Maddi destek

Şimdi adam sizin oturduğunuz evin parasını ve sizin düğününüzü ödüyor. Kendisine 500 lira kalıyormuş, adam kötü niyetli olsa neredeyse aç kalacağı bi parayla geçinmeye çalışıp sizin ödemeniz gereken ev ve düğün masraflarını ödemezdi.

Bence sen işe gir çalış. Kazandığını kendi evine harca, eşin de kendi maaşından destek olsun babasına. Örneğin evinizin mutfak masrafı aylık 500 liraysa mutfak masrafını sen karşıla, eşin de kendi maaşından mutfağa değil de babasına vermiş olur.

Böylelikle ilerde boşanırsanız falan "ben onlara para verdim evde benim de hakkım var ama kanıtlayamıyorum" gibi düşüncelerin olmaz. Kendi evime, yediğime içtiğine harcadım dersin.

Ayrıca madem maddi durumunuz el vermiyor, bu kadar gereksiz harcama yapmasaydınız. Birkaç aksesuarınız eksik olsaydı, 20bine düğün yapmasaydınız eksik mi kalırsınız? Her şeyden önce ayağını yorganına göre uzatmayı bilmelisin.

Kızı bir yandan oğlu bir yandan adamcağıza takmışlar borcu. Siz rahat oturun diye adam her ay 1.800,00 TL ödesin, sefayı siz sürün adamcağıza biraz yardım etmeye gelince de niye verecekmişim diyin. Görümceniz 5 bin takmış babasına sizin eşiniz çok daha sağlam takmış adama borcu ama siz görümceye dertleniyorsunuz. Ailelerde akıl yok ki, kazık kadar olmuş nankör evlatlar için hayatlarını mahvediyorlar.

Bak fikrimizi sormussun bu da bnm fikrim sizin evinizin kredisini oduolar ve sizin dugununuzun borcunu odemek icin kredi cekmisler tabi ki zorundasin o evin kredisini de kendi dugun borcunu da sen odemek zorundasin bnm fikrim bu.evliljk cagina gelmis yetiskin bireylerin ailelere kitlemesi bu seyleri bana gore eriskin bi davranis gelmio.senin oturdufun ev ve dufun borcunu oderken gorumcenin sadece 5 bin fazla cektirmesine takmissin.ogluna ev dugjn borcu oderken kizina neden 5bin borc odemesine takildin.samimiyetle fikir sorduysan benim ki budur

Eşime takılanlarla herşeyle brn onlara 58 milyarı hiç düşünmeden verdim. Kirada otursam o takıları vermeseydim pek ala yaşardım
Hihi yasardin anca bikac sene tabi keske ole yapsalardi ama 58 binj verip karismasalardi anca ev kredisi icin pesinat bile olmazdo 58 bin sonra da 1800 taksitlerinizi kendiniz ceker oderdiniz adam yanlis yapmis size

Kaçırdığınız bişey var bayanlar eşime kredi çekmeden önce 2 milysrda ayda öfeyip görümceme ev almışlar. Üstelik çocuğunun sünnetini dahi kp yapmış
Valla ben artik uzuom ya adama napmislar kim daha cok borc odetirim kim daha cok ne aldiririm derdine dusmusler ay yazik gunah birey olun ya size biri karissa bi.laf etse evli barkli koca insanlariz dersiniz para olaylarinda da birey olun milletin yakasindan dusun

Görümcede sizde ne kadar nankörsünüz.Adama yemeğe para kalmıyor bunun faturası var elekriği doğalgazı var herkes keyfinin derdinde.

İçiniz nasıl rahat edecek anlamadım.O evde kira vermeden oturuyorsunuz üç kuruş yardım etseniz ölürmüsünüz.

Görümce zaten utanmazın önde gideni.Borcunu babasına kakalamış.Onunda vermesi lazım.

Adama gerçekten üzüldüm evlat demeyip yeri geldimi bencil olmak lazımmış.

Ama kayınpeder takıları da almış normalde onların bayanda kalması gerekiyordu ona güvenerek mi düğün yaptı bide ben merak ettim nasıl bir düğündü bu takılar yetmedi artı 15 bin kredi çekildi yani normalde takıların ya da sadece 15 binin düğüne yetmesi gerekmez miydi nasıl düğün o bide bence de adam kötü niyetli değil ve elinden geleni yapıyor destek olun derim yani daha ne yapsın sizden önce de aşmış olsa evini kiraya verip parasını yiyebilir sizi oturtmayabilirdi bakınız ben takılarımı komple verdim artı mobilyayı komple ödedim bir de eski eşimin okul masraflarını karşıladım erkek gibi düğün yaptım fazlasıyla sadece arada para sorunu olmasın diye ama kötü niyetlilermiş bu adam iyi niyetliyse boş verin görümceyi filan siz lendinizden mesulsünüz o yaptığından utansın o yapıyor diye siz de yapmayın binadan atlayanın arkadına düşüp atlamıyoruz sonuçta

Son düzenleme:
Helal oldun k.b boyle mukemmel kalbi var evlatlarina Kol kanat geliyor....
Ama yazik ki onlari somuren evlatlari var....nankorluk etmeyin kiymetini bilin adam 500 tl ile gecinmek zorunda mi evlatlarida somurmek zorunda mi....benim kendi. K.b birak bana ev almayi kredi odemeyi bir yuzuk dahi dugunumde takmamistir 10 yili geckin evliyim 1 kasiklari yoktur evimde 3 tane evladim var bir coraplari yoktur ayaginda ustune esim bekarken son kurusuna kadar ailesine yollamis nisanliyken bile ailesini haca gonderdi....dugunu yol parami ( yurt disi) esim hep kredi cekti beyaz esyam bile 1.5 aylik evliyken alindi bekarlarin eksilerini kullandim bir gun esimin ailesine tenezzul etmedim...kendimize krediyle burdan ev aldik tek kurus pesinat vermeden esimin ailesi senelerce konustu soylendi neden istsnbuldan almamisiz ordan alsak diger cocuklari orda calisiyor diye bedava dan otursun lar diye her aramamda millet k.b ev aliyormus mal mulk sahibi yapiyormus lutfen nankorluk yapmayin benim k.b bunun yarisini yapmis olsaydi bize hergun elini oper basima koyardim....
Esimin ailesi bize 1 igne yapmazken senelerce bizden ne istediklerinin derdinle....

Konu sahibi zaten para vermek istemiyor belli ki. Burada çoğu kişi yardımcı olun dedi. O da cevaben neden para verilmesine gerek olmadığını anlattı.

Siz kendi vicdanınızı rahatlatmak için açmışsınız konuyu.

Ama verdiğiniz sayılara göre adam size 58+10=68binlik düğün yapmış. Üstüne bir de oturduğunuz krediyi ödüyor. Daha ne yapsın. Madem kendi eviniz var orada oturabilirsiniz.

Ayrıca madem kayınpeder yapmış düğünü, bu durumda altınları da alır. Sonuçta işimize gelince geleneklere bağlıyız, bir babanın görevi düğün yapmaktır, işimize gelmeyince Avrupalı, aileden bağımsız bireyleriz. Ayıptır bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…