Lütfen sadece beni yönlendirin

Merhabalar; 4 yaşında bir çocuğun; Annem gidiyor, annemsiz duramam diye ağlaması ve evet bunu babası yanında iken yapması çok çok normal bir durumdur.
Burada temel soru neden böyle bir davranışın sergilendiğidir. Çocuk babadan ya da babaanneden çekiniyor, rahatsız hissediyor olabilir. Çocuk anneyi güvenli üs belirlemiş olabilir. En kötü ihtimali bile düşünmek gerekir çocuk ev sınırlarında biri tarafından istismar ediliyor olabilir veya en iyi ihtimalle sadece annesi ile vakit geçirmek istiyor olabilir. Bakın pek çok seçenek var. Çocuğun davranışı normaldir. Bu davranış ile birlikte sergilediği tepki gözlemlenmeli buna istinaden "normal" Veya "normal dışı" Diye bir varsayım düşünülmelidir

Ufak bir yanlış anlaşılma olmuş. İnsanlar arasında olur böyle şeyler.
Uzun zaman kalmak istemiyorsanjz bunu açıkça söyleyin eşinize.
A konusuna kızınca sadece a konusu ile ilgili konuşun. B konusunu mevzuya katınca bence iş çözülmüyor. Kavgaya dönüşüyor.
Amacım işinize karismak değil yönlendirin dediğiniz için söyledim.

Bence cocugunuz size fazla bagimli. Ben calisan anne kizi oldugum icin cocuklugumun onemli bir kismi anokullarinda ve babannemlerin evinde gecti. Sanirim 1 yasindan itibaren annem isteyken babannemlerde kaldim. 4 yasinda da anaokuluna basladim. Anneme asiri bir bagliligim yoktu. Anne babami esit severdim. Bana gore yeni nesil anneler cocuklariyla cok fazla ilgileniyor, o yuzden cocuklar bagimsiz birey olmayi ogrenemiyor. Ilkokula veya anaokuluna birakacaginiz zaman ne yapacaksiniz? Bence de sakinlestirip biraz daha ikna etmeye calismaniz gerekli cocugu. Eskiler cocugu kandirirlardi ya da habersiz giderlerdi. Ne kadar dogru bir yontem bilmiyorum ama en dogru yontemi arastirip bulun derim. Bu arada cocuk istismari ihtimalinin olmadigini varsayarak yorum yaptim. Oyle bir kuskunuz varsa cocugu konusturmayi deneyin ya da cocuk psikologuna gidin.

Habersiz gitmek asla
Dogru degil, bu defa terkedilme psikolojisi ya da guven problemi olusabilir.. ki krese baslayinca cocuklarim el sallayarak bay bay yaparak ayrildik biz.. cunku cocuk birden kaybolan anneye sok olmasin diye.. ha bir kac saat sonra gelicem
Dedim.. boyle boyle
Alisiyorlar krese anaokuluna filan..

Yani kocanın Bi kaç gün daha annesinde kalmak istemesi de normal, çocuğunun sen yokken kalmak istememesi de normal, senin hafta sonunu evde geçirmek istemende normal. Konudaki herşey normal. Adam da kalkıp gelmiş sizinle. Al çocuğu da git dememiş. Gayet normal Bi koca. Boşuna sıkmayın canınızı.

Benim terapistim cocuga vedalasma sansi verilmeden habersiz gidilmesinin cocuk icin cok olumsuz bir durum oldugunu soyluyor. Kesinlikle hic dogru bir yontem degil. Cocuga zihninde durumu tamamlama izni verilmeli. Sonucta cocuklarin zekasi degil, sadece yasi kucuk.

Çocuk KV de kalmak istemedi diye size kızan esinize deseydiniz keşke herkes anasıyla mutlu.Alin çocuğu gidin tatile.bırakın anasının dibinden ayrılamayan kovayı.o da anasına doysun

Evet karsısında böyle insanlar varsa lütuf. Bak secmeli degil . Cocugu aglata aglata bırakmadı diye arabada trip atıyor kocası . Cocugun faydasını düşünen bir baba profili yok . Kendi canının istediğini yapmak istiyor.

Haklısınız tabi. Aslında normal değil derken kastım buydu.

Bu yaşta babası ve babannesi gibi güvenebileceği insanlarla annesi olmadan geçireceği bir gün için ağlayan bir çocuğun ağlama sebebi umarım sadece anneye nazlanmaktır.

Babanın da çocuğu değil mi bu? Eşiniz de ben nereye çocuk oraya derse vermem deyip kavga mı edeceksiniz? Sonra hiç bakmıyor ilgilenmiyor bütün yük benim omuzumda deniyor. Babasıyla kalmasının nesi münasebetsiz? Niye insan kafasını dinlemek istemesin, benim eşim de bazen ailesine götürürdü çocukları, ben de ne istersem onu yapardım. Hatta çocuklarım biraz büyüyünce arkadaşlarımla 3 günlük kalmalı gezilere gittim.

Ben mutlu, eşim ben mutlu olduğum için mutlu, çocuklar da babalarıyla dışarda gezip ne istiyorlarsa yiyip içtikleri için mutlu. Kimse sepetlemiş veya sepetlenmiş hissetmedi.

Konu sahibi çocuğun yaşını yazmamışsınız ama bence küçük bir çocuğu böyle seçime zorlamayın. Babasıyla ikiniz karar verin ve söyleyin. Ben işe gidip çalışmak zorundayım, sende babanla 2 gün burada kalmalısın sonra eve geleceksiniz deyin. Kararlı olun, ağlarsa da babası ve babaannesine kalmış ikna edip susturmak. Bazen bizim isteğimiz dışında da çocuğu bırakmamız gerekir, hasta olabiliriz ameliyatlık bir durum çıkabilir. Çocuk alışsın babasıyla yalnız kalmaya.

Eşim artık evlendi ama sanki evlenmemiş gibi davranıyor. Ne yapayım da beni cebinde hissetmesin?

Eşinizin evlenmemiş gibi davrandığı nokta tam olarak neresi ?

Kızınız kalmak istememiş , hep beraber dönmüşsünüz ; bitmiş gitmiş.

Ancak kızınız için bensiz duramaz demeniz garip. Çünkü normal şartlarda karı koca ikiniz de çalışıyorsunuz. Hatta ilk konunuzda

Ben yoğun bir işte çalışıyorum ve gerçekten hafta içi mahvoluyorum neyse .

demiştiniz. İşe giderken çocuğunuza kim bakıyor , yine sizden ayrı kalmıyor mu ? Kendi evinizde birileri bakıyorsa da yine sizden ayrı kalmış olmuyor mu ?

Bu konunuzla aynı gün 4 mayıs 03.54 te de normal bi hareket mi? isimli konu açmıştınız.

Temel sorununuz ne ise onu anlatsanız daha sağlıklı olmaz mı ?

Kayınvalideniz ve eşinize dair sıkıntınız nedir ?

Arkadaşlar yurtdışında 4 yaşını doldurmuş çocuk okul çocuğu sayılıyor. Okul öncesi dedikleri Kindergarten'a başlıyor. Kreş falan değil bildiğin resmi okul.

Kriterler; kendi giyinip soyunacak, yani okula gelince montunu ayakkabısını kendi giyip çıkaracak, ayakkabı ipliyse kendi bağlayacak, tuvalete gidince kendi kendini temizleyecek, yine beslenme saati bitince her çocuk elini ağzını yıkayıp dişlerini fırçalayacak. Bunları yapamayan çocuk o sene başlayamıyor. 4-5 yaş grubu çocukları ip gibi dizip okul gezisine ormana falan götürüyorlar. Yürüyüş mesafesinde değilse mesela atıyorum 5 durak, otobüsle götürüyor öğretmenleri.

Eğer isteyen gönüllü anne ya da baba varsa o da eşlik ediyor, ama kimse yoksa öğretmen tek gidiyor 15-20 çocukla. Elle çekilen tahta araba gibi bir şey var, onun içine yiyecek içecek dolduruyorlar, piknik alanına gidiliyorsa üstüne öğretmenler ateş yakıyor sosis falan pişiriyorlar.

Benim kızlar 5 ve 7 yaşındayken günü birlik kayak kursuna gitti okulla. 5 gün boyunca, öğlen saat 1'de gittiler akşam 6'da geldi otobüs. Her çocuk kayak eşyalarını kendi taşıdı. Otobüste hiç ağlama kavga bağırtı yok sakince gidip sakince döndüler. Böyle otobüslü gezilere -mesela kayak- bilen ebeveynleri de davet ediyorlar çocuklara eşlik etsin diye. Yaz gelince yine açık havuza götürüyor öğretmenler.
Çocuklarınızı size bağımlı yetiştirmeyin, esnek olsunlar. Bir yere gidildiği zaman ortamı yadırgayıp anne diye tutturmasınlar. Ondan sonra niye yabancı çocuklar ağlamıyor.

Keşke gizlice kaçsaydınız
Saçmalamışlar, çocuk kalmıyorsa zorla değil ya, ihaleyi size yıkmak istemişler.

Bütün bayramı orda geçireceğim iki gün çalışıp tekrar oraya gideceğim ha oldu paşam!!!

Anneyim derler bir de.
Doğururken kalıcı olarak geçiyor kafa dinleme isteği, kimi kandırıyorlarsa.
Aaa şaşırdım.

Şöyle yapalım.
"Doğururken kalıcı olarak geçiyor(!) kafa dinleme isteği, kimi kandırıyorlarsa."

Yani olabilir mi böyle bir şey, anne olunca insan yalnız kalma isteğinden mi arınıyor demek istemiştim.
Yalnız kalmak ihtiyaç.
Sepetlemek demek isteyen desin.

şu dedikleriniz bi cazip geldi ki bana şu an varımı yoğumu satıp savıp kvye bahçeli ev alasım geldi

yıl oldu kuaföre gidemeyeli

Kal dedikten sonra kalmak istemeyen çocuğa ne yapabilirsin ki?

Öbür sefere onları kaş derken şahit tut ihale sana kalmasın.

Yoksa babannede anneanne de kalmak isteyen çocuk annenin çok güzel kafa tatili oluyor.

Zaten kal kızım demissiniz,cocugu olan bilir bazen inadı tutar cocukların,feristahı gelse kabul ettiremezsin.
Hala kal demedin diye söylenmenin manası yok.
Kendi kalaymıs cok istiyorsa esiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…