Maaş kavgası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Calisip para kazanacak kadar yetkin ama kazandigi paradan birikim yapamayacak kadar yetersiz misiniz de parayı esiniz biriktirecekmis. Birikiminizi kendiniz yapin. Esinize falan gondermeyin. Cok istiyorsa o size her ay para gondersin ve siz biriktirin.

Başta maaş kartın bende dursun. Sana 10 bin göndereyim diyordu. Oha asgari ücret bile 12 bin, sen kafayı mı yedin deyince böyle döndü işte.

Evet hepsi aynı okulda olacak. Şimdiden 1 koli makarna aldı, idare edelim diye. O kadar da ince düşünceli :)

Siz zaten yillarca dogu gorevi dolayisi ile cocuklarla beraber adamdan uzak yasayacaksiniz. Cocuklar babalarindan ayri yasamaya aliskin olacak. Bosanirsaniz mahkeme standart prosedure gore yazin 1 ay cocuklari babaya yatili veriyor. Hayatinizda cok bisey degismemis olacak. Cocuklarinda etkilenecegini sanmıyorum. Kendinize bir hayat kurup hem nafaka alir hemde evin yari parasi ile altiniza araba çekersiniz

Evi tuttunuz mu kira ne kadr olacak azönce manava indim. Kapya biber 40 mantar 60 liraydı almadım valla pazara gitcem belki biraz daha ucuzdur. Bi koli makarna almış ne alaka gelişim çağında ki cocuk her gün makarna mı yiyecekmiş beyefendi birikim yapcak diye. Kendi yesin makarnayı hamur kafa.

Evli adam neden annesine versin ki zaten. İyice aştı bunlar da

Mesajların tamamını okumadım ama bunda absürt boşanacak kadar büyük bi şey görmedim. Adam bi anda ne oldum delisi olmuş. Benim eşim de ilk çalışmaya başladığımda böyle yapmıştı ama 1 ay bile sürmedi bu tavrı, heyecanı geçti. Ne bileyim birikim yapılabilir ama ayrı şehirde zaten birikim olmayacağını çok masraf olacağını adam da anlar zaten en fazla 1 aya merak etmeyin.

Bulaşık çıkmasın diye, uğraşamazmış.
Oh paşam maşallah, kıymetli canı incinir.

Beddua edesim geldi ama sen edersin zaten. Yok kardeşim kendini bu kadar kaf dağında gören adamı sepetlemek uygundur. Sen şu evden ayrılana kadar 'bakarız' kafasında idare et, gidince hakkından gel. Emeklerine yazık. Bunca yıl hem çek çevir hem çalış beyefendi kendi kirlettiği tabağı yıkamaya tenezzül etmesin bir başınayken. Yazıklar olsun. Çift maaşa çıkmadan zengin olmuş elin avaresi

Nasıl bir paymış. Onlar ne payından bahsediyor. Ya herkes B Began çalışsa da biz de ucundan biraz koparsak diye bakıyor

Sakın ama sakın öyle bir şey yapmayın.ortalama ek dersle 25 bin civarı olacak olan maasinizin, on bin lirasını ona verince kalaniyla nasıl gecinecekmişsiniz bu sorunun cevabını verebiliyor mu? Ben de çocuğum varken atandım,eşim hala özelde.Cok şükür bir kere bile böyle bir istekte bulunmadı,acil durumlar hariç.Sormaz bile çoğu zaman ne harcadım,ne aldım diye(büyük harcamalar hariç).Bir kadının ekonomik özgürlüğü olması kadar güzel bir şey var mı şu hayatta?

Hayat şartları neden o hale getirdi bir de o açıdan bakmak lazım. Mesela bu üye lütfen eşinden gizli birikim yapsın. Bu iki yüzlülük değil kendini güvene almaktır, haklıdır da

Acaba eşiniz tek kişinin masrafıyla 4 kişinin masrafının ayrımını yapamayacak kapasitede biri merak ettim. Ay hiçte vermeyin o size yollasın yada kendi parasıyla birikim yapsın sizin paranızdan ona ne

Para isteyeceğim. Göndermezse biliyorum ben ona yapacağımı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…