LÜTFEN YARDIM..

dilekce55

Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2014
19
5
8
35
Almanya
Öncelikle Selamlar .. Benim büyük bir sorunum var benim durumumda olanlar beni mutlaka anlayacak bana bi yol göstereceklerdir bundan eminim,belkide benim kadar aptal biri yoktur ki benim durumumda olsun ..

Sizlere kisaca kendimi tanitmak neler yasadigimi bilmenizi ve bana gercekten bir yol göstermenizi bekliyorum... Ben suan 37 yasindayim ve almanyada yasiyorum.. Ailem beni 16 yasinda evlendirdi benden 8 yas büyük biriyle. ve ben 18 yil evli kaldim herseyine katlanarak. Sikayetci olamazdim bizde evlenmek normal bosanmak ayipti. üc kiz evladim oldu evliligimden cocuklarim kücükken dayan kizim cocuklarin büyüsün dedilerhersey gecer dediler.
Hic bir sey gecmedi aksine cigaldi dayagnida yedim acda kaldim.Sevgisiz saygisiz evlilik devam ediyordu. Bana evliligmiz boyunca hic bir sey yaptirmadi. Calistirmadi izin vermedi, almanca ögrenmemi istemedi kurslara gitmek istedim dayak yedim. Hic bir arkadasim olsun istemedi hep engel oldu. Sigara ictigim zaman bile neden bensiz sigara iciyorsun diye kavga oluyordu en büyük kizim bugün 19 yasinda o bile artik dayanamadi bosandim 3 yil oldu ailem ben bosaniyorum diye bana sirtlarini döndüler. suan hic biriyle görüsmüyorum. Cok zorluklar yasadim allah biliyor.Biliyordum beni bekleyen zorluklari ama yinede bosancagim icin huzurluydum ve öyleyim.

Almanca okuluna gittim bir kac bisey ögrendim devlet yardimi aliyorum halen bile, ama calismak artik kendi parami kazanmak istiyorum bu almanca okulu bana güc verdi bir is basvurusu yaptim simdi asil sorun bu..Is bas vurum kabul olmus ve ben almanca konusurken bile cok utaniyorum yanlis konustugum icin ben cok iyi anlamiyor cok iyi konusamiyorum denemek icin beni cagriyorlar ise kasiyer olarak .. Korkuyorum hemde cok korkuyorum ama calismak da istiyorum.. Ya yapamazsam ya beni ilk günden istemezlerse diye endiselerim var ya bana almanca bisey derlerse ben olurda cevap veremezsem korkularim var.. Lütfen bana bir yol gösterin ne yapmaliyim. Sizce yapabilirmiyim bu almancayla Acil cevaplarinizi bekliyorum..

Tesekkürler..

Öncelikle kutlarım sizi. Boyun eğmediğiniz ve güçlü olduğunuz için..
Kasiyerlik diliniz zayıf olduğu için riskli bence sizin için. Başka başvurularınız varsa onlar için bekleyin.

Allah sana Yürü ya kulum demiş :) inşallah bundan sonra daha mutlu olursun.hiç çekinme özgüvenin gittiği gibi geri gelir aslan gibi kız yetiştirmişsin babacı olmamış.helal olsun.rabbim yardımcın olsun bundan sonra kendin içi yaşa.

Kurslara devam edin. Cocuklariniz daha iyi ise onlardan yardim alin. Ama yilmayin siz ki bunca yiĺ aonra bosanmissiniz viz gelir size bence. Baslamak yolunbyarisıdir derler is arkadaslarina kendini sevdiirsen onlarda sana yardimcı olabilirlet

Biryerlerden baslamazsaniz hayatiniz boyunca kendinizi aynen oldugunuz durumdaki gibi hissedeceksiniz.

Ogrenilmez diye birsey yok, zamaninizi alabilir belki ama sonunda simdikinden daha mutlu olursunuz.

Lutfen endiseleri bir kenara birakin ve baslayin biyerlerden gerisi mutlaka gelecek. Kolayliklar diliyorum.

Bende Almanyada yasiyorum, korkularinizi anliyorum ama emin olun almanlar anlamak icin caba gösteriyorlar ve sabirlilar... Hatta mesela ben bazen uyuz oluyorum almanca konusamayanlara senelerdir burda olmalarina ragmen ve anlamakta zorluk cekiyorum sabirsiz oluyorum ama cogu almanlar öyle degil, anlayis gösteriyorlar ve dinliyorlar.... Benim calistigim yerdede ne yabancilar var almanca iyi günler demeyi bilmiyorlar ama el kol anlatiyorlar dertlerini, cekinmeyin, hem konustukca acilirsiniz, tek almancasi olmayan maalesef ki siz degilsiniz o yüzden biraz güvenin kendinize... Calisip paranizi kazaninca nasil rahatliyacaginizi düsünün, kizlarinizi düsünün, cesaretlenin...

dil hata yaparak öğrenilir zaten.korkmayın,bazen hata yaparsınız bazen anlamazlar ama eninde sonunda siz farkında olmadan çok iyi konuşmaya başlarsınız..
ayrıca hayatınız için ne güzel adınlar atmışsınız,bunun da üstesinden gelirsiniz..
bence en güzeli bol bol almanca konuşun ,doğru yanlış farketmez,konuştukça gelişir..yattığı yerden ,maaş almaktansa çalışmayı tercih etmeniz takdire değer zaten..

Alla
h ya

Endişelenecek ne var canım?
En fazla işten çıkarırlar sen de yenisini bulursun.
Yolun bahtın açık olsun İnşallah.

ilk adımı attıktan sonra çorap söküğü gibi gelir devamı...
sıkıntı yaşamazsınız yani...
Allah yardımcınız olsun...

19 yıl bu saçma evliliği idare etmişsiniz bir dilin ya da kasanın mı altından kalkamayacaksınız. güvenin kendinize en başta kafasını gözünü yara yara konuşursunuz bir bakarsınız ohhhh oldu da bitti.
ya bismillah hadi bakalım

Bize gelen turistler nasıl birkaç kelimeyle çat pat dertlerini anlatabiliyorlar da sen de o şekilde anlatırsin. Çoğu gitmiş azı kalmış dertlerinin ha gayret.

Yabancı bir anne bebek grubuna üyeyim Facebook'ta
İlk hafta sadece okudum
İkinci hafta bir sorum vardı nasıl ıkınıp sıkınıp acaba yanlış mıdır diyerek yazdım
Birkaç sorudan sonra bir rahatlık geldi
Saldım çayıra mevlam kayıra
İngilizcede yeni boyutlara geçtim.:)
Demem odur ki birkaç gün zor olur
Sonra açılıverirsiniz.

18 yıl bir adama katlanmış aç susuz kalmış ,dayağına katlanmış,boyunuz kadar 3 evlat yetiştirmiş ve ailenizin sırtını dönmesine rağmen ayakları üzerinde durmayı başarmış biri olarak kasiyerlik yaparken almanca konuşamamaktan mı korkuyorsunuz... korkmayın yaşadıklarınızın yanında bu neki... bir iki devam edersiniz alışır gidersiniz.. hem dil konuşa konuşa öğrenilir.. kursta tamamlayamadığınız pratiğinizi burada tamamlarsınız...su gibi akıp gider herşey...Allah kolaylık versin...

Sanki burada yaşayan Almanlar takır takır Türkçe mi konuşuyor? takılmayın devam edin yolunuza. Azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz :)

hayır katiyen korkmayın lütfen prtaik yapa yapa çatır çatır konuşursunuz...hayata daha fazla geç kalmayın güzel günler sizi bekliyor..

Gidin bence, kasiyerlik icin dil aslinda cok da gerekmiyor. Sayilari guzel soyleyeceksiniz, biraz internetten pratik yapin, iyi gunler, iyi haftasonlari........ vs. Cok da konusulan bir meslek degil zaten. Bence kotarirsiniz, korkacak bir sey yok.

Canım yolun bahtın açık olsun.
Umarım bundan sonra dilediğin ne varsa ulaşırsın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…