- 4 Nisan 2022
- 123
- 222
- 18
- 36
- Konu Sahibi berlingoes
-
Sizin bu söylediğinize göre çalışan anne baba çocukları anneden babadan asla ayrı kalmamalı.
Ona bakarsanız çalışmayan anne baba çocukları da okuldayken sürekli ayrılar.
Sosyal hayat içerisinde zorunlu yaşadığımız ayrılıklar var diye birbirimize bağımlı değiliz, olmamalıyız.
Sonra okur dururuz burada annesiyle göbek bağını koparamamış kadın/erkekleri.
Mesajımda da belirtmiştim kastım zorlamak değil ama ikna için ekstra çaba sarfedilebilirdi. O yaşta çocuk annesi babası olmadan bile 4-5 gün güvendiği birisiyle kalabilir.
Annem gidiyor annemsiz duramam diye ağlaması-üstelik babası yanındayken-çok çok da normal bir durum değil.
Ufak bir yanlış anlaşılma olmuş. İnsanlar arasında olur böyle şeyler.Merhaba kızlar,
Kayınvalidemdeydik Haftasonundan beri. Eşimde pazartesi işe başlayacakmış izni var. Ben yarın çalışacağım. Neyse eşim bana dedi ki sen arabayı al git eve haftasonu gelirsin, bende çocukla burda annemlerde bahçede vakit geçiririm dedi. Evde 1 1 buçuk saat uzakta. Ben olur dedim ama kızımı ikna edemedi. Bende dedim kızım kalın babanla ben haftasonu gelicem dedim. Ama kızım bi olur dedi bi olmaz ben sensiz duramam dedi. Kendi evimizde olsak durur bensiz ama başka yerde beni arıyor. Neyse kv ve eşim ikna etmeye çalıştılar kızım ikna olmadı. Ağladı falan. Kv bana şey dedi sende hiç bişey demiyorsun kalsın diye dedi. Bende napayım söyledim ama fayda etmiyor dedim. Neyse dönüşte eve geliyoruz eşim diyor ki ne güzel biz kalacaktık kızımla . Sende kalması için bişey demedin dedi. Bende dedim bi kaç kere dinlemedi ki dedim küçük daha benden ayrılmak istemiyor olabilir dedim. Ama sinir oldum benim tüm bayramım orda geçti nerdeyse ona rağmen beyefendiye yetmedi. Bende dedim madem sen yarın sabah git. Pazar dönersin dedim. Senle konuşulmuyor da her şeyi terse çeviriyorsun diyor.
Objektif olarak yorumlar mısınız ? Eşim artık evlendi ama sanki evlenmemiş gibi davranıyor. Ne yapayım da beni cebinde hissetmesin?
Habersiz gitmek aslaBence cocugunuz size fazla bagimli. Ben calisan anne kizi oldugum icin cocuklugumun onemli bir kismi anokullarinda ve babannemlerin evinde gecti. Sanirim 1 yasindan itibaren annem isteyken babannemlerde kaldim. 4 yasinda da anaokuluna basladim. Anneme asiri bir bagliligim yoktu. Anne babami esit severdim. Bana gore yeni nesil anneler cocuklariyla cok fazla ilgileniyor, o yuzden cocuklar bagimsiz birey olmayi ogrenemiyor. Ilkokula veya anaokuluna birakacaginiz zaman ne yapacaksiniz? Bence de sakinlestirip biraz daha ikna etmeye calismaniz gerekli cocugu. Eskiler cocugu kandirirlardi ya da habersiz giderlerdi. Ne kadar dogru bir yontem bilmiyorum ama en dogru yontemi arastirip bulun derim. Bu arada cocuk istismari ihtimalinin olmadigini varsayarak yorum yaptim. Oyle bir kuskunuz varsa cocugu konusturmayi deneyin ya da cocuk psikologuna gidin.
Bence cocugunuz size fazla bagimli. Ben calisan anne kizi oldugum icin cocuklugumun onemli bir kismi anokullarinda ve babannemlerin evinde gecti. Sanirim 1 yasindan itibaren annem isteyken babannemlerde kaldim. 4 yasinda da anaokuluna basladim. Anneme asiri bir bagliligim yoktu. Anne babami esit severdim. Bana gore yeni nesil anneler cocuklariyla cok fazla ilgileniyor, o yuzden cocuklar bagimsiz birey olmayi ogrenemiyor. Ilkokula veya anaokuluna birakacaginiz zaman ne yapacaksiniz? Bence de sakinlestirip biraz daha ikna etmeye calismaniz gerekli cocugu. Eskiler cocugu kandirirlardi ya da habersiz giderlerdi. Ne kadar dogru bir yontem bilmiyorum ama en dogru yontemi arastirip bulun derim. Bu arada cocuk istismari ihtimalinin olmadigini varsayarak yorum yaptim. Oyle bir kuskunuz varsa cocugu konusturmayi deneyin ya da cocuk psikologuna gidin.
Evet karsısında böyle insanlar varsa lütuf. Bak secmeli degil . Cocugu aglata aglata bırakmadı diye arabada trip atıyor kocası . Cocugun faydasını düşünen bir baba profili yok . Kendi canının istediğini yapmak istiyor.Kal demesi niye lütuf olsun?
Çocuk kalmak istese, babasıyla kalacak sonuçta, bunun için annenin lütfuna mı muhtaç?
Çocuğu satacak yer arıyorlar demişsiniz başka yorumda. Çocuk babasıyla olacak, sokaktan geçen birinin yanında değil.
Ama siz babayı lüzumsuz birşey olarak görüp, bostan korkuluğu olarak hayatınızda tutuyorsanız onu bilemeyeceğim.
Haklısınız tabi. Aslında normal değil derken kastım buydu.Merhabalar; 4 yaşında bir çocuğun; Annem gidiyor, annemsiz duramam diye ağlaması ve evet bunu babası yanında iken yapması çok çok normal bir durumdur.
Burada temel soru neden böyle bir davranışın sergilendiğidir. Çocuk babadan ya da babaanneden çekiniyor, rahatsız hissediyor olabilir. Çocuk anneyi güvenli üs belirlemiş olabilir. En kötü ihtimali bile düşünmek gerekir çocuk ev sınırlarında biri tarafından istismar ediliyor olabilir veya en iyi ihtimalle sadece annesi ile vakit geçirmek istiyor olabilir. Bakın pek çok seçenek var. Çocuğun davranışı normaldir. Bu davranış ile birlikte sergilediği tepki gözlemlenmeli buna istinaden "normal" Veya "normal dışı" Diye bir varsayım düşünülmelidir
Babanın da çocuğu değil mi bu? Eşiniz de ben nereye çocuk oraya derse vermem deyip kavga mı edeceksiniz? Sonra hiç bakmıyor ilgilenmiyor bütün yük benim omuzumda deniyor. Babasıyla kalmasının nesi münasebetsiz? Niye insan kafasını dinlemek istemesin, benim eşim de bazen ailesine götürürdü çocukları, ben de ne istersem onu yapardım. Hatta çocuklarım biraz büyüyünce arkadaşlarımla 3 günlük kalmalı gezilere gittim.Ne münasebet ya çocuğum orda kalacak ben döneceğim? Ben nereye cocuk oraya, birak kafani dinlerdin diyenlerde çocuğunu habire oraya buraya sepetlemek isteyenler sanirim
Hicte çocuğumu birakmam
Iyi olmus iste, kv sinir olduguyla kalsinnn bosverr haftasonu falan da gitme.
Merhaba kızlar,
Kayınvalidemdeydik Haftasonundan beri. Eşimde pazartesi işe başlayacakmış izni var. Ben yarın çalışacağım. Neyse eşim bana dedi ki sen arabayı al git eve haftasonu gelirsin, bende çocukla burda annemlerde bahçede vakit geçiririm dedi. Evde 1 1 buçuk saat uzakta. Ben olur dedim ama kızımı ikna edemedi. Bende dedim kızım kalın babanla ben haftasonu gelicem dedim. Ama kızım bi olur dedi bi olmaz ben sensiz duramam dedi. Kendi evimizde olsak durur bensiz ama başka yerde beni arıyor. Neyse kv ve eşim ikna etmeye çalıştılar kızım ikna olmadı. Ağladı falan. Kv bana şey dedi sende hiç bişey demiyorsun kalsın diye dedi. Bende napayım söyledim ama fayda etmiyor dedim. Neyse dönüşte eve geliyoruz eşim diyor ki ne güzel biz kalacaktık kızımla . Sende kalması için bişey demedin dedi. Bende dedim bi kaç kere dinlemedi ki dedim küçük daha benden ayrılmak istemiyor olabilir dedim. Ama sinir oldum benim tüm bayramım orda geçti nerdeyse ona rağmen beyefendiye yetmedi. Bende dedim madem sen yarın sabah git. Pazar dönersin dedim. Senle konuşulmuyor da her şeyi terse çeviriyorsun diyor.
Objektif olarak yorumlar mısınız ? Eşim artık evlendi ama sanki evlenmemiş gibi davranıyor. Ne yapayım da beni cebinde hissetmesin?
Eşim artık evlendi ama sanki evlenmemiş gibi davranıyor. Ne yapayım da beni cebinde hissetmesin?
Ben yoğun bir işte çalışıyorum ve gerçekten hafta içi mahvoluyorum neyse .
Bütün bayramı orda geçireceğim iki gün çalışıp tekrar oraya gideceğim ha oldu paşam!!!Merhaba kızlar,
Aaa şaşırdım.Anneyim derler bir de.
Doğururken kalıcı olarak geçiyor kafa dinleme isteği, kimi kandırıyorlarsa.
şu dedikleriniz bi cazip geldi ki bana şu an varımı yoğumu satıp savıp kvye bahçeli ev alasım geldiAy onun dediği allahin emri mi? Sen pazar öğlen gitsen almayacak mi eve? "He he , cuma gelirim belki" de , bırak orda hepsini, çalışan kadinsin, cumartesi dur temizliği yapayım dur utuyu bitireyim kocacım diye , oyala kocani, yap işini dinlen, kuaföre git, pazar günü de öğleden sonra git al gel hepsini. Keşke böyle bahçeli kv. bende olsaydı, başına babasını koyup kreş gibi kullanırdım , hiç bilmiyorsunuz elindekinizin kıymetini
doğru dedinçocukla kalmaya gönüllü enişteyi de harcamayalım. o da az buz nimet değil
olmayınca olmuyor bebemdoğru dedin
biz de bırak bahçeli evi, saray olsa, bahçesinde oyun parkı olsa başında beklemez ki kocam çocuğun kendini eğlendirir
Zaten kal kızım demissiniz,cocugu olan bilir bazen inadı tutar cocukların,feristahı gelse kabul ettiremezsin.Merhaba kızlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?