Maaş kavgası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha alamdan kavgası oluyorsa rahat vermez size

Karısının maaşını yiyen adam mümkünse etek giysin arkadaşlar. Konu tartışmaya net kapalı. Üye elini verirsen kolunu dahi geri alamazsın. Aksine sen çoculara baktığın için onun sana para önermesi gerekiyor. Asla vermek gibi bir hataya düşme. Çok para birçok erkeğin mizacını bozabilecek birşey çünkü

Herhalde ben olsam, benden ve çocuklarından ayrı kalacağı için üzülmek yerine para hırsına düşen bir adamla evli olduğum için çok üzülürdüm.. Çok duygusuzca geldi bana ya. Tamam, senelerce tek başına evi geçindirmiş, bu sebeple hayatım artık iki maaşımız var idareli olalım mümkün olduğunca birikim yapalım demek var ama tavrı yaklaşımı çook yaralayıcı. Benim için boşanma sebebi bile olabilir. Birikim yapılacaksa da bunu o yapabilir siz değil. Sizin çok harcamanız olacak gurbette çocuklarla. Kirası doğalgazı okul masrafları hep sizde. O maddi olarak ferahlayıp kenara atabilir.

Bir oğlak olarak bu yoruma bir parça kırıldığımı itiraf etmeliyim
ama evet parayı çok severiz =))
Benim annem ve eşim oğlak burcu. Dediğiniz gibi parayı bir düşkünlükleri var. Materyalist bir burç.Kırılmayın bende balığım bize de sulu göz diyorlar.

Alma diyorum ama dinleyen kim? Bugün gene koliyle bir şeyler almış.
Atandığın okul köy okulu filan mı ya da ilçe mi yani gıdaya en kötü zincir markete filan saatlerce mi uzak neyin alışverişi.
İki gün sonra yiyecek ne varsa koli koli aldım diye başınıza kakmak için mi alıyor gıda krizi olacak kıtlıktan ölecez diye mi korkuyor.
Siz yeni eve eşya almanız gerekmez mi iğneden ipliğe her şey lazım.

Eşinizin maaşı ne kadar ödediği kart borcu kredisi taksidi vs ne kadar geçim için kenara para atamayacak kadar çok mu borcunuz var?

Eşinizin burcu ne oğlak mı merak ettim
Bence koç erkeği. Eşinden maaş kartı isteyen bu kadar para hesabı yapanlar genelde koç erkeği oluyor.. Çevreöde öyle gördüm. Ben de oğlsk burcuyum ama oğlak burcu başkasının parasına göz koymaz. Kendi kazandığı ile ilgilenir.

Benim annem ve eşim oğlak burcu. Dediğiniz gibi parayı bir düşkünlükleri var. Materyalist bir burç.Kırılmayın bende balığım bize de sulu göz diyorlar.
Oğlak genelde çalışkan ve disiplinli oluşu ile ön plandadır. Bir de keçi gibi inadı ile.

Gitmeden kocayı bosasan keske.

Değil mi? Kocam 140 m2 lik kendi evimizde kira vermeden, düzeni bozulmadan yaşamaya devam ederken, ben 3 çocukla neler yaşayacağımı bilmezken bana şimdiden müsrif demesine sinir oluyorum.
Eşiniz eş durumu yapıp yanınıza gelemiyor mu 3 çocukla sizi tek başınıza gönderiyor 3 4 sene gelemeyeceksiniz çünkü

Oo paşam olmadı siz kartı verin o size harçlık atsın.. Kendi keyif sürecek siz çocuklarla başka şehirde düzen kuracaksınız bakalım çocuklar hrmen alışıp çevre yapacak mı bunları düşünmeyip maaş derdinde

Aslında kendisi için de değil elalem için. Ooo karısı da atandı maaşını verdi araba aldı desinler diye.
Çok benzer seyler yaşadım sizinle bende öğretmenim kesinlikle kavga çıkar çocuklar şu bu bahane ile eşinize para vermeyin heleki para gönderip araba flan aldırmayın. Bende sizin gibi evlendikten sonra atandım. Adam elimdeki paraya çöktü. Araba alcam ev alcam diye biriktirmemiz bitmedi her geçen gün o para hırsı daha da artıyor. Elimizde birsuru para olurdu bisey alamazdik. Bisey almak istesem eşim kavga eder kuserdi. Öyle öyle bisey alamaz kimseye 5 lira harçlık veremez oldum. Neyse ilk atandığım sene araba aldık 1 sene para biriktirdik sonra da ben ehliyet aldım eşim arabaya zarar gelir diye bana vermedi asla arabayı halbuki birlikte para biriktirdik ama araba eşimin arabası oldu. Bende kullanmak istedikçe kavgalar büyüdü tabi kendime alcam dedim aldırmadı bütün altinlar kendi adına kasadaydi düğün tqkilarim bile. Onları da sana ben yaptım diye sahip çıktı. Takılan düğün takılarini babam sayesinde takıldı dedi senin baban başkasına çok taksaydi sana da çok takilsaydi dedi ayrılık noktasına geldik barıştık flan ev aldık artık tüm birikimimizle sonra bitti mi hayır bu sefer de evi benim birikimimle aldık demeye başladı sayemde böyle bir evde oturuyon demeye başladı en sonunda arabayi hala vermeyince kredi çektim az da birikmiş vardı kendime küçük bi araba aldım hala eşim asla kendi arabasını bana vermez ama şimdi paraları ayırdık senle ortak birikim yapmam borç altına girmem diyor bide utanmaz asıl ben senle girmem dedim ev ve araba kredisini ödüyorum bnde 10 bin gerisini de kızımın ihtiyacı kendi ihtiyacım evin mutfak ihtiyacı öyle gdiiyo şimdi maaşlara zam geldi flan elime çok para kaliyo diyor ki bana 5 bini sen kendine al kendine harca gerisi bende biriksin ben yok dedim o hatayı bir kere yaptım sana verdim hesabını tutmadım ama bundan sonra herkes kendi biriktirsin yani sen biriktir ben harcicam hepsini dedim bakalm bizim sonumuz da iyi bir yere gitmiyor ama çocuk var arada diye bekliyoruz

Tamam zor şartlarda bir düzen kuracaksınız ama kocanız boşanacağınız kadar kötü bir şey dememiş.

Bu zamanda geçinmek zor. Giderken yanıniza alabildiğiniz kadar eşyanızı alın.

Artık her şey ateş pahası dandik 20 liralık sürahi 200 tl olmuş.

Zaten zorunlu hizmetten döndüğünüzde aldığınız hiçbir şey yanınızda getiremeyeceksiniz..

3 çocuğa bakacaksın,yeni atandin gittiğin yerde bir sürü masrafın olacak doğu bile olsa her şeyin fiyati her yerde çok uçuk, alacağın ilk maaşın 10 bini zaten çocukların kirtasiye masrafı, kalan 10 bini de kira faturalar desek adamın giderken size bir maaş ekstra vermesi gerekir bu ne bencillik,iyi ek dersi de istememiş

Allah belasını versin diyeceğim, daha denecek çok şey de var. Malların adamın üzerinde olduğundan emin ol, eve aile konutu şerhi koydur. Boşanırken hepsinin yarısı senin, kendini de paralasa senin, yeter ki evlilikten sonra edinilmiş olsun ve halâ onun üzerinde olsun. Sakın kurtulayım da hepsi onda kalsın önemli değil deme lütfen

Evet hepsi aynı okulda olacak. Şimdiden 1 koli makarna aldı, idare edelim diye. O kadar da ince düşünceli :)

1 koli makarna aldiysa tamam o zama canim adam hakli sizin tabi ki bir seye ihtiyaciniz olmaz. 1 koli makarna 4 kisiye omur boyu yeter. Biraz insafi varsa iki yudumda su verir bitti gitti. Cocuk dediginiz makarna ile buyumeli zaten. Esiniz muhtemelen makarna ile buyumus olmali yoksa soyledikleri ve yaptiklari akil kari degil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…