- 13 Ekim 2010
- 8.139
- 4.871
- 373
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Hayir hatirlatmak hakkin.Simdi degil derse susar gidersinTers bi laf edecek diye çekiniyorum
Beni kıracak bişey dese zaten burası zindan oldu laf ederse hiç duramam burda diye susuyorum
öğrenim kredisini araştırayım bi teşekkür edeirm
Köye ev yaptırma ihtimalimiz vardı onun için kredi çekmişti demir beton vs.Ne kredisi?
Evet boyle de.Ama sana da soz vermis.Hatirlatabilirsin.Aynen haklısınız ben eskisine kızıyodum onun düştüğü hataya düşmemem lazım
Hoş kredi çekmesem de elimde avcumda ne varsa bende aileme harcıyorum babam olmadığı için her ihtiyaçlarını ben karşılamaya çalışıyorum buda beni yıpratıyor
Açıkçası bende zam mevsuzunu öyle halletmek istiyorum
Konuya da şöyle girsem nasıl olur ?
Biliyosunuz ben şirketten bir miktar para aldım ve bunu sene sonuna kadar ödeyecektim ama ben alırken sizin ağustos itibari ile benm maaşımı 1800 yapacağınızı düşünerek böyle bi plan yaptım her ay 200 değil 400 tl kesinti yaptıracaktım
zam yapmadığınız için olmadı desem
Yalnız şöyle bişeyde var şirkette 3 yıldır çalışan kız var biizim departmana 6-7 ay önce geçti ona bile yeni zam yapmıştı 1.700 tl o kızı önüme sürer diye korkuyorum
Ee o para nereye gitri demir vs aldiniz mi bari?Hayır ev kredisi dğil ama ona yakın bişeyler ev yaptırcaz diye demir beton vs. için kredi çekmişti onu ödüyor
Evde yaptıramadık kaldık ortada
Annem çalışmak istiyoda bulamıyoruz
Doğru aslında olmaz derse ne kaybetcem ki ama olur tamam derse çok şey kazanırım :)Hayir hatirlatmak hakkin.Simdi degil derse susar gidersin
Aldık tabi ama hala bekliyo öyle ev yaptırma işi askıda kaldıEe o para nereye gitri demir vs aldiniz mi bari?
Aslında ağustos için bütün personele zam sözü vardı ama bilemiyorum belki de herkese yaptı mayıs da bana yaptığı için de tekrar yapmadı ses etmiyorEvet boyle de.Ama sana da soz vermis.Hatirlatabilirsin.
Gizlice biriktir.Bu kadar kalir derse gelecegim icin biriktirmem lazim baba de.Beni de dusun de.Etmissin edecegin yardimi.Edersin de az edersin.Benden bukadar de.Onlara maddi olarak bakasiniz diye dogurmadilar ya seni.Ceyiz parasi de.Ceyizimi yapmaktan kurtulacan iste de.Aynen öyle bende aynı şeyi yapmak istemiyorum ama babamlar elime fazla para kaldığını düşünecek kredi bitince sonra bu kadar parayı ne yapıyosun moduna girecekler onlara verirken az gelen para bana kalınca çok gibi görünecek
Günaydın kızlar
Sürekli konu açar oldum ama canım çok sıkkın sizden başka kimsem yok dertleşmek istedim sadece
Kendimi çok yalnız yorgun bitkin hissediyorum
Çok saçma biliyorum ama işyerinin camından atıveresim geliyor kendimi birkaç gündür
Bildiğiniz üzere sevgilim olacak adamla ayrıldık oda dünden razıymış zaten
Hoş bu sefer pişman olsada dönmycem diye kendimi sıkı sıkı tembihlemiştim
Kafada bitirmiştim ama yinede insan arasın sorsun bin pişman olsun sürünsün istiyo
Ama yok halinden memnun bense herseye rağmen aptal gibi salak gibi acı çekiyorum
İşyerinde deseniz 6-7 aydır ruh gibi vakit geçiremiyorum hele şu 3-4 gündür akşam edemiyorum
Maddi anlamda da darlandım ödemelerim çok haddinden fazla
1.600 tl maaş alıyorum
300 tl kredi ödüyorum bu ayla birlikte 2 taksitim var
330 tl geri ödemeli öğrenim kredim başlıyo bu ay ödemem gereken 2 sene boyunca (ailemin haberi yok)
300 tl her ay yol parası veriyorum köyden gidip geliyorum
330 tl bu ay açıköğretim sınav parası yatırcam ama kredi kartından geçip diğer ay ödemeyi planlıyorum
200 tl her ay işyerine kestinti oluyo ailem için 3.000 para almıştım işyerinden onu maaşımdan kesiyolar
Patron ağustos da maaşına zam yaparım 1800 olur dmeişti hiç sesini çıkartmadı bende utanıyorum diyemiyorum
Normalde sene sonuna kadar işyerinden aldığım 3.000 tl yi ödeyecektim ama maaşıma zam olmayınca yan yattı hepi topu 800 falan ödedim
Hangisine yanayım bilmiyorum çok şükür işin var kelebek ya olmasa diyorum bazen ama yine de sitem etmeden duramıyorum sabahları kalkerken gözlerimden yaş geliyor bazen
Saçma sapan yolunda gitmeyen bi hayatım var mutsuzum
O kadar yol parası veriyorum ama O paraya rezil oluyorum yollarda soğukta kışta donuyorum uykusuzluk desen cabası
Millet 9 da işyerine gelirken ben 6.30 da kalkıp 1 saat yol çekiyorum 7:45 de işyerinde oluyorum
Onlar daha yatağında uyuyo
Ağlamak istiyorum kızlar ya
sonra durdum dedımki adam gibi kadınım bee.
Günaydın kızlar
Sürekli konu açar oldum ama canım çok sıkkın sizden başka kimsem yok dertleşmek istedim sadece
Kendimi çok yalnız yorgun bitkin hissediyorum
Çok saçma biliyorum ama işyerinin camından atıveresim geliyor kendimi birkaç gündür
Bildiğiniz üzere sevgilim olacak adamla ayrıldık oda dünden razıymış zaten
Hoş bu sefer pişman olsada dönmycem diye kendimi sıkı sıkı tembihlemiştim
Kafada bitirmiştim ama yinede insan arasın sorsun bin pişman olsun sürünsün istiyo
Ama yok halinden memnun bense herseye rağmen aptal gibi salak gibi acı çekiyorum
İşyerinde deseniz 6-7 aydır ruh gibi vakit geçiremiyorum hele şu 3-4 gündür akşam edemiyorum
Maddi anlamda da darlandım ödemelerim çok haddinden fazla
1.600 tl maaş alıyorum
300 tl kredi ödüyorum bu ayla birlikte 2 taksitim var
330 tl geri ödemeli öğrenim kredim başlıyo bu ay ödemem gereken 2 sene boyunca (ailemin haberi yok)
300 tl her ay yol parası veriyorum köyden gidip geliyorum
330 tl bu ay açıköğretim sınav parası yatırcam ama kredi kartından geçip diğer ay ödemeyi planlıyorum
200 tl her ay işyerine kestinti oluyo ailem için 3.000 para almıştım işyerinden onu maaşımdan kesiyolar
Patron ağustos da maaşına zam yaparım 1800 olur dmeişti hiç sesini çıkartmadı bende utanıyorum diyemiyorum
Normalde sene sonuna kadar işyerinden aldığım 3.000 tl yi ödeyecektim ama maaşıma zam olmayınca yan yattı hepi topu 800 falan ödedim
Hangisine yanayım bilmiyorum çok şükür işin var kelebek ya olmasa diyorum bazen ama yine de sitem etmeden duramıyorum sabahları kalkerken gözlerimden yaş geliyor bazen
Saçma sapan yolunda gitmeyen bi hayatım var mutsuzum
O kadar yol parası veriyorum ama O paraya rezil oluyorum yollarda soğukta kışta donuyorum uykusuzluk desen cabası
Millet 9 da işyerine gelirken ben 6.30 da kalkıp 1 saat yol çekiyorum 7:45 de işyerinde oluyorum
Onlar daha yatağında uyuyo
Ağlamak istiyorum kızlar ya
Köydeki ev dede evi bizim bile değil amcamın üstüneVallahi ben sizin neden köyde yaşadığınızı anlamadım?
Baba zaten uzakta ayda bir geliyor.
Senin işin desen zaten köye uzak.
Eviniz varsa verin kiraya ise yakın yerde ev tutun yani.
Annen de bi yerde aşçı olarak falan ise başlasın.
Hep beraber merkezde yasayin yani nedir bu köydeki ısrar?
İşte böyle şeyler okuyunca biraz kendime geliyorum yanlış anlamayın bazen sadece bi ben miyim bunları yasayan diyorum çevremde hep daha iyi şartlarda olanları görünce üzülüyorumkelebek sen biraz fazla karamsarsın bu yaşta
bu dediklerini bende yapıyorum hergün bir firmada muhasebe sorumlusuyum ve her dakika bi hesaplar isteyen patronum var
2,5 yaşında bir oğlum var sabah 6 da kalkıyorum hazırlanıyorum 7 de evden çıkıyoruz
iş ve ev mesafem 1 saat
akşamda 7,30 gibi evde oluyorum yemek çamaşır masa topla çocukla oyna (sağolsun eşimde destek oluyor)
sonra onu uyut tekrar evi topla yatmam 23.30 24.00 ü buluyor
çok şükür çalışıyoruz işimiz var deyip devam ediyoruz
yalnız maaşın çok düşük cidden kendini topla ve emin bir konuşma yap derim.
İşte böyle şeyler okuyunca biraz kendime geliyorum yanlış anlamayın bazen sadece bi ben miyim bunları yasayan diyorum çevremde hep daha iyi şartlarda olanları görünce üzülüyorum
Çok karamsarım o konuda haklısın akşam saat 23.00 gördü mü eyvah sabah nasıl kalkcam diye karalar bağlıyorum
Küçük bi ilçede yaşadığımız için bu maaş bile çok geliyor insanların gözüne
Özel olmazsa siziin firma kurumsal mı ve ortalama maaşınız ne kadar açıkçası ben en az 2.000 hakettiğimi düşünüyorum
Oooo sen fazlaısnı bile hakediyorsun o zaman Allah daha güzel günlerde hayırlı kazançlar nasip etsin inşallah :)tekstil firması bizim ki ben 13 yıldır çalışıyorum ve dediğim gibi sorumluyum
3.000,00 TL maaş alıyorum
şuda var muhasebe departmanı her zaman en az maaş alandır.
silkelen ve kendine gel kelebek:) o yollardan çok geçtik bu işi öğrenmek için.
Bende son noktayı öyle koydum sen benm evlenebileceğim bi adam değilsin dedimSenin konularının çoğunu okudum biliyorum ayrılman iyi olmuş boşver hiç te oralı olma üzüldügunu falan da belli eden paylaşımlar yapma patronuna hatirlatabirlisjn bunda kötü bir şey yok borçlar odenir zamanla takma bu kadar ayrıca baban her istediğinde kredi çekmeye mecbur değilsin sonuçta aynı evde yaşıyorsun illaki eve bir katkin oluyordur velhasıl sen o çocukla tekrar birleşme önce bir kendini topla iyice düşün benim şahsi fikrim ondan snaa koca olmayacağı idi
Bence de anlayış gosterir herhalde sonuçta kolay kazanılmiyor para ayrıca sevgilin senle evliliğe bulmaz para borcum var der yarın birgün bir bakmssin birden evleniyor bu işler öyle oluyor çünkü tatlımBende son noktayı öyle koydum sen benm evlenebileceğim bi adam değilsin dedim
Düşün düşün nereye kadar kendimi yiyip bitiriyorum
Patronumla konuşma kararı aldım böyle olmuyo ben şansımı deneyeyim de olmaz derse olmaz kelebek zam istedi ne yüzsüz diye sağda solda konuşacak hali de yok heralde
Babam da 1 haftaya köye gelecek konusu çıkarsa para kalmıyor elimde baba sıkıntı yaşıyorum dycem
Kelebek sevgilinden niye ayrıldın?Öyle mi ?
Benimde eve haber gidecek diye aklım çıkıyo netten de bayağı araştırdım ertelenmiyor falan diye okuyunca tutustım
İşin kötüsü babam da nede olsa diğer kredi ödemesi bitiyo diye bana ya yeni kredi çek diyecek yada başka bi sorumluluk yükleyecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?