- 15 Şubat 2015
- 13.376
- 47.267
- 798
Benim üstüme.
Calisip para kazanacak kadar yetkin ama kazandigi paradan birikim yapamayacak kadar yetersiz misiniz de parayı esiniz biriktirecekmis. Birikiminizi kendiniz yapin. Esinize falan gondermeyin. Cok istiyorsa o size her ay para gondersin ve siz biriktirin.Günaydın kızlar;
Biliyorsunuz atandım çok şükür. Şu günlerde taşınma telaşındayım. Alışveriş yapmaya mecburum taşınma sürecim için. Allah gözünü doyursun diyen bir kocam var. Şimdi ise yeni tartışma konumuz henüz almaya başlamadığım maaş.
Ben 3 çocukla hiç bilmediğim bir şehirde sıfırdan hayat kurmanın telaşını ve gerginliğini yaşarken eşim, her ay bana 10 bin göndereceksin diye ültimatom veriyor. Çünkü bana orada 3 çocukla çok para lazım olmazmış. Ona gönderecekmişim, birikim yapacakmış.
Bu kadın orada 3 çocukla nasıl düzen kuracak, nelere ihtiyacı olur, nasıl yardımcı olurum diye düşüneceğine maaşımın neredeyse yarısını göndermem için baskı yapıyor. Böyle giderse ben bu adamı boşarım gibi.
Ekleme: Yeni ev için sürahi lazım, onu al bir ara demiştim. Güya çaktırmadan evdeki eski sürahiyi koliye tıkmış. Az önce gördüm. Farkında değilim diyor bana.
Başta maaş kartın bende dursun. Sana 10 bin göndereyim diyordu. Oha asgari ücret bile 12 bin, sen kafayı mı yedin deyince böyle döndü işte.
Evet hepsi aynı okulda olacak. Şimdiden 1 koli makarna aldı, idare edelim diye. O kadar da ince düşünceli :)
Ay ne tuhaf eşiniz.Maaşı ona yetmezmiş. Ama benim maaşımla geçinip nasıl birikim yapacak anlamadım.
Evli adam neden annesine versin ki zaten. İyice aştı bunlar daüniversite rektörü biliyorum ben
maaş kartı eşinde
doktor kızı var bu çiftin, maaş kartı annede
bi de kaymakam oğulları var ama o evli, o vermemiş maaş kartını anneye, büyük sıkıntısı var kadının bu yüzden...
Oh paşam maşallah, kıymetli canı incinir.Bulaşık çıkmasın diye, uğraşamazmış.
Ne demek şansımı deneyeceğim ya? Afedersin ama essek gibi çocuklarına bakmak zorunda. Maaşını neye harcayacak? Yemin ederim boğazını sikasim geldi kocanın. Külliyen oksijen israfıPara göndereceğini sanmıyorum ama şansımı deneyeceğim.
Nasıl bir paymış. Onlar ne payından bahsediyor. Ya herkes B Began çalışsa da biz de ucundan biraz koparsak diye bakıyorÇok mantıklı ve doğru bir düşünce. Bence de erkek ve baba adam bunları düşünüp yapmalı. Eşim asla kiraya çıkmaz. Çıksa bile o parayı bana vermez.
Ailemin eşimden farkı yok. Onlar da almadığım maaştan pay istiyor.
Sakın ama sakın öyle bir şey yapmayın.ortalama ek dersle 25 bin civarı olacak olan maasinizin, on bin lirasını ona verince kalaniyla nasıl gecinecekmişsiniz bu sorunun cevabını verebiliyor mu? Ben de çocuğum varken atandım,eşim hala özelde.Cok şükür bir kere bile böyle bir istekte bulunmadı,acil durumlar hariç.Sormaz bile çoğu zaman ne harcadım,ne aldım diye(büyük harcamalar hariç).Bir kadının ekonomik özgürlüğü olması kadar güzel bir şey var mı şu hayatta?Günaydın kızlar;
Biliyorsunuz atandım çok şükür. Şu günlerde taşınma telaşındayım. Alışveriş yapmaya mecburum taşınma sürecim için. Allah gözünü doyursun diyen bir kocam var. Şimdi ise yeni tartışma konumuz henüz almaya başlamadığım maaş.
Ben 3 çocukla hiç bilmediğim bir şehirde sıfırdan hayat kurmanın telaşını ve gerginliğini yaşarken eşim, her ay bana 10 bin göndereceksin diye ültimatom veriyor. Çünkü bana orada 3 çocukla çok para lazım olmazmış. Ona gönderecekmişim, birikim yapacakmış.
Bu kadın orada 3 çocukla nasıl düzen kuracak, nelere ihtiyacı olur, nasıl yardımcı olurum diye düşüneceğine maaşımın neredeyse yarısını göndermem için baskı yapıyor. Böyle giderse ben bu adamı boşarım gibi.
Ekleme: Yeni ev için sürahi lazım, onu al bir ara demiştim. Güya çaktırmadan evdeki eski sürahiyi koliye tıkmış. Az önce gördüm. Farkında değilim diyor bana.
Yahu bu adam bunları diyor sizde dinliyor musunuz cidden. Ben bu lafları eden adama he he bile demem. Siz he he dedikçe para vereceksiniz zannediyor bakın.Bulaşık çıkarmış ne gerek varmış.
Hayat şartları neden o hale getirdi bir de o açıdan bakmak lazım. Mesela bu üye lütfen eşinden gizli birikim yapsın. Bu iki yüzlülük değil kendini güvene almaktır, haklıdır dakesinlikle böyle olmalı iki taraf için de. bizde de para hiç sorun olmadı biz biriktiremiyoruz o ayrı bir konuama mesela benim yengem abimden para kaçırıp birikim yapıyor. bu bence ikiyüzlülük beraber birikim yapsanıza
Acaba eşiniz tek kişinin masrafıyla 4 kişinin masrafının ayrımını yapamayacak kapasitede biri merak ettim. Ay hiçte vermeyin o size yollasın yada kendi parasıyla birikim yapsın sizin paranızdan ona neGünaydın kızlar;
Para isteyeceğim. Göndermezse biliyorum ben ona yapacağımı.Oh paşam maşallah, kıymetli canı incinir.
Beddua edesim geldi ama sen edersin zaten. Yok kardeşim kendini bu kadar kaf dağında gören adamı sepetlemek uygundur. Sen şu evden ayrılana kadar 'bakarız' kafasında idare et, gidince hakkından gel. Emeklerine yazık. Bunca yıl hem çek çevir hem çalış beyefendi kendi kirlettiği tabağı yıkamaya tenezzül etmesin bir başınayken. Yazıklar olsun. Çift maaşa çıkmadan zengin olmuş elin avaresi
Kafasını tutup duvara sürtesim geldi. Bildiğim tüm küfürleri edesim var. Nasıl adi bir adam ki çocuklarına makarnayı layık görürken kendisi her gün dışardan kebap köfte yiyecekBulaşık çıkmasın diye, uğraşamazmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?