Maaş kavgası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben hiç 300 lira nafaka duymadım.Hele ki memursa tıkır tıkır nafakaya alınabiliyor.ama esnafsa insafıda yoksa zor oluyor.
Bu avukatla da ilgili bir durum.
en düşük nafaka asgari ücretin %2sidir.
Bazen velayeti alan yok aylık 1000 tl istiyorum da diyebiliyor.

Son düzenleme:
Eşşek olsa bu kadın 3 çocuklla nasıl geçinir, ben para göndereyim der. Bu adma ne baba ne koca sakın para falan verme. Bir de bu kadın parası sever g.vatlar türedi toplumda, Allah akıl fikir versin.
Aynen öyle. Kadınlar ekonomik özgürlüğüm olsun ,kendi ayaklarımın üzerinde durayım diye çalıştıkça ,hem erkeklere maddi anlamda bakan , hem de evinin işini yapıp çocuklarını büyüten konumuna geldi. Yük daha da arttı yani

Geçen sene bunu yazmışsın ne kadarlık adam olduğu ortada şimdi de hem 3 çocuğuna bakıp hem adamın araba keyfine çalışacaksın helal olsun sal..k üyeymişsin :)

Benim sözümde ne kıyafet, ne çiçek çikolata alındı, ne de takı takıldı. Benden önce 3 çocuğunu evlendiren kv, başından bir nişanlılık geçmiş eşim "neler yapılır, bilmiyoruz" tavrı sergilediler. O zaman yazıktır, kimseyi zorlamayalım diye düşünürken, şimdi enayilik yaptığımı düşünüyorum. Hiç umursanmamış, değer verilmemiş gibi hissediyorum.

Bir tane de tanıdığıma 3 çocuk için 750 lira bağlandı ama adam onu da ödemiyor zaten. Kadın sağdan soldan gelen yardım ile yaşıyor. Sahip çıkacak anne babası da yok. Emsal kararlara bakabilirsiniz. Büyük çoğunluk bu komik rakamlarla karşılaşıyor. Nafaka avukatlık değil hakimlik bir konu. Avukat yüksek meblağ talep etsede hakimler canının istediği meblağı karar veriyor. Tazminatta bu şekilde. Atıyorum 500bin istiyorsun ama hakim 100 karar veriyor. Emsalleri gördüm. Avukatta bu yüzden çok büyük umut etme biz yazdık ama hakim muhtemelen vermez diyor. Araştırınca ve çevremde soruşturunca 300-500 lira karar verilen kadınlar görüyorum hemde çekişmeli olarak yıllarca mücadele etmişler ve kararlar yeni. 2023 yılına ait.

Ben olsam bende bosarim.

3 cocukla bir maaşın yetmesi imkansız. Ev de tutacaksınız, yeni eşya alacaksınız. Çocukların okul, kreş veya bakici masrafi da olacak. Eşinizin size destek olması lazım. Ben aile evinde iki çocuğumla tatildeyim, eşim masrafın çok olur diye bana para gönderiyor. Ben de ogretmenim. Biz ay sonunda elimizde kalan parayı birikime ayiririz, belli bir standardımiz yok. Kendimizi kasmayız kenara su kadar para koyacağız diye. Yani diyeceğim o ki ayrı ev ayrı dünya, paranızı kesinlikle vermeyin, 3 cocukla bunalirsiniz. Hatta çocuklar için para isteyin. Yarin aynı eve girince gerisini sonra düşünürsünüz...

Böyle durumlarda he he diyeckesini tasininca masraf fislerini atarsiniz polemik yokk siz kenara atin çaktırmadan ben erkklere para konusunda asla güvenmem kusura bakmasın 2 kuris ellerinde olunca sapitan cok kendini bisey sanan siz cocuklariniz icin caktirmadan birikim yapin zaten boyle devam ederse bosanma siz de an meselesi

Kız iyi misin? Kaçımızın kocası ben maasimla geçinemem sen 3 çocukla rahatça gecinirsin maaşının yarısını bana gönder der. Diyeni şutlamak lazım zaten. En azından koca kahrı çekilmez. Günümüz erkekleri iyice godoş oldu ya oraları buraları ayrı oynuyor. Kadın müsrifse de ona göre bir plan cikarir böyle söylenip kavga edilir mi? Yazık yahu adamda zerre kadar vicdan merhamet kalmamış.

Bencede boşa bencil yaratigi

Enayiymişim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…