- 23 Ağustos 2019
- 754
- 2.012
- 113
- 36
Mantıklı fikri reddetmemiş rahatlığından taviz vermek istememiş. Siz batmanın bi köyünde çovuklarla her gün makarna yiyip adama 10bin tl yollamalısınız ama o rahatını bozamazDün eşim uyandıktan sonra, ortak arkadaşlarımızın fikrini ona söyledim.
Fikir şu; 140 m2 ev boş duracağına, sen 1+1 eşyalı eve kiraya çık, bizim evi de eşyalı olarak kiraya verelim. Zaten bizim evin kirası 1+1 evin hem kirasını karşılar hem de eşimin masraflarını. Maaşına dokunmazsın, böylece dedim o çok istediğin birikimi yapmış olursun, araba da alırsın.
Ben evimden çıkmam dedi, reddetti. Bence gayet uygulanabilir ve iyi bir fikirdi.
Benim maaşa gelince birikim diye yırtınıyor ama bu mantıklı fikre gelince reddediyor iki yüzlü.
Bencil çünkü.Mantıklı fikri reddetmemiş rahatlığından taviz vermek istememiş. Siz batmanın bi köyünde çovuklarla her gün makarna yiyip adama 10bin tl yollamalısınız ama o rahatını bozamaz
Çift maaşla eşiniz daha rahat bi hayat yaşama derdinde. Çocuklarla siz umrunda değilsiniz üzgünümEvet. Gün geçtikçe daha fazla gözümden düşüyor. Çift maaşla daha rahat yaşayacağız daha keyifli bir ömür süreceğiz derken yaşattığı şeylere bak.
Batmana dgaz geldimi emin değilim. Eğer yoksa 10 sene önce bile kalorifere ciddi ödeme yapıyorduk bu sene kat kat fazlasını ödersiniz. Bunu da belirtin para düşkünü kocanızaBencil çünkü.
Az önce sahibinden'de kiralara bakıp karşılaştırma yaptım. 7 bin tl ye işine 5 dk mesafede evler var. Bizim ev işine yarım saat uzaklıkta. Kira değeri 15 bin. Kocam 15 binle hem kirasını ödeyebilir hem de kalanıyla diğer masraflarını karşılayabilir. Maaşına dokunmasına bile gerek kalmayacak çoğu zaman. Belki çok az bir miktarını harcayacak. Elinde ekstra harcamalara rağmen 15.000 lira para kalacak. Ama kabul etmedi. Kendisi bilir.
Bu giderleri düştükten sonra elimde çok para kalacağını zannediyor.Batmana dgaz geldimi emin değilim. Eğer yoksa 10 sene önce bile kalorifere ciddi ödeme yapıyorduk bu sene kat kat fazlasını ödersiniz. Bunu da belirtin para düşkünü kocanıza
Çok para kalmayacağını biliyor da az da olsa kendinde olsun istiyor. Snr mazallah çocuklarla rahat edersiniz falan diye korkuyor. Tek düşündüğü kendi rahatlığı ve birikimi. Ha o birikimi de aileniz için yapmıyor kendisi için yapıyor bilginiz olsunBu giderleri düştükten sonra elimde çok para kalacağını zannediyor.
Yapsın yapsın, boşanma davası sırasında tecrübe edecek ev boşaltma ve 1+1e geçişi, o zaman alacağı kira da olamayacakDün eşim uyandıktan sonra, ortak arkadaşlarımızın fikrini ona söyledim.
Fikir şu; 140 m2 ev boş duracağına, sen 1+1 eşyalı eve kiraya çık, bizim evi de eşyalı olarak kiraya verelim. Zaten bizim evin kirası 1+1 evin hem kirasını karşılar hem de eşimin masraflarını. Maaşına dokunmazsın, böylece dedim o çok istediğin birikimi yapmış olursun, araba da alırsın.
Ben evimden çıkmam dedi, reddetti. Bence gayet uygulanabilir ve iyi bir fikirdi.
Benim maaşa gelince birikim diye yırtınıyor ama bu mantıklı fikre gelince reddediyor iki yüzlü.
Düne kadar kendi maaşını bana teslim eden adam nasıl bu kadar değişti inanamıyorum.Çok para kalmayacağını biliyor da az da olsa kendinde olsun istiyor. Snr mazallah çocuklarla rahat edersiniz falan diye korkuyor. Tek düşündüğü kendi rahatlığı ve birikimi. Ha o birikimi de aileniz için yapmıyor kendisi için yapıyor bilginiz olsun
İnşallah çirkinleşmeden en kısa sürede biter her şey.Yapsın yapsın, boşanma davası sırasında tecrübe edecek ev boşaltma ve 1+1e geçişi, o zaman alacağı kira da olamayacak
O konuları halletti beyefendi, çuvalla un, koliyle ketçap, kokteyl makarna kolisiAçık konuşmak gerekirse eşyalarını, evini kiracı da olsa başkasıyla paylaşmak istemiyor da olabilirdi normal bir aile ilişkiniz olsa. Ama evi kiraya vermekten daha büyük sorunlar varken bu çok gözüme batmadı.
Daha az masraf yapayım birikim olsun diye sizle birlikte siz gidene kadar mutfağa girebilir, temel şeyleri öğrenebilirdi en basiti. Dışarıda yenen yemeklerde ne bir tat kaldı, ne doyuruculuk. Ya da siz gitmeden çocuklara alışveriş yapardınız birlikte. İlk zamanlar ihtiyaç da çok olur, siz eksiye düşmeyin diye. Ya da size kılık kıyafet alınabilirdi. O memur oldu iyi görünmek istiyor da siz tarlada korkuluk olarak mı başlayacaksınız? Ya da siz gidiyorsunuz diye ağlasaydı annem gelmedi diye değil.. çok şey var tam ifade edemiyorum da sanki uzun zamandır hayalini kurduğu yalnız ve sorumsuz hayatına kavuşmak için gün sayıyor gibi..
Konu sahibinin eşi istese daha kısa sürede ve daha kolay tayin alabilir. Başta böyle konuşulmuş sonra beyefendi vazgeçmiş. Şimdi de çocuksuz eşsiz 3 sene nasıl daha rahat hayat sürerim onun derdinde.Hayat şartları hep böyleydi daha da zorlaştı kabul. Ama 3 çocuk yapmış çiftlerin bazı şeyleri çocuk sahibi olmadan önce düşünmeleri gerekir. Evet şartlar değişir, değişen şartlara göre aksiyon alınır ama çocukları da düşünmek lazım değil mi. Ya da değecek adamlar varsa yanımızda, bazı şeyleri yapmak daha uygundur. Mesela çakılı kadro olacağını bildiğin bir işe talip olmazsın aile ayrılacaksa.ya da tayin durumunun daha kolay olacağı memuriyetlere, eş birleştirmesinin mümkün olduğu posizyonlara talip olursun. bir sürü çözüm var. Burda aile kendi evlerine kira ödemiyor, çocukların bir düzeni var. Yeri geliyor anne ve baba çocuk bakımını bölüşüyor, annenin gün içinde 1 saat uyuması bile ne büyük bir fayda. Oraya gidip ev tutulacak, çocuklar bilmedikleri bir ortamda mecbur kaldıkları okullarda okuyacaklar, bu arada baba sevgisi ve otoritesinden, disiplinden mahrum kalıcaklar. Kadın 3 çocuğun hangisini okula götürsün, ödevleriyle ilgilensin, yeni ev tutsun, o evin ihtiyaçlarını, çocukların giderlerini karşılasın. Ve tüm bunlar aday memur maaşıyla yapılsın. Akıl mantık neresinde bunun. Kadının yıpranması, çocukların ayrı kalması. Değecek mi yani? Adamın da bunu fırsat bilip istediği gibi at koşturması cabası...
Ben de istediğini vereceğim ona.Konu sahibinin eşi istese daha kısa sürede ve daha kolay tayin alabilir. Başta böyle konuşulmuş sonra beyefendi vazgeçmiş. Şimdi de çocuksuz eşsiz 3 sene nasıl daha rahat hayat sürerim onun derdinde.
İşte adam bu kararından vazgeçtikten sonra ona dünyayı dar etmek lazımken yok makarna, yok maaş kavgasına düşülmesi garip geliyor. Konu sahibi dese mesela çocuklar sende kalsın ben sık sık gelirim, burda evleri var düzenleri bozulmasın, hatta kayınvalide evde kalsın diye adam ne diyecek. Baştan anlaşılan böylesi önemli bir konudan vazgeçen adamı ben o evde oturtmazdım.şehri değişen, düzeni, evi değişen ve üstüne 3 çocuğa bakmak zorunda kalan bir kadın neden bu kadar sorumluluk alıyor diye sormalı kendine. O çocuklar sadece kadına ait değil. Bu konuda duygusal davranmazdım karşımda böylesi bir odunsu yaratık varken.Konu sahibinin eşi istese daha kısa sürede ve daha kolay tayin alabilir. Başta böyle konuşulmuş sonra beyefendi vazgeçmiş. Şimdi de çocuksuz eşsiz 3 sene nasıl daha rahat hayat sürerim onun derdinde.
İşte adam bu kararından vazgeçtikten sonra ona dünyayı dar etmek lazımken yok makarna, yok maaş kavgasına düşülmesi garip geliyor. Konu sahibi dese mesela çocuklar sende kalsın ben sık sık gelirim, burda evleri var düzenleri bozulmasın, hatta kayınvalide evde kalsın diye adam ne diyecek. Baştan anlaşılan böylesi önemli bir konudan vazgeçen adamı ben o evde oturtmazdım.şehri değişen, düzeni, evi değişen ve üstüne 3 çocuğa bakmak zorunda kalan bir kadın neden bu kadar sorumluluk alıyor diye sormalı kendine. O çocuklar sadece kadına ait değil. Bu konuda duygusal davranmazdım karşımda böylesi bir odunsu yaratık varken.
Kendi duygusallığını yanında sürekli çocukları düşündüğünü hep söyledi konu sahibi. Çocuklar için zaten büyük bir değişim varken ortada bir de anne babanın kavga ve çatışmaları görmelerini istemiyor.İşte adam bu kararından vazgeçtikten sonra ona dünyayı dar etmek lazımken yok makarna, yok maaş kavgasına düşülmesi garip geliyor. Konu sahibi dese mesela çocuklar sende kalsın ben sık sık gelirim, burda evleri var düzenleri bozulmasın, hatta kayınvalide evde kalsın diye adam ne diyecek. Baştan anlaşılan böylesi önemli bir konudan vazgeçen adamı ben o evde oturtmazdım.şehri değişen, düzeni, evi değişen ve üstüne 3 çocuğa bakmak zorunda kalan bir kadın neden bu kadar sorumluluk alıyor diye sormalı kendine. O çocuklar sadece kadına ait değil. Bu konuda duygusal davranmazdım karşımda böylesi bir odunsu yaratık varken.
Peki önceden tayin konusu konuşuldu, anlaşıldı adma vazgeçti, para konusu hiç mi konuşulmadı. Tayine kadar orda 3 çocukla tek maaş yapamayacağınızı konuşmadınız mı, sonuçta ne kadar maaş alacağınız belli. Sana şu kadar gönderirim şöyle olur diye konşulmaması çok garip geldi bana. Böyle bir işe girişildiyse herşeyin konuşulması gerekirdi. adamın aile bakma sorumluluğunun olmaması ise daha garip. 20 yıllık evlilik bir de. Yine de hem hayırlı olsun hem geçmiş olsun diyorum. Umarım herşey yoluna girer huzura erer siniz.Ne olursa olsun benim önceliğim çocuklarım. Evet tek başıma dünyaya getirmedim ama olsun. Onlar herkesten ve her şeyden daha önce geliyor benim için. Attığım tüm adımlar, almaya çalıştığım tüm kararlar onlar için.
Eğer ortada çocuk olmasaydı kestirip atardım. Bu kadar sürüncemede bırakmazdım.
Bence 3 çocukla atanmasida büyük bir başarı bazen hersey istediğimiz gbi olmaz aynı şehir çakılı olmayan kadro gibi gbi...Hayat şartları hep böyleydi daha da zorlaştı kabul. Ama 3 çocuk yapmış çiftlerin bazı şeyleri çocuk sahibi olmadan önce düşünmeleri gerekir. Evet şartlar değişir, değişen şartlara göre aksiyon alınır ama çocukları da düşünmek lazım değil mi. Ya da değecek adamlar varsa yanımızda, bazı şeyleri yapmak daha uygundur. Mesela çakılı kadro olacağını bildiğin bir işe talip olmazsın aile ayrılacaksa.ya da tayin durumunun daha kolay olacağı memuriyetlere, eş birleştirmesinin mümkün olduğu posizyonlara talip olursun. bir sürü çözüm var. Burda aile kendi evlerine kira ödemiyor, çocukların bir düzeni var. Yeri geliyor anne ve baba çocuk bakımını bölüşüyor, annenin gün içinde 1 saat uyuması bile ne büyük bir fayda. Oraya gidip ev tutulacak, çocuklar bilmedikleri bir ortamda mecbur kaldıkları okullarda okuyacaklar, bu arada baba sevgisi ve otoritesinden, disiplinden mahrum kalıcaklar. Kadın 3 çocuğun hangisini okula götürsün, ödevleriyle ilgilensin, yeni ev tutsun, o evin ihtiyaçlarını, çocukların giderlerini karşılasın. Ve tüm bunlar aday memur maaşıyla yapılsın. Akıl mantık neresinde bunun. Kadının yıpranması, çocukların ayrı kalması. Değecek mi yani? Adamın da bunu fırsat bilip istediği gibi at koşturması cabası...
Konuşamıyoruz çünkü sürekli bir şeyler dikte etmeye çalışıyor. Kendi yanlışlarını doğru gibi kabul ettirmeye çalışıyor. O yüzden çatışıyoruz zaten.Peki önceden tayin konusu konuşuldu, anlaşıldı adma vazgeçti, para konusu hiç mi konuşulmadı. Tayine kadar orda 3 çocukla tek maaş yapamayacağınızı konuşmadınız mı, sonuçta ne kadar maaş alacağınız belli. Sana şu kadar gönderirim şöyle olur diye konşulmaması çok garip geldi bana. Böyle bir işe girişildiyse herşeyin konuşulması gerekirdi. adamın aile bakma sorumluluğunun olmaması ise daha garip. 20 yıllık evlilik bir de. Yine de hem hayırlı olsun hem geçmiş olsun diyorum. Umarım herşey yoluna girer huzura erer siniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?