• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaş kartı

valla cok uzuluyorum ya konustuğumuz seylere bak. nasıl ınsanlar bunlar ya. yazık su kadının ailesine koltuk takımı almasına nasıl tepki gosterip ustune bir de ben de ortak altınlarla kardesime araba alırım demek ya? illa alacaksa da arabayı ikinizden birinin ustune yapsın kardesine yapmasın. burda kotu nıyet var muhtemelen.

ilgilenmek ne demk ki? neden ilgilenemesin çalısan insan ben onu anlamadım. kadının mutsuz olmasından eziklenmesinden asağılanmasındansa bosanması daha iyi. ayrıca ilgilenmemekle altınları kacırmak aynı sey mi? adam resmen kadının hakkı olan altını kacırıyor. bosanmak istemiyorsa da kendi bilir. gecen bir baslık vardı esimin bana bağırdığı gibi cocuğum da bağırmaya basladı die 10 yıl sonra o tarz bir baslık acmaz umarm.
Canım ben bu Konu ilk açıldığında da kartını verme yazdım. Her seferinde her mesajımı bunu belirtti. Ortak harcamayı deneyin dedim.
Bu kadar inatlasmanin üzerine hemen koltuk demeseydin zamanla paran birikir alırsın bir şekilde dedim.
Ben çalışınca eşimde yoruluyor dedim ki herkesinki yorulmaya bilir. Hergün 1 saat önce çıkıp beni okula bırakır. Çıkış saatinde gelip okuldan alır. Öğleden sonraya kalacaksam çoğu zaman öğle yemeğine çıkarır yada yemek getirir. Bunları yapmasını ben talep etmiyorum. Veya bunlar için benden para almıyor eşim. Bu yüzden diyorum ki eşlerin birbiri üzerinde hakkı oluyor. Ben her sorumluluğu üstlenme derdin de değilim eve haftalık yardimcim gelir. Ve Allah razı olsun maaşımın ne kada olduğunu bilmez. Ben yapacagimi yaparım. Alacağımı alirim . Herşey sevgiyle hosgoruyle. Yeri gelir yemek alıp gelir. Yoksada yemeğimi de seve seve yaparım. Yani kadına bosanmayacaksan fevri davranma zitlasma diyerek konu ben oldum.ciktim. ne yapim yani banane . Ister versin ister boşansın banane resmen ya. Herkes kendi başının derdiyle mesgul

Maaşın yarısı ya da belirtilen kısmı ortak hesaba ya da harcamaları yapan eşin hesabına yatırılır, geri kalanı kişisel harcamalara ayrılır. Bu istenirse bir kurs olur, kılık kıyafet olur, istenirse sobaya atılıp yakılır, istenirse aileye hediyeler jestler olur. Bir zahmet ona da eş karışmasın. Evin giderleri paylaşılıyor mu paylaşılıyor, erkeğin üstüne yıkılmıyor herşey. E daha nedir yani. Erkek de aynı şekilde ailesine yapabilir. Birlikte birikim de yapılır ev de alınır. Hiç mi hayaliniz yok, okuyup elim para tutarsa aileme şunu yaparım diye, anlamadım bu ne kocacılık yani.aileye taksitle alınacak bir koltuk takımı bu kadar büyütülmüş, çok gördüm öyle kadınlar, annesine cebinden bir elli lira çıkmaz, kocasına verir tüm parasını, kocası o parayla ailesini de yedirir, içirir, gezer tozar, ortak alınan arabaya da bindirmez, evi de başkasının üstüne yapar. Ama neymiş aileye kocadan izinsiz yardım edilemezmiş. Hediyeler, gönül almalar yardım da değildir. Her iki taraf da diğer eşin hakkına girmeden, imkanları zora sokmadan bunları yapabilir, karşı tarafa sormak da gerekmez.
Burda kadın çalışmıyorsa kocanın verdiğine karışamazsın deniyor da kadın bir koltuk takımı almaya kalkınca olmaz deniyor. Düğünde takılan hukuken de kadına ait olan altınlara adamın edepsizce el koyması, başkasının üstüne araba alacak olması misilleme kabul ediliyor, pes diyorum

O zaman zaten kartini verme diye en basindan bu yana diyorum. Bosanmak istemiyorsan zitlasma diyorum sadece. Pskiyatriler bile orta yol bulmaya çalışıyor ya. Simdi ben olmaz bırak ayrıl deseydim herkes muhteşem beğen yapıp geçecekti. Bosandiginda yeninden evlendiğinde vs her olumsuzlukta boşanarak hayat devam etmez.
Kadin orta yol bulmaya calisti zaten. Ortak hesap dedi daha ne desin? Ortak hesabi neden kabul etmiyor? Niyeti kotu.. yiyici iste..

Araba alıp arabayı Kardeşinin üstüne yapcak. Peki bu arabaya harcayacağı paranın için de senin de paran var mı? Varsa eğer maaş kartını ona birdaha vermeyeceğin konusunda ne kadar haklı olduğun kanıtıdır.. Keşke en baştan beri vermeseymişsin..

Araba alıp arabayı Kardeşinin üstüne yapcak. Peki bu arabaya harcayacağı paranın için de senin de paran var mı? Varsa eğer maaş kartını ona birdaha vermeyeceğin konusunda ne kadar haklı olduğun kanıtıdır.. Keşke en baştan beri vermeseymişsin..
Varmış. Hem olmasa ne olur? Kadın için de erkek için de söylüyorum, doyuracakları kim varsa doyurup öyle evlensinler, kendileri ve ailelerine sponsor aramasınlar.

Evet bu sebepten boşanmak istemiyorum. Zaten 33 yaşındayım ne zaman boşanicam da ne zaman evlenicem tekrar ne zaman anne olucam bazılarınız böyle düşünüyorum diye bana kızabilir ama şuan için bu düşüncedeyim evet işler büyürse beni sevmiyorsa o zaman bundan kaçış yok ama şuan için hemen gemileri yakma taraftarı değilim ama ne olursa olsun yakmam da demiyorum tabi. Eşim cimri ve paraya çok düşkün evet ev işlerinde de pek yardımcı değil ama onun dışında beni sevdiğini hissediyordum

ben senin gurursuzlugunu ve koca düskünlügünü alkislamaya geldim..... diger konunda da burda da herkes denilebilecek herseyi dedi.

Eşim cimri ve paraya çok düşkün evet ev işlerinde de pek yardımcı değil ama onun dışında beni sevdiğini hissediyordum

Bu adam tam olarak ne işe yarıyor peki? Ve sizi sevdiği sonucuna nereden vardınız?

Şu an yapmadığı ev işlerini ömür boyu yapmamayı garanti altına almak için kartınızı istiyor.
Beğendim dediğinizde maddi gücün tek sahibi olarak karar verip almadığı elbiseyi kendi kararınızla alamamanızı garanti altına almak istiyor.
Harcamasına, borcuna harcına karışmamanızı garanti altına almaya çalışıyor.
Sizi kendisine muhtaç etmek istiyor adam. Paranızı değil, sizi yönetmek istiyor aslında.
Bunları yapan biri 2 defa çiçek aldı diye mi sevdiğini düşündünüz?

Adamın olaya yaklaşımı, sunduğu argümanlar, rakipmişsiniz gibi karşı hamle yapması, sizi köşeye sıkıştırmaya çalışması vs hepsi sorun, hepsi çok çirkin.
Bugün maaş kartınızı verseniz yarın başka problemde göreceksiniz aynı tavrı. Sorun şu an yaşadığınız olay değil aslında, adamın kişiliği.
Bu sorun çözülünce mutlu bir evliliğe yelken açmayacaksınız yani.

Bunu -bir ihtimal- düzeltmenin yolu her şeyi göze alıp resti sizin çekmenizdi. Siz cesaret edemediniz, o çekti.
Şimdi onu eve döndürmek için yapacağınız her hamle onun işine yarayacak.

Kadınlar çalışınca erkeklerde birçok şeyden feragat etmiş oluyor. Bu pandemi döneminde evde kalınca fark ettim açıkçası. Ben çalışıyorken akşam yemek yiyecek yer ariyirduk. Eve gelincede ben bir yerde sızıyordum. Konuşmak dahi istemiyordum. Okulda efor sarf ettiğim için. Simdi hergun yemekti temizlikçi düzendi bir şekilde oluştu. Yani bayanlar sizin eşinizin üzerinde onunda sizin üzerinizde hakkı var. Bu parasal anlam dada . E ben çok mi iyi geçiniyorum hayir. 1 haftadır küsüsüz. Ama hallolur insallah. Sabırlı akli selim olun arkadaşlar. O müthiş feminist düşüncelerle hiçbir evlilik yürümez. Kadınlar işini bilir. Erkeklerde yöneltiyorum sanar tabiatınız bu
Bu oyle bir model degil o kart bende duracak yoksa evliligin anlami ne diyen yok cevabini alincada atanmis calisana cik evde otur yada karti ver diye baski kuran biri.Az diretince kardese araba alma cikti ortaya simdide evi terketmis
30 tl kendine birsey alsa surat afra tafra cekiyor laf isitiyor

Muthis feminist dusunceyle alakasi yok
Adam icin karisi yok,sevdigi yok sadece kazanilan para kart var.Kart verilmiyorsa ev kadini olacak
Burada her konuda bosan denildigini bende biliyorum ama herkes vermeme ortayolunu bulmasini onerdi ilginctir hele ilk konusunda kimse bosan demedi

Benim bu konudaki fikrim: siz maaşınızdan az az kenara koyup koltuk takımını öyle alın(bu arada gidip 10bin 15bin tl ye değil 3-4bine alin)
Eşiniz de araba alıp kardeşinin üstüne yapmaktan vazgeçsin
Maaş kartınızı da kimseye vermeyin.ortak hesap acın.herkes o havuza atsın.sifre ikinizde de olsun.
Altınların oldugu hesabın şifresi sizde de olsun.onu özellikle kontrol edin.

Şimdi bu oneriyi yazma sebebim; siz bosanmak istemiyosunuz ve esiniz araba konusunda ciddi geldi bana.

diğer türlü siz baya magdur olacaksınız.hem altınlar gidecek hem araba sizin üstünüze olmayacak.

Ama eşiniz buna rağmen araba alıp hâlâ kardeşinin üstüne yapmak istiyorsa o zaman hukuki yollar aramanızı tavsiye ederim.

Konu sahibi sen zaten bosanmayi dusunmuyorsun,bizde bosan diyemeyiz sadece bgn olmasa yarin olacaklar konusunda insanlar gozunu acti
33 yasindayim cocuk yapacam onuda bundan yapacam diosun eyvallahhh Allah gonlune gore versin

Ailem arkamda durmaz ver karti otur assagi minvalinde konustularin sinyalinide verdin

Kocanda vermeyeceksen cik isten ben bakarim evime demisti adam kalkip evide terketmis

Cik isten calisip cabalayip ailesine mal mulk dizip yipranacagina iki kurus kendi parandan harcayamayacagina,ilerde bebegine hosuna giden birseyi alamayacagina
Evinde oturur bedenen yipranmazsin
O memuriyetede cani giden hayalleri olan biri gelir.

Bence burada SANA verilecek en akillica tavsiye bu ha birde sakin cocuk yapma ak koyun kara koyun belli olana kadar derdim ama onuda yap bence istiyormussun evde cocuguna bakarsin
Mutluluklar

Son düzenleme:
Ya onu sinirlendiren koltuk yakimindan ziyade ona sormaman.senin kadin olarak bir birey olabilecegini,onun kadar hakkin olabilecegini idrak edemiyor bence.1 yildir calismiyodu ben baktim parasi oldu hemen bosanalim vs dedi ailesine bisiler almaya kalkti diye dusunuyor yuksek ihtimalle.
Bosanmamak istemek mantikli yani bu zamana kadar boyle bir adam degildi madem sansi hakediyor bu evlilik.her zorlukta kacarsak hayatta tuyunamayiz.once cozmeye calisin elbette.belli ki seviyorsunuz.
Bence guzelce konusun.onu sevdiginizi,bu kavgalarin iliskinizi yiprattigini ve cozmek istediginizi soyleyin.ailenize tabi ki her ay koltuk takimi almayacaginizi bir defalik oldugunu onin da fikrini almamakla hata yaptiginizi soyleyin.belki bu ay ortak bir gidere lazimdi dusunemedim ama bu takimi aileme almak istiyorum deyin.kazandigimiz para ikimizin biz bir aileyiz gerektigi sekilde harcayacagiz ama beni yok sayip her seyi ben yapacagim demen beni onemsiz hissettirdi ve uzuldum deyin.ortak hesap acarsak ikimizde biriktirecegimiz parayi oraya atarsak ev icin gerekenleri vs harcariz e kendimize de bir meblag birakiriz bunun sakincasi nedir ki de.ben senden harclik almak istemiyorum calisiyorum senin kadar ben de onemliyim ve biz aileyiz kimse ustun degil de.bence boyle tatli dille ,ben diliyle derdini saldirganlasmadan anlatirsan normal bir insan anlar.

Koltuk takimi, koltuk takimi, koltuk takimi.. BAHANEEE.. Ay nasil goremiyorsunuz??? BU ADAM MAAS KARTINA COKMEK ISTIYOR. Suanki durumun sebebi konu sahibinin maas kartini vermeyi kabul etmemesi..

Konu sahibi eve para vermeyecegim demedi ki.. Ortak hesap acalim, ikimizin adina olsun, tum odemelerimizi ordan yapalim, gerisini biriktirelim dedi.

ADAM KABUL ETMEDI.

Bu adamin nasil kotu niyetli oldugunu goremiyor musunuz? Koltuk takimi bahane.

Adam tum paraya el koyup, istedigi gibi harcayip, konu sahibine uc kurus harclik vermek istiyor.

Yahu altin durmadan artarken kadinin dugun takilarini satip kendi sahsi hesabina yatirmasi bile bu adamin ne kadar icten pazarlikli oldugunu gosteriyor..

Arkadaslar konumu merak edenler olmuş. Eşimle pazar günü konuştuk maaş kartı konusunu artık kapatalim vermeyeceğim dedim tamam dedi bir şey demedi uzatmadı. Sonra araba alıp kardeşinin üzerine yapmak gibi bir planın mi var dedim evet dedi bende o para ikimizin parası böyle bir şey yapamazsın dedim oda neden yapamayacakmisim ben maaşımla evi geçindirecem ama sen her maasinla ailenin evini yenileyeceksin yok oyle bir dunya dedi. Bende evlenmeden önce atanmış olsaydim ailemin ihtiyaçlarını alır öyle evlenirdim ama evlendikten sonra atandım ve her maaşımla alayım demiyorum ko sadece bir maaşımla bir koktuk takımı alicam o kadar dedim beni onlar bakti büyüttü bu yasa getirdibir maaşımı da çok göremem aileme dedim. Oda iyi istediğini yap istersen her maaşını ver ailene senin ailen varsa benimde var bende kardeşime araba alicam dedi. Bende aynı şey mi felan dedim olay büyüdü çıktı gitti evden 2 gündür de gelmiyor emin değilim ama bekar arkadaşı var onunla kalıyor olabilir bu kadar.
Not öğretmen olduğumu söyleyenler olmuş öğretmen değilim

Kızma ama kocan tam bir bulaşık deterjanı. Tarzı tavırları çok igrenç. Erkek dediğin biraz adam olur adam tam bir çamur. Sizi hiç haketmiyor. Allah a büyük konusmıyim ama kocasızlıktan öleceğimi bilsem o hödükle bir gün bile aynı evde kalmak istemezdim. Zira kendime hakim olamaz yüzünü gözünü yırtardım.

Arabayı neden kendi üzerine yapmıyor? Olurda boşanırsanız yarısını size vermemek için mi acaba?

Sakın bunu kabul etmeyin.

Koltuk takımı almaktan vazgeçtim deyip, bir süre ortalığın yatışmasını bekleyin. Sonra da gidip taksitle alın koltuğu.

Evet bu sebepten boşanmak istemiyorum. Zaten 33 yaşındayım ne zaman boşanicam da ne zaman evlenicem tekrar ne zaman anne olucam bazılarınız böyle düşünüyorum diye bana kızabilir ama şuan için bu düşüncedeyim evet işler büyürse beni sevmiyorsa o zaman bundan kaçış yok ama şuan için hemen gemileri yakma taraftarı değilim ama ne olursa olsun yakmam da demiyorum tabi. Eşim cimri ve paraya çok düşkün evet ev işlerinde de pek yardımcı değil ama onun dışında beni sevdiğini hissediyordum

Teşekkür ederim bu mesajınız beni çok eğlendirdi, Allah sizi de güldürsün diyeceğim ama bu kafayla zor.

Eşinizin sizi sevdiğini telepatik güçlerinizle hissediyorsunuz herhalde. Beğendiğiniz bir şeyi alabilecek durumu varken almayan, bir maaş kartı için seviyesini yerin dibine indirebilen, cimri, ev işlerinde size bir faydası olmayan, sizden mal kaçırmaya çalışan bir adam ama hissediyorsunuz yani bir şekilde, vallahi bravo.

Kusura bakmayın olumlu bir şeyler yazmak isterdim ama şu mesajınızdan sonra sizde ciddiye alabileceğim bir şey yok.

Sevilmek böyle bir şey değil, bunlar da seven adam davranışları değil. O kadar diyeyim. Siz kendinizi kandırmaya devam.

Back
X