lütfen yardım edin aşktan kör oldum, sorun nişanlım

Bu alkol niye bu kadar abartılır hiç anlayamadım ama hiç.
Evde bira mayalarım en temizinden. Bahçedeki asmadan da bu yaz şarabımı yapıcam. Rakı ekipmanı ayarlamaya çalışıyorum planlama aşamasındayım. Evde viski de vardır.
Haftada her gün içtiğimizde olur, 2 ay içmediğimizde olur. Her hafta 1 şişe şarap içerim. Bazen bi gecede içerim. Kimseye bi zararım yok ki. İçiyosam eğleniyorum seviyorum diye içiyorum. Alkolik muamelesi falan abartmayın lütfen. Alkol alamayınca elim ayağım titremiyo yani sinire kesmiyorum. Nişanlınımda böyle bi durumu olduğunu sanmıyorum.
Benim babamda haftada 2 kere arkadaşlarıyla rakı içer. Her gece bir iki birası da vardır. Bu yaşımda sarhoş görmedim adamı. Alkole tolerans diye bir şey var çünkü. Çok içen sık içen insan kolay kolay sarhoş olmaz, kimseye de bulaşmaz.
Benim için alkolün problem olacağı iki nokta var. Biri herşeyi alkol almak olursa bir insanın o zamandır. İkincisi ise alkol alıp sapıtanlar. Onun harici abartı, önyargı.
Hiç alkol almamış insanın alkole bakış açısının normal olmasını da beklemiyorum zaten.
Özet:
Nişanlının beynini yiyeceksen içme içme diye ayrıl.

Nedir bu rakının sizden çektiği :)) Size kötü davransa ama alkol içmese daha mı iyi? Bu şekilcilik yüzünden aslolanı kaçırıyorsunuz.. Araştırma görevlisi olacak, hayatını bilimle geçirecek birine hiç yakıştıramadım.. Sağlığına vereceği zarar yüzünden de değil endişeniz ya neden peki? Sadece siz öyle istiyorsunuz diye mi? bu kadar şekilci ve bencil bir insanı da o adam haketmiyor ayrılın siz en iyisi.. yani kusura bakma kırmak istemem ama çok sinirleniyorum hemcinslerimin bu ben istiyorum olacak tavırlarına. Benim eşim de içer bugüne kadar da zerre taşkınlığını görmedim, vicdanı aklı fikri de gayet düzgündür. Endişeniz ne gerçekten anlamadım ben??

Son düzenleme:
İçip içip sapıtmıyorsa bence sorun olmazdı. Ben alkol alıyorum. Yeri geliyor her gün içiyorum, yeri geliyor alkollü yere gittiğimde bile içmiyorum canım istemiyor. Her alkol alan, bundan keyif alan insanlar neden alkolik oluyor sizin gözünüzde..
Alkol aldıktan sonra değişiyor mu ? Kötü davranışları, sözleri oluyor mu ? Önemli olan bu kısmı.
Bir de madem alkol alan birini istemiyordunuz, neden devam ettiniz ilişkinize ? Öğrenince de bitirebilirdiniz. Nişanlanana kadar saklamış olamaz herhalde öyle değil mi ?
Birini iyi veya kötü değişime zorlamayı doğru bulmuyorum.. Mutlu olduğu gibi yaşamalı.. Siz de tabi..

alkole karşı değilim.
Dozunda ve yerine göre içildiğinde.
Eşim haftanın 4 günü içse bir şey demem.
Ama az alkol almışken bile araç kullansa veya öyle birinin aracına binse boşanma sebebidir, çocuklarımı beni düşünmeyen adamı ne yapayım ki.
Ama efendi efendi içer, kafayı da bulmaz ise bence sorun yok.
tabi ki alkol bağımlılık yaptığı için içme sürelerini veya neyi ne kadar içtiğini sorarım. Her gün artan bir eğride içme alışkanlığı ediniyor şekilde görürsem de müdahale ederim. Müdahaleme izin vermezse de tepki gösteririm.

Ama sizin anlattığınız koşullar bana abartı gelmiyor.

Ben eşime demistim ki icip içmemek senin kararın ben kısıtlayamam ama içen biriyle evli kalıp kalmamak da benim kararım. Içmiyor. İçsin birşey olmaz diyenler de var ama herkesin hayat tarzı ben eşim sigara da içsin istemem kokularına tahammül edemiyorum

yuzugu anneye verip ona soyletmek nedir ya? çocuk musunuz siz? çıkın karşısına dogru duzgun anlatın derdinizi.
ben alkole karşı bi insan değilim. eşim kullanmaz ama sevdiğim bir soz vardir. ilacla zehiri ayıran şey dozdur.. bana gore haftada 4 gun içmesi sorun olurdu. bağımlılık gibi gelir ve bu beni endişelendirdi .

İçiyor da ne kadar içiyor? İçip de dötü mü kaybediyor, nedir? Haftada birkaç gün içmekle alkolik olunmuyor. Ben de haftada birkaç gün içiyorum ama her içtiğimde 1 kadeh içiyorum, yemekle birlikte. Ben de hala tertemiz bir insanım, korkmayın öcü değil alkol, eğer içmeyi bilirsen. 28 yaşımda aldım margaritaların, kokteyllerin tadını. Şimdiye kadar ot gibi yaşamışım diye kendimle dalga bile geçerim. :)

Ha ne olursa olsun hiç tahammülünüz yoksa bence de atın nişanı. Herkes kafasına uyan insanla evlensin. Kimsenin kimseye bir şey dayatma hakkı yok sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…