- 30 Aralık 2009
- 4.702
- 20.565
- 833
Ben hiç 300 lira nafaka duymadım.Hele ki memursa tıkır tıkır nafakaya alınabiliyor.ama esnafsa insafıda yoksa zor oluyor.Hakimler düzgün tutarda nafaka kararı vermeye imtina ediyor. Daha geçen gün avukatım bir müvekkiline 300 lira bağlandığını söyledi. Malesef şuan ki süre gelen süresiz nafaka tartışması hakimlerin kafasını karıştırmış durumda. 300 lira ile ne alabilirsin? Çocuğun bezi ve ıslak mendili bin liraya yakın bir para tutuyor. Ama anlatamıyoruz. Sizin söylediğiniz bu rakamları veren hakimler kimler? Gidelim onlardan rica edelim adam gibi karar çıkarttıralım. Bahsi geçen rakamı çevremde hiç görmedim
Benim.Ev kimin ustune?
Boşamadığın hata!Böyle giderse ben bu adamı boşarım gibi.
İyi bari. Gittiğin ilk ay para işte. Hemen. 3 çocukla yetişmiyor diye.Benim.
Aynen öyle. Kadınlar ekonomik özgürlüğüm olsun ,kendi ayaklarımın üzerinde durayım diye çalıştıkça ,hem erkeklere maddi anlamda bakan , hem de evinin işini yapıp çocuklarını büyüten konumuna geldi. Yük daha da arttı yaniEşşek olsa bu kadın 3 çocuklla nasıl geçinir, ben para göndereyim der. Bu adma ne baba ne koca sakın para falan verme. Bir de bu kadın parası sever g.vatlar türedi toplumda, Allah akıl fikir versin.
Oldu..Ben de benzer şeyleri söyledim. Ama bana güvenemiyormuş, çok para harcarmışım. 4 kişiyiz ve ne kadar giderim olacak ne sen ne ben bilemeyiz. Yaşayıp görelim deyince de köpürüyor.
3 çocukla sen eşinden para istemelisin asıl. Deli midir nedir?Değil mi? 2 aydır bunun tartışmasını yapıyor benimle.
Öğretmen maaşıyla 3 çocuk ve ev idare edip nasıl 10 bin göndereceksnz merak ettim.(asla küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın meslektaşz zaten ama maaş ve hayat durumları da ortada)Öğretmenim ve Doğu'ya atandım.
Bir tane de tanıdığıma 3 çocuk için 750 lira bağlandı ama adam onu da ödemiyor zaten. Kadın sağdan soldan gelen yardım ile yaşıyor. Sahip çıkacak anne babası da yok. Emsal kararlara bakabilirsiniz. Büyük çoğunluk bu komik rakamlarla karşılaşıyor. Nafaka avukatlık değil hakimlik bir konu. Avukat yüksek meblağ talep etsede hakimler canının istediği meblağı karar veriyor. Tazminatta bu şekilde. Atıyorum 500bin istiyorsun ama hakim 100 karar veriyor. Emsalleri gördüm. Avukatta bu yüzden çok büyük umut etme biz yazdık ama hakim muhtemelen vermez diyor. Araştırınca ve çevremde soruşturunca 300-500 lira karar verilen kadınlar görüyorum hemde çekişmeli olarak yıllarca mücadele etmişler ve kararlar yeni. 2023 yılına ait.Ben hiç 300 lira nafaka duymadım.Hele ki memursa tıkır tıkır nafakaya alınabiliyor.ama esnafsa insafıda yoksa zor oluyor.
Bu avukatla da ilgili bir durum.
en düşük nafaka asgari ücretin %20sidir.
Bazen velayeti alan yok aylık 1000 tl istiyorum da diyebiliyor.
Ben olsam bende bosarim.Günaydın kızlar;
Biliyorsunuz atandım çok şükür. Şu günlerde taşınma telaşındayım. Alışveriş yapmaya mecburum taşınma sürecim için. Allah gözünü doyursun diyen bir kocam var. Şimdi ise yeni tartışma konumuz henüz almaya başlamadığım maaş.
Ben 3 çocukla hiç bilmediğim bir şehirde sıfırdan hayat kurmanın telaşını ve gerginliğini yaşarken eşim, her ay bana 10 bin göndereceksin diye ültimatom veriyor. Çünkü bana orada 3 çocukla çok para lazım olmazmış. Ona gönderecekmişim, birikim yapacakmış.
Bu kadın orada 3 çocukla nasıl düzen kuracak, nelere ihtiyacı olur, nasıl yardımcı olurum diye düşüneceğine maaşımın neredeyse yarısını göndermem için baskı yapıyor. Böyle giderse ben bu adamı boşarım gibi.
Konu sahibi kendisinden istemesin diye de yapıyor olabilirÖğretmen maaşıyla 3 çocuk ve ev idare edip nasıl 10 bin göndereceksnz merak ettim.(asla küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın meslektaşz zaten ama maaş ve hayat durumları da ortada)
Kız iyi misin? Kaçımızın kocası ben maasimla geçinemem sen 3 çocukla rahatça gecinirsin maaşının yarısını bana gönder der. Diyeni şutlamak lazım zaten. En azından koca kahrı çekilmez. Günümüz erkekleri iyice godoş oldu ya oraları buraları ayrı oynuyor. Kadın müsrifse de ona göre bir plan cikarir böyle söylenip kavga edilir mi? Yazık yahu adamda zerre kadar vicdan merhamet kalmamış.Arkadaslar hemen bosan diyorsunuz sizin evliliğiniz 4 4 lukmu. 3 çocuk avr sonuçta bu kadın atanana kadar emek vermiş ama adam da maddi manevi emek vermiş.
Evet esinin konuşma tarzı yanlış ama acaba sizde biraz tutumsuz musunuz? İki taraflı bakmak lazım.
Ben sizin atanmaniza en çok sevinen biriyim ama bence iki taraflı güzelce konuşun.
Bencede boşa bencil yaratigiGünaydın kızlar;
Biliyorsunuz atandım çok şükür. Şu günlerde taşınma telaşındayım. Alışveriş yapmaya mecburum taşınma sürecim için. Allah gözünü doyursun diyen bir kocam var. Şimdi ise yeni tartışma konumuz henüz almaya başlamadığım maaş.
Ben 3 çocukla hiç bilmediğim bir şehirde sıfırdan hayat kurmanın telaşını ve gerginliğini yaşarken eşim, her ay bana 10 bin göndereceksin diye ültimatom veriyor. Çünkü bana orada 3 çocukla çok para lazım olmazmış. Ona gönderecekmişim, birikim yapacakmış.
Bu kadın orada 3 çocukla nasıl düzen kuracak, nelere ihtiyacı olur, nasıl yardımcı olurum diye düşüneceğine maaşımın neredeyse yarısını göndermem için baskı yapıyor. Böyle giderse ben bu adamı boşarım gibi.
Mantıklı. Hemen ilk ayda istemeliyim bence de.İyi bari. Gittiğin ilk ay para işte. Hemen. 3 çocukla yetişmiyor diye.
Enayiymişim.Geçen sene bunu yazmışsın ne kadarlık adam olduğu ortada şimdi de hem 3 çocuğuna bakıp hem adamın araba keyfine çalışacaksın helal olsun sal..k üyeymişsin :)
Benim sözümde ne kıyafet, ne çiçek çikolata alındı, ne de takı takıldı. Benden önce 3 çocuğunu evlendiren kv, başından bir nişanlılık geçmiş eşim "neler yapılır, bilmiyoruz" tavrı sergilediler. O zaman yazıktır, kimseyi zorlamayalım diye düşünürken, şimdi enayilik yaptığımı düşünüyorum. Hiç umursanmamış, değer verilmemiş gibi hissediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?