lütfen yardım edın aklım çok karışık :(

O işi yapmaya utanmıyorsunuz da çocuğunuzu doğurmaya mı utanıyorsunuz?? Kullardan değil Allah'tan korkun.insan kendi bebeğini nasıl öldürür pes yani.

acı gercek ama katılıyorum aynen cunku ahırette acı acı cıkar karsısına
hatta hadısler var bununla ılgılı yasak olmasa yazardım ama
konuyu acan arkadasım kesınlıkle okumalısın !!

benım anlamadıgım sız nısanlıysanız aılenız neden evlılıge engel olmak ıstıyor?
aılenız evlılıge engel olmak ıstıyorlarsa neden nısan yaptılar ?

İmam nikahıyla şuan da evlisiniz ve ailen seni vazgeçirmeye çalışıyor. Hadi resmi nikahtan vazgeçtiniz, hamile de değilsin, adam seni imam nikahından boşamazsa nolucak? Bu işlerin şakası yok arkadaşım.. İnşallah hamile değilsindir ne diyelim, içinden çıkılması zor bir durum...

sen kalkip da simdi burda evlenecegin (gercek oldugunu varsayiyorum...!) adamla birlikte olup da hamile kalmissam aldiririm dersen burda seni doverler! insanlar ne kadar cabaliyor bebek sahibi olabilmek icin..

o kadar beklemissin madem bekleyiverseydin 2 ay daha.. yaptiysn da katlan.

Eğer imam nikahı resmi nikahtan önce yapılıyorsa ve bu arada her şey yaşanıyorsa; bu yaşamamanız gereken şeyleri yaşayıp vicdanı bencilce rahatlatmak içindir..

Resmi nikah olmadan dini nikah olmaz..

Çok karşıyım resmi nikah yapmadan imam nikahına sığınıp her şeyi yaşayanlara..

İmam nikahı oldu diye evli bile sayılmıyorsunuz hâlâ !!!!

Son düzenleme:
kızlar eşi olacak insan evliik çağında, 10 yaş büyükmüş demek ki 28, emin olun oturup da konu sahibinin büyüyüp olgunlaşmasını beklemez. Zaten ailesi de istemiyordu falan der, sonra vınnnnn!

dogru söze ne denır .
konu sahıbı gercekten cahıllık yapmıs .
karsısında kı adam olgun bırı .konu sahıbı hala cocuk denecek yasta .
bu ısın sonu hıc hayırlı gorunmuyor hıc

ve olan yine kıza olur sonuçta :/

ne yaparsa kendine yapar. Zorla evlendirmiyorlar ki. Sanki evlense her şey güllük gülistanlık mı olacak, yoo. En fazla 20'sinde kucağında çocuk, komşudan komşuya güne giden, kocasının ağzının içine bakan bi' kadın olacak. 25 yaşına geldiğinde hayattan beklediği, istediği hiçbir şey kalmayacak. Ailesi nasıl olsa affeder, ama affedene kadar çekeceği? Hatta tüm bu dertleri kendi isteği doğrultusunda sırtına yüklemesi? Kendi kendine yazık ediyor.

18 yaşında lise bitiyor. Bak bu (http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/520320-sefer-derdim-var.html) konunun sahibi de muhtemelen 18 yaşında, ya da 17 işte lise 4'te. Aradaki fark bariz. Olan kıza olmuyor, kız ne yaparsa kendine yapıyor.

Aynen canım ya.

Yaşı küçük olduğundan hayatını mahvetmiş.
Bilememiş....

Allah'ım inşallah o bebeği senin yerine, evlat hasretiyle yanıp tutuşan birine verir.

Evet diyorum ya olan kıza olur 18 yaş çok cahil bi yaş nereye çekersen oraya gider kız da yapmış olan kendisine olcak o adamın umrunda bile olmaz kızın yaşadıkları

ha bu arada yenıokudum 10yas buyukmus nısanlınız ve sız daha 18
sole dıyım o zaman hamıle degılsen sakın evlenme o ınsanla emın oldaha cok da kucukmussun aılen haklı cıkıcak
genelde bu vakalrda ole oluyo aıle cunku gormus gecırmıs tecrubelıler ve sen cok kucuksun ama yaaa

hamıleysen de babasız evlat buyutmenın zorlugu genelde cok sık solenır katılıyorum da o zaman adamda senınle gonul eglendırmıyosa (umarım !) evlenın ve mutlu yasayın ınsallah

ama uzgunum gercekten solerken bıle, ben hayırlı gormuyorum evlılıgınızı
cunku basta aıle karsı kı cok haklılar
kultur farkı o kadar onemlı kı ancak bunu evleınce anlarsın gıbı gelıyo bana cunku sen 18 yasındasın 26::26::26:

3 hafta önce imam nikahı,on gün önce cinsellik... sinir oluyorum imam nikahına sığınıp cinsellik serbest hake geldi sanmalara... kardeşim resmi nikah olmadan imam nikahı suç ve yasal değil bu ne yaa.bir de aldıracağım diyor ?????hamileysen o bir canlı olacak karnındaki ha 40 yaşında adamı öldür ha o cenini yok et. yazık ya binlerce kadın bebek diye inim inim inlerken şu olaya bak... baştan düüşünecektin olacakları hiç evinden çıkamadan hangi ara oldu bu cinsellik millet aylarca kocasıyla gerçeleştiremiyorken ???

acelen nereye anlamadim ama eger hamileysen sakin gunaha girme, aldirmak falan dusunme bile
madem evlenmeye, cinsellige hazir hissedip yola cikmissin
sen cocuk dogurup, buyutursun onadan hazirsindir herhalde
sadece sana ve gencligine yazik olacak baska birsey degil!

Son düzenleme:

zaten ımam nıkahı da amacını asdı .
sımdı kı gencler ;cınsellıgı paylasabılmek ıcın ımam nıkahı yapıyorlar .
dını de boyle seylere alet edıyorlar yaa pes.
akıllarınca ımam nıkahlı haram olmuyor ,helal oluyor ama ,
cok yanlıs yapıyorlar cok .kımsenın ozel hayatı benı ılgılendırmez ancak ,
bu ıslere dını de katarak yapmayı dogru bulmuyorum .
ımam nıkan amacı bu degılıdr ama ,sımdı kı gencler ımam nıkahını
cınsellıkle alakalı bır durum olarak goruyor nedense .

Evet diyorum ya olan kıza olur 18 yaş çok cahil bi yaş nereye çekersen oraya gider kız da yapmış olan kendisine olcak o adamın umrunda bile olmaz kızın yaşadıkları

Çok güzel yazmışsın... 18 yaş cahil deyip geçme herkes 18 oldu. ben o yaşta deliler gibi ders çalışıp sabahlıyordum vallahi üniversite kazanmak uğruna mahvolmuştum...yapan kendine yapar....insanı vezir eden de rezil eden de kendisidir......

şimdi ne desem ki ...ailen bence nişanlının yaşına takılacağına senin yaşının evlilikle yanyana getirilmemesi konusunda karşı çıkmalı bu evliliğe.evliliğe iki ay kala ailenin yanında olmadığını bile bile bekaretini kaybetmen de büyük cesaret yada yaşının savunmasızlığından yararlanmış açgözlü bir adam var karşında diyelim.bir de hamile kalman işin tuzu biberi olmuş.sana tavsiyem nişanlının doğruluğundan eminsen ailenin de isteğini de alarak evlenmen ama resmi nikahla.umarım şu yaşadığın sıkıntıları başka küçük kızlar yaşamasın...bu tarz olayları gördükçe dine uygun yaşayan gençlik konusunda ailelerin eğitilmesini gerekli görüyorum.dini hayatına sokmak demek bir hocaya imam nikahını kıydırdıktan sonra o, bu köşe de utanacağımız şeyleri yapmak değildir ...allah hepimizin yardımcısı olsun konu sahibinin de...

Son düzenleme:

nişanlınla aranda bi problem yoksa niye aldıracaksınki. yazık bebeğe varsa tabi. yoksa evlenmektenmi vazgeçtin bu durumda biriyle birlikte olmuşsun ailen bu duruma neder.
işte ben bu yüzden evlenmeden imam nikahına karşıyım. insanlar kendini rahata kavuşturuyor. ateşle barut oluyo malesef böyle şeyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…