- 31 Ekim 2013
- 21.504
- 72.318
- 798
- 41
aynı şey geçenlerde eşimin başına geldi, pandemi başından beri dışarıda vakit geçirmedik, cafe vs gitmedik2 kişi kahve 20yse süper. Dün uzun zamandır ilk kez kahve dünyasına gittim türk kahvesi 17tlydi gözlerime inanamadımhamileyim riske atmayım kendimi covid için diye nerdeyse 1 yıldır evden pek çıkmıyordum. Dün fiyatları görünce kafayı yedim
İki öğretmen maaşı ile 70 bin kaldı 5 yıldaBen bir de sunu merak ediyorum.
Kadınlar her gideri ortak harcadığını söylüyor geri kalaniyla birikim yapıyoruz diyorlar ellerinde ne kalıyor gerçekten?
Gerci artık zor ikiz bebek oldu ben onları büyütüyorum. Maas teke düştü. Gezme ve kişisel giderleri asgari düzeye indirdik.Ben bir de sunu merak ediyorum.
Kadınlar her gideri ortak harcadığını söylüyor geri kalaniyla birikim yapıyoruz diyorlar ellerinde ne kalıyor gerçekten?
hesaplarımız ayrı ama ev için apılan bütün harcamalar ortak yapılır kalan para kalırsa tabi kenara atılır, 1 yıl önce ev aldık mesela ben evin kredi ödemlerini yapıyorum eşim evin giderlerini, faturaları, alışverişleri vs karşılıyor.Merhabalar eşimle evleneli 2.5 ay oldu eski işimden ayrıldım şimdi yaşadığım yerde yeni işe başlıyorum para konusunda ne yapacağımı bilmiyorum maaşlar ortak mı olmalı sizce ayrı hesap olmalı mı şimdi ayrı desem eşim yanlış anlar mı ?
15e ayvalık tostu var bende10tlye kahve uzun zamandır içmedim,zaten oturunca bir kahveyle de kalmıyorum. Dur soda limon söyleyeyim,tatlı yiyeyim,iki Makaron atayım benim hesap 60tlkız geçenlerde 23liraya ayvalık tostu yedim ben sen ne diyon
Bu harçlık olayı da enteresan, ben 1,5 senedir falan maaş kartıma elemedim sanırm. Cüzdanda küflendiAdamın maaşının tamamını alip onun maaşindan ona "harçlik" vermek bana çok tuhaf geliyor. Asla yapabileceğim bir sey degil. Kadinlara yapilsa ortalik ayaga kalkar. Erkeklere niye yapılıyor?
Bol malzemeliymis icecegi varmış. Yine de pahalı ya. Önceden o paraya ızgara köfte yeniliyordu be15e ayvalık tostu var bendeayvalıkta dinlenme tesisisnde 19tl, sizinkiler yol üstü tesislerini de geçmiş
22 senelik miİnternetten kitap siparişini ben veririm , diyet yaptığımız için dışardan pek yemek yemeyiz , öğle yemeklerini evden hazırlayıp yanına koyarım . Düşündüm de eşim epey masrafsızmış:)
Geçliğinde ve bekarken o kadar çok harcama yapmış ki ve o kadar çok kıyafet ve ayakkabısı var ki ( deniz şortu 22 yıllık , çok çok iyi bir markadan zamanında almış ve temiz kullandığı için 22 sene kullanmış ) tabi ki tek deniz şortu yok ama bir çok şeyini şükür temiz kullanır ve çok iyi kaliteli ürünler alır , 6 senelik evliyiz sadece 1 çift ayakkabı aldı onca zaman. 20 çift ayakkabısı olunca ve hepsine senelik bakım yapınca uzun vadeli kullandığı için ihtiyaç duymuyor başka şeylere.
Gece gündüz tüm her yer yanık olmasına rağmen kışın 400 TL fatura hiç gormedik biz de. Bu kış fazla olabilir bebiş geleceği için.Bend sonu diyecektim,dublex eve geçen kış en yüksek 780tl ödedim. Gerçi çocuklar evreler. Yorumu yazan üye gündüzleri yakmiyordur ikisi de çalışıyorsa ondan olabilir
Yazın 200 TL doğalgaz mi ödüyorsunuz?doğalgaz faturanıza hayran kaldım hele de kışın
vallahi biz yazın o kadar ödüyoruz sanırım
kışın geçen sene 600-700 arası ödüyorduk
Ceycey ben 2 seneden fazla aynı arabayı sürmezdim. Hem model olarak sürdüğüm en düşük araba. Hem de benzine güç yetiremez oldum üstelik dizel. 100 tl mazot 150 km gidiyor.Ben 5 yıldır aynı arabayı kullanıyorum 2. El almıştım zaten. Renginden bile sıkıldımm ama param yok çatlasam da patlasam da sevmek zorundayım. Ama kıyafet ayakkabı yenilemek daha kolay
Ben dublex evde kokluyorum kombiyi çünkü 3 bebe var ve çorap gitmiyorlar,yelek yok,tişörtle geziyorlar. Naptiysak giydiremedik. Oldu ki giydirdik ter akıyor bebelerdenGece gündüz tüm her yer yanık olmasına rağmen kışın 400 TL fatura hiç gormedik biz de. Bu kış fazla olabilir bebiş geleceği için.
Ama ev küçük ve yalıtımı iyi sıcak oluyor onun çok etkisi var.
Keşke herkes böyle verse.
Öyle faturalar duyuyorum ki yuh diyorum üzülüyorum cidden.
Bölgelere şehirlere göre çok değişiyor faturalar
Bize de su 48.5 gelmiş elektrik 310Şu ve elektrik bende de aldı başını gidiyor. Kombiyi actigim 1ayi geçti,gelen fatura 390 tlsu 98lira elektrik 243 lira gelmis
Altın daha yükselir mi acaba yaaaaBorsa da hızla düşüyor. Heryerden batığızzz
Kahve en ucuz o zincir mağazada kafelerde çok daha fazlaÇocuklu insanlar öyle 2 akşamda bir iş çıkışı arkadaşlarıyla kahve içemez zaten, anne yemek yetiştirmek için acil eve kaçar baba çocuklar sofraya yalnız oturmasın diye vakitli evde olmaya bakar. Bir de turkiyenin her yerinde bir kahve 20 30 tl değil ki. Herkes starboxda içmiyor kahveyi. Benim haftada harcadığım para maksimum 60tl yol param olmasa ayda 250tl çok rahat idare eder beni mesela ve bu paraya öğle yemeği dahil
Yok hayır tabii ki mübalağa yaptım sadeceYazın 200 TL doğalgaz mi ödüyorsunuz?
Bende bir bana mı öyle geliyor sanıyordum. Kendi termosumu kullanıyorum 1-1,5 lira daha az ödediğimdendir diyordum.Kahve en ucuz o zincir mağazada kafelerde çok daha fazla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?