- 5 Mart 2017
- 74
- 34
- 3
- 35
- Konu Sahibi aklimkaristi
-
Ya herkes ben esime güveniyorum falan demis ben güvenmiyorum demedim ki benim kartim bende neden durmuyo neden evlenir evlenmez karta el konuluyo bundan rahatsizimCanım internet bankacılığın yokmu? ordan takip et bence bende var ediyorum hep. Maaş kartım eşimde eşime güveniyorum benden habersiz çekmez söyler hep.
Canım boşandığımda üzerimde 10 bin lira borç vardı ben aptallık yaptım dediğin gibi bihaber olmamalıyız tamama eşi ilgileniyor ama bu demek değil ki kadın bilmeyecek ayy yine sinir oldum bir de maaşını beğenmiyormuş orda koptumEvet yazık olmuş.Olay farklı bir boyut kazanmış.İletişim çok önemli.Doğru yaklaşım çok önemli.Karşımızdaki insanı suçlamadan üstüne gitmeden önce,durumu konuşup tüm şartları konuşup öyle karar vermek lazım.BurdaLonelypoet in dediklerine katılıyorum.Lütfen olayı uygun bi zamanda oturup eşinle konuş, kavga etmeden güzel bi şekilde.Yada dediğimiz gibi ay başında oturup finansal tablonuzu çıkar.İkinizinde bunu öğrenip konuşup ona göre karar alıp davranmaya ihtiyacınız var çünkü.Lütfen evinizin giderinden,borcundan bi haber yaşamayın.Bugün borçları birlikte toparlarsınız,ilerde yatırımlarınıza birlikte karar verirsiniz.Eşlerin her konuda olduğu gibi bu konudada iyi iletişim kurmaları önemli
Çok haklısın canım eşinle güzelce konuş herşeyi bilmekte haklısın az önce de yazdım güvenle alakalı değil bu ortak bütçe var bak ben boşanınca 10 bin lira borç ödedim senin aynı olcak demiyorum ama herkese diyorum geri planda kalmayalımYa herkes ben esime güveniyorum falan demis ben güvenmiyorum demedim ki benim kartim bende neden durmuyo neden evlenir evlenmez karta el konuluyo bundan rahatsizim
Bunu rahatsız olması normal bak biz 2.5 yıllık evliyiz eşim evlenir evlenmez hemen maaş kartimi el koymadi fakat ben doğum yaptım gidip maaş almaya çıkamıyorum kı eşime veriyorum o çekiyor geliyor senin paran benim param diye bişey yok herşeyi beraber yapıyoruz işte. İse başlayınca maaş kartimi alicam bende durur o geç çıkıyor işten. Doğum iznine ayrıldığım için verdim ona ama güvenim tam eşime karşı..Ya herkes ben esime güveniyorum falan demis ben güvenmiyorum demedim ki benim kartim bende neden durmuyo neden evlenir evlenmez karta el konuluyo bundan rahatsizim
ya bu güven mevzusu nedir zaten anlamadım.İnsanın kendi kazandığı paranın hesabını bilmesi,kotrolünü elinde tutması kocasına güvenmediği anlamınamı geliyor?Senin başına gelen olay emin ol bir çok kadının başına geliyor.Geçmiş olsun zor bir durum.Herkesten önce kendime güvenirim.Paramında hayatımında kontrolünü elimde tutarım.Bu karşımdaki insana güvenmediğim anlamına gelmez.Paranoyak değilim şükür ama kendimide her olasılığa göre adapte ederim.Doğru olanda ne gözünü tamamen kapatıp güvenmektir, nede paranoyaklık derecesinde güvensizliktir.Burda 2 uç noktayı yaşayan insanlar var.Öncelikle birey olmalıyız sonra eş diyorum.Herkes kendi hayatını yaşar kartını kocasına verip tam teslimiyeti seçenlerde, vermeyip kendi kuralarını koyanlarda.Hepimiz farklıyız herkes kendi kaldırabileceği hayatları yaşamalı.Sonuçlarınada kendi katlanmalı.Karşı görüşte olanıda sen güvensizsin sen eş olamamışsın gibi cümlelerle yaftalamamalı.Yada sen nasıl kartını paranı verirsin de dememeli.Dediğim herkes tercihlerini yaşar.Benim için doğru olan herkesin önce birey olması sonra eş olması bu konudada her konudada.Çok haklısın canım eşinle güzelce konuş herşeyi bilmekte haklısın az önce de yazdım güvenle alakalı değil bu ortak bütçe var bak ben boşanınca 10 bin lira borç ödedim senin aynı olcak demiyorum ama herkese diyorum geri planda kalmayalım
Kızlar merhaba.8 aylık evliyim.Bi kez kartınla eşim çekti maaşımı sonra isteyince bende kalsın dedi benim senin mevzusu olmasın diye istemedim ondan alıyorum para.Cok borcumuz var ondan dolayi ses cikarmıyorum şu an ama boyle devam eder mi diye endiseleniyorum buna alışır da surekli ondan almak zorunda kalırım diye.Bu arada bi ortak kartımız var kredi karti ikimizdede var ondan ordan harca ihtiyacin oldukca diyo sizce bu durum normal mi simdi direk kartimi ver desem tepki veriyo ben sen yapiyosun diye napmaliyim nasil davranmaliyim fikirlerinize ihtiyacim var
Güncelleme....Kizlar az önce kartimin bende durmasini istedigimi söyledim.Guzelce anlattim tamam borclarimiz cok harcamalarıma kisitlama getir dedim sorun yok.Ben krediyi odeyip kendime bi limit ayirip geri kalani ceker ortaya koyarim dedim demez olaydim.Getirdi kartimi verdi madem ben sen yapıyorsun al kartini bundan sonra harcamalar ortak olur dedi kendi masraflarini karsilarsin madem benim diyosun dedi ki ben oyle demedim.Hatta cok zoruma giden zaten senin ne paran var ki dedi eve ne kadar getiriyosun dedi kredinne veriyosun bilmem ne falan dedi bide artislik yapiyosun dedi bende sen benden mükellefsin dedim calismayabilirdim de hic kazanmayabilirim de dedim ben gecindiriyorum dedi buna cok bozuldum bana ikide bi ben gecindiriyom mu diyeceksin dedim.Tamam uzatma dedi konu kapandi.Bilmiyorum napmaliyim bu durumda...
Çok pardon ben burda sadece konu sahibi veMETANOL ile konuşuyodum siz başkasına yazdığımı bana cevap vermişsiniz.
Bende siz metenolsunuz diye yazıyorum .
Lütfen bana cevap vermeyin hatlar karışıyo
bence zorla istemesi sizi sinir etmiş ,zorla olan hiçYa herkes ben esime güveniyorum falan demis ben güvenmiyorum demedim ki benim kartim bende neden durmuyo neden evlenir evlenmez karta el konuluyo bundan rahatsizim
arkadaşım neden bu kadar sert ve tepkilisin anlamadımÇok pardon ben burda sadece konu sahibi veMETANOL ile konuşuyodum siz başkasına yazdığımı bana cevap vermişsiniz.
Bende siz metenolsunuz diye yazıyorum .
Lütfen bana cevap vermeyin hatlar karışıyo
Katılıyorum sana canımya bu güven mevzusu nedir zaten anlamadım.İnsanın kendi kazandığı paranın hesabını bilmesi,kotrolünü elinde tutması kocasına güvenmediği anlamınamı geliyor?Senin başına gelen olay emin ol bir çok kadının başına geliyor.Geçmiş olsun zor bir durum.Herkesten önce kendime güvenirim.Paramında hayatımında kontrolünü elimde tutarım.Bu karşımdaki insana güvenmediğim anlamına gelmez.Paranoyak değilim şükür ama kendimide her olasılığa göre adapte ederim.Doğru olanda ne gözünü tamamen kapatıp güvenmektir, nede paranoyaklık derecesinde güvensizliktir.Burda 2 uç noktayı yaşayan insanlar var.Öncelikle birey olmalıyız sonra eş diyorum.Herkes kendi hayatını yaşar kartını kocasına verip tam teslimiyeti seçenlerde, vermeyip kendi kuralarını koyanlarda.Hepimiz farklıyız herkes kendi kaldırabileceği hayatları yaşamalı.Sonuçlarınada kendi katlanmalı.Karşı görüşte olanıda sen güvensizsin sen eş olamamışsın gibi cümlelerle yaftalamamalı.Yada sen nasıl kartını paranı verirsin de dememeli.Dediğim herkes tercihlerini yaşar.Benim için doğru olan herkesin önce birey olması sonra eş olması bu konudada her konudada.
benim hesap kartımda eşimdeydi onun gün içinde parayı çekmesi rahat oluyordu diye ona veriyordum derken alışkanlık oldu eşim artık hep yanında taşıdı sonra ben eşime kartım artık bende dursun bana lazım oluyor dediğimde tamam demiştiKızlar merhaba.8 aylık evliyim.Bi kez kartınla eşim çekti maaşımı sonra isteyince bende kalsın dedi benim senin mevzusu olmasın diye istemedim ondan alıyorum para.Cok borcumuz var ondan dolayi ses cikarmıyorum şu an ama boyle devam eder mi diye endiseleniyorum buna alışır da surekli ondan almak zorunda kalırım diye.Bu arada bi ortak kartımız var kredi karti ikimizdede var ondan ordan harca ihtiyacin oldukca diyo sizce bu durum normal mi simdi direk kartimi ver desem tepki veriyo ben sen yapiyosun diye napmaliyim nasil davranmaliyim fikirlerinize ihtiyacim var
Güncelleme....Kizlar az önce kartimin bende durmasini istedigimi söyledim.Guzelce anlattim tamam borclarimiz cok harcamalarıma kisitlama getir dedim sorun yok.Ben krediyi odeyip kendime bi limit ayirip geri kalani ceker ortaya koyarim dedim demez olaydim.Getirdi kartimi verdi madem ben sen yapıyorsun al kartini bundan sonra harcamalar ortak olur dedi kendi masraflarini karsilarsin madem benim diyosun dedi ki ben oyle demedim.Hatta cok zoruma giden zaten senin ne paran var ki dedi eve ne kadar getiriyosun dedi kredinne veriyosun bilmem ne falan dedi bide artislik yapiyosun dedi bende sen benden mükellefsin dedim calismayabilirdim de hic kazanmayabilirim de dedim ben gecindiriyorum dedi buna cok bozuldum bana ikide bi ben gecindiriyom mu diyeceksin dedim.Tamam uzatma dedi konu kapandi.Bilmiyorum napmaliyim bu durumda...
Olumlu düşünmek güzel elbette fakat gerçekleri görmeye engel olmamalı. Evlilikte herşey ortaktır borç da, para da, herşey.... Bunun yanısıra alınacak kararlar da birlikte düşünülür ve ortak alınır, anladığım kadarıyla eşiniz paramız, borcumuz ortak ama kararları ben veririm diyen birisi, işte beni rahatsız eden durum da bu yoksa kartın kimde olduğunun hiç önemi yok. Siz geri isteyince tepki gösteriyor olması zaten hiç hoş değil niyet açıkça ortada sankiI
Iyi düşünmek istiyorum sıkışık oldugumuzdan dolayidir diyorum ama..
Ay Allahım.Kadının kadından başka düşmanı yok gibi.Ya böyle olsun nolmuş.İlla kart eşte mi duracak illa tüm maaşını eline mi sayacaksın.O zaman eşine deki senin kart bende dursun.Bakalım tmm diyecek mi.Tmm derse sende dursun neden ben anlamam gibi komplekslere giriyorsunuz.Valla aynı evde kalan ev arkadaşlarıda böyle yapıyor. Bence siz kocayı boşayıp kendinize bir ev arkadaşı bulun. Ne gerek var kocaya.
Artı ikinizin maaşı nekadar?Ele verilen harçlık nekadar kredi kartı yaklaşık nekadar örnek bu ay.Maaşın nekadar kredin nekadar ? Birde bu kredi neyin kredisi ?
Borçlarınız başka nedir ? 8 ayda neden bukadar borcunuz var ? Evlilik için mi borçlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?