Maaş kavgası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendime özgüvenim konusunda hiçbir sorunum yok. Sadece yaşananları veya yaşanacakları anlamaya, hazmetmeye çalışıyorum. Görümceler geçen hafta da gelecekti ama reddettim. Çünkü taşınma telaşım var uğraşamam dedim. Kaynana konusunda eşime zaten rest çektim. Ben yokken annesini getirirse -ki sanmam- Ne bileyim beraber yaşarlarsa cevabım ona göre olacak. Atanma, taşınma telaşı, eşteki değişimler, yeni bir şehir, yeni bir hayat derken bu kadar şey üst üste geldiği için bir anda kesin kararlar almamaya, fevri davranmamaya çalışıyorum. Ben evime yerleşip kafam rahatladığında ve eşimin davranışlarını sakin kafayla değerlendirdiğimde karar vereceğim.

Ancak şu net ki; kesinlikle ama kesinlikle para göndermem o bana göndermek zorunda.

Uzaklaşıp duruma bakman daha iyi olacak bence de, herif analı danalı her koldan saldırıyor atlı kovalıyor zaar. Neyin acelesiyse bu ne telaş ne heyecan. Şaşırdın tabi bi kafan karıştı. Adam şu an yürüyen bir orta yaş bunalımı. 40 ından sonra azdı galiba.

Göndermeniz gereken durum yok.
Niye gönderesiniZ?
Üç çocukla yaşam mücadelesi verecek olan sizsiniz.
Onun size yardım etmesi lazım.
Öyle basit değil yabancı şehirde üç çocukla hayat kurmak.
Onları cekip çevirmek.
Oturduğu yerde popo büyütmeye benzemiyor.
Ben yazın tek çocuğumla annemdeyim.
Hastalık vs olunca burada ablamlar var arabası ile götürüyorlar sagolsunlar.
Ona rağmen çocuğun gideri o kadar çok ki.
Her gün nerdeyse dışarı çıkar yedir içir oyuncak al dondurma al vs vs günlük benim enaz sadece çocuğa 500 gidiyor.
Hatta çoğu zaman yetmiyor diye eşime para gönder diyorum.
Çünkü o çocuğun maddi manevi sorumluluğu bende.
Yorgunluk cabasi...
Sizin orada tahmin edemeyeceğiniz çok gideriniz olacak.

Bu konuyu hem deşarj olmak hem de görmediğim görmezden geldiğim şeyler varsa gözüme sokun diye açtım zaten.

Bunları ne komşuya anlatabilirim ne arkadaşa ne de olmayan aileme. Çünkü ortak çevrede illaki eşimin kulağına gidecekti.

Geçen haftalarda akrabalarımız beni tebrik etmek için geldi. Galiba o gün annemi arayıp beni övmüşler. Salak mıyım seni niye arayayım diyen annem o akşam aradı ama açmadım. Çünkü biliyorum moralimi sıfıra indirmek için elinden geleni yapacaktı. Bu kadına derdimi anlatsam ne olacak? Zil takar oynar.

Yani sevgili hanımlar gerçekten hepinizi dikkate alıyorum. Her yazdığınızı okuyorum. Sadece zaman lazım ben ve çocuklarım için.

Evinizdeki eşyalar ne olacak? Görümceler hep mi sizinle kalacak

20 yıllık evlilik ve 3 çocuk kendiliğinden olmamış
Yürüdüyse sizin fedkarlığınızdan yürümüştür. En basit örneği ter kokusu cidden buna nasıl tahammül ettiniz?
Bence atanınca değişen ve gelişen siz olmuşunuzdur. Nasılki asgari ücretliyken çocuklarınız ile yiyip içme planı yapamıyorduysanız buda onun gibi
Yoksa ter kokan adam biranda ne biçim kokuyorum ben ya dememiştir
Biranda para delisi olmamıştır
Zamanında yokmuştur ta konuşamamıştır, imkan olmadığı zaman araba alcam para biriktircem demek zor tabii, olunca diyecekti bunları.
Normale döneriz dediğiniz ne ben anlamadım? Bence adam normaline dönmüş zaten görmek istemeyen sizsiniz.

Konuyu ara ara takip ediyorum ama yazmamıştım insanların anlamadığı sakinliğinizin sebebini bu mesajda buldum anne aile eksikliği sanırım. Onlardan bile darbe yiyince başka kim yaparsa yapsın insan bi değişik sakinliğe bürünüyor

Artık bende buraya çözüm değil deşarj olmaya geldiğini düşünüyorum klasik öğretmenler bir kere de şaşırtın

Artık bende konu sahtemi acaba diye düşünmeye başladım bu kadar olaylar olurken bu sakinlik hiç normal değil.
Birde hala yok öyle değildir belki ya demek aşırı tuhaf.
Ay abartın siz de, kadın kendiyle de cebelleşiyor şu an, adam seni aldatacak hazırlık yapıyora bağlandı konu neredeyse, hangi kadın buna hemen ya evet kesinlikle haklısınız diyebilir. Çocuklaeın huzurunu kaçırmadan evden çıkabilmenin derdinde, kolay mı bunlara sabretmek.

Konuyla ilgili en merak ettiğim durum siz yerleştikten sonrası aslında şimdi sakinliğinizi de, tepkisizliğinizi de anlıyorum. Ama dananın kuyruğu koptuğu zaman ne olacak
Anlatırsa öğreneceğiz, ben de kaygıyla bekliyorum, hiç kolay geçmeyecek o süreç

Size katılıyorum, ben atanacağım zaman olur da doğuda uzak eşimden başka şehre düşerim diye eşim yemeden içmeden kesildi , gece gündüz tercihlerimle uğraştı asla para lafı konuşmadık, bu arada eşim de öğretmen, biz de öncelik aile birliğiydi, eşim naptı etti beni yanında ücra bir okula yerleştirdi okulum pek güzel olmasa da aynı şehirdeyiz yani demem o ki konu sahibi eşi nasıl bu kadar gamsız eşinden ve 3 çocuğundan ayrılacak adamın tek derdi para , insanın eli gitmez un , makarna almaya Ay eşimin kıymetini bir kere daha anladım sanki gerçekten böyle adamları boşamalı ...

Botox yaptırsın ter için nasılsa ayda 10 bin alacak senden.

Merak etme bikac aya alışıyor insan , korktuğun kadar kötü olmayacak

Eşiniz ne zamandır memur? Ayrıca işçi insan bakımlı olamaz mı ? Babam isci emeklisi, camiye giderken bile parfüm sürüyor

Eşiniz ne zamandır memur? Ayrıca işçi insan bakımlı olamaz mı ? Babam isci emeklisi, camiye giderken bile parfüm sürüyor
Söylemek istediği o değil ki, eskiden kendine bakmıyordu. Atanınca bi özgüveni geldi hem de ben gidince kendine bakmaya başladı. Ben aylardır tere çare bul dedim, bulmadı, şimdi ben gidince çözüm arıyor diye bir imada bulundu aslında

Ben Beganin demek istediğini anladım ama anlatmak istediğimi anlatamadim sanırım. Öyle bir aydinlanma olduğuna inanmıyorum demek istedim. Insanin kendine bakması için statüsünün değişmesine gerek yok. Ben küçük yaşlarda da sürekli duş almaya, dış fırçalamaya, temiz kokmaya, temiz kıyafet giymeye özen gösteriyordum. 65 yaşındaki babamda aynısıydı. Alışkanlıklarımız paramızla orantılı değişmedi, kullandığımız ürünlerin kalitesi arttı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…