Aynen bizim de Öyle.benim kartıma yatırır maaşını özel dersten gelen para da bana gelir ki bunu başta kendisi istedi. Akbank her yerde var Denizbank az yerde diye. Harçlık vermem sadece o marketten alacakları için bir miktar ayırır hesabında biterse takviye ederim.Eşimle hesabımız ortaktır en başından itibaren.
Eşimin maaş kartı bendedir , maaşını çekerim benim hesabıma atarım , tüm ödemeleri hesaptan yaparım , evin tüm ihtiyaçlarını alırım , eşime harçlığını veririm. Kalan tutar var ise ne yapacağımıza ortak karar verip onu yaparız.
Ortak hesapta olunca aldığımız paranın daha bereketli olduğuna inanmışımdır her zaman.
Yo yanlış anlaşılacak bi şey olduğunu düşünmüyorum ayrı da olabilir beraberde olabilir ama ben ayrı olmasını isterdimMerhabalar eşimle evleneli 2.5 ay oldu eski işimden ayrıldım şimdi yaşadığım yerde yeni işe başlıyorum para konusunda ne yapacağımı bilmiyorum maaşlar ortak mı olmalı sizce ayrı hesap olmalı mı şimdi ayrı desem eşim yanlış anlar mı ?
Eşimin aylık harçlığı 150 tl :) evet yanlis okumadaniz ama bu tutari esim kendi belirler , sigara kullanmaz , sirket araci vardir yakit masrafi olmaz , tüm alisveris benden geçer, tüm faturalar ortak hesaptan tarafimdan ödenir, annesinin faturalari dahi benim banka sisteminde kayıtlı ben oderim annesi fatura tutarini bana oder , hatta komik birsey anlatayım, eşimin geçenlerde doğum günü, çok pahalı olan yani simdilik butcemiz icin pahali olan bir ayakkabı begendi , dedim ki ev kredisi 8 ay sonra bitiyor bittigi aydan sonraki ay sana o ayakkabıyı alacagim soz verdim. Fakat annesi kiyimsiz olduğu icin sen o tutari ayir kenarina , geçenlerde gittiğimizde çıkartip bana veriyor oglu da yani eşimde yanımda , diyor ki oğlum begendigin ayakkabıyı alirsin :) anne dedim niye bana veriyorsun oğlun burada ya , diyor ki nasil olsa bu para sana gelecek:))
Tabi ki parasi bittiginde ortak hesaptan kullanabilir ama genellikle ay basinda verdigim 150 tl si ile ay sonunu buluyor :)
Bizdede durum aynı. Eşimin herşeyi benim üzerimde sadece babasının evi var(oturduğumuz ev) tapu eşimin adına .bana her konu ile ilgili alım satım üzerine tam vekalet verdi eşim..yani üzerine olan taşınmaz her mülkü arabayı vs.alıp satma hususunda tam yetkim mevcut..Eşim kendi ailesinde bu sekilde görmüş kendisi istedi benden bu şekilde.
Hatta gecenlerde kardeşimle ilgili bir konuda konuşurken kardesimden icin " yanlış yapıyor bak bana herseyimi sana devrettim kafam rahat " dedi :)
Ablacım ne yapıyorsunuz siz bu adamlara büyü mü ?Bizdede durum aynı. Eşimin herşeyi benim üzerimde sadece babasının evi var(oturduğumuz ev) tapu eşimin adına .bana her konu ile ilgili alım satım üzerine tam vekalet verdi eşim..yani üzerine olan taşınmaz her mülkü arabayı vs.alıp satma hususunda tam yetkim mevcut..
Hatta noterde vekaletnameyi alırken baş noter gelip eşime eminmisiniz bu çok ciddi bir konu iyice düşündünüz mü diye sormuştu.Eşimde,eminim o olmadıktan sonra mülkü ne yapayım ben herşeyim o benim mülk umurumda değil demişti
Bu güven tabiki şahsım adına onure edici..Ha ayrılmaya kalksak bu görüşü devam edermi sanmam..Zaten ihtiyacımda yok babasından kalma evine..Zira benimde bir evim var babamdan kira aldığım..
Birgün kızıma ,(o dönem 12. 13 yaşlarında)bak anneni kızdırma sakın tepesi atarsa bizi kapının önüne koyar herşeyimiz annende 5 kuruşsuz kalırız ortada demiştiKızımda, o senin sorunu baba annem beni kapının önüne koymaz ben onun kızıyım sen el oğlusun demişti çok gülmüştük
Abisi (o dönemde sık görüşüyorduk )neden yaptın böyle birşey nasıl güveniyor sun falan diye sordu eşime..O da kafam rahat böyle falan demişti o geldi aklıma yorumunuzu görünce
Kişilikle alakalı bir durum.Büyüye gerek yok.Güvenilir olmak yeterAblacım ne yapıyorsunuz siz bu adamlara büyü mü ?
Herkes halinden memnunsa mesele yok. İş yine benim dediğime geliyor, amaç birikim yaparken ipin ucunu sıkı tutmakEşimin aylık harçlığı 150 tl :) evet yanlis okumadaniz ama bu tutari esim kendi belirler , sigara kullanmaz , sirket araci vardir yakit masrafi olmaz , tüm alisveris benden geçer, tüm faturalar ortak hesaptan tarafimdan ödenir, annesinin faturalari dahi benim banka sisteminde kayıtlı ben oderim annesi fatura tutarini bana oder , hatta komik birsey anlatayım, eşimin geçenlerde doğum günü, çok pahalı olan yani simdilik butcemiz icin pahali olan bir ayakkabı begendi , dedim ki ev kredisi 8 ay sonra bitiyor bittigi aydan sonraki ay sana o ayakkabıyı alacagim soz verdim. Fakat annesi kiyimsiz olduğu icin sen o tutari ayir kenarina , geçenlerde gittiğimizde çıkartip bana veriyor oglu da yani eşimde yanımda , diyor ki oğlum begendigin ayakkabıyı alirsin :) anne dedim niye bana veriyorsun oğlun burada ya , diyor ki nasil olsa bu para sana gelecek:))
Tabi ki parasi bittiginde ortak hesaptan kullanabilir ama genellikle ay basinda verdigim 150 tl si ile ay sonunu buluyor :)
Üstelik kadınlar bu durumdan çok memnun...kadın olsun erkek olsun bu duruma düşenlere saygı duyamıyorum ben. İlkokul çocukları bile kendi harcliklarinin hesabını tutabilirken koca koca kadınlar adamlar harçlık alıyor....Adamın maaşının tamamını alip onun maaşindan ona "harçlik" vermek bana çok tuhaf geliyor. Asla yapabileceğim bir sey degil. Kadinlara yapilsa ortalik ayaga kalkar. Erkeklere niye yapılıyor?
Maşallah size, allah bozmasın.Bizdede durum aynı. Eşimin herşeyi benim üzerimde sadece babasının evi var(oturduğumuz ev) tapu eşimin adına .bana her konu ile ilgili alım satım üzerine tam vekalet verdi eşim..yani üzerine olan taşınmaz her mülkü arabayı vs.alıp satma hususunda tam yetkim mevcut..
Hatta noterde vekaletnameyi alırken baş noter gelip eşime eminmisiniz bu çok ciddi bir konu iyice düşündünüz mü diye sormuştu.Eşimde,eminim o olmadıktan sonra mülkü ne yapayım ben herşeyim o benim mülk umurumda değil demişti
Bu güven tabiki şahsım adına onure edici..Ha ayrılmaya kalksak bu görüşü devam edermi sanmam..Zaten ihtiyacımda yok babasından kalma evine..Zira benimde bir evim var babamdan kira aldığım..
Birgün kızıma ,(o dönem 12. 13 yaşlarında)bak anneni kızdırma sakın tepesi atarsa bizi kapının önüne koyar herşeyimiz annende 5 kuruşsuz kalırız ortada demiştiKızımda, o senin sorunu baba annem beni kapının önüne koymaz ben onun kızıyım sen el oğlusun demişti çok gülmüştük
Abisi (o dönemde sık görüşüyorduk )neden yaptın böyle birşey nasıl güveniyor sun falan diye sordu eşime..O da kafam rahat böyle falan demişti o geldi aklıma yorumunuzu görünce
Aynen öyle haklısınızMaşallah size, allah bozmasın.
Benim de böyle konularda kaygılarım yok, biz zaten bütün malı beraber yaptık, jepsinşn yarısı benim, aldıracağım bir tedbir kararına bakar her şey, allah göstermesin öyle günler.
Üstelik kadınlar bu durumdan çok memnun...kadın olsun erkek olsun bu duruma düşenlere saygı duyamıyorum ben. İlkokul çocukları bile kendi harcliklarinin hesabını tutabilirken koca koca kadınlar adamlar harçlık alıyor....
aradığım yorum.Adamın maaşının tamamını alip onun maaşindan ona "harçlik" vermek bana çok tuhaf geliyor. Asla yapabileceğim bir sey degil. Kadinlara yapilsa ortalik ayaga kalkar. Erkeklere niye yapılıyor?
Bizdede durum aynı. Eşimin herşeyi benim üzerimde sadece babasının evi var(oturduğumuz ev) tapu eşimin adına .bana her konu ile ilgili alım satım üzerine tam vekalet verdi eşim..yani üzerine olan taşınmaz her mülkü arabayı vs.alıp satma hususunda tam yetkim mevcut..
Altına imzami atarım saygılarımla...Para kazanan kadınların eşten harçlık alması çok çok üzücü.Kazanmayı bilen parayı da yönetebilir bence
katılıyorum.tüm kazancım ve birikimim eşim bile olsa neden bir başkasına bağlı olsunn.3 kuruş ta olsa kendim yönetmek isterim paramıBen bu ortak hesap konusunu parada da sosyal medya hesaplarında da anlamıyorum. Hiç mi güveniniz yok birbirinize, neden ayrı hesaplar yönetemiyorsunuz?
Bence banka hesapları ayrı olmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?