Maaş kavgası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adam bakmıyormuş ki kendine.

Adam bakmıyormuş ki kendine.
Işte şimdi neden bakmaya başlıyor? Memur olduğu için değil herhalde. Karısını çocuklarını Batman'a göndericek, kendisi bekar bekar takılacak. Çok adamsa tayin alıp ailesinin başında dursun, fantezi peşinde kosmasin.

Ahh olur mu, hayat daha yeni başlıyor.

Ahh olur mu, hayat daha yeni başlıyor.
Katip annemlerin böyle bir komşusu var, adamın son zamanlarda orası burası ayrı oynamaya başlamıştı. Şimdi boşandılar, kılık kıyafet yanındaki kadın tipi bile değişti. Boyle adamlar sinyali veriyor aslında ama biz iyi niyetten öleceğiz.

Orta yaş bunalımı diye bir şey var, başka bi şeye dönüşüyorlar resmen, ben zaten içlerinde varmış da yaş ilerledikçe ömür geçiyor gençlik gidiyor ne zaman yaşayacağım diye kafayı kırıyorlar diye düşünüyorum. Erkek cinsindeki bu öldürücü ego da en büyük etkenlerinden biri. Bunlar 60 yaşında iken 20lik kızı kendilerine aşık edebileceklerini düşünen canlılar. Cürümlerinden büyük egoları var, gerçekle karşılaşınca fıttırıp böyle oluyorlar.

Atanmadan once boyle bir kisilige sahip olmadigindan rutin evlilik hayatlari sonucu dunyaya gelmisler
Adam.bir andami dönmüş yani bu kadar
Adam başkasını bulmuş işte bunlarida sepetliyor .kral çıplak diyen ben olayım .hazır gidiyorsunuz işte bosayin öle gidin.

Adam anlamanız için bunca şey yapıyor ,daha ne yapsın açıkça yüzünüze mi söylesin.en basiti bu herifte memur hiç bir bağ yok sende tayin işte , ailecek gidin.ne demek bı kadini 3 tane çocukla yalnız başına ülkenin bı ucuna göndermek.zaten burdan belli adam sizi para kaynağı görüyor bu kadar basit,başından atıyor kör istedi bı göz Allah verdi iki göz olmuş. ( çok bağlayıcı sebepler hariç normal şartlarda hiç bir adam senelerce 3 küçük çocukla karisinı ülkenin bir ucuna bilmediği bir şehre göndermez!!! )
Daha ne bekliyorsunuz anlamadım.

çıcıklarım içiiin diye yırtınan kadınlar bunu asla anlamıyorlar
erkekler sevmedikleri kadınların çocuklarını sevmezler bunu artık kafanıza sokun
bir erkeğin işi sizinle bitti mi %99 çocuklarla da biter
istemediğiniz yerde çocuklarınız da istenmeyecek mutlu olmayacak

konunun özelinde ise adamın aldatmadığını ama aldatmaya yer yaptığını düşünüyorum
klasik orta yaş erkek gereksiz egosunun az buçuk parayla harmanlanmış hali
bunları başından atacak kendi hayatını yaşayacak
began da sponsor olacak
her yavrum hey

Ben zaten sevgilisi vardır demedim ama aklında biri olduğu kesin bana kalırsa. Onun için lazım araba ve para. Bu arada çocuklar yerde mi yatmış her gün hamur mu yemiş umrunda değil adamın. Bir erkek parası ve imkanı varken evladının boğazından kısma derdi varsa o adam baba olma vasfını kaybetmiştir.
Boşanma konusunda sizin gibi düşünmüyorum. Eşinden ayrılan ama çok iyi baba olan erkekler var. Burada bu durumun boşanma ile ilgisi yok adamın karakteri ile ilgisi var. Adam daha boşanma olmadan başka bir kadınla bir ilişki yaşamadan bile evlatlarının yediğini içtiğini kısıtlıyor baksana. Bence burada asıl sıkıntı kadınların eş seçimlerinde bizim memlekette kadınlar evlenirken saçma sapan tercihler yapıyorlar evlenirken insan önce evlatlarına baba seçmeli eğer çocuk hayali varsa. Ancak kadınlar içinn adamın aile yapısı baba evlat ilişkileri umurlarında bile olmuyor. Ben konu sahibi gibi kadınlara kızıyorun aslında. Asgari ücretin bir tık üstü maaşa üç çocuk nedir? Hiç mi bu çocukların geleceğini düşünmüyorsunuz. Adamda alışmış tabi kuru ekmekle çocuk büyütmeye ben keyfime bakarım, onlar eskisi gibi yaşayıp gitsin diyor.

Bir de eğer eşinizin sizin yanınıza tayin alma imkanı varken almıyor ve üç sene sizi ve çocuklarınızı yalnız bırakıyor ise benim sizin için bu evlilik orada bitmeliydi. Bir sene değil iki sene değil tam üç sene hiçbir koca karısını imkanı varken tek başına bırakmaz. Kocanız sizi çoktan gözden çıkarmış ama farkında değilsiniz adamda siz uyanmadan birde altına araba alma derdinde sanırım.

Kaynana hep eşimle kalmayı düşünüyormuş. Görümceler yanıma gelmek istiyormuş.
3 çocukla para yetecek mi yetmeyecek mi diye düşünürken bi de kardeşlerine mi baktıracak . Çıldırmış olmalı.
Ya da para göndermeyeceğinizi anladığı için kendince intikam almaya çalışıyor da olabilir.

Evet ya her gün her şeye zam gelirken nasıl masrafın olmaz diyebiliyor? Üstelik ilk kez böyle bir deneyim yaşayacağız. Yarın bizi neler bekliyor bilmiyorum.
topu topu 22 bin alacaksın zaten 12 binle geçinilirmiymiş bunu düşünecek kadar evrenin hangi bilmediğimiz boyutunda yaşıyor bu adam

Hadi onu geçtim, senin üç çocukla ve ev yüküyle eşek gibi kpss çalışıp kazanmanın sana ne faydası olmuş olacak
Yani niye çalıştın kazandınki adamın evinde de aynı şartlarda oturuyordun zaten. Hayatına yaşam standartlarına bir etkisi olmayacaksa ne anladım kazanmaktan

Keyfi harcayamayacağım kıtkanaat geçineceksem
Atanmamayı terch ederdim ben şahsen
Yazık emeklerinize

Diğer konunuzundan engellemissiniz beni Burdan da engelleyin Pasifliginize kılıf uydurmayin. Siz zaten bu kadar pasif olmasaniz adam hergun dahiyane bir fikirle gelemez. Adamın yüzüne he he deyip, durumda hiçbir değişiklik yokken yeni konu açıp, eee niye yeni konu açtın deyince, alintilayip sizin haddinize değil yazıp engellemek tam da sizin gibi kaçak dovusen birine yakışır. Size kıymet verip yazan da kabahat. Kocanız tencere, siz de kapaksiniz. Hadi güle güle.

Allah Allah yeni konumu açmış kendileri, öyle engellenebildiğini de bilmiyorum madem engelleyeceksin ne konu açıyorsun

Dün eşim uyandıktan sonra, ortak arkadaşlarımızın fikrini ona söyledim.
Fikir şu; 140 m2 ev boş duracağına, sen 1+1 eşyalı eve kiraya çık, bizim evi de eşyalı olarak kiraya verelim. Zaten bizim evin kirası 1+1 evin hem kirasını karşılar hem de eşimin masraflarını. Maaşına dokunmazsın, böylece dedim o çok istediğin birikimi yapmış olursun, araba da alırsın.

Ben evimden çıkmam dedi, reddetti. Bence gayet uygulanabilir ve iyi bir fikirdi.

Benim maaşa gelince birikim diye yırtınıyor ama bu mantıklı fikre gelince reddediyor iki yüzlü.

Hazırı kolayı senin maaşın varken niye zora giren o olsun ki
Kabul edecek bir tıynette olsa karı maaşı istemeye gururuna yediremezdi

Yaa.. siz şu minicik gizli kameralardan alıp evin girişine vs bir yere koysanız mı? Burnuma hiç iyi kokular gelmiyor nedense..

Gerçi bu fikir yasal mı, bir şey bulursanız mahkemede delil olur mu bilmiyorum. Yasal değilse yapmayın tabi başınıza bela alırsınız.

Yanlış mı yazdınız konuyla ne ilgisi var ki
Benim kaçırdığım bişey mi var

Yanlış mı yazdınız konuyla ne ilgisi var ki
Benim kaçırdığım bişey mi var
Bu adamın böyle bakım merakı, evden çıkıp daha küçük bir eve geçmek istemeyişi, eşi ve çocukları gidecek diye üzülmek yerine araba almak için karısından para istemesi...

Yani şöyle bir düşünüyorum. Erkek olsam evi kiraya verip daha küçük bir yere geçer, üç çocukla giden eşime araba almak isterim. Bilmedikleri yerde karım tek başına üç çocuğa bakacak. Benim derdim akşam yemeğinde ne yiyeceğim, arabayla gezemeyişim, 20 yıldır eşimin ısrarına rağmen çözmediğim ter sorunum olmazdı. Sırf ucuz bilet var diye erkenden karımı ve çocuklarımı göndermez, yanımda biraz daha kalsınlar isterdim. 3 sene kolay değil.

Sanki bekar hayatına geçiş yapacak gibi bir enerji aldım adamdan. Bilemiyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…