Maaş kartım eşimde duruyor!!!

Yol param var iki vesait yapiyorum yemek yaparam var arada arkadaslarla oturuyoruz kahve iciyoruz cikiyo yani masraf onemli olan liseli gibi istemek

Kavga etmedim canim bak ben harclik almadim bugune kadar tamam durunumuz sıkışık farkindayim dedim yine bana limit koy dedim onu asmiyayim dedim ben cekip veririm geri kalani yada havale yaparim dedim sen beni birseyden mahrum etmiyorsun ama ben ikide bi 5 lira daha ver on lira daha ver kötü hissediyorum dedim o da parladi

B
Zoruma giden senin zaten maasin yok ortada demesi ne kaliyo ki bi destegin yok keediye gidiyo masrafina gidiyo bide bn rahatszm her ay doktora gidiyorum terapite bunu dedi ayiralim bütceyi gör sana ne kaliyomus dedi cok üz\ldüm benim maasim olmayablirde boyle mi demelu

İşte bu bakış açısı nedeniyle ben maaş kartının sahiplerinde durması taraftarıyım. Adam senşn aldığın maaşı da kendi maaşı kendi parası gibi gördüğü için seni rahatlıkla hor görebiliyor. Bemce birkaç gün sakinleşmesini beklemek, oturup güzelce konuşmak daha mantıklı olur. Herkesin yaşamı aynı değildir tabii ki ama bizim toplumumuzda (ne yazık ki) erkeklerin çoğu bu düşünceye sahip 'sen kimsin ki? Senin ne katkın var ki?' Vs vs.

Evet, herkes kendi yaşantısına göre yardımcı olmaya çalışıyor. Gönül ister ki tam şeffaflık olsun, senin benim ayrımı olmasın, her şey biz olsun. Ama bu sadece kadınla ya da sadece erkekle olabilen bir durum değil, iki tarafında birbirini anlamaya vs daha açık olması gereken bir durum. Anlaşılan eşin şu an için bunu yapamıyor, o yüzden de sakinleşmesini bekleyip daha sonra etraflıca konuşmak, hissedilenleri kimseyi suçlamadan anlatmaya çalışmak daha iyi. Ben kendi ailemden kartın eşe verilememesi gerektiği dersini çıkardığım için vermemeyi tercih ediyorum. Ama (inşallah hep böyle devam eder) benim çocuğum böyle bir şey düşünmeyebilir, çünkü anne babadan her şeyin ortak olduğunu, kimsenin karşı tarafı ezmeye, üstünlük taslamaya çalışmadığını görüp benim çıkarttığım gibi bir ders çıkarmayabilir.

Çok uzun yazdım, bence bu kart durumu sizin ve eşinizin karakteri, aile yapılarınız ve iletişiminizle alakalı bir durum. Ayrıca, bu kadar laftan ve küçümsemeden sonra ben olsam kartımı falan vermezdim. Hala aynı düşüncedeyim yani.

tanıdık bir ablamız var
kadın 25 yıllık devlet memuru daha bankadan maaşını çekmeyi bilmiyor , ve adam kartı nı istediği an mahkemeye başvuruyor boşanmak için , öyle hasta ruhlu insanlar var ,,

maaş kartımı eşime asla vermem, versem de eşim bana geri verir zaten
siz haklısınız.

eşinizin bu anlamsız atarlanması çok saçma geldi bana maaş kartı herkesin şahsına ait olmalı borç ödeme zamanıda borçlar hesaplanır ona göre para ayrılır yani kalanıda size harçlık olur kadının her zaman köşede bi birikmişi olmalı 5 yaşında çocuk yok karşısında sonuçta para idaresi sırf onun elinde olmamalı erkeklerin kadınlar üzerindeki bu baskısından nefret ediyorum

benim kartım da eşimde durur çok zaman. para çekmeyi unutup yanında para olmazsa verir kartı. sonra ben ona veririm yine. paran var mı diye sormaz her sabah çantama bi miktar koyar. kendi parasını harcar sonuna kadar, yetmezse benimkine başvurur. harcanmayan kısmı da yatırım amaçlı kullanılır. ama belki her istediğimi almazsa, bi dediğimi ikilettirirse bunu ben de sorun yapabilirdim. ki böyle bişey yapmıyor. ama kesinlikle kiraydı, faturalardı, kredi kartıydı kendi maaşından yapıyor bu ödemeleri..

yaptığınızda kötü bişey yok
sakın pişman olup kartınızı falan geri vermeyin
eşiniz hükümdar olmak istiyor

Aynen evlenir evlenmez karta hemen el koyma bu nedir ya sanki ben çekemiyorum yada nereye harcanacak bilmiyorum benim senin yapıyomusum alakası yok ben benim kartım istedigim gibi harcarim demedim ki bende dursun ben her hafta bana para ver demekten rahatsızım dedim ayni parayi uyine harciycam yani bi fark yok ama konusmuyo benimle su an nasil davranmaliyim bilmiyorum

Kavga ettin demedim etmeden konuşun dedim :) burda sorun ikinizinde iletişimde hatalı olması.Eşininde kartını alması ve bu şekilde davranması doğru değil.İkinizide tanımıyoruz ve senin anlattığın kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz.Burda önemli olan senin ne istediğin tabiki.Diğer yorumlarımda da bahsettiğim gibi bana kalsa evlenmeden önce konuşulması gereken konular arasında para konusu.Evlenmeden önce maaşını eve olabilecek katkını vs konuştuysanız konu değişir.Ama şimdi bu konuları konuşmaya başlıyorsanız herşeyi açık açık oturup güzel bi şekilde konuşmalısınız.Rahatsız olduğun konuyu açıkca eşine belirtmelisin.Onun dışında söyleyebileceğim birşeyde yok zaten.Herkesin durumu,şartları,karakteri farklıdır.

Canım internet bankacılığın yokmu? ordan takip et bence bende var ediyorum hep. Maaş kartım eşimde eşime güveniyorum benden habersiz çekmez söyler hep.

Evliligimin ilk yıllarında bu sorunu cok yaşadım hem benim kazancimi kucumsuyordu hem de herseye ortak ediyordu kendime ayiracak hic param kalmiyordu.En sonunda resti çektim.Evde de iste de ben çalışıp herseye ortak katilacaksam bi de seni niye taşıyorum ki oglumu kendi maasimla gecindirebilirim sana ihtiyacım yok o zaman yeter artik dedim.dumur oldu.Dedim ki ben sadece katkıda bulunurum evi gecindirmek senin görevin istifa edip evde keyif yapmak lüksüne sahibim dedim.Simdi durum biraz daha iyi.Cocugun kolejini yari yariya oduyoruz.Ev yardimcimin maasini ve kendimle cocugun kiyafetlerini de ben oduyorum.Market harcamalari tatili saglik masraflari ve faturalari o ödüyor.buna da sukur.ilk yillar tum birikimim gidiyordu.Ama bizde senin paran benim param muhabbeti hic bitmez.

kıymet bilmezler konu sahibi
boşverin.. kararlı olun
eşiniz neden bu kaar tepki veriyor borç harç bitince yine size harçlık vererek devam edecekti o yüzden

dünyaya bir defa geliyoruz ileriyi de düşünmek lazım

hem suclu hem güclü ve evet o senin paran sen ben olayını bence eşin yapıyo senin parana benim param diyo resmen bi de cocuk gibi tavır alıyor yanii kazandıgın parayı nereye harcıyo bilmen lazım böle saçmalık olmaz ben bu konuda biraz gaddarım eşime maaşıyla ilgili bişe sormam borcları ödesin yeter benim maaşımada o karışamaz aylık ikimizde belli bi miktar atarız ortak hesaba o kadar her hafta eşimde olsa avuç açamam yani

yorumların hepsni okuyamadım ama çogunluk vermem demiş sanırım 13 yıllık evliyim çogu zaman eşimden yüksek maaşla çalıştım ama kartım hep eşimde durur parayla ilgili işlerle o ilgileniyor ben faturaları falan hiç bilmem ne gelmiş ne olmuş
kredi kartı kulanırım nakitte lazım olursa eşimden isterim oda bana hesap sormaz ne aldın kaça aldın diye bazı kadınlar demiş e niye çalışıyorsun kartını veriyorsan bence bu kendine güvenle ilgili birşey gerçi çalışmayan hanımlar alınmasın ev hanımlıgı hepsinden zor çocuk büyütmek başlı başına bir emek ,bahsettiginiz bu kart olayı tamamen ailenin dinamiklerine göre degişen bir durum verile bilirde verilmeye bilirde bu kadar büyütecek birşey yok bence

hatta en son zam sezonunda arayıp eşime sormuştum şehir dışındaydı maaşıma ne kadar zam geldi diye
bence para işlerini bu kadar büyütmeyin hayatı paylaştıgınız insanla paranızıda paylaşın gitsin

Evlenmeden önce çalışmıyodunuz demekki .
Paradan anlamıyosanız çalışmanızında bi anlamı yok .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…