- 2 Ekim 2014
- 2.478
- 5.361
- 358
- 39
Sırf şu kurduğu cümleden dolayı boşardım zira cahil insanlara hiç tahammülüm yok hem cahil hem zeka geriliği var yazıkFaturalar, taksitler varmış ama onlar çok cüzi kalıyor 1 kişi için. Gideri çok olurmuş, benim 4 kişilik çok az masrafım olurmuş.
Bencede boşa bencil yaratigiGünaydın kızlar;
Biliyorsunuz atandım çok şükür. Şu günlerde taşınma telaşındayım. Alışveriş yapmaya mecburum taşınma sürecim için. Allah gözünü doyursun diyen bir kocam var. Şimdi ise yeni tartışma konumuz henüz almaya başlamadığım maaş.
Ben 3 çocukla hiç bilmediğim bir şehirde sıfırdan hayat kurmanın telaşını ve gerginliğini yaşarken eşim, her ay bana 10 bin göndereceksin diye ültimatom veriyor. Çünkü bana orada 3 çocukla çok para lazım olmazmış. Ona gönderecekmişim, birikim yapacakmış.
Bu kadın orada 3 çocukla nasıl düzen kuracak, nelere ihtiyacı olur, nasıl yardımcı olurum diye düşüneceğine maaşımın neredeyse yarısını göndermem için baskı yapıyor. Böyle giderse ben bu adamı boşarım gibi.
Üç çocuk için 750 yeni fiyat mı?Bir tane de tanıdığıma 3 çocuk için 750 lira bağlandı ama adam onu da ödemiyor zaten. Kadın sağdan soldan gelen yardım ile yaşıyor. Sahip çıkacak anne babası da yok. Emsal kararlara bakabilirsiniz. Büyük çoğunluk bu komik rakamlarla karşılaşıyor. Nafaka avukatlık değil hakimlik bir konu. Avukat yüksek meblağ talep etsede hakimler canının istediği meblağı karar veriyor. Tazminatta bu şekilde. Atıyorum 500bin istiyorsun ama hakim 100 karar veriyor. Emsalleri gördüm. Avukatta bu yüzden çok büyük umut etme biz yazdık ama hakim muhtemelen vermez diyor. Araştırınca ve çevremde soruşturunca 300-500 lira karar verilen kadınlar görüyorum hemde çekişmeli olarak yıllarca mücadele etmişler ve kararlar yeni. 2023 yılına ait.
Ben de benzer şeyleri söyledim. Ama bana güvenemiyormuş, çok para harcarmışım. 4 kişiyiz ve ne kadar giderim olacak ne sen ne ben bilemeyiz. Yaşayıp görelim deyince de köpürüyor.
Çocukların bakımını üstlenmeyecek misin diye sor?Mantıklı. Hemen ilk ayda istemeliyim bence de.
Mahmut biz Began'ın daha önceki konularını da biliyor ve onu tanıyoruz o yüzden çat diye boşan diyebiliyoruz. Evet bu adam boşanmayı hakediyor
Ben tanımıyorum ki eski konularida gözükmüyor kiKız iyi misin? Kaçımızın kocası ben maasimla geçinemem sen 3 çocukla rahatça gecinirsin maaşının yarısını bana gönder der. Diyeni şutlamak lazım zaten. En azından koca kahrı çekilmez. Günümüz erkekleri iyice godoş oldu ya oraları buraları ayrı oynuyor. Kadın müsrifse de ona göre bir plan cikarir böyle söylenip kavga edilir mi? Yazık yahu adamda zerre kadar vicdan merhamet kalmamış.
Tabiki de göndermeyeceksin Began, napacak boşayacak mı yoksa?Günaydın kızlar;
Biliyorsunuz atandım çok şükür. Şu günlerde taşınma telaşındayım. Alışveriş yapmaya mecburum taşınma sürecim için. Allah gözünü doyursun diyen bir kocam var. Şimdi ise yeni tartışma konumuz henüz almaya başlamadığım maaş.
Ben 3 çocukla hiç bilmediğim bir şehirde sıfırdan hayat kurmanın telaşını ve gerginliğini yaşarken eşim, her ay bana 10 bin göndereceksin diye ültimatom veriyor. Çünkü bana orada 3 çocukla çok para lazım olmazmış. Ona gönderecekmişim, birikim yapacakmış.
Bu kadın orada 3 çocukla nasıl düzen kuracak, nelere ihtiyacı olur, nasıl yardımcı olurum diye düşüneceğine maaşımın neredeyse yarısını göndermem için baskı yapıyor. Böyle giderse ben bu adamı boşarım gibi.
Ogretmensiniz, ek ders olmadan alacağınız maaş 22 23 bin su anda. 10 bin kira olarak düşün. Gerisi ile de faturalar, eşyaların taksidi, çocukların masrafi yaşayacaksın yaşayabilirsen. Kışın sadece dogalgaz 2 bin geliyordu bize mesela, siz bir de doğuda olacaksınız. Ek ders ise her branşta olmaz zaten...Ben de aynı şeyleri söyledim. Daha neler yaşayacağım belli değil, yeni ev yeni düzen kurarken nelere ihtiyacım olacak, ne tür masraflar çıkacak belli değilken bu kadar saçmalamasına çok kızıyorum.
Yoo göndermem zaten. 3 çocuğuma anca yeter maaş. Ama kocam bana gönderir mi, emin değilim. Çünkü çok harcıyorsun deyip göndermeme ihtimali yüksek.
Eskiden nasıö yetiyordu yaMaaşı ona yetmezmiş. Ama benim maaşımla geçinip nasıl birikim yapacak anlamadım.
Bu herifin eline hiç defter vermedin mi sen? Alık balık gibi geziyor dünyadan haberi yok. Daha ben para göndermiyim diye dua edeceği yerde.. Çok yüzlemişsin bunu.Ben de benzer şeyleri söyledim. Ama bana güvenemiyormuş, çok para harcarmışım. 4 kişiyiz ve ne kadar giderim olacak ne sen ne ben bilemeyiz. Yaşayıp görelim deyince de köpürüyor.
Önce aç karnını doyursun ne arabası ya. Daha ellerine maaş geçmemiş.Arabayı da kendine istiyor paşam ha
Bildiğim kadarıyla iştirak nafakası davasını evli iken de açabiliyorsun, yanlış bilmiyorumdur inşallah onu bi araştır. Gittiğinde para yollamıyor mu şaaakk daya alnına.Burada he he diyorum çocukları huzursuz etmesin diye. Oraya gidince rest çekeceğim.
Kocan koca bir varoş.Aslında kendisi için de değil elalem için. Ooo karısı da atandı maaşını verdi araba aldı desinler diye.
Çocukları bırak ona o sana her ay 10 bin gondersin nasıl olsa fazla masrafı olmazmış ya üstelik kirada vermiyorDeğil mi? Kocam 140 m2 lik kendi evimizde kira vermeden, düzeni bozulmadan yaşamaya devam ederken, ben 3 çocukla neler yaşayacağımı bilmezken bana şimdiden müsrif demesine sinir oluyorum.
Ben tanımıyorum ki eski konularida gözükmüyor ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?