelemeyin lütfen. Ben sadece öğrenci psikolojisine göre düşünüp cevap yazıyorum.....

denizbaris, ben de sana bu konuda katiliyorum.
Yaslari kucuk savunmasini oldum olasi hazmedemem, hatta bana komik geliyor. Yahu 5 yasinda cocuk degil, dogruyu yanlisi, ayibi, edebi ayirt edebilecek bir yas lise caglari. Genclikten dolayi yapilan hata ile buradaki hata hatta suc bir degil, bunu karistirmayin. Bahsi gecen cocuk bu cezayi haketmistir ve bu suc yasi kucuk mucuk, ilk falan filan ile ortbas edilmemeli, cezasi verilmelidir diyorum ben. Yoksa sorumluluk duygusu nasil yuklenecek genclere? hep arkasindan biri mi kosmasi gerekecek kocaman insanlarin? Herkes yaptiginin bedelini odeyecek ki adalet olsun. Ha, evet, bir de empati yapmak gerekli. Kendinizi ordaki ogretmenin veya bahsi gecen kizlarin kisacasi magdurlarin yerine koyup da dusunun, bakalim yine kucuktur yapar diyebilecekmisiniz.

İyi ozaman açlıktan ölecekken baklava çalan çocuklar için de aynı şeyi düşündünüz siz öyle mi??? Hırsızlık kötüdür yatsın hapiste. olayları bütününe bakarak yorumlamak lazım.

Benim için önemli olan şey çocuğun bilinçli olup olmaması ve işi vardırdığı nokta. Bu tecavüz değil, görüntüyü nette paylaşmamış, öyle bir niyeti varsa ceza verilir evet ama bunu yapmış mı yapmamış mı buna bakılabilir, pişman mı değil mi????

Son düzenleme:

aynı şey değil ki.. Ne yani kızların resimlerini cebine yollamasa ölecek miydi çocuk.. Alakasız bir benzetme olmuş.. Kaldı ki (ister şaka yapsın ister gerçek) bu şantaja girer, kanunlara göre ciddi cezaları var.. Yapılan şey basit bir hata olarak adlandırılmayacak kadar büyük.. Üstelik arkadaşın söylediğine göre çocuk yaptığına pişman falan da değil..

Konu sahibi arkadaşım, bende diğer arkadaşlara katılıyorum.. Başka bir okulda devam etsin, inşallah iyi insanlarla arkadaşlık yapar ve düzelir..

Çok garipsiniz kusura bakmayın ama.

Israrla diyorum ki çocuk farkında değilse, çocuk bilinçsizse EĞER verilen ceza geri çekilebilir diyorum. Ama siz ısrarla benim ne olursa olsun affedilsin dediğimi ileri sürüyorsunuz. Ben böyle birşey yazmış mıyım. HAYIR. Eğer ki internette paylaşsaydı görüntüyü bilince falan bakmaz ben de atılsın okuldan derdim. Ama böyle birşey yok. Dolyısıyla çocukla uzmanlar görüşmeli diyorum.

Ama siz tek bir kelimeye odaklanıp cevap yazıyorsunuz. Bundan sonraki cevaplarınızın da bu yönde olacağını tahmin ederek yani tek bir kelimeden vurup kaçmayı düşüneceğinizi bildiğimden bundan sonraki cevaplarınıza karşılık alamayacaksınız. Size tavsiyem yazılanları daha dikkatli okuyup cevap yazmanız yönünde olacaktır. Hııı böyle yapmış olsaydınız belki benim fikrimi bile değiştirebilirdiniz. Aaaa ben yanlış düşünmüşüm diyebilirdim belki ama siz direk tartışma gözüyle bakıyorsunuz yazılanlara anlaşılan..... Ve bu benim tarzım değil....

ister cevap yazın, ister yazmayın inanın ilgilenmiyorum..Ayrıca kelimeye değil konuya odaklanıp cevap yazdım.. Kelime derken neyi kastettiğinizi bilemiyorum zira...

Tartışmıyoruz, arkadaş bir konu açmış ve fikrimizi söylüyoruz.. Kanun nazarında şantajın suç olduğunu belirtiyoruz.. İnternette paylaşmaması "canım çocuktur yapar, bir kerelik affedilsin" mantığını savunmamızı gerektirmez.. "Yapacağım" diye tehtit etmiş mi, etmemiş mi?? Kaldı ki bu diğer çocuklar için de örnektir.. Eğer bu çocuğa ciddi anlamda ceza verilemezse bundan sonra neler olabileceğini kestiremiyorum..

Ayrıca neden sizin fikirlerinizi değiştirmeye çalışalım ki? Siz öyle düşünüyorsunuz biz de böyle.. Çeşitlilik iyidir... yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…