- 10 Haziran 2012
- 1.388
- 3.259
- 333
Daha alamdan kavgası oluyorsa rahat vermez sizeGünaydın kızlar;
Biliyorsunuz atandım çok şükür. Şu günlerde taşınma telaşındayım. Alışveriş yapmaya mecburum taşınma sürecim için. Allah gözünü doyursun diyen bir kocam var. Şimdi ise yeni tartışma konumuz henüz almaya başlamadığım maaş.
Ben 3 çocukla hiç bilmediğim bir şehirde sıfırdan hayat kurmanın telaşını ve gerginliğini yaşarken eşim, her ay bana 10 bin göndereceksin diye ültimatom veriyor. Çünkü bana orada 3 çocukla çok para lazım olmazmış. Ona gönderecekmişim, birikim yapacakmış.
Bu kadın orada 3 çocukla nasıl düzen kuracak, nelere ihtiyacı olur, nasıl yardımcı olurum diye düşüneceğine maaşımın neredeyse yarısını göndermem için baskı yapıyor. Böyle giderse ben bu adamı boşarım gibi.
Ekleme: Yeni ev için sürahi lazım, onu al bir ara demiştim. Güya çaktırmadan evdeki eski sürahiyi koliye tıkmış. Az önce gördüm. Farkında değilim diyor bana.
Bir oğlak olarak bu yoruma bir parça kırıldığımı itiraf etmeliyimEşinizin burcu ne oğlak mı merak ettim
Benim annem ve eşim oğlak burcu. Dediğiniz gibi parayı bir düşkünlükleri var. Materyalist bir burç.Kırılmayın bende balığım bize de sulu göz diyorlar.Bir oğlak olarak bu yoruma bir parça kırıldığımı itiraf etmeliyim
ama evet parayı çok severiz =))
Atandığın okul köy okulu filan mı ya da ilçe mi yani gıdaya en kötü zincir markete filan saatlerce mi uzak neyin alışverişi.Alma diyorum ama dinleyen kim? Bugün gene koliyle bir şeyler almış.
Bence koç erkeği. Eşinden maaş kartı isteyen bu kadar para hesabı yapanlar genelde koç erkeği oluyor.. Çevreöde öyle gördüm. Ben de oğlsk burcuyum ama oğlak burcu başkasının parasına göz koymaz. Kendi kazandığı ile ilgilenir.Eşinizin burcu ne oğlak mı merak ettim
Oğlak genelde çalışkan ve disiplinli oluşu ile ön plandadır. Bir de keçi gibi inadı ile.Benim annem ve eşim oğlak burcu. Dediğiniz gibi parayı bir düşkünlükleri var. Materyalist bir burç.Kırılmayın bende balığım bize de sulu göz diyorlar.
Biliyorum ama materyalist bir burç bunu inkar edemezsiniz. Çevremde çok fazla oğlak var hepsi tornadan çıkmış gibi aynılar. Para hesapları hiç bitmiyor.Oğlak genelde çalışkan ve disiplinli oluşu ile ön plandadır. Bir de keçi gibi inadı ile.
Gitmeden kocayı bosasan keske.Günaydın kızlar;
Biliyorsunuz atandım çok şükür. Şu günlerde taşınma telaşındayım. Alışveriş yapmaya mecburum taşınma sürecim için. Allah gözünü doyursun diyen bir kocam var. Şimdi ise yeni tartışma konumuz henüz almaya başlamadığım maaş.
Ben 3 çocukla hiç bilmediğim bir şehirde sıfırdan hayat kurmanın telaşını ve gerginliğini yaşarken eşim, her ay bana 10 bin göndereceksin diye ültimatom veriyor. Çünkü bana orada 3 çocukla çok para lazım olmazmış. Ona gönderecekmişim, birikim yapacakmış.
Bu kadın orada 3 çocukla nasıl düzen kuracak, nelere ihtiyacı olur, nasıl yardımcı olurum diye düşüneceğine maaşımın neredeyse yarısını göndermem için baskı yapıyor. Böyle giderse ben bu adamı boşarım gibi.
Ekleme: Yeni ev için sürahi lazım, onu al bir ara demiştim. Güya çaktırmadan evdeki eski sürahiyi koliye tıkmış. Az önce gördüm. Farkında değilim diyor bana.
Eşiniz eş durumu yapıp yanınıza gelemiyor mu 3 çocukla sizi tek başınıza gönderiyor 3 4 sene gelemeyeceksiniz çünküDeğil mi? Kocam 140 m2 lik kendi evimizde kira vermeden, düzeni bozulmadan yaşamaya devam ederken, ben 3 çocukla neler yaşayacağımı bilmezken bana şimdiden müsrif demesine sinir oluyorum.
Çok benzer seyler yaşadım sizinle bende öğretmenim kesinlikle kavga çıkar çocuklar şu bu bahane ile eşinize para vermeyin heleki para gönderip araba flan aldırmayın. Bende sizin gibi evlendikten sonra atandım. Adam elimdeki paraya çöktü. Araba alcam ev alcam diye biriktirmemiz bitmedi her geçen gün o para hırsı daha da artıyor. Elimizde birsuru para olurdu bisey alamazdik. Bisey almak istesem eşim kavga eder kuserdi. Öyle öyle bisey alamaz kimseye 5 lira harçlık veremez oldum. Neyse ilk atandığım sene araba aldık 1 sene para biriktirdik sonra da ben ehliyet aldım eşim arabaya zarar gelir diye bana vermedi asla arabayı halbuki birlikte para biriktirdik ama araba eşimin arabası oldu. Bende kullanmak istedikçe kavgalar büyüdü tabi kendime alcam dedim aldırmadı bütün altinlar kendi adına kasadaydi düğün tqkilarim bile. Onları da sana ben yaptım diye sahip çıktı. Takılan düğün takılarini babam sayesinde takıldı dedi senin baban başkasına çok taksaydi sana da çok takilsaydi dedi ayrılık noktasına geldik barıştık flan ev aldık artık tüm birikimimizle sonra bitti mi hayır bu sefer de evi benim birikimimle aldık demeye başladı sayemde böyle bir evde oturuyon demeye başladı en sonunda arabayi hala vermeyince kredi çektim az da birikmiş vardı kendime küçük bi araba aldım hala eşim asla kendi arabasını bana vermez ama şimdi paraları ayırdık senle ortak birikim yapmam borç altına girmem diyor bide utanmaz asıl ben senle girmem dedim ev ve araba kredisini ödüyorum bnde 10 bin gerisini de kızımın ihtiyacı kendi ihtiyacım evin mutfak ihtiyacı öyle gdiiyo şimdi maaşlara zam geldi flan elime çok para kaliyo diyor ki bana 5 bini sen kendine al kendine harca gerisi bende biriksin ben yok dedim o hatayı bir kere yaptım sana verdim hesabını tutmadım ama bundan sonra herkes kendi biriktirsin yani sen biriktir ben harcicam hepsini dedim bakalm bizim sonumuz da iyi bir yere gitmiyor ama çocuk var arada diye bekliyoruzAslında kendisi için de değil elalem için. Ooo karısı da atandı maaşını verdi araba aldı desinler diye.
Tamam zor şartlarda bir düzen kuracaksınız ama kocanız boşanacağınız kadar kötü bir şey dememiş.Günaydın kızlar;
Allah belasını versin diyeceğim, daha denecek çok şey de var. Malların adamın üzerinde olduğundan emin ol, eve aile konutu şerhi koydur. Boşanırken hepsinin yarısı senin, kendini de paralasa senin, yeter ki evlilikten sonra edinilmiş olsun ve halâ onun üzerinde olsun. Sakın kurtulayım da hepsi onda kalsın önemli değil deme lütfenÇok benzer seyler yaşadım sizinle bende öğretmenim kesinlikle kavga çıkar çocuklar şu bu bahane ile eşinize para vermeyin heleki para gönderip araba flan aldırmayın. Bende sizin gibi evlendikten sonra atandım. Adam elimdeki paraya çöktü. Araba alcam ev alcam diye biriktirmemiz bitmedi her geçen gün o para hırsı daha da artıyor. Elimizde birsuru para olurdu bisey alamazdik. Bisey almak istesem eşim kavga eder kuserdi. Öyle öyle bisey alamaz kimseye 5 lira harçlık veremez oldum. Neyse ilk atandığım sene araba aldık 1 sene para biriktirdik sonra da ben ehliyet aldım eşim arabaya zarar gelir diye bana vermedi asla arabayı halbuki birlikte para biriktirdik ama araba eşimin arabası oldu. Bende kullanmak istedikçe kavgalar büyüdü tabi kendime alcam dedim aldırmadı bütün altinlar kendi adına kasadaydi düğün tqkilarim bile. Onları da sana ben yaptım diye sahip çıktı. Takılan düğün takılarini babam sayesinde takıldı dedi senin baban başkasına çok taksaydi sana da çok takilsaydi dedi ayrılık noktasına geldik barıştık flan ev aldık artık tüm birikimimizle sonra bitti mi hayır bu sefer de evi benim birikimimle aldık demeye başladı sayemde böyle bir evde oturuyon demeye başladı en sonunda arabayi hala vermeyince kredi çektim az da birikmiş vardı kendime küçük bi araba aldım hala eşim asla kendi arabasını bana vermez ama şimdi paraları ayırdık senle ortak birikim yapmam borç altına girmem diyor bide utanmaz asıl ben senle girmem dedim ev ve araba kredisini ödüyorum bnde 10 bin gerisini de kızımın ihtiyacı kendi ihtiyacım evin mutfak ihtiyacı öyle gdiiyo şimdi maaşlara zam geldi flan elime çok para kaliyo diyor ki bana 5 bini sen kendine al kendine harca gerisi bende biriksin ben yok dedim o hatayı bir kere yaptım sana verdim hesabını tutmadım ama bundan sonra herkes kendi biriktirsin yani sen biriktir ben harcicam hepsini dedim bakalm bizim sonumuz da iyi bir yere gitmiyor ama çocuk var arada diye bekliyoruz
Evet hepsi aynı okulda olacak. Şimdiden 1 koli makarna aldı, idare edelim diye. O kadar da ince düşünceli :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?