Maaş hesapları ortak mı olmalı?

aynı şey geçenlerde eşimin başına geldi, pandemi başından beri dışarıda vakit geçirmedik, cafe vs gitmedik

geçtiğimiz ay, bir arkadaşıyla buluştu eskiden hep gittiği cafelerden birine oturmuş yiyip içmişler hesabı görünce eşim diyor ki şok oldum, siz ne yaptınız ne kadar pahalanmış burası demiş, garson arkadaş da abi sen uzun zamandır dışarı çıkmıyorsun heralde fiyatlarımız normal aslında demiş

Ben bir de sunu merak ediyorum.
Kadınlar her gideri ortak harcadığını söylüyor geri kalaniyla birikim yapıyoruz diyorlar ellerinde ne kalıyor gerçekten?
İki öğretmen maaşı ile 70 bin kaldı 5 yılda yani düğünü kendimiz yaptık. Düğün altınları benim evlenmeden 20 bin liram vardı onu da koydum. Birkaç ayda bekleyip araba aldık. Üç tüp bebek tedavisi gördük. Yaz tatillerinde de gezdik tozduk. Evimin kirası çok ucuzdu halen öyle de . Yaşadığım şehir güneydoğu da öyle gezilecek yeri falan yok. En büyük lüksümuz AVM gezmesi ev kirası, faturalar, arabanın benzin parası, mutfak giderleri gider dediğimiz bu sabit gider. Tabi ki sağlık gideri yada kişisel ihtiyaçlarımiz da oluyor.

Ayrı hesap olması ortak birikim yapmaya engel değil ki. Evlendiğimizden beri asla ortak hesabımız olmadı. Herkesin kartı kendisinde. Kredi kartlarımız bile ayrı. Birikim hesaplarımız da öyle. Ama elbette ki ev, araba alınacak yatırım yapılacaksa o paralar birleşir. Her çiftin düzeni farklı oluyor ama. Doğrusu bu diye kimse iddia edemez.
Güven problemimiz de yok onu da belirteyim, herkes güvene bağlamış ama bu tamamen alışkanlık. Bekarken sahip olduğumuz hesaplarımızı kapatmadık.

Ben bir de sunu merak ediyorum.
Kadınlar her gideri ortak harcadığını söylüyor geri kalaniyla birikim yapıyoruz diyorlar ellerinde ne kalıyor gerçekten?
Gerci artık zor ikiz bebek oldu ben onları büyütüyorum. Maas teke düştü. Gezme ve kişisel giderleri asgari düzeye indirdik.

Bilmiyorum ya bu işler çok karışık gelmiştir bana, bı bayan olarak eşime çocuk gibi kart vermem. Ondan da maaşını almadım , kişiden kişiye değişir . Fatura, mutfak,kira eşim ödüyor. Ben de bir-ikim yapiyordum ama şimdi çocuklar ve kendi ihtiyaçlarımi karşılıyorum , ikisi de küçük ,okul çocuğu diiller,ama calismasaydim bilmiyorum o kısmını

hesaplarımız ayrı ama ev için apılan bütün harcamalar ortak yapılır kalan para kalırsa tabi kenara atılır, 1 yıl önce ev aldık mesela ben evin kredi ödemlerini yapıyorum eşim evin giderlerini, faturaları, alışverişleri vs karşılıyor.

10tlye kahve uzun zamandır içmedim,zaten oturunca bir kahveyle de kalmıyorum. Dur soda limon söyleyeyim,tatlı yiyeyim,iki Makaron atayım benim hesap 60tl kız geçenlerde 23liraya ayvalık tostu yedim ben sen ne diyon
15e ayvalık tostu var bende ayvalıkta dinlenme tesisisnde 19tl, sizinkiler yol üstü tesislerini de geçmiş

Adamın maaşının tamamını alip onun maaşindan ona "harçlik" vermek bana çok tuhaf geliyor. Asla yapabileceğim bir sey degil. Kadinlara yapilsa ortalik ayaga kalkar. Erkeklere niye yapılıyor?
Bu harçlık olayı da enteresan, ben 1,5 senedir falan maaş kartıma elemedim sanırm. Cüzdanda küflendi her şeyi dijital hallediyorum. Nakit neredeyse hiç kullanmıyoruz hep kredi kartı. Dolayısıyla giderler kuruşu kuruşuna belli zaten. Gelirler için de ortak hesaba gerek yok bordoya bakmam yeterli maaşlı çalışan olmayan kendi işini yapanlar için gelir belirsizliği olabilir belki, onda da ortak hesap çözüm değil saklamak isteyen yine saklar. Kredi kartı kullanmayanlar için harçlık bir seçenek olabilir, geri kalanı birikime atıyorlarsa.

Hesaplarımız ortak değil ama eşim kendi maaşı ile evin ihtiyaçları ve kredileri öder. Benim maaşımla sadece birikim yaparız. Onun kredi kartı bende ev ihtiyaçlarını onun kartından yaparım. Aslında ortak gibiyiz

22 senelik mi
Nekadar eskimemiş olsa bile, ki inanmam insan görmekten bıkar vallah

Bend sonu diyecektim,dublex eve geçen kış en yüksek 780tl ödedim. Gerçi çocuklar evreler. Yorumu yazan üye gündüzleri yakmiyordur ikisi de çalışıyorsa ondan olabilir
Gece gündüz tüm her yer yanık olmasına rağmen kışın 400 TL fatura hiç gormedik biz de. Bu kış fazla olabilir bebiş geleceği için.
Ama ev küçük ve yalıtımı iyi sıcak oluyor onun çok etkisi var.

Keşke herkes böyle verse.
Öyle faturalar duyuyorum ki yuh diyorum üzülüyorum cidden.
Bölgelere şehirlere göre çok değişiyor faturalar

Ben 5 yıldır aynı arabayı kullanıyorum 2. El almıştım zaten. Renginden bile sıkıldımm ama param yok çatlasam da patlasam da sevmek zorundayım. Ama kıyafet ayakkabı yenilemek daha kolay
Ceycey ben 2 seneden fazla aynı arabayı sürmezdim. Hem model olarak sürdüğüm en düşük araba. Hem de benzine güç yetiremez oldum üstelik dizel. 100 tl mazot 150 km gidiyor.
Son günlerdeki tek güzel olay bebek eşyalarım kardeşimden geldi. Yeğenlerimin kullandıklarını yolladı. Onlara bari para harcamadım. Yolladığı kangoroo'nun fiyatına baktım. 915 tl. Yatağıydı, kıyafetiydi, Göğüs pompasıydı, pusetiydi 30 bin harcadık.

Ben dublex evde kokluyorum kombiyi çünkü 3 bebe var ve çorap gitmiyorlar,yelek yok,tişörtle geziyorlar. Naptiysak giydiremedik. Oldu ki giydirdik ter akıyor bebelerdenevin dört bir yani esintili,normal bana böyle kol gibi fatura gelmesi,apartman dairesi olsa bende az oderdim. Saglicakla kucağınıza alın insallah.

Kahve en ucuz o zincir mağazada kafelerde çok daha fazla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…