- 22 Eylül 2022
- 6.683
- 20.562
- 278
Evet cinsiyetçi, hemde dibine kadar cinsiyetçi.Laf cinsiyetçi bir yaklaşım bana göre. Sence de cinsiyetçi değil mi?
Bence bunu da artik yikmak lazim. Mesaj neydi geri donup okumadim ama ne kadinligjmdan utanirim ne de etek giymekten. Keske heriflerin bi cogu benim kadar insan olsa.Etek giysin yazdığınız için beğenmedim atılmıştır. Hemcinsinizi korumak isterken kadınlığı aşağılamaya varan bir söylem olduğu düşünülüyor çünkü. Etek giymek, kadın yerine konmakla özdeşleştiriliyor. Kadın olmanın utanç verici olduğunu çağrıştırıyor. Bu yüzdendir.
karısının parasını yiyen erkek etek giysin dedim muhabbet buBence bunu da artik yikmak lazim. Mesaj neydi geri donup okumadim ama ne kadinligjmdan utanirim ne de etek giymekten. Keske heriflerin bi cogu benim kadar insan olsa.
Etek giysin demek erkegim diye gezmesin demek aslinda. Cok da bilemedjm. Toplumda erkege yuklenen sifatlar ya da degerler var kaliplasmis.iste ekmegini tastan cikarir, evine bakar, esini cocugunu kimseye muhtac etmez gibi gibi. Aslinda toplumda kadin erkek rolleri 50 sene once ki gibi degil. Kadinlar da artik erkekle sokakta ayni isi yapip bi de gelip evde hizmetci gibi calisiyo. Bu kaliplarin yikilmasi belki biraz daha zaman alir ama ben anladjm ne dedigini.karısının parasını yiyen erkek etek giysin dedim muhabbet bu
Bu da yeni moda heralde kadın parası yemek.Erkek evin ihtiyacıni karşılar kadın değil.Paranizi sizde biriktirebilirsiniz.Bosarsa bosasin derdim ben.Günaydın kızlar;
Biliyorsunuz atandım çok şükür. Şu günlerde taşınma telaşındayım. Alışveriş yapmaya mecburum taşınma sürecim için. Allah gözünü doyursun diyen bir kocam var. Şimdi ise yeni tartışma konumuz henüz almaya başlamadığım maaş.
Ben 3 çocukla hiç bilmediğim bir şehirde sıfırdan hayat kurmanın telaşını ve gerginliğini yaşarken eşim, her ay bana 10 bin göndereceksin diye ültimatom veriyor. Çünkü bana orada 3 çocukla çok para lazım olmazmış. Ona gönderecekmişim, birikim yapacakmış.
Bu kadın orada 3 çocukla nasıl düzen kuracak, nelere ihtiyacı olur, nasıl yardımcı olurum diye düşüneceğine maaşımın neredeyse yarısını göndermem için baskı yapıyor. Böyle giderse ben bu adamı boşarım gibi.
Ekleme: Yeni ev için sürahi lazım, onu al bir ara demiştim. Güya çaktırmadan evdeki eski sürahiyi koliye tıkmış. Az önce gördüm. Farkında değilim diyor bana.
Bu da yeni moda heralde kadın parası yemek.Erkek evin ihtiyacıni karşılar kadın değil.Paranizi sizde biriktirebilirsiniz.Bosarsa bosasin derdim ben.
Kadın çalışıyorsa ortak olur.Yo kadın erkek beraber evin ihtiyacını karşılar.
Kizlar peki bisey sorucam herkes sustu gitti ama bxvxvxvxv erkegin evi gecindirmekle sorumlu esas kişi olduguna katilan var mi ?
Artik dunyada boyle bisey kalmadi nuranciim. Degjsmek lazim bu kafalari. Bi cok evde kadin daha cok kazaniyo artik. Erkegin, daha cok kazanmadigi icin isi birakip evde cocuklara baktigi orneklerle dolu dünya.Bu da yeni moda heralde kadın parası yemek.Erkek evin ihtiyacıni karşılar kadın değil.Paranizi sizde biriktirebilirsiniz.Bosarsa bosasin derdim ben.
Ben varım param bana kalsın zaten yetmiyor.Kizlar peki bisey sorucam herkes sustu gitti ama bxvxvxvxv erkegin evi gecindirmekle sorumlu esas kişi olduguna katilan var mi ?
Her hanede durum farkli tabii ama kadinlar da erkekler kadar kazaniyosa sorumluluk ortak benceBen varım param bana kalsın zaten yetmiyor.
Kadın maaşıni vermesin demiyorum ki öncelik erkeğindir.Kadin erkek gibi çalışamaz.Dogum yapar çocuk bakar.Artik dunyada boyle bisey kalmadi nuranciim. Degjsmek lazim bu kafalari. Bi cok evde kadin daha cok kazaniyo artik. Erkegin, daha cok kazanmadigi icin isi birakip evde cocuklara baktigi orneklerle dolu dünya.
Ataerkil sistemde böyle. Erkek evi geçindirmekten tamamen sorumluysa kadın da ev işlerinden sorumlu. Ama günümüz dünyasında sınırlar seffaflaştı. İki taraf bundan memnunsa ister beraber çalışırlar ister kadın çalışır erkek ev işi yapar. Kompleks yapılmadığı sürece mahsuru yok. Yeter ki iş karşıdakini sömürmeye varmasin. Mesele o aslinda.Kizlar peki bisey sorucam herkes sustu gitti ama bxvxvxvxv erkegin evi gecindirmekle sorumlu esas kişi olduguna katilan var mi ?
Konudaki erkeğe bakınca var. Az bile, bineceksin bunun üstüne vuracaksın kırbacı.Kizlar peki bisey sorucam herkes sustu gitti ama bxvxvxvxv erkegin evi gecindirmekle sorumlu esas kişi olduguna katilan var mi ?
Onun kadar kazanıyorum ben değilim sorumlulukta ortak valla. Bu da me versiyon evlilik snjakakkds.Her hanede durum farkli tabii ama kadinlar da erkekler kadar kazaniyosa sorumluluk ortak bence
Kizlar peki bisey sorucam herkes sustu gitti ama bxvxvxvxv erkegin evi gecindirmekle sorumlu esas kişi olduguna katilan var mi ?
Annem konudaki erkekler gibi para görünce orası burası ayrı oynayan erkekler için hep Allah bunlara elinden boğazına yetecek kadar gelir nasip etsin derKonudaki erkeğe bakınca var. Az bile, bineceksin bunun üstüne vuracaksın kırbacı.
Son cumleye kesinlikle katiliyorum bxbxjxjTek basina gecindirenilecek kapasitesi olmasi gerektigine inaniyorum ben. Bir ornekle açıklayayım. Kadin dogum yapıyor, bakacak kimse yoksa bisure calisamiyor. Cocuk engelliyse yine anne calismiyor, cocuk bakiyor.
Ha adam 4x4luk cocuk bakabilirse kadin calissin adam isten ayrilsin ama bizim milletin erkek cinsi kendine bile bakamiyor, cocuga hic bakamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?