Maddi darlık

limonluekler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2019
357
156
33
27
Selam sayın kk üyeleri Özel sektörde çalışıyorum. Ve kazandığım yetmiyor malesef ki Geliri yüksek olan bir işim olsun,hayat standartlarım yükselsin istiyorum. Üniversite okudum, kpssye çalışıyorum şu an. Ama bölümümden atansam bile maaşım çok yüksek olmayacak. Yapabileceğim ek iş ya da okuyabileceğim farklı bir bölüm,farkli bir meslek bulamadım. Pek anlamıyorum bu konulardan lütfen yardımcı olunuz. Gerçekten geçinemiyorum

Eskidendi mezun olunan gibi iş bulunan bölümler. Şimdi şahsi fikrim tıp, diş hekimliği haricinde bitirdiği gibi iş hazır olan bölüm yok. Bunları da şimdi okumaya kalksanız çok uzun yıllarınızı alır. Ne yazık ki ülkenin çoğu sizinle aynı durumda.

Yabancı diliniz nasıl? Size tek önerim daha iyi bir pozisyon veya daha iyi bir şirket için yabancı diliniz olsun. İngilizcem iyi diyorsanız ikinci bir dil öğrenin. Bu şekilde ek iş de bulabilirsiniz kendinize.

Büyükşehrinde yaşıyorsanız geçimin daha kolay olacağı küçük bir şehirde daha iyi hayat standartlarında yaşayabilirsiniz.

Gelir ve gider miktarınızı yazabilir misiniz? Kredi ödemeniz var mı mesela? Ya da birden fazla kredi kartınız?

İyi bir konum veya iyi kazanan belirli bi meslek grubunda değilseniz maalesef standardınız hiç değişmeyecek demektir... Sadece ortalama bi işte ortalama bi maaşla olmuyo o işler ben onu anladım. Katakulli çevirmeden lüks de yok çalışarak. O lüks de uzak olsun. İstemen kendi adıma.

Son düzenleme:
Biraz daha açar mısınız konuyu.
Ne iş yapıyorsunuz maaşınız ne kadar aylık ne kadar harcıyorsunuz

Atanmanıza rağmen düzgün bir maaş alamayacağım dediğinizi varsayarsam ortalama memur maaşı şu an 4500 seviyelerinden başlıyor. Yaşadığınız yer neresi bilemiyorum tabi ama bütçenizi gelir gider kalemleri izi yazıp iyi bir planlamaya yapmaya çalışın. Çünkü macera daha yeni başlıyor. Tlnin bunlar en iyi günleri emin olun

Aslında şu an insanlar az kazandığı için az harcıyor. Şu kriz ve pandemiden ben etkilenmedim diyen bir Allah'ın kulu yok.

İnsanlar yemek yemeyi bile dışarıda asgari düzeyde tutuyor. Bu süreç öyle kolay kolay atlatacak gibi değil zaten

Kazanciniz harcamanız ne kadar. Çoğunluğu oluşturan memur öğretmen hemşire polis gibi meslekler birbirine yakın maaşlar alıyor.. Azınlık dışında veya belirli meslekler dışında aylık 20 bin 30 bin kazancı olan yok yanı.. Gönlünce gezebilmek alışveriş vs zor yani

ben geçen gün bunu sorguladım balkonda otururken.rusyadaki aşı haberini okuyup düşünmeye başladım acaba aşı olsam bile nasıl normale dönücem uzun süre diye.ben metrobüsten inip o ellerimle yemek yiyodum nasıl yapıyomuşum ben bunu , gidip oturup nasıl kahve içiyomuşum vs diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…