- 9 Ocak 2012
- 15.625
- 30.327
- 798
5 kuruş bile vermemGünaydın kızlar;
Biliyorsunuz atandım çok şükür. Şu günlerde taşınma telaşındayım. Alışveriş yapmaya mecburum taşınma sürecim için. Allah gözünü doyursun diyen bir kocam var. Şimdi ise yeni tartışma konumuz henüz almaya başlamadığım maaş.
Ben 3 çocukla hiç bilmediğim bir şehirde sıfırdan hayat kurmanın telaşını ve gerginliğini yaşarken eşim, her ay bana 10 bin göndereceksin diye ültimatom veriyor. Çünkü bana orada 3 çocukla çok para lazım olmazmış. Ona gönderecekmişim, birikim yapacakmış.
Bu kadın orada 3 çocukla nasıl düzen kuracak, nelere ihtiyacı olur, nasıl yardımcı olurum diye düşüneceğine maaşımın neredeyse yarısını göndermem için baskı yapıyor. Böyle giderse ben bu adamı boşarım gibi.
Ekleme: Yeni ev için sürahi lazım, onu al bir ara demiştim. Güya çaktırmadan evdeki eski sürahiyi koliye tıkmış. Az önce gördüm. Farkında değilim diyor bana.
Bunu boşamazsan butun kadinlari ahi seni bulcak bak:)))şeriya bakEvet hepsi aynı okulda olacak. Şimdiden 1 koli makarna aldı, idare edelim diye. O kadar da ince düşünceli :)
ay aynen bence de, boşa 10 bin cebinize kalsın üstünüze başınıza harcarsınız. hiç kabul edilmeyecek teklif.Adam herhalde kendine yeni bir aile kuracak onun için sizden sponsorluk bekliyor. Zaten yazılması gereken pek çok şeyi yazmışlar ama erkekler parayı çok bulunca sapıtıyor. Siz 3 çocukla kıt kanaat geçinecekseniz adamı boşayın bari de çektiğinize değsin
Ben de pazardan geldim. Erik 60 lira, şeftali 40, armut 40 idi.Evi tuttunuz mu kira ne kadr olacak azönce manava indim. Kapya biber 40 mantar 60 liraydıalmadım valla pazara gitcem belki biraz daha ucuzdur. Bi koli makarna almış ne alaka gelişim çağında ki cocuk her gün makarna mı yiyecekmiş beyefendi birikim yapcak diye. Kendi yesin makarnayı hamur kafa.
Ne diyo ya bu?Faturalar, taksitler varmış ama onlar çok cüzi kalıyor 1 kişi için. Gideri çok olurmuş, benim 4 kişilik çok az masrafım olurmuş.
DarphaneNe olarak atandın
Atanmadan önce çalıştığımda zaten aynı evdeyiz, ayrı hesap kitap olmadı. O yüzden gözüme batmadı davranışları. Elimiz az para görünce adam tuhaflaştı.kesinlikle taviz vermeyin.
Atanmamış olsaydınız, gayet de maaşını yetirecek sizi ve 3 çocuğunu bakmayacak mıydı ? ?
Kıyafet, kuaför, bakım, spor valla masrafsa bunlar da masraf.
Ona yetmeyen maaşla siz yettirecek üstüne ona para göndereceksiniz.
Eşiniz latife yapmış, kolaya kaçmaya yer arıyor.
Manüpilasyon o kadar çoğaldı ki, son dönemde.
Çok sevdiğim bir söz var, son dönemde iç sesim: 'kendimde emeğim çok benim, yok yere ziyan olamam '
3 çocuğunuz için ayrı ayrı birikim hesabı yapın, otomatik talimat verin. Nasıl başlarsa öyle devam edecek belli.
Alma diyorum ama dinleyen kim? Bugün gene koliyle bir şeyler almış.Yaz günü kurtlanacak güvelenecek kelebeklenecek ondan haberi yok galiba.
Makarna her yerde aynı fiyat zaten.
Valla çocuklarınıza her gün etinden sütünden kuruyemişinden alın bol bol yedirin. Kendiniz de yeni atandınız üst baş alın bolca. O da para biriktirsin kendi maaşından artanla.
Harcıyorum diye Allah gözünü doyursun deyip duruyor.aynı fikirdeyim, eskisinden daha çok harcayın. Kazanıyorsunuz madem.
ben şunu çok iyi anladım, 'emeğinizin karşılığını yemeyi de bilin, hak edenlerle tabii .. '
Öğretmen. Eşim de sağlıkçı.Ne olarak atandın
Amin bilmukabele de geç.Harcıyorum diye Allah gözünü doyursun deyip duruyor.
Yoo göndermem zaten. Gidene kadar he he diyorum.Afedersiniz de….. siz ÜÇ (3) çocukla bir öğretmen maaşı kirada tekrar söylüyorum 3 ÜÇ çocukla nasıl geçinebilirsiniz… adam şaka mı… derhal para yolluyorsanız para yollamayı kesin derim bir daha da kuruş vermeyinnnn böyle okumuş atanmış ne güzel gül gibi mesleğinizi elinize almışsınız onun size para yollaması gerekirken bir de para istiyor canına susamış…….
Çocukları ona bırakmam, o da istemez zaten.2 çocukla kira vermeden artı çocuklara nafaka alarak zar zor yetiştiriyorum. Adam seni bezdirmek için yapıyor. Ya para isteme diye ya da işe başlama diye yapıyor. Normal şartlarda çocuğun yeri annenin yanıdır ama düzen varmış boşanmada yok çocukları kendine bırakıp tayin olana kadar tek çalışıp gelseydin
Maalesef. Para para diyerek kendini düşürdü gözümden.Sizin yerinizde olsam "tamam hayatım, her ay göndereceğim sen hiç merak etme" der giderken pılımı pırtımı her şeyimi götürür yerleşir yerleşmez de boşanma davası açar dilekçemi gönderirdim.
3 çocukla sen her şeye yetişemezsin ben sana düzenli para yollarım demek varken para istiyor bir de utanmaz herif. Kira derdi bile yok üstelik. Bu kadar da utanmaz olunmaz yahu!
Böyle bir adama ne koca gözüyle bakabilir insan ne de sevgi, saygı duyabilir.
Alemsin :)Darphane
Adam çocukların annesini bırak çocukları bizzat düşünmüyorKira meselesini düşündüm ama çocuklarımın babası ya sonuçta bu kadar ileri gitmeye gerek var mı? Emin olamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?