- 25 Şubat 2016
- 961
- 1.323
- 113
- 43
- Konu Sahibi aklimkaristi
-
Kızlar merhaba.8 aylık evliyim.Bi kez kartınla eşim çekti maaşımı sonra isteyince bende kalsın dedi benim senin mevzusu olmasın diye istemedim ondan alıyorum para.Cok borcumuz var ondan dolayi ses cikarmıyorum şu an ama boyle devam eder mi diye endiseleniyorum buna alışır da surekli ondan almak zorunda kalırım diye.Bu arada bi ortak kartımız var kredi karti ikimizdede var ondan ordan harca ihtiyacin oldukca diyo sizce bu durum normal mi simdi direk kartimi ver desem tepki veriyo ben sen yapiyosun diye napmaliyim nasil davranmaliyim fikirlerinize ihtiyacim var
Güncelleme....Kizlar az önce kartimin bende durmasini istedigimi söyledim.Guzelce anlattim tamam borclarimiz cok harcamalarıma kisitlama getir dedim sorun yok.Ben krediyi odeyip kendime bi limit ayirip geri kalani ceker ortaya koyarim dedim demez olaydim.Getirdi kartimi verdi madem ben sen yapıyorsun al kartini bundan sonra harcamalar ortak olur dedi kendi masraflarini karsilarsin madem benim diyosun dedi ki ben oyle demedim.Hatta cok zoruma giden zaten senin ne paran var ki dedi eve ne kadar getiriyosun dedi kredinne veriyosun bilmem ne falan dedi bide artislik yapiyosun dedi bende sen benden mükellefsin dedim calismayabilirdim de hic kazanmayabilirim de dedim ben gecindiriyorum dedi buna cok bozuldum bana ikide bi ben gecindiriyom mu diyeceksin dedim.Tamam uzatma dedi konu kapandi.Bilmiyorum napmaliyim bu durumda...
Ay kuzum siz görücü usulüyle mi evlendiniz? 8 ayda aranızdaki iletişim becerisi 10 üzerinden 1 gelişmiş.... o da maaş kartı istemek! Bi eşin senden istemiş bide sen geri isteyebilmissin rica ediyorum konuşmayı deneyin Kart benim iş benim ne kadara ihtiyacın varsa söyle mobil bankacılıktan göndereyim deseydiniz keşke bu kadar basitti.Kızlar merhaba.8 aylık evliyim.Bi kez kartınla eşim çekti maaşımı sonra isteyince bende kalsın dedi benim senin mevzusu olmasın diye istemedim ondan alıyorum para.Cok borcumuz var ondan dolayi ses cikarmıyorum şu an ama boyle devam eder mi diye endiseleniyorum buna alışır da surekli ondan almak zorunda kalırım diye.Bu arada bi ortak kartımız var kredi karti ikimizdede var ondan ordan harca ihtiyacin oldukca diyo sizce bu durum normal mi simdi direk kartimi ver desem tepki veriyo ben sen yapiyosun diye napmaliyim nasil davranmaliyim fikirlerinize ihtiyacim var
Güncelleme....Kizlar az önce kartimin bende durmasini istedigimi söyledim.Guzelce anlattim tamam borclarimiz cok harcamalarıma kisitlama getir dedim sorun yok.Ben krediyi odeyip kendime bi limit ayirip geri kalani ceker ortaya koyarim dedim demez olaydim.Getirdi kartimi verdi madem ben sen yapıyorsun al kartini bundan sonra harcamalar ortak olur dedi kendi masraflarini karsilarsin madem benim diyosun dedi ki ben oyle demedim.Hatta cok zoruma giden zaten senin ne paran var ki dedi eve ne kadar getiriyosun dedi kredinne veriyosun bilmem ne falan dedi bide artislik yapiyosun dedi bende sen benden mükellefsin dedim calismayabilirdim de hic kazanmayabilirim de dedim ben gecindiriyorum dedi buna cok bozuldum bana ikide bi ben gecindiriyom mu diyeceksin dedim.Tamam uzatma dedi konu kapandi.Bilmiyorum napmaliyim bu durumda...
Ikinci dediginiz gibi de ben haftalik istemiyorum zor geliyor param bitti ver demek ben ihtiyackarimi karsilayim geri kalani zaten ortaya koyarim diyorum
Güncellememi okur musunuz
Bir eşe bu şekilde yaklasirsaniz (baksın eşek gibi) asla gerçek bir eş olmaz. Sadece eski eş olur. Nedir bu kocalarla olan yarışınız mucadeleniz anlamadim. Boyle mücadele içinde gecireceksem, güven duymayacaksam saygı gormeyecek ve gostermeyeceksem ne diye evli kalayim? Bu şekilde yarışmak sizi de karşı tarafı da yorar ömür boyu huzur vermeyen bir evlilikte boğulur kalırsınız.Benimde eski eşimleyken ondaydı bi daha evlenince hayatta vermem. Allah Allahnr demek sen ne getiriyosun çalışma o zaman canım madem azmış baksın eşşek gibi çok gıcık oldum iyi yapmışsın bu arada verme de bidaha
Ne yaşadığımı bilmeden yorum yapmayın hem kartımı alıp hem yedi borç etti hem de aldattı kendi yaşantımdan yola çıktımBir eşe bu şekilde yaklasirsaniz (baksın eşek gibi) asla gerçek bir eş olmaz. Sadece eski eş olur. Nedir bu kocalarla olan yarışınız mucadeleniz anlamadim. Boyle mücadele içinde gecireceksem, güven duymayacaksam saygı gormeyecek ve gostermeyeceksem ne diye evli kalayim? Bu şekilde yarışmak sizi de karşı tarafı da yorar ömür boyu huzur vermeyen bir evlilikte boğulur kalırsınız.
Yaaaa gördün mü biz haklısıyız üzüldüm ben sana demiştim ben emin olmadan kolay kolay akıl vermem İnan çok üzülüyorum sana çok ne diyeceğimi bilemiyorum şuan aah ahh diorumKızlar merhaba.8 aylık evliyim.Bi kez kartınla eşim çekti maaşımı sonra isteyince bende kalsın dedi benim senin mevzusu olmasın diye istemedim ondan alıyorum para.Cok borcumuz var ondan dolayi ses cikarmıyorum şu an ama boyle devam eder mi diye endiseleniyorum buna alışır da surekli ondan almak zorunda kalırım diye.Bu arada bi ortak kartımız var kredi karti ikimizdede var ondan ordan harca ihtiyacin oldukca diyo sizce bu durum normal mi simdi direk kartimi ver desem tepki veriyo ben sen yapiyosun diye napmaliyim nasil davranmaliyim fikirlerinize ihtiyacim var
Ha ayrıca mükemmel bi nişanlım var iyi ki eski eş olarak kalmışNe yaşadığımı bilmeden yorum yapmayın hem kartımı alıp hem yedi borç etti hem de aldattı kendi yaşantımdan yola çıktım
Aynen katılıyorumBende nacizane fikirlerimi belirteyim :) bence olayı kartın kimde olduğu olayı gibi adlandırırsak çok çok basite indirgemiş oluruz.Malesef toplum olarak birçok şeyde olduğu gibi para konusundada tabulara sahibiz.Evlilik kararı alan bir çiftin konuşması vede evlilikten önce planlaması gereken en önemli konulardan birisi para konusudur.2 kişi bir yuva kurmaya çalışıyor ve öncesinde kendilerine ait bir yaşamları var.Sahip oldukları maaşları üzerinde kendi yaptıkları birtakım tasaarrufları var.örneğin biri ev almış araba almış yada bir şekilde borçlanmış (keyfine göre harcamışta olabilir) vs. Şimdi bu çiftimiz yuva kuralım diyor ,hadi düğündü,eşyaydı,oydu buydu derken (günümüzde çoğu aile çalışan çocuklara destekte sınırlı olduğundan) düğünden sonra bir dünya borçla başbaşa kalıyorlar.Burda hata nerde başlıyor?evlilik kararı alındığında kartların açık olması lazım.yani iki kişininde açık açık benim evlenince ortak bütçemize katkım bu olabilir demesi lazım.Bunu söylerken kendi harcamasını ,borcunu,ihtiyacını bilmesi lazım!!şimdi bu bilinmezken iki kişinin düğündü,eşyaydı falandı filandı gibi bi dünya masrafla başa çıkabilmesi mümkün değil.Bence konu sahibi çok önceden yapman gereken bişey var bence geç değil şimdide yapabilirsin.Eşine deki hadi hayatım ekonomik tablomuzu çıkaralım (bunu maaş günüde yapabilrsin) tüm borçları,ihtiyaçları,faturaları güzelce kalem kalem bir deftere yazın,sonrada gelirleri yazın, sonra birlikte ödeme planınızı oluşturun.kalan parayıda paylaşırsınız.Şu an hiçbirşeyden haberin yok gibi konuşuyorsun.Bence bu bilinçle yaklaşırsan zaten kartınıda geri alırsın, birde maddi konular eşler arasında çok büyük problemlere yol açar bunuda oluşmadan önlemiş olursun.Burada kartını al yada alma gibi yorumlara takılma çünkü herkes kendi hayatına göre yorum yapar.Ayrıca bir evin finansal durumundan eşlerin ikisininde haberi olmalı bence diğer türlüsü saçmalık.Para kazanmak değil ,doğru harcamak marifettir.Evet evlilik ortaklık değildir ancak kişilerin bireyselliklerini unutacakları yada bencillik yapacakları bir kurumda değildir.İki tarafında herşeyi açıkca konuşması ve kabullenebileceği kadarını yaşaması gerekir.Burda bazı arkadaşlar eşimle ayrılcam diye ayrı biirkim yapamam herşeyi o halletsin demiş.buda eşim olmadan ben bir hiçim !!in başka versiyonu bence.bence eşler bireysel tasarruflarda bulunmalıdır erkekte kadında.bunu boşanırsam mantığıyla yapmaktan bahsetmiyorum tabiki ama şahsi tasarruflarınızla istediiniz bireysel ihtiyaçlarınızı karşılamakta olabilir bu.Neyse çok yazdım işin özeti öncelikle kocanla oturup finansal durumunuzu konuşmalısın,sonrası zaten kendiliğinden oluşur.
eşek gibi baksın diye konu sahibinin eşine demediniz mi? siz de onun ne yaşadığını tam olarak bilemezsiniz ki. ben genel konuştum lafınız üzerine. sizi tanımam bilmem. üzüldüm yaşadıklarınıza da...Ne yaşadığımı bilmeden yorum yapmayın hem kartımı alıp hem yedi borç etti hem de aldattı kendi yaşantımdan yola çıktım
Eşinin yaptığından yola çıktım hani demiş ya zaten ne getiriyosun diye yok sayıyor baksanızaeşek gibi baksın diye konu sahibinin eşine demediniz mi? siz de onun ne yaşadığını tam olarak bilemezsiniz ki. ben genel konuştum lafınız üzerine. sizi tanımam bilmem. üzüldüm yaşadıklarınıza da...
kartımı ver kartımı ver diye ısrar edince sinirlenmiştir. o da sormadan almış. büyük bir iletişimsizlik ve saygısızlık var aralarında ama evliliğin başında bunlar normal biraz da. zamanla oturur evlilikler, bütçeler, harcamalar... adam parayı sağda solda yemeyip borç ödüyorsa halledilmeyecek bir sorun yok gibi. üsluplarını yumuşatsalar işler hallolur..Eşinin yaptığından yola çıktım hani demiş ya zaten ne getiriyosun diye yok sayıyor baksanıza
Bence olay şu. Adam borç ödemeye çalışıyor. Kadında kartı elinde olunca alışveriş yapmaya doyamıyor bütün parayı bitiriyor. E adam napıcak para biterse borçlar kalacak. Napsın haftalık para veriyor kadına tasarruflu olsun parayı bitirmesin diye.kartımı ver kartımı ver diye ısrar edince sinirlenmiştir. o da sormadan almış. büyük bir iletişimsizlik ve saygısızlık var aralarında ama evliliğin başında bunlar normal biraz da. zamanla oturur evlilikler, bütçeler, harcamalar... adam parayı sağda solda yemeyip borç ödüyorsa halledilmeyecek bir sorun yok gibi. üsluplarını yumuşatsalar işler hallolur..
Haklısn ben ezilmeye karşıyım tabiki ortak olmalı hesap kimse kimseden gizlememeliUydun buradaki kadınlara çocuk gibi maaş kartım da maaş kartım diye tutturunca adam da sinir oldu tabi. her şeyin yolu yordamı var. o yol yordam bilmemişse sen bir çaresini bulurdun.
ben bu durumda olsam şöyle yapardım: kartımla ilgili laf etmezdim. zaten kredi kartım var. istediğim zaman harcama yapıyorum. maaş kartı kalsın onda. her ay borç ödeme zamanlarında oturup beraber giderleri hesaplar, önümüzdeki ayın ödeme planını birlikte çıkarmak isterdim. aldığım maaş az ama her türlü destek olurum sana der, şunlara ihtiyacım var ama bazılarından vazgeçer, bazılarını sonraki aya erteledim derdim. mücadele etmez, her türlü destek olurdum.
ama buna rağmen öküzlük yapıyorsa o zaman kartımı da alırım, bütçeyi de ayırırım, desteğimi de çekerim, eşlikten de çıkarırım. evlilik demek huzur demek, destek demek, beraberlik demek, ortaklık demek... iyi günde kötü günde her şeyi birlikte omuzlamak demek. ben asla mücadele ederek, gizli işler çevirerek, arkadan hesap kitap yaparak evli kalamam. ama herkesin evlilik anlayışı da farklı işte. kimi de kocasından kaçırdığı üç kuruşu kar sayıp, çalışıp bana baksın der.
benim eşimin anne ve babasi bu maddi ayrcimcilik konulari yüzünden boşanmış o yuzden esim bu konuda hasassati ve eşime cok güvendiğim icin verdim kartimi. zaten bankaci bütün ekonamik işleri o hallediyor. bana kredi kartindan harcan ben öderim diyor. bugüne kadar sagolsun bi kere sorun etmedi kredi karti borcun niye bu kadar vs diye. cüzdanimi da boş birakmaz devamli sorar ne kadar paran var diye ona göre para verir hep. maaslarimizla ödemeleri yapar üstüne para biriktirir yatirim yapar. durum böyle olunca hic sorun etmedim bende. simdi calismiyorum ama yine bi sıkıntı olmadi ayni sistem devamKızlar merhaba.8 aylık evliyim.Bi kez kartınla eşim çekti maaşımı sonra isteyince bende kalsın dedi benim senin mevzusu olmasın diye istemedim ondan alıyorum para.Cok borcumuz var ondan dolayi ses cikarmıyorum şu an ama boyle devam eder mi diye endiseleniyorum buna alışır da surekli ondan almak zorunda kalırım diye.Bu arada bi ortak kartımız var kredi karti ikimizdede var ondan ordan harca ihtiyacin oldukca diyo sizce bu durum normal mi simdi direk kartimi ver desem tepki veriyo ben sen yapiyosun diye napmaliyim nasil davranmaliyim fikirlerinize ihtiyacim var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?