Maaş kartım eşimde duruyor!!!

Canım internet bankacılığın yokmu? ordan takip et bence bende var ediyorum hep. Maaş kartım eşimde eşime güveniyorum benden habersiz çekmez söyler hep.
Ya herkes ben esime güveniyorum falan demis ben güvenmiyorum demedim ki benim kartim bende neden durmuyo neden evlenir evlenmez karta el konuluyo bundan rahatsizim

Canım boşandığımda üzerimde 10 bin lira borç vardı ben aptallık yaptım dediğin gibi bihaber olmamalıyız tamama eşi ilgileniyor ama bu demek değil ki kadın bilmeyecek ayy yine sinir oldum bir de maaşını beğenmiyormuş orda koptum

Ya herkes ben esime güveniyorum falan demis ben güvenmiyorum demedim ki benim kartim bende neden durmuyo neden evlenir evlenmez karta el konuluyo bundan rahatsizim
Çok haklısın canım eşinle güzelce konuş herşeyi bilmekte haklısın az önce de yazdım güvenle alakalı değil bu ortak bütçe var bak ben boşanınca 10 bin lira borç ödedim senin aynı olcak demiyorum ama herkese diyorum geri planda kalmayalım

Bunu rahatsız olması normal bak biz 2.5 yıllık evliyiz eşim evlenir evlenmez hemen maaş kartimi el koymadi fakat ben doğum yaptım gidip maaş almaya çıkamıyorum kı eşime veriyorum o çekiyor geliyor senin paran benim param diye bişey yok herşeyi beraber yapıyoruz işte. İse başlayınca maaş kartimi alicam bende durur o geç çıkıyor işten. Doğum iznine ayrıldığım için verdim ona ama güvenim tam eşime karşı..

ya bu güven mevzusu nedir zaten anlamadım.İnsanın kendi kazandığı paranın hesabını bilmesi,kotrolünü elinde tutması kocasına güvenmediği anlamınamı geliyor?Senin başına gelen olay emin ol bir çok kadının başına geliyor.Geçmiş olsun zor bir durum.Herkesten önce kendime güvenirim.Paramında hayatımında kontrolünü elimde tutarım.Bu karşımdaki insana güvenmediğim anlamına gelmez.Paranoyak değilim şükür ama kendimide her olasılığa göre adapte ederim.Doğru olanda ne gözünü tamamen kapatıp güvenmektir, nede paranoyaklık derecesinde güvensizliktir.Burda 2 uç noktayı yaşayan insanlar var.Öncelikle birey olmalıyız sonra eş diyorum.Herkes kendi hayatını yaşar kartını kocasına verip tam teslimiyeti seçenlerde, vermeyip kendi kuralarını koyanlarda.Hepimiz farklıyız herkes kendi kaldırabileceği hayatları yaşamalı.Sonuçlarınada kendi katlanmalı.Karşı görüşte olanıda sen güvensizsin sen eş olamamışsın gibi cümlelerle yaftalamamalı.Yada sen nasıl kartını paranı verirsin de dememeli.Dediğim herkes tercihlerini yaşar.Benim için doğru olan herkesin önce birey olması sonra eş olması bu konudada her konudada.

güncellemeye istinaden yazıyorum. bırak boşver tavırlansın. kendi maaşının dilencisi mi olacaksın??
zaten almışsın kartı yarın öbür gün kapanır konu.

Maaşın nekadar kredin nekadar ? Birde bu kredi neyin kredisi ?
Borçlarınız başka nedir ? 8 ayda neden bukadar borcunuz var ? Evlilik için mi borçlar

Kart kişisel bir şey. Senin kartın sende kalmalı. Internet bankacılığı ile eşinin hesabına gönderirsin borçlara yardım için.

bence zorla istemesi sizi sinir etmiş ,zorla olan hiç
arkadaşım neden bu kadar sert ve tepkilisin anlamadım
hesap işleriyle ilgilenmiyorsak o kadarda saf degiliz canım az çok evin gideri aşagı yukarı ne kadar biliyorum
bir arkadaşa yazdıklarını bana yazdıgını söylemişsin evin gideri sadece benim maaşım kadar olabilirmiş büyük ihtimal öyle demişsiniz :) keske öyle olsa ne iyi olurdu
belki yaşanmışlıklarınız sizi sert çıkmaya yönelti hiç kimse için kesin bunu kesinlikle yapmaz diyemem insan oglu çig süt emmiş diye bir laf var çocuklarımdan başka hiç kimsede benim için vazgeçilmez degil ama böyle zanlarla da yaşanmaz başımıza gelirse o zaman bakarız çaresine hem üstelik ben benim yaptıgım illada dogrusu demedim herkesin şartlarına göre degişir dedim bizim için şartlar böyle getirdi bu kadar sert yazmanıza gerek yoktu biz evlendigimizde ben üniversteyi çoktan bitirmiştim o yeni mezun bir işsizdi o zaman ben ihtiyaçları karşılamazsam zaten yürümeyecekti dedigim gibi herkesin hikayesi farklı bu kadar keskin olmayınız üstelik ben hep daha çok kazandım geçen yıla kadar şimdi o benden daha iyi kazanıyor belli mallarda edindik para nereye gitti biliyorum yani
ha bunca şeye ragmen beni hayal kırıklıgına ugratmaz diyemem velevki böyle birşey oldu beni kenara attıgım 300 liramı kurtaracak yılarım gençligim umutlarım gitmişken Allah kimsenin başına vermesin büyükte konuşturmasın

Kat
Katılıyorum sana canım

benim hesap kartımda eşimdeydi onun gün içinde parayı çekmesi rahat oluyordu diye ona veriyordum derken alışkanlık oldu eşim artık hep yanında taşıdı sonra ben eşime kartım artık bende dursun bana lazım oluyor dediğimde tamam demişti
hiç sorun olmadı bu konu ayrımız gayrımız yok iki tarafında bu zihniyette hareket ederse sorun olacağını sanmıyorum eşiniz tüm ipleri kendi eline almak istemiş benm eşimde almak istememin sebebi ben bir bireyim ve emek veriyorum çalışıyorum kocam velim değil harcamalarımın ipi elinde olsun o yüzden sakın taviz vermeyin istemekte haklısınız

I

Iyi düşünmek istiyorum sıkışık oldugumuzdan dolayidir diyorum ama..
Olumlu düşünmek güzel elbette fakat gerçekleri görmeye engel olmamalı. Evlilikte herşey ortaktır borç da, para da, herşey.... Bunun yanısıra alınacak kararlar da birlikte düşünülür ve ortak alınır, anladığım kadarıyla eşiniz paramız, borcumuz ortak ama kararları ben veririm diyen birisi, işte beni rahatsız eden durum da bu yoksa kartın kimde olduğunun hiç önemi yok. Siz geri isteyince tepki gösteriyor olması zaten hiç hoş değil niyet açıkça ortada sanki

Yaw gizli gizli biriktiemeyecen Herkes kendi hesabında biriktirecek ve arada birbirine söyleyecek.Yeri geldipinde ev araba yatırım için birleştirecek kim nekadar verdipi belli olacak.Aylık ödemeler için eşit şekilde para koyacaklar ortaya Vay efendim ev arkadaşımı demeyin gaayet adaletli.Öbür türlü biri birini sömürmüş oluyor .Kaldıki maddi konularda erkeğe çok da güvenilmez..Evlendipiniz erkeğe yüzde yüz güvenmeyin zaten.Para zor kazanılıyor valla.Alnımın damarı çatlıyor.Hesabını yaparım.Zaten ev geçindirme erkeğin görevidir karısı çalışmayanlar napsın.Çalışıyor diye boğazına çökülmezki para maaş kartı diye.Kadın katkı sağlıyor zaten daha nolsun.Hiç katkı sağlamasın demiyoruzki...Zaten ev sorumluluğu da kadının üatünde çığunlukla bu da değişmiyor zaten neyin peşindesiniz.

Allah aşkına şu fatura ödeme para işleri vs ne var anlamayacak?.Anlamadığını sorarsın öğrenirsin biterBirikim için birlikte araştırma yaparsın mesela.Otomotik ödeme çoğu şey.Bankadan havale de yapılabiliyor.Ortak ödeme için eşinin kartına havale yaparsın yada çeker eline verirsin bitti gitti.
Ondan sonra "diğer kocalarda hanımının kartı var" diye atarlanıyorlar .Yarış yapıyorlar diğerleriyle .Erkek dediğine bak .Ama günümüz erkeği bunun yarışını uapıyor.İşyerindeki erkeklerden biliyorum.Nerde işe yaramaz bencilce kadına zarar şey var onun yarışını yapsınlar zaten.

Son düzenleme:
Valla aynı evde kalan ev arkadaşlarıda böyle yapıyor. Bence siz kocayı boşayıp kendinize bir ev arkadaşı bulun. Ne gerek var kocaya.
Ay Allahım.Kadının kadından başka düşmanı yok gibi.Ya böyle olsun nolmuş.İlla kart eşte mi duracak illa tüm maaşını eline mi sayacaksın.O zaman eşine deki senin kart bende dursun.Bakalım tmm diyecek mi.Tmm derse sende dursun neden ben anlamam gibi komplekslere giriyorsunuz.

Maaşın nekadar kredin nekadar ? Birde bu kredi neyin kredisi ?
Borçlarınız başka nedir ? 8 ayda neden bukadar borcunuz var ? Evlilik için mi borçlar
Artı ikinizin maaşı nekadar?Ele verilen harçlık nekadar kredi kartı yaklaşık nekadar örnek bu ay.

tavrı hiç hoş değil. Madem evi beyefendi geçindiriyormuş; paranla sefanı sür sende.
kartı almışsın nasılsa. hiiiç bir ödemeye ortak olma.
isteyince de evi sen geçindiriyordun ya de.
Sinir oluyorum böyle adamlara. Hem eşinin çalışmasına ihtiyacın var hem de artistlik yapıyorsun. Öpte başına koy işte kadının emeklerini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…