Maaş hesapları ortak mı olmalı?

Bizim Herkesin kartı kendindedir.
Ödemeleri çocuğun okulunu eşim öder çünkü hiç yatırım yapamaz savurgandır maalesef ama bunun farkında , o yüzden ödemeleri ben yaparım der yapar. Benim maaşımı direk ben yatırım hesabına atıyorum eşimde biraz bana yollar harçlık yapıp kalanı da atarım yatırıma.

Ben çalışmıyorum eşim maaşını direk bana verir ben harcamaları faturaları kirayı ayarlarım eşimde kendine harçlık alır

Çalıştığım zamanda aynısıydı

Eşim çok savurgandır bir şeyi alırken hiç düşünmez eğer beğeniyorssa fiyatı hiç önemli değil bana ve Kızlarıma karşı da öyle beğeniyorsanız parasını düşünmeyin kafasında (gerçi bende öyleydim şu 2 senedir biraz dikkat ediyorum)

eşimle ortak hesap kullanıyoruz maaşını direkt benim hesabıma atar ben ordan ödemeleri yaparım senin benim param hiç olmadı bana kalırsa olmamalı da bi zararını görmedim

Bizim hesaplarımız ayrı. Kredi çektiysek ben de yarısını ödüyorum. Eşim de evin faturalarını ödüyor. Dışarıya çıktıysak o öder. Mutfak masrafı çocukların masrafı bende. Ama büyük kalem birşeyler alınacaksa esim öder. Herkes heab8ni bilir. Birikimde yapar kendince. Bence şuan eşiniz evi döndürüyor aynen devam etsin. Siz hiç sormayın maaşınızı ne yapmanız gerekiyor diye. Siz de kendinizce mutfağa alın disar8 çıkınca harcayın. Kadınlar çalışınca daha çok yıpranıyorlar çünkü. Hem belki sizin işiniz uzun süreli olamayabilir. Bence odemelerdeki düzeni bozmayın.

Öyle deme sanki varken hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor
Valla kızım bile 3 kuruş bozukluklarının hesabını kendi yapıyor. Vermeyin maaş kartınızı da paranızı da yahuu eşlere. Ortak harcama miktarını verin sadece. Uğraşmak istemeyince yarın birgün mahkemelerde çoklk uğraşırlar kadınlar o paralar için de giden gitmiş olurrr

Evlenmeden veririm de harçlık verirsin diye konuşmuştuk çünkü benim param hemen biter diğer türlü
Evlenince hiç öyle olmadı
Ayrı ayrı maaşlarımız
Harcamaları bölüştük
Benim yine daha çok param artması gerek ama hiç öyle olmuyor
Para nereye gidiyor onu da bilmiyorum

Ben bu durumlarda hep sunu merak ederim, esiniz size bir jest yapacak cicek yollayacak olsa veya dogumgunu hediyesi alacak olsa sizden mi para istiyor?

Sizin kontrolunuzdeki ortak hesaptan mi aliyor?

Tabi ki parasi bittiginde ortak hesaptan kullanabilir ama genellikle ay basinda verdigim 150 tl si ile ay sonunu buluyor :)
Bi yere yemeğe gitsen zaten en az 60-70lira bi kahve içip tatlı yesen 30-40 lira tutuyor
Eşinizin hiç mi sosyal hayatı yok?
150 lira nasıl ay sonuna yetiyor?

Bi yere yemeğe gitsen zaten en az 60-70lira bi kahve içip tatlı yesen 30-40 lira tutuyor
Eşinizin hiç mi sosyal hayatı yok?
150 lira nasıl ay sonuna yetiyor?

Paranın değeri kalmadı ki. 2 eşofman altı 200 tl o da defacto lcw gibi yerde. Koton da bile 130 üstüydü . Pazen alıp dikeceğiz yakında eşofman kendimize

Paranın değeri kalmadı ki. 2 eşofman altı 200 tl o da defacto lcw gibi yerde. Koton da bile 130 üstüydü . Pazen alıp dikeceğiz yakında eşofman kendimize
Onceden dar gelirli aileler fiyatları uygun diye o mağazalardan alışveriş yapabiliyordu,şimdi çocuk esofmanlari bile 70lira ve tek alt. nasıl alsın bu insanlar ya,bir tane alınca da iş bitmiyor ki,alınca en az iki tane almak zorundasın. Öleyazmak dedikleri bu olsa gerek,hiç iyiye gitmiyoruz

Günde en az 100 lira gidiyor bende anlamadim
Ben de anlamadım
Heyecanla cevabı bekliyorum
Ben hep evde duruyorum
Bana kıyafet lazım olmuyor artık
Öyle çözdüm
Sen de çıkma evden senin de giyim masrafın olmasın
Adam 150 tl harçlık mı alıyormuş ben şokkk. Eşim berberine 100 tl veriyor sadece
Aylık 150 lirayla adam geçiniyormuş
Yarın ilk kez dışarı çıkacağım 3 haftadır
Kuaföre, bankaya bi de bi kahve içerim eminim ki en az 200 lira gidecek

Ama var ya aylık 150 lirayla idare edebilsem sabancılara rakip olabiliriz

Her ilişkinin yaşanma şekli farklı, ortak ya da ayrı tek tavsiyem kendinize ait bir birikiminiz bir de bireysel emekliliğiniz olsun, mutlaka olsun

Bizde hesaplar değil giderler ortak:)
Yani sonucta giderleri bölüsmek önemli olan bence.
Ortak hesapta bereketli oluyormus ilk kez duydım:)
Bizde maaslar gelince 30 sn sonra tükendiğinden bereket bize ulasamadan maas bitiyor töbe töbe:)
Ben istemem ama ortak hesap,giderleri paylastıktan sonra herkes calıstıgını istediği gibi değerlendirsin.
1 ay calısıyorm kocam bana harclık vercem sana dese hönkk derim:)

Adam hiç bir şey yemiyordur dışarda kıyafet te almıyordur hiç mi bir şey almıyor yahuuu kafama takıldıay sonuna kadar 430 tlm kaldı yeminlen strese girdim. El harçlığı sadece bu da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…