Dün önerdiğim teklifi reddettikten sonra buradaki arkadaşların hepsine hak verdim. Bundan sonra ne hali varsa görsün.Bu adamın böyle bakım merakı, evden çıkıp daha küçük bir eve geçmek istemeyişi, eşi ve çocukları gidecek diye üzülmek yerine araba almak için karısından para istemesi...
Yani şöyle bir düşünüyorum. Erkek olsam evi kiraya verip daha küçük bir yere geçer, üç çocukla giden eşime araba almak isterim. Bilmedikleri yerde karım tek başına üç çocuğa bakacak. Benim derdim akşam yemeğinde ne yiyeceğim, arabayla gezemeyişim, 20 yıldır eşimin ısrarına rağmen çözmediğim ter sorunum olmazdı. Sırf ucuz bilet var diye erkenden karımı ve çocuklarımı göndermez, yanımda biraz daha kalsınlar isterdim. 3 sene kolay değil.
Sanki bekar hayatına geçiş yapacak gibi bir enerji aldım adamdan. Bilemiyorum..
Çok haklısınız adamlık yok bu insandaBu adamın böyle bakım merakı, evden çıkıp daha küçük bir eve geçmek istemeyişi, eşi ve çocukları gidecek diye üzülmek yerine araba almak için karısından para istemesi...
Yani şöyle bir düşünüyorum. Erkek olsam evi kiraya verip daha küçük bir yere geçer, üç çocukla giden eşime araba almak isterim. Bilmedikleri yerde karım tek başına üç çocuğa bakacak. Benim derdim akşam yemeğinde ne yiyeceğim, arabayla gezemeyişim, 20 yıldır eşimin ısrarına rağmen çözmediğim ter sorunum olmazdı. Sırf ucuz bilet var diye erkenden karımı ve çocuklarımı göndermez, yanımda biraz daha kalsınlar isterdim. 3 sene kolay değil.
Sanki bekar hayatına geçiş yapacak gibi bir enerji aldım adamdan. Bilemiyorum..
Kesinlikle para göndermem. Ben ondan isteyeceğim. Göndermezse sonumuz belli.Çok haklısınız adamlık yok bu insanda
Çok şüpheli gerçekten ben o kısımları görmemiştim
Ama Began hanım bunlarla niye ugraşsınki sonuçta atandı ve başka şehirde yeni bir hayata başlıyor
İsterse aldatsın basiretsiz adam
Ama Began hanım asla ama asla parasını göndermemeli hatta çirkefleşip iştirak parası istemeli Sonuçta o üç çocuğu babasının evinden getirmedi. Adam tek yaşayacak onun ihtiyacı yok paraya asıl birde kalkmış karı parasına göz koymuş düşük karakter
İşte adamın en kıymetlisi para olduğu için, elinde delil olursa güzel bir tazminat alır ve o adamın canını her şeyden çok yakar güzel bir ders verir. Yani ben olsam öyle yapardım. Eskiden aman neden uğraşayım derdim ama böylelerine ödül gibi gelir kolay sıyrılmak.Çok haklısınız adamlık yok bu insanda
Çok şüpheli gerçekten ben o kısımları görmemiştim
Ama Began hanım bunlarla niye ugraşsınki sonuçta atandı ve başka şehirde yeni bir hayata başlıyor
İsterse aldatsın basiretsiz adam
Ama Began hanım asla ama asla parasını göndermemeli hatta çirkefleşip iştirak parası istemeli Sonuçta o üç çocuğu babasının evinden getirmedi. Adam tek yaşayacak onun ihtiyacı yok paraya asıl birde kalkmış karı parasına göz koymuş düşük karakter
Açıkçası şu an bu işlerle uğraşmak istemiyorum. Eğer bir yamuğu olursa zaten ortaya çıkar. Dediğim gibi ben para isteyeceğim. Eğer vermezse iştirak nafakası için başvuracağım.İşte adamın en kıymetlisi para olduğu için, elinde delil olursa güzel bir tazminat alır ve o adamın canını her şeyden çok yakar güzel bir ders verir. Yani ben olsam öyle yapardım. Eskiden aman neden uğraşayım derdim ama böylelerine ödül gibi gelir kolay sıyrılmak.
Zaten falsosu çok, bir de böyle bir şey yakalarsa ondan alacağı parayla kendi arabasının peşinatını verir B Began .
Ama bunun daha güvenilir ve yasal yolları eminim vardır. Sadece o evde bir naneler yiyecek gibi hissettiğim için öyle söyledim.
Bu kararınızı bilmiyordum. Çok yerinde olmuşAçıkçası şu an bu işlerle uğraşmak istemiyorum. Eğer bir yamuğu olursa zaten ortaya çıkar. Dediğim gibi ben para isteyeceğim. Eğer vermezse iştirak nafakası için başvuracağım.
Normalde karar vermek için acele etmiyordum. Taşınayım düzenimi kurayım tavırlarını takip edeyim diye düşünüyordum ama bu kadar mantıklı bir fikri reddettiği için çok kızgınım şu an.Bu kararınızı bilmiyordum. Çok yerinde olmuşaklı başında herkes sizin daha çok masrafınız olacağını bilir.
Sizin alacağınız maaş altı üstü 22 bin. Neye yetecek bu Merak ediyorum. Başta herhalde 40 50 alacaksınız dedim. Şimdi gördüm de yüksekte değilDün eşim uyandıktan sonra, ortak arkadaşlarımızın fikrini ona söyledim.
Fikir şu; 140 m2 ev boş duracağına, sen 1+1 eşyalı eve kiraya çık, bizim evi de eşyalı olarak kiraya verelim. Zaten bizim evin kirası 1+1 evin hem kirasını karşılar hem de eşimin masraflarını. Maaşına dokunmazsın, böylece dedim o çok istediğin birikimi yapmış olursun, araba da alırsın.
Ben evimden çıkmam dedi, reddetti. Bence gayet uygulanabilir ve iyi bir fikirdi.
Benim maaşa gelince birikim diye yırtınıyor ama bu mantıklı fikre gelince reddediyor iki yüzlü.
Hiç kafanıza takacağınız birşey yok bence. Eşinizin yeni heyecanlarınızın içine etmesine izin vermeyin. Yeni bir hayat kuracaksınız çok istiyorsa o da o hayata dahil olur zaten. Yola çıkınca geride kalacak herşey.Normalde karar vermek için acele etmiyordum. Taşınayım düzenimi kurayım tavırlarını takip edeyim diye düşünüyordum ama bu kadar mantıklı bir fikri reddettiği için çok kızgınım şu an.
Normalde karar vermek için acele etmiyordum. Taşınayım düzenimi kurayım tavırlarını takip edeyim diye düşünüyordum ama bu kadar mantıklı bir fikri reddettiği için çok kızgınım şu an.
Evet daha aday memurum ve çok yüksek değil alacağım maaş. Eşim benden daha fazla kazanıyor.Sizin alacağınız maaş altı üstü 22 bin. Neye yetecek bu Merak ediyorum. Başta herhalde 40 50 alacaksınız dedim. Şimdi gördüm de yüksekte değil
Atandıktan sonra bunları yaşayacaksın ve mutsuz olacaksın deseler inanmazdım.Hiç kafanıza takacağınız birşey yok bence. Eşinizin yeni heyecanlarınızın içine etmesine izin vermeyin. Yeni bir hayat kuracaksınız çok istiyorsa o da o hayata dahil olur zaten. Yola çıkınca geride kalacak herşey.
Şaka gibi yemin ederim ben sandım gerçekten yüksek bir meblağ alacaksınız. Ben tek başıma ihtiyaçlarımı karşılarken o parayla geçinemiyorum siz nasıl 3 çocukla geçinip birde kocanız olacak adama para gönderebileceksiniz. Sabah sabah migrenim tutacak vallahi sinirdenEvet daha aday memurum ve çok yüksek değil alacağım maaş. Eşim benden daha fazla kazanıyor.
Evet. Gün geçtikçe daha fazla gözümden düşüyor. Çift maaşla daha rahat yaşayacağız daha keyifli bir ömür süreceğiz derken yaşattığı şeylere bak.Açık konuşmak gerekirse eşyalarını, evini kiracı da olsa başkasıyla paylaşmak istemiyor da olabilirdi normal bir aile ilişkiniz olsa. Ama evi kiraya vermekten daha büyük sorunlar varken bu çok gözüme batmadı.
Daha az masraf yapayım birikim olsun diye sizle birlikte siz gidene kadar mutfağa girebilir, temel şeyleri öğrenebilirdi en basiti. Dışarıda yenen yemeklerde ne bir tat kaldı, ne doyuruculuk. Ya da siz gitmeden çocuklara alışveriş yapardınız birlikte. İlk zamanlar ihtiyaç da çok olur, siz eksiye düşmeyin diye. Ya da size kılık kıyafet alınabilirdi. O memur oldu iyi görünmek istiyor da siz tarlada korkuluk olarak mı başlayacaksınız? Ya da siz gidiyorsunuz diye ağlasaydı annem gelmedi diye değil.. çok şey var tam ifade edemiyorum da sanki uzun zamandır hayalini kurduğu yalnız ve sorumsuz hayatına kavuşmak için gün sayıyor gibi..
Zaten istediği şey imkansızdı ve ben her defasında hayır dedim. Dünkü teklifi reddetmesi zihnimdeki çoğu soru işaretini yok etti.Şaka gibi yemin ederim ben sandım gerçekten yüksek bir meblağ alacaksınız. Ben tek başıma ihtiyaçlarımı karşılarken o parayla geçinemiyorum siz nasıl 3 çocukla geçinip birde kocanız olacak adama para gönderebileceksiniz. Sabah sabah migrenim tutacak vallahi sinirden
Bunun cevabını defalarca yazdımKonu sahibi gün aşırı yeni konu açarken aklımda tek soru: neden boşanmıyor?
Bunun cevabını defalarca yazdım
Onuda okudum, açık konuşacağım hatta bunları burdaki bir çok arkadaştan da duydunuz zaten.Zaten istediği şey imkansızdı ve ben her defasında hayır dedim. Dünkü teklifi reddetmesi zihnimdeki çoğu soru işaretini yok etti.
Olsun yaşayın hepsi tecrübe inanın. Eşiniz sırtınızı dayayacağınız güvenilir bir insan değilmiş onu gördünüz ona göre davranırsınız. Ha boşanın boşanmayın diyemem haddime değil dışardan konuşması kolaydır ama bu tecrübeyi cebinize atıp ona göre davranırsanız kazanan siz olursunuz. Araya mesafe girince herşey çok farklı olacak. Yıllardır atama bekliyormuşsunuz bu heyecanı yaşayın.Atandıktan sonra bunları yaşayacaksın ve mutsuz olacaksın deseler inanmazdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?