- 10 Nisan 2014
- 42.536
- 113.897
- 798
para yönetimi yapamamayı da ben anlamıyorum.okuma yazma bilmeyen annannem bile yapabiliyordu daOrtak hesap sadece çocuklar ve birikim için olmalı. Yada para yönetimi yapamayan kimse diğerine yollamali,sorun olmuyor öyle.
Kişilikle alakalı bir durum.Büyüye gerek yok.Güvenilir olmak yeter
Ben paraya değer veren biri değilim ama tutumluyumdur..Aileminde maddi durumu gayet iyi.Yani eşimin maddi olarak hiçbirşeyine tenezzül etmeyeceğimi eşim çok iyi bilir
Henüz 6 yıllık evliyken altınlarımla araba almak istedi..o dönemlerde asla birikimimiz yoktu ..k.v. Ve annem vermemem gerektiğini söyledi..ama ben verdim. Benim olan senindir aramızda sen ben yok dedim.Eşim o altınlar senin mehirin sana mutlaka geri alacağım birgün dedi.Bende almana gerek yok istemiyorum..ölür gidersemde sana helali hoş olsun demiştim.. Onu hiç unutmaz eşim hep söyler
Sonrasında fazlasıyla geri aldı benden aldığı altınları o ayrı..
Biz maddi anlamda hiç kavga etmedik mesela..ne ise o kadar harcadık azsa az çoksa çok
O sebeple bana çok güvenir
Maalesef matematik mezunu olup bu işi beceremeyen adam da var. Kimse göründüğü gibi değilpara yönetimi yapamamayı da ben anlamıyorum.okuma yazma bilmeyen annannem bile yapabiliyordu da
O har vurup harman savuranlar için geçerli değil şekerim. Aylık geliri +30bin olan bir tanidik ,parasını lüks tüketime harcadığı için eşi el koydu duruma,aylık 2bin lira harçlık veriyormuş. Ee batsinlar mi ceyceycigim. Üstelik kadını da 2 ay kandırmış herşeyi ödedim diye,evin elektriğini kesmislerdi. Napsin şimdi,sen moronsun yonetemiyorsun diyememis de ben ödemeleri yapayım sana harçlık vereyim,ister 1gunde harca istersen 30 günde demispara yönetimi yapamamayı da ben anlamıyorum.okuma yazma bilmeyen annannem bile yapabiliyordu da
valla erkek milletinin yarısı ayaklı maaş kartı diye diye eş arıyor sonra da ilk aydan maaşına konmaya çalışıyor.3 kuruş harçlık veriyorlar kadına.bir ayakkabı alırken adama soruluyor.sonra da boşanma durumunda dımdızlak kalınıyor.defalarca gördüm ve duydum bu tür olaylarıı.bunun en vahim hali de Kibariye ve kocası olacak Ali KüçükbalçıkO har vurup harman savuranlar için geçerli değil şekerim. Aylık geliri +30bin olan bir tanidik ,parasını lüks tüketime harcadığı için eşi el koydu duruma,aylık 2bin lira harçlık veriyormuş. Ee batsinlar mi ceyceycigim. Üstelik kadını da 2 ay kandırmış herşeyi ödedim diye,evin elektriğini kesmislerdi. Napsin şimdi,sen moronsun yonetemiyorsun diyememis de ben ödemeleri yapayım sana harçlık vereyim,ister 1gunde harca istersen 30 günde demis
Maaşımı isteme gibi birşeye henüz yeltenilmemisti zaten tenezzül de etmezdi rahmetli. Burnu düşse almaz yerden. Ama kusura bakmasın ev harcamaları ortakti yani. Ben kimseye maaş falan atmam çünkü,kendi paramı kendim yonetebiliyorum hatta küçük küçük birikimler de yapıyorum ara sıra. Kimseye muhtacligim yok çok şükür. Maaşımı sorgusuz sualsiz eşime atabilmem için şuurumun yerinde olmaması lazimvalla erkek milletinin yarısı ayaklı maaş kartı diye diye eş arıyor sonra da ilk aydan maaşına konmaya çalışıyor.3 kuruş harçlık veriyorlar kadına.bir ayakkabı alırken adama soruluyor.sonra da boşanma durumunda dımdızlak kalınıyor.defalarca gördüm ve duydum bu tür olaylarıı.bunun en vahim hali de Kibariye ve kocası olacak Ali Küçükbalçık
Kimlik nosunu bile bana sorar e devlet,aplee,gmail şifresini bile bilmez.. Aynı durumdayızKızınızın cevabi çok hoş gercekten :)
Bizde de öyle esimin kullandığı hat dahil , e devlet sifresi dahil, evimiz dahil hersey benim uzerime ,aynen bu şekilde güven beni de cok onure ediyor.
Esime sorsaniz e devlet sifresi nedir bilmez , tel tarifesi nedir bilmez , yorucumu yorucu o ayri ama cok da keyifli:)
Hesap ortak. İhtiyaç karınız doğrultusunda harcarizMerhabalar eşimle evleneli 2.5 ay oldu eski işimden ayrıldım şimdi yaşadığım yerde yeni işe başlıyorum para konusunda ne yapacağımı bilmiyorum maaşlar ortak mı olmalı sizce ayrı hesap olmalı mı şimdi ayrı desem eşim yanlış anlar mı ?
Çalışmıyorum ama çalışsam ortak hesap olurdu bence. Eşiniz parayı sizden sakınacak biriyse ortak hesaba hiç girmeyin. Market ihtiyacını siz görün yada faturaları.Merhabalar eşimle evleneli 2.5 ay oldu eski işimden ayrıldım şimdi yaşadığım yerde yeni işe başlıyorum para konusunda ne yapacağımı bilmiyorum maaşlar ortak mı olmalı sizce ayrı hesap olmalı mı şimdi ayrı desem eşim yanlış anlar mı ?
Öyleyse senin maasini napsin adam, birak kendin hesabina gelsinBenim 3 katım alıyor ama para onun hesapta olur muhtemelen
Bir an ben yazdım sandım..Bizimki ortak hesap.
Hatta ortak gibi de degil ben maasim yattigi gibi esime atarim
Bazen ise giderken cantama para attigini gorurum ben unutuyorum diye
Ve hic sevmiyorum fatura kredi vs ilgilenmeyi, esim ilgileniyor.
Bu cok kisisel bir durum.
Kimisi ilgilenmeyi seviyordur
Kimisi guven problemi yasiyordur
Kimisi benim maasim da benim maasim diyordur
Kimisi daha iyi butce yonetimi yaptigini dusunuyordur
Siz ne dusunuyorsunuz esiniz ve kendiniz hakkinda
Maaş hesabı zaten sizin adınıza ayrı oluyor. Eşinizle paylaşıp paylaşmamak size kalmış. Ben çalıştığım dönemde maaşım yatınca eşimin hesabına aktarırdım.oradan ihtiyaçlar doğrultusunda kullanırdık. Zaten onun maaşı benim maaşımın 3 katı üç kuruşu niye saklayayımMerhabalar eşimle evleneli 2.5 ay oldu eski işimden ayrıldım şimdi yaşadığım yerde yeni işe başlıyorum para konusunda ne yapacağımı bilmiyorum maaşlar ortak mı olmalı sizce ayrı hesap olmalı mı şimdi ayrı desem eşim yanlış anlar mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?