lütfen yardım edın aklım çok karışık :(

Ben de evlilik öncesi cinsel ilişkiye karşı değilim. İnsanların birbirine dokunmak için kimseden onay almasına gerek yok. Ama 18 yaşındayım, reşitim, hemen sevişeyim diye bir şey de olmamalı.
Ya da buna imam nikahını alet etmemeli.
Korunma yöntemleri var bir dolu, olmadı ertesi gün hapı var.
Kendim için söyleyebilirim ki imam nikahına sığınıp da cinsel ilişkiye girenin, üzerine korunmayanın kafasının karışmasına bile hakkı yok.

üzülüyorum böyle insanlara.. anlamadan bilmeden yarın ne olacak demeden atıveriyorlar kendilerini cinsel hayatın içine yetmiyor gibi birde hamile kalıyorlar... sonra izliyoruz okuyoruz hergün gazetelerde üçüncü sayfalarda bilmem nerelerde.. bazen diyorum nasil bi ilahi adalet bu.. ama beni aşıyor iste..

Ya ben anlamıyorum
konu başka tartışmalara gitsin istemem ama
bu yorumda bana çok garip geldi
İmam nikahnın bi kaç gün önceden sırf alkol alınabilir diye yapıldığınıda ilk defa duyuyorum
imam nikahı kıyılıyor Allah katında bi kaç gün önce ama alkol alınıyor aynı dine mensup kişi bir kuralı yerine getiryor birini kendine göre uyduruyor bu ne perhiiz bu ne lahana turşusu
öf neyse herkes kendine göre yontar olmuş

bazı insanların düşünce yapısını gerçekten anlayamıyorum. nasıl bir cehalettt?! nikah demek biz evlendik, karı koca olduk cümle alem bunu böyle bilsin demektir. resmisinin de amacı aynıdır dinisinin de. önceden resmi nikah diye bişey olmadığı için, evliliği duyurmanın yolu dini nikahmış. ilişkiye girmek için nikah mı olur. hadi kendini kandırdın Allah'ı da mı kandıracağını sanıyosun. etrafın, annen baban bile seni karı-koca olarak bilmiyosa o nikah, nikah değildir. bunun hesabı sorulur, boşuna ''kendi aramızda dini nikah yaptık'' diye rahat rahat sevişmeyin.

Bence de 18 yaşında bi kızın hazır olduğunda cinsellik yaşaması demek resmen toplumsal açıdan uçurum demek....Aradığını bulamayıp bunalıma giren ergenler topluluğu olur çıkarlar yazık mı değil....Hazır olan yaşasın evet bizi ilgilendirmez ama 18 yaşında da yaşamasın mümkünse...Çok erken yaa ruhen daha tamamlanmamış bile o kız daha...Şimdi bi de annelik ihtimali var ortada hey allahım çıldıracam yaaaa

Son düzenleme:

kızlar pardon, sınırden unutmuşum 18 yaşında olduğunu
ılışkıyı bırakında, 18 yaşında bı ÇOCUĞUN evlenmesı bıle yasaklanmalı bu ülkede
herşeye yaş sınırı koymasını bılıyorlar
evlılık ıçınde bı sınır olmalı bence, 24 yaş öncesı yasaklanmalı
sonra ne oluyor bu cahıl küçük bebeler her ılışkıye gırdıklerınde hamıle kalıyor ve kürtaj yaptırıyor
okadar ınsan bebek hasretı çekıyor kısmet olmuyor, bazıları ıse o cana kıymayı hıç sorun etmıyor bı 5dakıkalık zevk ıçın hemde

garip gelmesi yorumun gerçekliğini değiştirmiyor..

evlilik için 24 yaş sınırı konsa imam nikahıyla yine hallederler kılıfına uyarak......bu ülkede kafalar hep şeytanlığa çalışıyor zaten ne yazık ki

zaten dini nikahın var... yakında resmi nikahın da olacak...

sakın aldırma bebeği (tabii hamileysen)

yazık günah..

ailene açıklarsınız nişanlınla birlikte. kızsalar da bağırsalar da bunlara katlan. burada bebek sahibi olmak için her şeyini feda etmeye hazır kaç kadın var biliyor musun? sadece aile korkusu yüzünden kıyma bir bebeğe...

ben anlamadım :26:
imam nikahı kıydıran insanlar bir daha alkol almayacaklarına yemin mi ediyorlar ki bir kaç gün önceden kıyılamasın?
bilmediğim ve kafamda oturtamadığım soruyorum.

ayyy yaşın daha çooook küçükkk naptın cnm yaa ailende bilmiyo sanırım imam nikahlı oldugunuzuu mana bulmak istememm benım başıma gelmezse ilerde kızım olur onun başına gelsin istememm ama kendi ellerinle kendi hayatını mahvetmişsinn eğer seni gerçekten seven düşünen bi adam olsaydı imam nikahlı eşin asla ailenın müsadesini almadan senınle birlikte olmazdıı bak benim topiğime bi göz at kaç yıldır söz nişan bekleyen onlarca kızız orda kimimiz 7 yıldır kimimiz 10 yıldır kimimiz 5 yıldır bekliyoruz zamanımızı okulunu okusaydınn o seni seviyosa zaten bırakmazdı beklerdii ekmeğini eline alnca eğitimini tamamlayınca ailenın karşısına dimdik çıkardınız mantıklı olurdun ayakların yere sağlam basardı ve asla bu durumda olmazdın...Allah yardımcın olsun diyecek başka bişey yok...

kızlar bu dını nıkah konusuna pek gırmesek konu kapatılmasın şımdı dını ıçerık yüzünden
ben bu konu sahıbı ne cevap verıcek çok merak edıyorum bı gelsın hele

Yasananalar en bastan en sona hata ama her koyun kendi bacagindan asilir. Umarim birkac sene sonra basini vuracak duvar aramazsin.

Konuya doneyim. Biliyorsun her iliskiye giren hamile kalmiyor. Yumurtlama donemi diye birsey var. belli gunler var ki iliskiye girdiginde hamile kalma sansin artiyor, sana gore riskin artiyor diyelim.

Iliskiye girdiginiz zaman bu doneme mi denk geldi? Eger gelmediyse korkmana gerek yok.

Kardesim olsaydin seni doverdim.

Mutluluklar..

imam nikahı kıydıran insanlar bir daha alkol almayacaklarına yemin mi ediyorlar ki bir kaç gün önceden kıyılamasın?

bence de arkadaş anlayamamış

imam nikahının en makbulü düğün gecesi olandır?anlaşmazlık ayrılmalar ihtimalinden dolayı..
düğünden sonra olsa bi esprisi kalmaz
alkol alan damat veya gelin nasıl besmele çeksin nasıl dua okusun?
o yüzden birkaç gün önce kıydıranlar var..

hmm..ben imam nikahının bu kadar piri değilim pardon.
aydınlattınız..cidden kışkırtmak için demiyorum bilmiyodum.
imam nikahı kıyrılıyor bari alkol alcam şu gün yaptırıyim diye ayarlanmasın çok önemliyse bu nikah diye düşünmüştüm.
Neyse tamam anladım

peki hamile oldugunu nereden anladin?

Anladım, teşekkürler.
Düğünde meyvesuyu içilmeyecekse önceden kıydırılıyor ama süre çok uzun tutulmuyor.

ben onu bunu da geçtim de.ilerde ewlendiniz aynı ewdesiniz karı kocasınız,herhangi bir ufak tartışmanızda başına kalkacağını düşündün mü hiç!şimdi size ne güzel gôrünüyodur hayat dur daha neler göreceksn

o zaman anneni çok iyi anlayacaksin.ama iş işten geçmiş olacak.bundan sonra daha temkinli olmanı dilerim daha fazla zorlukla karşılaşmaman için.

Alkol almak ile dini nikahın bağdaştırıldığını ilk defa duyuyorum, rica etsem biraz açar mısınız ne kastettiğinizi?

Düzeltme: Pardon açıklamayı şimdi gördüm.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…