- 22 Mart 2019
- 357
- 156
- 33
- 27
- Konu Sahibi limonluekler
-
RöntgenSağlık olarak hangi bölüm ? Çünkü sağlık için sadece çalışacağıniz genel kültür-genel yetenekte.
Aynen öyle yol gösterenimiz yoktuBiyoloji bitirdim, sonra elektronörofizyoloji okudum. İkisinden de bir şey çikmadı. Şimdi kpss deneyeceğim bu yıl. Olur da inşallah kurtulurum.. ve fizik tedavi okumak istiyorum memur olduktan sonra da.
Tıp vs olmadıkça evet her bölümün sonu bu. Ama ozaman bilmiyorduk ki... yol gösterenimiz de olmadı. Mezun olalı 5 yıl olmuş. Keşke tıp icin eşek gibi çalışsaydım ne bileyim.
Kolay demedim kiÇok özür dileyerek soruyorum. Dr olmak , mali müşavir olmak hepsini bırakın iyi bir bölüme girip mezun olmak kolay mı ? o bölümü kazanmak okumak bitirmek kolay mı ? yani dr olamam , mali müşavir ımmm yani öneriler içinde kaş tasarımı vs önerisi en sıcak gelen bana. Kaldı ki eminim o da kolay değildir, böyle seçince oluyor muyuz kolayca ? Bizim beğenimize göre mi şekilleniyor ?
Sağlıktan atanacağım insBaşka bir bölümde lisans+yüksek lisans yapabilirim ancak bölüm seçemedim
Meslek zor - kolay kısmını demiyorum. Bir ark eşi mali müşavir oldu sınavlara girdi uğraştı etti, yani böyle oluver denildiğinde olunmuyor ki hiçbir meslek. Seçmece değil yani her meslek için donanım emek başarı ve çalışma gerekiyor.Kolay demedim kiHer mesleğin zorluğu var tabiki. Sadece fikir almaya çalışıyorum. Çevremde fikir verecek kimse olmadığı için
elektronörofizyoloji okudunuz ve iş yok???Biyoloji bitirdim, sonra elektronörofizyoloji okudum. İkisinden de bir şey çikmadı. Şimdi kpss deneyeceğim bu yıl. Olur da inşallah kurtulurum.. ve fizik tedavi okumak istiyorum memur olduktan sonra da.
Tıp vs olmadıkça evet her bölümün sonu bu. Ama ozaman bilmiyorduk ki... yol gösterenimiz de olmadı. Mezun olalı 5 yıl olmuş. Keşke tıp icin eşek gibi çalışsaydım ne bileyim.
elektronörofizyolojinin iş imkanı çokmuş gibi konuşmuşsunuz :) bu bölümün özelde iş imkanı çok çok zor , hastane alımlarında da malesef en fazla 30 civarı kontenjan açılıyor . ben bu bölümden 2018 de mezun oldum , 2 sene kpss alımı olmadı ve özelde de iş bulamadım . sonra 2020 de kpss alımı oldu da anca atandım . kendi şehrime atandığım için maddi olarak zorluk çekmiyorum ama başka şehirlere atanan arkadaşlarım zorluk çekiyor . şimdi hem çalışıyorum hem meslek değiştirmek için başka bir bölüm okumaya çalışacağım , malesef maaşlar gerçekten tatmin etmiyor .elektronörofizyoloji okudunuz ve iş yok???
ne olmak gerekiyormuş daha ?
bu dünyada Einstein bile iş bulamaz deseniz ya
mesleğiniz ne acaba ?13 yıllık memuurm
Daha mart ayında son borcumu ödedim ev ve araba sahibi oldum.
2 çocuğum var
Eğitimleri için para biriktirmek istiyorum ama herşey kadar pahalandi ki karnimizi zor doyuracagiz gibi
Memurum meb demesleğiniz ne acaba ?
Diş hekimliğinde devlet ataması mı yüksek? En basiti muayenehane açar diye mi düşünüyorsunuz?
bende sağlık bakanlığında teknikerim :) yarın dgs sınavına girip iktisat okuyacağım nasipse . 3.sınıftan başlatıyorlarmış . uzman yardımcısı olmaya çalışacağım . yaşım 31 oldu bakalım bu yaştan sonra olacak mı , ben de de bir tembellik varMemurum meb de
Sadece memur
Şeflik isitorum da çok tembelim
Bizim yeğen tercih yapacak. Diş hekimliği eskisi gibi değil, alım düşük, muayenehane açmak hem masraflı hem de amorti etmesi uzun sürer sıfırdan başlamak çok zor... böyle yorumlar yapıyorlar çevremizde de o yüzden sordumÜniversiteden ev arkadaşım diş hekimliği okuyordu şu an uzmanlığını bitirmek üzere. Aynı dönemde mezun olan onun sayesinde tanıdığım herkes çalışıyor kimisi muayenehane açtı, kimisi devlette, kimisi özelde. Atama puanlarını hiç sormak aklıma gelmedi. Diş hekimliği bitirdikten sonra kendi çevremde işsiz kalan veya alanımda iş bulamıyorum diyen hiç görmedim, bu örneği de o yüzden verdim
İngilizcem iyi. Aslında kamu istiyorum küçük bir yere ancak öyle giderim. İnsanlar nerden kazanıyor nasıl biriktiriyor hayret ediyorum
Valla 2 çocuk tembel sorumsuz koca evin tum yükü bende zatenbende sağlık bakanlığında teknikerim :) yarın dgs sınavına girip iktisat okuyacağım nasipse . 3.sınıftan başlatıyorlarmış . uzman yardımcısı olmaya çalışacağım . yaşım 31 oldu bakalım bu yaştan sonra olacak mı , ben de de bir tembellik var
Hangi bölüm? Hangi sektör? Pozisyon nedir? Detay verirseniz yardımcı olmaya çalışır herkes..Selam sayın kk üyeleriÖzel sektörde çalışıyorum. Ve kazandığım yetmiyor malesef ki Geliri yüksek olan bir işim olsun,hayat standartlarım yükselsin istiyorum. Üniversite okudum, kpssye çalışıyorum şu an. Ama bölümümden atansam bile maaşım çok yüksek olmayacak. Yapabileceğim ek iş ya da okuyabileceğim farklı bir bölüm,farkli bir meslek bulamadım. Pek anlamıyorum bu konulardan lütfen yardımcı olunuz. Gerçekten geçinemiyorum
Bizim yeğen tercih yapacak. Diş hekimliği eskisi gibi değil, alım düşük, muayenehane açmak hem masraflı hem de amorti etmesi uzun sürer sıfırdan başlamak çok zor... böyle yorumlar yapıyorlar çevremizde de o yüzden sordum
Bizlere göre hayal resmenFenomenlere bakınca hayret ediyorum. Doğum gününe araba almalar, sürekli ev değiştirmeler, tatiller nasıl oluyor nasıl kazanıyorlar aklım ermiyor. Sadece ürün tanıtmakla bu kadar kazanılır mı yoksa başka bir iş mi var bu işin içinde
Almanya şansım vardı ülkemi bırakamadımSağlik bölümünüz ney?
Almanyada sağlikcilarda kitlik var ,
dr. ve hemşire,bakici
nasil başvurulur araştirmaniz gerek.
şansinizi deneyin bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?