Çocukların masrafı için kendinden ek ücret isteyinGünaydın kızlar;
Biliyorsunuz atandım çok şükür. Şu günlerde taşınma telaşındayım. Alışveriş yapmaya mecburum taşınma sürecim için. Allah gözünü doyursun diyen bir kocam var. Şimdi ise yeni tartışma konumuz henüz almaya başlamadığım maaş.
Ben 3 çocukla hiç bilmediğim bir şehirde sıfırdan hayat kurmanın telaşını ve gerginliğini yaşarken eşim, her ay bana 10 bin göndereceksin diye ültimatom veriyor. Çünkü bana orada 3 çocukla çok para lazım olmazmış. Ona gönderecekmişim, birikim yapacakmış.
Bu kadın orada 3 çocukla nasıl düzen kuracak, nelere ihtiyacı olur, nasıl yardımcı olurum diye düşüneceğine maaşımın neredeyse yarısını göndermem için baskı yapıyor. Böyle giderse ben bu adamı boşarım gibi.
Ekleme: Yeni ev için sürahi lazım, onu al bir ara demiştim. Güya çaktırmadan evdeki eski sürahiyi koliye tıkmış. Az önce gördüm. Farkında değilim diyor bana.
ilçe. maaşının yarısından bile az ödediği taksitler. eve yeni şeyler alıyoruz ama zaten yenileyecektik diye bakıyor.Atandığın okul köy okulu filan mı ya da ilçe mi yani gıdaya en kötü zincir markete filan saatlerce mi uzak neyin alışverişi.
İki gün sonra yiyecek ne varsa koli koli aldım diye başınıza kakmak için mi alıyor gıda krizi olacak kıtlıktan ölecez diye mi korkuyor.
Siz yeni eve eşya almanız gerekmez mi iğneden ipliğe her şey lazım.
Eşinizin maaşı ne kadar ödediği kart borcu kredisi taksidi vs ne kadar geçim için kenara para atamayacak kadar çok mu borcunuz var?
Gelemiyor. Zaten artık istemem gelmesini.Eşiniz eş durumu yapıp yanınıza gelemiyor mu 3 çocukla sizi tek başınıza gönderiyor 3 4 sene gelemeyeceksiniz çünkü
Onu bilse onu da ister.3 çocuğa bakacaksın,yeni atandin gittiğin yerde bir sürü masrafın olacak doğu bile olsa her şeyin fiyati her yerde çok uçuk, alacağın ilk maaşın 10 bini zaten çocukların kirtasiye masrafı, kalan 10 bini de kira faturalar desek adamın giderken size bir maaş ekstra vermesi gerekir bu ne bencillik,iyi ek dersi de istememiş
Ona göre karın doyduktan sonra çeşite gerek yok. Makarna ekmek yeter. Kendisi yemek yapmayı bilmediği için dışarıdan yemek söyleyecek mecburen.1 koli makarna aldiysa tamam o zama canimadam hakli sizin tabi ki bir seye ihtiyaciniz olmaz. 1 koli makarna 4 kisiye omur boyu yeter. Biraz insafi varsa iki yudumda su verir bitti gitti. Cocuk dediginiz makarna ile buyumeli zaten. Esiniz muhtemelen makarna ile buyumus olmali yoksa soyledikleri ve yaptiklari akil kari degil.
Hiç söylemeyin madem sizde onu ayrı biriktirin bu adam her ay para göndereceğinize, maaş karşılığı ders saatim dersinizOnu bilse onu da ister.
Ona göre karın doyduktan sonra çeşite gerek yok. Makarna ekmek yeter. Kendisi yemek yapmayı bilmediği için dışarıdan yemek söyleyecek mecburen.
Ekmek alıp yesin madem. Ne münasebet dışarıdan söylemek. Madem karnın doyması yetermişOna göre karın doyduktan sonra çeşite gerek yok. Makarna ekmek yeter. Kendisi yemek yapmayı bilmediği için dışarıdan yemek söyleyecek mecburen.
Boşamak bile ödül buna, bunu süründüreceksin.Tabi canim kendisi disaridan cani ne cekerse soyleyip yiyecek tabi ki her ay para gondermelisiniz. Pasam yemek yapmayi mi ogrenecek bir de daha neler. Valla saka bir yana esinize fena halde sinirlendim tam bosamalik adam.
Daha onun sana göndereceği yerdeGünaydın kızlar;
Biliyorsunuz atandım çok şükür. Şu günlerde taşınma telaşındayım. Alışveriş yapmaya mecburum taşınma sürecim için. Allah gözünü doyursun diyen bir kocam var. Şimdi ise yeni tartışma konumuz henüz almaya başlamadığım maaş.
Ben 3 çocukla hiç bilmediğim bir şehirde sıfırdan hayat kurmanın telaşını ve gerginliğini yaşarken eşim, her ay bana 10 bin göndereceksin diye ültimatom veriyor. Çünkü bana orada 3 çocukla çok para lazım olmazmış. Ona gönderecekmişim, birikim yapacakmış.
Bu kadın orada 3 çocukla nasıl düzen kuracak, nelere ihtiyacı olur, nasıl yardımcı olurum diye düşüneceğine maaşımın neredeyse yarısını göndermem için baskı yapıyor. Böyle giderse ben bu adamı boşarım gibi.
Ekleme: Yeni ev için sürahi lazım, onu al bir ara demiştim. Güya çaktırmadan evdeki eski sürahiyi koliye tıkmış. Az önce gördüm. Farkında değilim diyor bana.
tek maaşla kira,fatura, çocukların ihtiyaçları, kendi kişisel ihtiyaçların, mutfak, ayrıca yol masrafı.. ancak yetiştirirsin. Biz tek maaşlı arkadaşlarımıza üzülüyoruz mesela düşün. Seninki para istiyor bir de utanmadan.Bu şekilde üstelemeye devam ederse sonumuzu göremiyorum.
Vay arkadaş matematiğim kötü olduğunu biliyordum da bu kadar kötü olduğunu bilmiyordumFaturalar, taksitler varmış ama onlar çok cüzi kalıyor 1 kişi için. Gideri çok olurmuş, benim 4 kişilik çok az masrafım olurmuş.
Evin yarısı benim zaten ortak tapu yani arabam da kendi üzerimde şuan deliriyo zaten ev ortak tapu oldu diye ailem istedi ve söyledi özellikle onlara flan fena bilenmiş durumda istedikleri oldu diyeAllah belasını versin diyeceğim, daha denecek çok şey de var. Malların adamın üzerinde olduğundan emin ol, eve aile konutu şerhi koydur. Boşanırken hepsinin yarısı senin, kendini de paralasa senin, yeter ki evlilikten sonra edinilmiş olsun ve halâ onun üzerinde olsun. Sakın kurtulayım da hepsi onda kalsın önemli değil deme lütfen
E ne yapacaksın? Sözleşmeli öğretmen maaşı belli yani nasıl gelineceksin 3 çocukla ve kirada?Çocukları ona bırakmam, o da istemez zaten.
Hazır yeni eve giderken kocayı da eskisinde bırakırken adı eski koca olsa daha rahat edersinGünaydın kızlar;
Kocanıza söyleyin, hesabını ters orantıyla yapmış. Doğru orantı ile hesaplamalıydı. İçler dışlar çarpımı deyin, o anlar.Faturalar, taksitler varmış ama onlar çok cüzi kalıyor 1 kişi için. Gideri çok olurmuş, benim 4 kişilik çok az masrafım olurmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?