Maaş kartım eşimde duruyor!!!

Ne limiti ne mahrum etmesi?

Parayı sen kazanıyosun o da para kazanıyo ve giderleriniz var . Sen onun maaşını biliyo musun?
Faturaları sen öde mutfağı o karşılaşın kira ödüyosanız onunda yarısını koy bitti .
Senin paranla sana alışveriş yapmış beni mahrum etmedi diyosun asıl sen onu mahrum etmemişsin .

İstersen şimdi hesap yap tüm giderlerinizi birde maaşları hesapla eminim durum hiçte dediğin kadar sıkışık çıkmıycak

Surat yaparsa yapsın sen kararından vazgeçme

Evlenmeden önce çalışmıyodunuz demekki .
Paradan anlamıyosanız çalışmanızında bi anlamı yok .
Tabi bi tek siz çalışıyorsunuz. Siz paradan anlıyorsunuz. Senin paran benim param yapmayan eşleriyle hayatı paylaştığı gibi paralarını da paylaşan kadınlar hiçbirşey den anlamıyor. Çalışmalarına hiç gerek yok.
Siz böyle devam edin. İlerde belki boşanırsam diye kenara para koyun. Ondan sonra sepetleyin kocayı gitsin. Nasıl olsa sizin ekonomik özgürlüğünüz var.

Benim de kartım eşimde durur aklıma sorun etmek gelmedi yoğunluktan uğraşamam diye ben verdim
Tabi çekip bana verir bende ihtiyaçımız kadar olanı fatura dahil herşeyi ayarladıktan sonra para artmışsa hemen eşime veririm oda bankaya yatırır.
Ayrıca vermesede olur güven önemli paranın nereye harcandığını biliyorsanız o sıkıntı değil.
Zaten ortak kredi kartınızda varmış onada kısıtlama getirmemiş anladığım kadarı ile....

Çalışan kadınlar da bunu yapmamalı ama. Hadi derim kocan sana harçlık verir onu geri ister, anlarım. (Bu da tuhaf aslında) Ama böyle kendi emeğinizle kazandığınızı neden veresiniz? Ortada birleştirin okey ama böyle de olmaz yani. Erkeklerin bu maddiyat konusunda "ben daha iyi bilirim hesabı kitabı" havasını hiç sevmiyorum.

:) Gülüyorum sadece
Kenara tabiki para konur kötü gün için birikim için boşanmakta kötü gündür .
Bu yorumunuzu hatırlatmak durumunda kalmam umarım

Valla aynı evde kalan ev arkadaşlarıda böyle yapıyor. Bence siz kocayı boşayıp kendinize bir ev arkadaşı bulun. Ne gerek var kocaya.

Ev arkadaşlığı mı ?
Paranızın yönetiminin sizde olması ev arkadaşlığı mı oldu ?
Faturalar 100 liraysa neden 200 versin ? Siz veriyosunuz diye mi ?
Ama doğru siz faturadan paradan anlamıyodunuz ben anlıyorum problem yok

Madem vaktiniz var bi maaşları birde gideri hesaplayın eminim o evin tüm gideri sizin maaşınız kadar

eşimle ortak hesabımız var ay sonu ikimizde maaşımızı oraya yatırırız. isteyen istediği gibi çeker harcar... ne kadr garip bir konuymuş sizinkisi..

eşimle ortak hesabımız var ay sonu ikimizde maaşımızı oraya yatırırız. isteyen istediği gibi çeker harcar... ne kadr garip bir konuymuş sizinkisi..

al benden de o kadar. Eşim maaşı yatınca tüm parasını benim hesabıma havale eder. özel bir hesap olduğu için bir çok işlem ücretsiz diye o da. Tüm internet bankacılığı şifrelerimi vesaire bilir. Girer ordan ödemeleri yapar. Kendine harçlığını alır gerisini de sormaz. çok garip böyle senin benim diye kavgaların olması...

Ama doğru siz faturadan paradan anlamıyodunuz ben anlıyorum problem yok

Madem vaktiniz var bi maaşları birde gideri hesaplayın eminim o evin tüm gideri sizin maaşınız kadar

Üniversite mezunuyum ben. Allaha şükür faturadan da paradan da anlıyorum. Bu devirde ilkokul mezunuda paradan anlıyor. Bu sadece size özgü birşey değil yani.

Evet ikimizde çalışıyoruz. Ve benim maaşım eşimin maaşından yüksektir. Ayrıca ben ünv.mezunuyum eşim lise mezunu. Bu hiç bir zaman konu olmadı aramızda. İkimizin çalıştığı eve tek para olarak girer. Yani eşim 2 lira alıyorsa ben 3 lira alıyorsam bizim evimize 5 lira giriyordur. Bütün giderlerimizi kredimizi, kredi kartımızı bu 5 lirayla öderiz. Kimin maaşından kaç lira ödenmiş bunun hiçbir önemi yoktur. Bilmem anlatabildim mi.

Ha siz farklı yapıyorsunuz dur. Saygı duyarım. Ama yok kiranın yarısını sen öde yarısını ben, yada şu faturayı sen öde bu faturayı ben ödeyeyim demek evlilik birliğinde olmaması gerektiğini düşünüyorum. Yapanlara da saygımız sonsuz ne diyeyim. Herkes istediğini yapsın.

Reactions: lra

Para 2+3 şeklinde girip ortak ödenmesiyle 2 alanın ödeyip 3 alanında ödemesi arasında fark ne ? Ekektrik su doğalgaz bunlar herkese birer tane geliyo .

Siz evinize kaç para fatura geliyo bilmiyosunuz maaşınızda eşiniz tarafından yönetiliyo ? Sizin paranızla birikim yapıyo belkide ailesine yediriyo hiç sorgulamıyo musunuz ne kazandık ne harcandı diye ?

Ben sizin gibi güvenenler çok gördüm hatta bu durumu böyle savunanlarda ama hepsi gün geldi 5 parasız ortada kaldı .

Umarım tekrar diyorum pişman olmazsınız . Kendiniz için kenara heray 300-500 koysanız eşinizde koysun tabi hem mal mülk alabilirsiniz hastalık olur kullanırsınız hemde ortada kalmazsınız .

Bekarkende para biriktiriyo insanlar ailesi terk edicek diye değil

vala eşi önce doğru düzgün konuşmayı öğrensin 5 yaşındaki çocuk gibi yönetmesin tercihe kalmış kimisi eşine güvenir verir vermek istemiyorsada buna kızıp atarlanamaz ben bunu bilirim zaten kartı vermek vermemek güven ölcen bişey değil tercih meselesi bende eşime çok güvenirim ama kartımı yda hesap bilgimi vermiyorum oda sormuyor zaten rahat harcamaya yada kenara atmaya alışmışım hayat bu nolcagı belli olmaz malesf he lazım olur çıkarır veririm o ayrı zaten gideler ortak

harfiyen katılıyorum size. 8 yıllık evliyim. Kartım bende ama maaşım yatar yatmaz eşime eft yaparım. harcamalarımızın ve yatırımlarımızın tamamı ortak. Alışveriş yapmak istediğimde asla sebebini sormaz, her hafta pazartesi hesabımda o hafta kullanabileceğim kadar para aktarır. Bunun dışında istediğimde neden? demez. Eşimin ek kartını da kullanıyorum. Dolayısıyla ödemeleri de o yapar. Ayrıca yazılanların tamamını okuyamadım ancak bir kaç okuduğum yorumda evi geçindirmenin erkeğin görevi olduğu yazılmış. Kesinlikle katılmıyorum! ne demek evi erkek geçindirir? hani eşittik? İş ev geçindirmeye gelince erkeğin lafa gelince eşitiz olmaz kızlar! yaşam ortak ve herkesin kendi sorumlulukları var. evi geçindirmek kadının da görevidir. Ev hanımları bunu ekonomiyle çalışan kadınlar maaşlarıyla yaparlar.

Benim evime ne kadar fatura geldiğini bilmediğimi nerden çıkarttınız. Ezbere konuşuyorsunuz.

Ayrıca benim param la birikim yapıyor. Onun parasıyla birikim yapıyorz. Beraber ikimizin parasıyla birikim yapıyoruz. Ev kredisi ödüyoruz. Ama benim paramla değil. BİZİM PARAMIZLA.

Ailesine yedirmediğini de çok iyi biliyorum. Ailesine yedirmiş olsaydı hafta sonu ablalarının kredi kartımızdan çektikleri 200 tl bilet parasını elden almazdı. Merak etmeyin ben paramız nereye gidiyor hepsini biliyorum.

Eşimede güveniyorum. Kredi ödediğimiz için kenara köşeye koymaya para kalmıyor. Ha olduki ay sonunda paramız arttı kenara para koyduk. Bundan ikimizinde haberi olur.

Tabi siz kocanıza bile güvenmediğinizden bunları anlamanız zor.

7 yaşında ve 3 aylık iki oğlum var. İleride gelin aldığımda sizin gibi düşünen bir gelin hiç istemem. Allahım sen iyi insanlarla karşılaştır.

o 5 yılda maaşınızı küm yönetti kim çekti kimde durdu ?
o zaman yalnız yaşıyordum çok fazla sorumlulugum yoktu ama şimdi bir ailede yaşıyorum ve ben bunu bir iş bölümü gibi görüyorum kafamda o kadar çok şey varki çocuklar ev ,iş birde faturalarla ilgilenmek istemiyorum daha öncede dedigim gibi herkesin yapısına ve aile dinamiklerine göre degişen bir durum bu bence

Çok pardon ben burda sadece konu sahibi ve @METENOL ile konuşuyodum siz başkasına yazdığımı bana cevap vermişsiniz.

Bende siz metenolsunuz diye yazıyorum .

Lütfen bana cevap vermeyin hatlar karışıyo

Tabi siz paranızı yönetirken hatları karıştırıyorsunuz. Biz eşimle paramızı beraber yönettiğimiz için karıştırmıyoruz

Arkadaşım herkes nasıl mutluysa öyle yaşasın. Sağlıcakla kalın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…