• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaş kartı

Arkadaslar konumu merak edenler olmuş. Eşimle pazar günü konuştuk maaş kartı konusunu artık kapatalim vermeyeceğim dedim tamam dedi bir şey demedi uzatmadı. Sonra araba alıp kardeşinin üzerine yapmak gibi bir planın mi var dedim evet dedi bende o para ikimizin parası böyle bir şey yapamazsın dedim oda neden yapamayacakmisim ben maaşımla evi geçindirecem ama sen her maasinla ailenin evini yenileyeceksin yok oyle bir dunya dedi. Bende evlenmeden önce atanmış olsaydim ailemin ihtiyaçlarını alır öyle evlenirdim ama evlendikten sonra atandım ve her maaşımla alayım demiyorum ko sadece bir maaşımla bir koktuk takımı alicam o kadar dedim beni onlar bakti büyüttü bu yasa getirdibir maaşımı da çok göremem aileme dedim. Oda iyi istediğini yap istersen her maaşını ver ailene senin ailen varsa benimde var bende kardeşime araba alicam dedi. Bende aynı şey mi felan dedim olay büyüdü çıktı gitti evden 2 gündür de gelmiyor emin değilim ama bekar arkadaşı var onunla kalıyor olabilir bu kadar.
Not öğretmen olduğumu söyleyenler olmuş öğretmen değilim
Tam eşinin yaptığına oha diyecektim ki sen de ailene yardim esiyormuşsun ne bekliyorsun ki adam da haklı olarak misilleme yapiyor

Ben prensip olarak hiç kimseye ağır kusur yoksa boşan demiyorum, önce aile terapistine gidin diyorum.

Eşinizin olayları duygusal değil kör mantık çerçevesinden yürüttüğünü kabullenmek lazım. Bu mantığa(?) göre:
1) Kadına asla güvenilmez, para verirsem hepsini alır (ortak hesap reddi)
2) Kendi maaşım benimdir, ortak paralar da benimdir. (Altınları bozdurma)

Araba kardeşinin değil onun, sadece parayı kaçırdığından emin olmak istiyor.

Evliliğin devamı için:
Maaş kartınızın mutlaka sizde kalması (zaten kabullenmiş) ve sadece çocuk/manav gibi masrafların orantılı bölüşülüp gerisinin serbest kalması gerekiyor.
Ev gibi büyük alımlarda ortak kredi ve tapu olmalı, masrafı ne çıkarsa çıksın.
İlk fırsatta annesine geçireceğini öngörüyor olmalısınız, aile konutu şerhi zaten şart.
Sırtınıza bıçak ancak beklemezseniz gelir, mesafe koyarsanız korunursunuz.

Son olarak bereket versin ki buraya yazdınız.
Para yokken herkes iyidir, eşinizin kadınlar hakkında görüşünü öğrenmiş oldunuz.

Çiçek böcek sevgi modunda olsaydınız, eşiniz ilk anlaşmazlıkta hesapları boşaltıp malları rahatça alabileceğini bildiği için ipleri rahatça kopartacaktı. Şimdi yapamayacak.
Bak, şu son yazdığınız paragraftakini yapacak adam için bütün bu uğraş niye? Zerre sevmiyor, saygı duymuyor.

Tam eşinin yaptığına oha diyecektim ki sen de ailene yardim esiyormuşsun ne bekliyorsun ki adam da haklı olarak misilleme yapiyor
Ne alaka Bi koltuk takımı almak istiyor kendi maaşıyla çokmu??? Ortak parayla adamın kardeşine Araba alması mı misilleme yanlış düşünce

Size bosanin yada bosanmayin diyemem. Fakat esinizin arabayi kardeşinin uzerine yapma sebebinini cok iyi biliyorsunuz değil mi? Bosanirsam hak iddia edemesin bende kalsin. Sirf bu bile esinizin dusunme ve size bakis acisini gosteriyor. Bunu affedebilir misiniz diyecegim ama eşiniz bu dusunceden dolayi kendini affettirme geregini birak suclu dahi görmüyor.
Ortak hesap istemiyor hesap vermiyor isi senin benime götürüyorken zaten suan saglikli bir evlilik birligi icerisinde oldugunuzu soyleyemeyecegim.

Esiniz sizin paranizdan size haslik vermek kalani kendi istedigi gibi harcamak istiyor hemde bosanirsam bana kalsin hesabi yaparak. Cok aci gercekten

Kadınlar çalışınca erkeklerde birçok şeyden feragat etmiş oluyor. Bu pandemi döneminde evde kalınca fark ettim açıkçası. Ben çalışıyorken akşam yemek yiyecek yer ariyirduk. Eve gelincede ben bir yerde sızıyordum. Konuşmak dahi istemiyordum. Okulda efor sarf ettiğim için. Simdi hergun yemekti temizlikçi düzendi bir şekilde oluştu. Yani bayanlar sizin eşinizin üzerinde onunda sizin üzerinizde hakkı var. Bu parasal anlam dada . E ben çok mi iyi geçiniyorum hayir. 1 haftadır küsüsüz. Ama hallolur insallah. Sabırlı akli selim olun arkadaşlar. O müthiş feminist düşüncelerle hiçbir evlilik yürümez. Kadınlar işini bilir. Erkeklerde yöneltiyorum sanar tabiatınız bu
kadınlar calısınca erkek neyden feragat ediyor ya? ne garip bi dusunce... o yorulmuyor mu iste. onun konusacak hali varsa o yapsın yemeği? ne kadar meraklısınız ortak alınması gereken sorumlulukları ustlenmeye. o muthis feminist dusuncelerle muthis bir evlilik yuruyorum 3 yıldır. yurutemesem de katlanmazdım bazı seylere benı mecbur bırakan adama.

memuriye sen de kartını verme ve git durumu bi avukata anlat. duğunde takılan altınlar kadının hakkı bosanırken. yani araba alınmadan bosandın bosandın sonra altınlara elveda dersin. seni anlamayan paragoz herifle de omur boyu kalakalırsın.

Evet bu sebepten boşanmak istemiyorum. Zaten 33 yaşındayım ne zaman boşanicam da ne zaman evlenicem tekrar ne zaman anne olucam bazılarınız böyle düşünüyorum diye bana kızabilir ama şuan için bu düşüncedeyim evet işler büyürse beni sevmiyorsa o zaman bundan kaçış yok ama şuan için hemen gemileri yakma taraftarı değilim ama ne olursa olsun yakmam da demiyorum tabi. Eşim cimri ve paraya çok düşkün evet ev işlerinde de pek yardımcı değil ama onun dışında beni sevdiğini hissediyordum
su anlattığın adamdansa bekar kalıp ozgur yasamak cok daha cazip. cocuk yapabilmek icin bu adama katlanılır mı? sen sabahtan aksama kole gibi calıs milletin ağız kokusunu cek sonra kendi parandan harclık al. aklına yatıyor mu? tam tersini onersen kabul eder mi?

bizim herkes harcamasını yapar ben ona belli bi miktar yollarım her ay. ustune kendi arabamın kredisini oderi ustune kredi kartımı. kalırsa vadeli hesabıma atarım. o da tum borcları oder. kalanı bana yollar kalırsa onu da bendeki vadeliye atarım.

simdi mesela biriktirdiğim parayla annemlerin yenı aldığı yazlığı doseyecem allah izin verirse. ama demez ki bunu alma para verme der ki bizim evimiz sonucta yapacaz. ya siz ne garip insanlara denk geliyorsunuz? ben mi cok sanslıyım anlamadm.

Arkadaslar konumu merak edenler olmuş. Eşimle pazar günü konuştuk maaş kartı konusunu artık kapatalim vermeyeceğim dedim tamam dedi bir şey demedi uzatmadı. Sonra araba alıp kardeşinin üzerine yapmak gibi bir planın mi var dedim evet dedi bende o para ikimizin parası böyle bir şey yapamazsın dedim oda neden yapamayacakmisim ben maaşımla evi geçindirecem ama sen her maasinla ailenin evini yenileyeceksin yok oyle bir dunya dedi. Bende evlenmeden önce atanmış olsaydim ailemin ihtiyaçlarını alır öyle evlenirdim ama evlendikten sonra atandım ve her maaşımla alayım demiyorum ko sadece bir maaşımla bir koktuk takımı alicam o kadar dedim beni onlar bakti büyüttü bu yasa getirdibir maaşımı da çok göremem aileme dedim. Oda iyi istediğini yap istersen her maaşını ver ailene senin ailen varsa benimde var bende kardeşime araba alicam dedi. Bende aynı şey mi felan dedim olay büyüdü çıktı gitti evden 2 gündür de gelmiyor emin değilim ama bekar arkadaşı var onunla kalıyor olabilir bu kadar.
Not öğretmen olduğumu söyleyenler olmuş öğretmen değilim
Siz maaş kartını verseniz de, ailenize bir çöp bile almasanız da kardeşine o arabayı alacaktı. Hem de sizin maaşınızla. Boşanırken elinizde bir şey olmadan boşanırdınız. Akışına bırakın ve geri adım atmayın

esiniz cok kaba birisi, bencil vs vs ,

bu konularda arkadaslara katiliyorum.

Ama issiz bir insanin,
ilk maasini ailesine vermesinin jest oldugu fikrine katilmiyorum.

Ben evliyken aileme cok yardim ettim, hala da ihtiyaclarina destek olurum, esim de bir sey demez.

Ama bu hic bir zaman bir maasimin tamami etmemistir, belki saglikla ilgili bir durum olsa o zaman maasin tamami da verilir, borca da girilir tabi ki.

Bir de esim atiyorum yillardir issiz olsa, ilk maasimi da aileme gondericem dese ben de konudaki es gibi cok sinirlenirdim.

kadınlar calısınca erkek neyden feragat ediyor ya? ne garip bi dusunce... o yorulmuyor mu iste. onun konusacak hali varsa o yapsın yemeği? ne kadar meraklısınız ortak alınması gereken sorumlulukları ustlenmeye. o muthis feminist dusuncelerle muthis bir evlilik yuruyorum 3 yıldır. yurutemesem de katlanmazdım bazı seylere benı mecbur bırakan adama.

memuriye sen de kartını verme ve git durumu bi avukata anlat. duğunde takılan altınlar kadının hakkı bosanırken. yani araba alınmadan bosandın bosandın sonra altınlara elveda dersin. seni anlamayan paragoz herifle de omur boyu kalakalırsın.
Alla Allah... Sanki ben kül köle ol dedim. Boşanmayacaksan zitlasma dedim. Oda boşanma düşüncem yok dedi zaten.
Ayrıca ortak dertleri üstlenme gibi bir derdim yok. Ben zaten yemeği ben yapıyorum demeemdim. Uyuklayan sadece benim demedim
Ama sadece koca çalışınca evde oturan kadın da neden benle ilgilenmiyor diye konu açınca aaaaa senle ilgilenmiyorsa hemen bosan diyorsunuz. Çalışan kadında kocasıyla ilgilenemiyor. Bu bir gerçek. Çalışan adam da karısıyla ilgilenmiyor bu bir gerçek. Yürüttüğümüz evliliginizde başarılar dilerim.

Altınların ortak olduğunu kanıtlayamaz mısın hukuki olarak?Altınlarımı aldılar diye şikayet ederim seni de.Ayrıca senin boşanmaktan korkmayacak biri olduğunu düşünseydi eşin bunları yapmazdı.Eşin boşanmak konusundaki düşüncelerini az çok anlamştır,o yüzden böyle rahatça at koşturuyor.”Boşanırsam çocuğım ne zaman olur,halamlar gibi olmak istemiyorum,yalnız ölmek istemiyorum”bırak bu arabesk düşünceleri.Gemileri yakacak biri olsaydın zaten bu adam sana bunları yapamazdı.Ben de 32 yaşında evlendim ama asla senin gibi düşünmedim.Sana boşan demiyorum ama bu adamın seni kaybetme korkusu olsun azıcık

ilgilenmek ne demk ki? neden ilgilenemesin çalısan insan ben onu anlamadım. kadının mutsuz olmasından eziklenmesinden asağılanmasındansa bosanması daha iyi. ayrıca ilgilenmemekle altınları kacırmak aynı sey mi? adam resmen kadının hakkı olan altını kacırıyor. bosanmak istemiyorsa da kendi bilir. gecen bir baslık vardı esimin bana bağırdığı gibi cocuğum da bağırmaya basladı die 10 yıl sonra o tarz bir baslık acmaz umarm.

Alla Allah... Sanki ben kül köle ol dedim. Boşanmayacaksan zitlasma dedim. Oda boşanma düşüncem yok dedi zaten.
Ayrıca ortak dertleri üstlenme gibi bir derdim yok. Ben zaten yemeği ben yapıyorum demeemdim. Uyuklayan sadece benim demedim
Ama sadece koca çalışınca evde oturan kadın da neden benle ilgilenmiyor diye konu açınca aaaaa senle ilgilenmiyorsa hemen bosan diyorsunuz. Çalışan kadında kocasıyla ilgilenemiyor. Bu bir gerçek. Çalışan adam da karısıyla ilgilenmiyor bu bir gerçek. Yürüttüğümüz evliliginizde başarılar dilerim.

Back
X