lütfen yardım edin aşktan kör oldum, sorun nişanlım

Ne güzel bırakmış. Acaba içkiyi bırakanlar bir anda nasıl oluyor hiç içmiyor. Çoook imreniyorum. MaşaAllah size. İradeli insan her zaman başarır. Eşinizle size mutluluklar dilerim
Teşekkür ederim bir anda bırakmış şuan içki lafı ettirmez ins srvgilinzde öyle olur

arkadaşlar nişanı atacağım. babasıyla bu hafta tam 4 kere içmeye gitti. kız kardeşi söyledi bana şimdi. hep beni buluyor nedense diye çok kötüyüm. şuanda atacak cesaretim yok. ama yüzüğü annemlere vereceğim onlar götürsünler. şimdi de ya o başkasıyla evlenirse diye ağlıyorum onu başkasıyla görme fikrinden çok kötüyüm. ilk kez bu kadar uyumlu dengim biri çıkmıştı. alkol yüzünden canım acıyor. sizlerden destek istiyorum. onu başkasıyla görme fikri şuanda beni üzüyor. ne yapacağım lütfen yardım edinnn

Haftada 4 cok fazla yani dozunu bilip sarhos olmuyosa cevreye zarari yoksa birakmasini istemek yerine yavas yavas azaltmasini soyleyebilirsiniz. Esim biz yeni gorusmeye basladigimizda, dugunlerde veya arkadaslariyla ciktiginda alkol alırdı. Ben rahatsiz oldugumu sarhos olmasa bile icmesinin beni rahatsiz ettigini soyledigimde agzina surmemeye basladi. Evlendikten sonra balayinda beraber ictik simdi sadece ozel gunlerde alkol aliyoruz beraber. (hamilelikte kullanmiyorum tabikii) Sizde konusursaniz uygun bi dille anlicaktir diye dusunuyorum.

Nisanlinizla bu durumu kac kere konustunuz tepkisi ne oldu

Hemde babasıyla mı ? Konuştuğunuzda çözüm yolu bulamadınız mı ??
Valla benim ex nişanlımda arada içiyorum diye başlamıştı aynı senin durum gitgide bağımlı gibi olduğunu anladım her seferinde içmemem gerek deyip içti ha sarhoş oluyor muydu hayır. Birimde birbirimizi anlayan uyum içinde bi ilişkimiz vardı. İçki de ayrılmama neden oldu ayriyeten çözüm odaklı olmaması bazı şeyleri aşamaması yüzünden sonum yok diye eyvallah dedim

Bekarken ikimiz de kullaniyorduk
Nisanlandigimiz günden beri icmiyoruz
Hatta cocugumuz oldu bu konuda cok sert esim hic bi sekilde icmem diyor
Icmesinde insallah

Ama esimin dayisi her aksam yemeginden sonra yengeme mezesini hazirlatir icer ama hic daha sarhos olup bi rahatsizlik verdigini bilmem
Icemk var icmek var

Konuştuk. Bırakmak istiyorum dedi. Onu çok seviyorum. Ben gezmeyi çok seviyorum. Öyle erkekler gördüm ki kimi ruh hastası, kimi cimri, kimi takıntılı, titizlik hastalığı olan. Kimseyi istemedim. Her konuda herşeyimiz denk. Alkolü de konuştuk bırakacağım dedi. Zamana bırakalım bir anda olmaz diyor. Ama şu var Ramazan da mesela içmiyor. 1 ay içmediği bile oluyor. Ama bu birkaç aydır 4 gün içiyor. O yüzden çok kötü oluyorum. Ben kusursuz mükemmel biri değilim. İnsanların hatası olabilir yanlışı olabilir bu çok normal. Sadece alkol konusunda ona yardım etmek istiyorum. Yorumunuz beni çok mutlu etti çok teşekkür ederim

Çok teşekkür ederim. Ne güzel bırakmışsınız. Yalnız bir anda bırakmak zor oldu mu. Nasıl yaptınız. Azalta azalta mı yoksa bir daha hiç mi içmediniz

Çok teşekkür ederim. Ne güzel bırakmışsınız. Yalnız bir anda bırakmak zor oldu mu. Nasıl yaptınız. Azalta azalta mı yoksa bir daha hiç mi içmediniz
Afedersiniz ama ben bi tane birayla deli divane sarhos olanlardanim
Esim icer ama bisey olmazdi
Yüzügü taktik tabi butun arkadaslar nisan sonrasi eglenecegimiz mekana gectik
Herkes icecegini söyledi esim biz kola icelim artik bundan sonra dedi daha icmedik
Hic eksikligini aramadim hatta sükür diyorum birakmisiz ne güzel
Esim de hic zorlanmadi istek meselesi saniyorum kafada bitiyor birakmak istiyorsa bırakabilir sadece

Mesela sigara iciyorum birakmak istemiyorum
O yuzden bi gun icmesem ariyorum

Nisanlinizla bu durumu kac kere konustunuz tepkisi ne oldu
3 kere konuştuk. Bırakmak istiyorum dedi. Ramazan da bile hiç içmiyor. İstese içmiyor. Bana dediği şu oldu. Ben senin gibi temiz bir şekilde büyümedim. Çok isterdim sen gibi olmayı ama babam içiyordu. Arkadaşım sayesinde alıştım. Babam bile pişman. Kendi yaptıklarının benim yapmamı istemiyor dedi. Bu arada babası öyle şiddet yapan kötü biri değil. Eşiyle çok mutlular. Sadece eşi içmiyor. Adam yalnız başına bazen arabasıyla gezip içiyor ama oğluna sen benim gibi yapma diyor. Bunu anlattı. Ben ailemden böyle gördüm yaşadım. Bir anda bırakamam. Ama sende yanımda ol birlikte mücadele edelim dedi bu akşam

Asktan kor oldugun gayet ortada zaten. Haftada dkrt defa icen insan alışmıştır ayik gezmiyordur bana gore tabii.
Demissin ki cogu insan iciyor hayir benim tanidigim ailemde kimse icmiyor esim babam kardesim kayinpederim amcalar dayilar dedeler... arkadaslarimin esleri vs vs benim cevremde yok. Yanlış tespit yapmissin.
Bir de demissin ki; kv gorumce sorunu yasamiyorum. S3n daha nisanlsisin , bir o ailenin icine gir bakalim bikac yil gecsin bunu soylemek icin cok cok erken. Aile seni seviyor diye sevmedigin bir aliskanlikla yasamak istiyorsan sen bilirsin. Kapiyi kapatinca esinle sen kalacaksin onlar olmayacak.
Benolsam birakmasini isterdim baktim cazgecmiyor mu ben ondan vazgecerdim. Kullanan insanlar ne dusunur bilemem ama yilbasi degil parti degil ne bu her gun nerdeyse hic hos degil. Ayrica yasin cok genc hayatini kotu etkileyecek kararlar kararkar alma derim.

Bence cok guzel konusmus. Yani adim atiyo esiniz bu sira fazlalastirmis ama azaltmak istedigini hatta birakmak istedigini soylemis. Ve beraber asalim demesi bence gercekten cok guzel bisey. Siz yaninda olun azaltmasina yardimci olun. Bunaltmicak sekilde hislerinizi tekrarlayin bence azalticaktir hatta belki birakir

Ramazanda 1 ay icmeyen zaten azaltmakta sikinti yasamaz siz destek olduktan sonra. Benimkinin oyun bagimliligi var bu onun keyfi zevk aliyo bende kısıtlamak istemiyorum. Bizde orta yol bulduk beni ihmal etmedikce istedigi kadar oyun oynuyo liseli ergenler gibi tabi alkolle cok farkli mesela haftanin 4 gunu iciyosa sende azaltmasi icin soyle bi twklifte bulunabilirsin haftada 2 icer diger 2 gunundede icicegi saatleri sana ayirir boylelikle icmemis oluur

Kusura bakmayın. Belki size ters gelebilir ama ben düşüncem i yazıcam. Haftada dört gün içen adam bence bağımlıdir. Bu meret rutin e bindim i tehlike çanları çalar. Bi bağımlıyla 24 yıl geçirdim. Babam bi alkolikti. Asla kötü davranması bağırmasi küfürü hiçbir taşkınligi yoktu.ama yinede baygın bakislari dilinin sürcmesi bazen abuk subuk konuşması saygıyı bitiriyor.bi evlat olarak babanız a saygı duymuyorsunuz.bunun acısını ben bilirim.ki o bir iki kadehlede kalmıyor. Çünkü eskiden o Çakır keyif hissini yaşatmaya yeten bir kadeh bir süre sonra yetmiyor.bu arada kendini de sizi de kandırmasina izin vermeyin.kendinize ve dahası doğacak çocuklarınıza bunu yapmayın.

Genellemeniz çok yanlış. Çevremde alkol alan 3-5 kişi var. Bir kaç kişi de eskiden içmiş şimdi bırakmış. Çok büyük bir çoğunluksa hayatı boyunca ağzına alkol sürmemiş.
Eminim böyle çok kişi vardır ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…