- 5 Mart 2017
- 74
- 34
- 3
- 35
- Konu Sahibi aklimkaristi
-
Yol param var iki vesait yapiyorum yemek yaparam var arada arkadaslarla oturuyoruz kahve iciyoruz cikiyo yani masraf onemli olan liseli gibi istemekMerakımdan soruyorum, haftalık alıyorum ihtiyaçlarımı karşılayayım diyorsunuz. Ne ihtiyacınız oluyor onu merak ettim. Mesela ben öğretmenim, yol param yok. Hadi sizin yol paranız var desek bu haftalık ne kadar olduğu bellidir. Sonra ben yarım gün çalışıyorum okulda yemek çıkıyor onlardan yiyorum. Bazen sabah kahvaltı yapamazsam bi poğaça simit alıyorum. Hadi sizin öğle yemeği masrafı var desek, oda aşağı yukarı bellidir ne kadar olduğu. Evin bir ihtiyacı alınacaksa onuda öğlen çıkışta kredi kartıyla alıyorum. Açıkçası benim çok masrafim yok. Yani sizin başka ne masrafınız oluyor ki. Hergün alışveriş mi yapıyorsunuz yada hergün kuaföre mi gidiyorsunuz. Param bitti demek zoruma gidiyor demişsiniz. Paranız nasıl bitiyor onu anlayamadım.
Kavga etmedim canim bak ben harclik almadim bugune kadar tamam durunumuz sıkışık farkindayim dedim yine bana limit koy dedim onu asmiyayim dedim ben cekip veririm geri kalani yada havale yaparim dedim sen beni birseyden mahrum etmiyorsun ama ben ikide bi 5 lira daha ver on lira daha ver kötü hissediyorum dedim o da parladiEvet yazık olmuş.Olay farklı bir boyut kazanmış.İletişim çok önemli.Doğru yaklaşım çok önemli.Karşımızdaki insanı suçlamadan üstüne gitmeden önce,durumu konuşup tüm şartları konuşup öyle karar vermek lazım.Burda @Lonelypoet in dediklerine katılıyorum.Lütfen olayı uygun bi zamanda oturup eşinle konuş, kavga etmeden güzel bi şekilde.Yada dediğimiz gibi ay başında oturup finansal tablonuzu çıkar.İkinizinde bunu öğrenip konuşup ona göre karar alıp davranmaya ihtiyacınız var çünkü.Lütfen evinizin giderinden,borcundan bi haber yaşamayın.Bugün borçları birlikte toparlarsınız,ilerde yatırımlarınıza birlikte karar verirsiniz.Eşlerin her konuda olduğu gibi bu konudada iyi iletişim kurmaları önemli
Zoruma giden senin zaten maasin yok ortada demesi ne kaliyo ki bi destegin yok keediye gidiyo masrafina gidiyo bide bn rahatszm her ay doktora gidiyorum terapite bunu dedi ayiralim bütceyi gör sana ne kaliyomus dedi cok üz\ldüm benim maasim olmayablirde boyle mi demeluUydun buradaki kadınlara çocuk gibi maaş kartım da maaş kartım diye tutturunca adam da sinir oldu tabi. her şeyin yolu yordamı var. o yol yordam bilmemişse sen bir çaresini bulurdun.
ben bu durumda olsam şöyle yapardım: kartımla ilgili laf etmezdim. zaten kredi kartım var. istediğim zaman harcama yapıyorum. maaş kartı kalsın onda. her ay borç ödeme zamanlarında oturup beraber giderleri hesaplar, önümüzdeki ayın ödeme planını birlikte çıkarmak isterdim. aldığım maaş az ama her türlü destek olurum sana der, şunlara ihtiyacım var ama bazılarından vazgeçer, bazılarını sonraki aya erteledim derdim. mücadele etmez, her türlü destek olurdum.
ama buna rağmen öküzlük yapıyorsa o zaman kartımı da alırım, bütçeyi de ayırırım, desteğimi de çekerim, eşlikten de çıkarırım. evlilik demek huzur demek, destek demek, beraberlik demek, ortaklık demek... iyi günde kötü günde her şeyi birlikte omuzlamak demek. ben asla mücadele ederek, gizli işler çevirerek, arkadan hesap kitap yaparak evli kalamam. ama herkesin evlilik anlayışı da farklı işte. kimi de kocasından kaçırdığı üç kuruşu kar sayıp, çalışıp bana baksın der.
Güncelleme....Kizlar az önce kartimin bende durmasini istedigimi söyledim.Guzelce anlattim tamam borclarimiz cok harcamalarıma kisitlama getir dedim sorun yok.Ben krediyi odeyip kendime bi limit ayirip geri kalani ceker ortaya koyarim dedim demez olaydim.Getirdi kartimi verdi madem ben sen yapıyorsun al kartini bundan sonra harcamalar ortak olur dedi kendi masraflarini karsilarsin madem benim diyosun dedi ki ben oyle demedim.Hatta cok zoruma giden zaten senin ne paran var ki dedi eve ne kadar getiriyosun dedi kredinne veriyosun bilmem ne falan dedi bide artislik yapiyosun dedi bende sen benden mükellefsin dedim calismayabilirdim de hic kazanmayabilirim de dedim ben gecindiriyorum dedi buna cok bozuldum bana ikide bi ben gecindiriyom mu diyeceksin dedim.Tamam uzatma dedi konu kapandi.Bilmiyorum napmaliyim bu durumda...
maaş kartımı eşime asla vermem, versem de eşim bana geri verir zatenKızlar merhaba.8 aylık evliyim.Bi kez kartınla eşim çekti maaşımı sonra isteyince bende kalsın dedi benim senin mevzusu olmasın diye istemedim ondan alıyorum para.Cok borcumuz var ondan dolayi ses cikarmıyorum şu an ama boyle devam eder mi diye endiseleniyorum buna alışır da surekli ondan almak zorunda kalırım diye.Bu arada bi ortak kartımız var kredi karti ikimizdede var ondan ordan harca ihtiyacin oldukca diyo sizce bu durum normal mi simdi direk kartimi ver desem tepki veriyo ben sen yapiyosun diye napmaliyim nasil davranmaliyim fikirlerinize ihtiyacim var
Güncelleme....Kizlar az önce kartimin bende durmasini istedigimi söyledim.Guzelce anlattim tamam borclarimiz cok harcamalarıma kisitlama getir dedim sorun yok.Ben krediyi odeyip kendime bi limit ayirip geri kalani ceker ortaya koyarim dedim demez olaydim.Getirdi kartimi verdi madem ben sen yapıyorsun al kartini bundan sonra harcamalar ortak olur dedi kendi masraflarini karsilarsin madem benim diyosun dedi ki ben oyle demedim.Hatta cok zoruma giden zaten senin ne paran var ki dedi eve ne kadar getiriyosun dedi kredinne veriyosun bilmem ne falan dedi bide artislik yapiyosun dedi bende sen benden mükellefsin dedim calismayabilirdim de hic kazanmayabilirim de dedim ben gecindiriyorum dedi buna cok bozuldum bana ikide bi ben gecindiriyom mu diyeceksin dedim.Tamam uzatma dedi konu kapandi.Bilmiyorum napmaliyim bu durumda...
yaptığınızda kötü bişey yokKavga etmedim canim bak ben harclik almadim bugune kadar tamam durunumuz sıkışık farkindayim dedim yine bana limit koy dedim onu asmiyayim dedim ben cekip veririm geri kalani yada havale yaparim dedim sen beni birseyden mahrum etmiyorsun ama ben ikide bi 5 lira daha ver on lira daha ver kötü hissediyorum dedim o da parladi
yaptığınızda kötü bişey yok
sakın pişman olup kartınızı falan geri vermeyin
eşiniz hükümdar olmak istiyor[/QUOT
Konusmuyo benle ama bnde cok kirginim ne demek sen katkin yok eve
Aynen evlenir evlenmez karta hemen el koyma bu nedir ya sanki ben çekemiyorum yada nereye harcanacak bilmiyorum benim senin yapıyomusum alakası yok ben benim kartım istedigim gibi harcarim demedim ki bende dursun ben her hafta bana para ver demekten rahatsızım dedim ayni parayi uyine harciycam yani bi fark yok ama konusmuyo benimle su an nasil davranmaliyim bilmiyorumeşinizin bu anlamsız atarlanması çok saçma geldi bana maaş kartı herkesin şahsına ait olmalı borç ödeme zamanıda borçlar hesaplanır ona göre para ayrılır yani kalanıda size harçlık olur kadının her zaman köşede bi birikmişi olmalı 5 yaşında çocuk yok karşısında sonuçta para idaresi sırf onun elinde olmamalı erkeklerin kadınlar üzerindeki bu baskısından nefret ediyorum
Kavga ettin demedim etmeden konuşun dedim :) burda sorun ikinizinde iletişimde hatalı olması.Eşininde kartını alması ve bu şekilde davranması doğru değil.İkinizide tanımıyoruz ve senin anlattığın kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz.Burda önemli olan senin ne istediğin tabiki.Diğer yorumlarımda da bahsettiğim gibi bana kalsa evlenmeden önce konuşulması gereken konular arasında para konusu.Evlenmeden önce maaşını eve olabilecek katkını vs konuştuysanız konu değişir.Ama şimdi bu konuları konuşmaya başlıyorsanız herşeyi açık açık oturup güzel bi şekilde konuşmalısınız.Rahatsız olduğun konuyu açıkca eşine belirtmelisin.Onun dışında söyleyebileceğim birşeyde yok zaten.Herkesin durumu,şartları,karakteri farklıdır.Kavga etmedim canim bak ben harclik almadim bugune kadar tamam durunumuz sıkışık farkindayim dedim yine bana limit koy dedim onu asmiyayim dedim ben cekip veririm geri kalani yada havale yaparim dedim sen beni birseyden mahrum etmiyorsun ama ben ikide bi 5 lira daha ver on lira daha ver kötü hissediyorum dedim o da parladi
Canım internet bankacılığın yokmu? ordan takip et bence bende var ediyorum hep. Maaş kartım eşimde eşime güveniyorum benden habersiz çekmez söyler hep.Kızlar merhaba.8 aylık evliyim.Bi kez kartınla eşim çekti maaşımı sonra isteyince bende kalsın dedi benim senin mevzusu olmasın diye istemedim ondan alıyorum para.Cok borcumuz var ondan dolayi ses cikarmıyorum şu an ama boyle devam eder mi diye endiseleniyorum buna alışır da surekli ondan almak zorunda kalırım diye.Bu arada bi ortak kartımız var kredi karti ikimizdede var ondan ordan harca ihtiyacin oldukca diyo sizce bu durum normal mi simdi direk kartimi ver desem tepki veriyo ben sen yapiyosun diye napmaliyim nasil davranmaliyim fikirlerinize ihtiyacim var
Evliligimin ilk yıllarında bu sorunu cok yaşadım hem benim kazancimi kucumsuyordu hem de herseye ortak ediyordu kendime ayiracak hic param kalmiyordu.En sonunda resti çektim.Evde de iste de ben çalışıp herseye ortak katilacaksam bi de seni niye taşıyorum ki oglumu kendi maasimla gecindirebilirim sana ihtiyacım yok o zaman yeter artik dedim.dumur oldu.Dedim ki ben sadece katkıda bulunurum evi gecindirmek senin görevin istifa edip evde keyif yapmak lüksüne sahibim dedim.Simdi durum biraz daha iyi.Cocugun kolejini yari yariya oduyoruz.Ev yardimcimin maasini ve kendimle cocugun kiyafetlerini de ben oduyorum.Market harcamalari tatili saglik masraflari ve faturalari o ödüyor.buna da sukur.ilk yillar tum birikimim gidiyordu.Ama bizde senin paran benim param muhabbeti hic bitmez.Kızlar merhaba.8 aylık evliyim.Bi kez kartınla eşim çekti maaşımı sonra isteyince bende kalsın dedi benim senin mevzusu olmasın diye istemedim ondan alıyorum para.Cok borcumuz var ondan dolayi ses cikarmıyorum şu an ama boyle devam eder mi diye endiseleniyorum buna alışır da surekli ondan almak zorunda kalırım diye.Bu arada bi ortak kartımız var kredi karti ikimizdede var ondan ordan harca ihtiyacin oldukca diyo sizce bu durum normal mi simdi direk kartimi ver desem tepki veriyo ben sen yapiyosun diye napmaliyim nasil davranmaliyim fikirlerinize ihtiyacim var
hem suclu hem güclü ve evet o senin paran sen ben olayını bence eşin yapıyo senin parana benim param diyo resmen bi de cocuk gibi tavır alıyor yanii kazandıgın parayı nereye harcıyo bilmen lazım böle saçmalık olmaz ben bu konuda biraz gaddarım eşime maaşıyla ilgili bişe sormam borcları ödesin yeter benim maaşımada o karışamaz aylık ikimizde belli bi miktar atarız ortak hesaba o kadar her hafta eşimde olsa avuç açamam yaniAynen evlenir evlenmez karta hemen el koyma bu nedir ya sanki ben çekemiyorum yada nereye harcanacak bilmiyorum benim senin yapıyomusum alakası yok ben benim kartım istedigim gibi harcarim demedim ki bende dursun ben her hafta bana para ver demekten rahatsızım dedim ayni parayi uyine harciycam yani bi fark yok ama konusmuyo benimle su an nasil davranmaliyim bilmiyorum
hatta en son zam sezonunda arayıp eşime sormuştum şehir dışındaydı maaşıma ne kadar zam geldi diye
bence para işlerini bu kadar büyütmeyin hayatı paylaştıgınız insanla paranızıda paylaşın gitsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?