Maddi destek

Oturduğunuz evi kendiniz ödemeniz lazım. Ev bizim demeyi biliyorsunuz da, bir kuruş emeksiz oturuyorsunuz. Ayıp bence, kusura bakmayın. Şimdi dieceksiniz ki " evi alırken bana sormadılar, bizden önce almışlar" onun cevabını da peşinen vereyim, o zaman çıkarsınız evden, kendinize kiralık ev bulursunuz. O adamcağız da belki kiracı bulur, kirayla evin borcunu bitirir, o zaman oturursunuz, ya da oturmazsınız. Adam sizin eviniz, sizin düğününüz derken iyice belini bükmüş, siz hala yardım etmek zorunda mıyım diyorsunuz. Esas yardım edilen sizsiniz burada. Adam kendini geçmiş sizin için. Tabii ki elinizi cebinize atıp kendi düğününüze evinize bir katkıda bulunun bir zahmet.
 
Konu sahibine kendi eviniz kendi eviniz denmis ama kendi evi falan degil.

Evlenmeden once alinmis ev. Haftaya bosansalar 0 hakki var. 0 hakki olan eve zaten 58 000 lira vermis.

Eger sizin aileniz de dugun surecinde masraflara katildiysa bana gore kayinvalideniz ve kayinpederiniz hatali. Yani ortada ev varken nicin o evde oturmanizi istedilerse o sebepten kredi oduyorlar.

O evden cikin, kendi evinize gecin. Kayinpederiniz de kira sayesinde rahatlasin.
 

Anladım sanırım
Adamın eline 500 lira kalıyo ( kv kp )
Ee bunlar elektrik su doğalgaz derken ne ile geçinecekler ?
Sizde sıkışıksanız en azından aylık mutfak alılverişi yapın onlara günahtır ya
Ayrıca görümcenin ödeyip ödememesine karışmayın bence o görümcenizin terbiyesizliğiyle alakalı bi durum çünkü ..
 
Ben hala anlayamadım
Yalnız adam sizin 1800 tl ev kredisini ödüyorsa sizde 500 tl ona yardım edin ne olacak bu kadar da bedavacı olmayın...
 
Evet etmelisiniz en azından oturdugunuz evin kredisini aiz ödeyin borç bitince evi üstünüze alın
 
Doğru mu anladım bilmiyorum ama, her ay 1.800 TL taksit ile ödenen evde siz oturuyorsunuz? Ayrıca sizin düğün borçlarınız varmış bir de onun kredisi ödeniyor doğru mu? Şimdi 15 bin düğün borcu varmış +5 bin TL görümce istemiş...

Siz ne yapıyorsunuz bu arada? Ya ev kredisini ödeyin ya evden çıkın. Adam size ev alacağım,düğün yapacağım derken çökmüş.
 
%00 tl ile makarna patates anca geçinirler. Yazık değil mi? 1800 lira kredinizi ödüyorlar ucundan tutun ev sahibi oluyorsunuz işte. Azcık da vicdan gerekmez mi?
 
Nasıl bir düğün yaptınız ki 58 binle
borçları kapatamadılar, birde üstüne 15 bin kredi çektiler.
3 bin değildir kp derin maaşı yemesinler sizi, 10 bin alıp
3 bin diyenlerden bence :)
 
Sizin yorumlarınızın tamamını okudum ve anladığım kadarıyla görümcenize ev alınmış kp ödemiş. Bu evide kp ödemeli diyorsunuz. Bence haklısınız. Düğün konusunda siz mütevazi davranmak istediğiniz halde abartıya kaçtıkları için borç yaptılarsa bu durum müstehaktır. Direkt para vermezdim ben ama market alışverişi, fatura gibi yardımlarda bulunurdum. Ne yaparsanız yapın yaranamazsınız zaten. Eşiniz ne diyor bu konuda? Ev eşinizin mi kayınpederin mi?
 
ne düğünmüş bu 58 bin lira yetmemiş üstüne 15 bin kredi çekmişler
madem sizin kendinize ait eviniz var, ona taşının, kayınpederiniz de evi kiraya verip onunla kredisinin bir kısmını ödesin.
ya da siz kendi evinizi kiraya verip geliriyle kredinizi ödeyin (en azından sonradan çekilen 15 bin tl olanı)
ama siz rahat rahat kira ödemeden, evinizde yaşarken o insanları ayda 500 tl ile geçinmek zorunda bırakmayın.
 
hemen hemen aynı dertten bende muzdaribim tam geçen sene evlendik eşm farklı bir ilden benm ilimde ikamet ediyoruz mmaşı bir aileye yetecek kadar çok şükür bende çalışıyorum buraya kadar sorun yok ancak hiç kullanamadğımız bir araba için eşim kredi çekti ve bu araba eşimin abisinin borçlarını ödemek için satıldı her ay kredisi bende görseninz eltim mangalda kül bırakmıyor cahilin teki diğer abisi arsa alıcaz vaadiyle düğün takılıarını istedi ne bilim bende düğün yorgunluğu zaten takmak gibi bir ortamım yok diye yatırım olsn diye verdim ne arsası beyimiz karısına araba almış ne tesadüf hemen üstü onda bir havalar kocam bana araba aldı diye eşime bunları anlatığımda bana kızıyor mal mülk sevdalısıymışım bu arada kiradayız kaynanam sözde ev alıcakmış zerre kadar inanmıyorum ayağını burkmuş işte mazlumun ahı tutuyor hala bana çocuklarını savunuyor ne yapsam bilemiyorum kime ne desem eşimi seviyorum ama bu kadar saf olmaması için ne yapmam lazım bilemiyorum bide hamilelik var özel sektörde çalışşıyorum muhtemelen işi bırakıcam bakıcı fiyatları maaş kadar tek maaşa kalıcaz en sonunda eşime de resti çekicem galiba ona geliyor sessiz çığlık oluyor benşm ki
 
Kafam biraz karıştı. Ama onlar sizin oturduğunuz evin kredisini öderken sizin onlara destek olmamanız çok bencilce. Ha olur ev zaten kp üstünedir. Canları istedi mi size hadi güle güle diyebilecektir, o Zaman ödemek istememeni anlarım. Ama ev eşinin adındaysa ve onlar sizin evinizin kredisini öderken ellerine 500 lira kalıyorsa kesinlikle destek olmalısınız.
 
Kaçırdığınız bişey var bayanlar eşime kredi çekmeden önce 2 milysrda ayda öfeyip görümceme ev almışlar. Üstelik çocuğunun sünnetini dahi kp yapmış

Yahu bu insanlar ailelerini hiç mi düşünmez. 3 milyar maaş alan adam nasıl 2 milyar kredi ile kızına ev alabiliyor anlamadım.

Eşiniz ne düşünüyor? Bu kadar lükse kaçarken ne düşünüyordu. Ben insanların kendi düğülerinde bu kadar söz sahibi olmadan durabilmelerini anlayamıyorum.
 
Kp in ek geliri falan vardir yada maasi daha yuksek olabilir
3 bin lira maasla 1800 lira krediye girmek bile akil kari degilken birde ustune kredi cekip elde 500 lira birakmak iyice ahmaklik bana gore
500 lirayla 1 ay gecinilmez
Heray iceri atar iyice isin icinden cikilmaz
Hayat standartlari nasil
Gozlemlediginiz bi olumsuzluk var mi
 
Sizin oturduğunuz evin parasını onlar ödüyorlar, ister sizden önce olsun ister sonra olsun
Şuan oturuyor musunuz? Evet.
Sanırım düğün borcu için de 15 bin sizin için 5 bin görümceniz için çekmiş. Ellerinde 500 tl kalıyor. 500 tl ile ev geçinir mi Allah aşkına? Tabiki yardım etmelisiniz.
 
Bence et ıyılık ten ıyılık dgar snucta adamda senın otrdgn evın taksıtını odyrmuş
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…