Maddi sıkıntılar beni çok üzüyor :(

Sen sadece bolluk istiyorsun.. haklısın da bir nevi... Ben nişanlıyım ve düğün tarihimiz henüz belli değil maddi sebeblerden dolayı borçlarımız var onları ödüyoruz ve sosyal hayatımız yok denicek kadar az ..nişanlım kendi mesleğini yapmıyor şu an iş bulamadığı için başka bir sektorde çalışıyor ve hafta içi sadece 3 gün erken çıkıyor, bunun 1 günü izinli diğer günler 10 da çıkıyor,ay sonunu zor getiriyoruz ama mutluyuz ,huzurluyuz ,aşığız ,sağlıklıyız Ve biliyoruz ki evlenince de zorluk çekicez... ama çokta umursamıyoruz biz beraberken nerede olduğumuz çokta önemli değil bizim için birlikte olmamız önemli .. Sende haline şükret daha iyi şartlarda bir iş bak ne biliyim masrafları kıs kısabildiğin kadar, yemek kartı veriyorlarsa onunla eve alışveriş yap yada eşinle dışarıda yemek yiyin işe evden yemek götür,nerede oturuyorsun bilmiyorum ama İzmirde 90 dk içi bedava ve ben hem çalışıp hem okuyorum evimle işim arası dolmuşla 15 dk en fazla 75 krş için 1 otobus 1 metro değiştiryorum ve 75krş la biriken para ile ay başı takviye yapıp çeyizime katkıda bulunuyorum yada kendime harcıyorum.Zor geçinmek çok zor ama parayı harcamayı bilmelisin allah yardımcımız olsun

Siz ona 2 asgari ücret diyin çünkü biri dükkan kirası ve masrafları. diğer iki asgari ücrette ev kirası 550. düğünden kalan borçlar faturalar mutfak masrafı.

Tek umudumuz zaten eşimin işi. İnşallah.

Eşin de senin gibi mi düşünüyor ?
Yani mesela evinize 4000 tl giriyor olsa,istediğin gibi yaşatır mı seni ?
Önceki konuda eşinin mesleğini yazmışsın.
Evet akşam geç ve haftasonu çalışması gerekiyor çünkü çalışan veya öğrenci müşteriler o zaman gelebiliyorlar.
İyi para kazandığınızı düşün.Eşin yine geç ve yorgun gelecek.Yine her pazar çıkmayacaksınız büyük ihtimalle.

Evinize giren para çok değil ama az da değil.
Yani anlattığın kadar yol parasından,bir çaydan,giyimden kuşamdan kısıyorsanız....
Ortalama 2000 tl geliriniz desek,kira 550 tl,kalan para nereye gidiyor ?

Eşin haftasonları çalışıyorsa,sen de bir süre haftasonu ek iş yapabilirsin.
İşini değiştirip,yükselme şansı olan bir iş arayabilirsin.
Bir de bebek için acele etmemekte fayda var.

Geçen seneki halimiz gözümün önüne geldi okuyunca...
Ben işsizdim, o zaman nişanlıydım eşim çalışıyordu.
Parayı bana veriyordu. Evin tadilatı, nikah hazırlığı için yapılacak masraflari ayırıp kalan parayı 4 haftaya bölüp o paranında küçük bir kısmını ne olur ne olmaz diye kenara koyup kalanını sadece yol parası için ona veriyordum.
Bana hiç para kalmıyordu :) Kalsa da lazım olacak, muhtaç olmayalım diye harcayamıyordum.
Sadece birlikte yürüyüş yapıyorduk. Mümkün mertebe bir restoranın önünden geçmeyecek yerlerde yürüyorduk :)
Evleneceğim eve 1 saat 15 dk boyunca aylarca her gün tadilat, eşyalar, usta bekle, hazırlıklar vs sebebiyle yürüyerek gittim geldim.
Hatta her yere yürümeye çalışıyordum mecburen.
42 kiloya düşmüştüm.
Ama çok güzeldi.

Esnafın yersiz, zamansız çok gideri olur zaten.
Ama yine de rızkın 10 da 9 u ticarette.
İnşallah feraha erersiniz tez vakitte.

Canım merhaba bak sana şöyle söylim hep çok iyi evlerde oturdum ama durum belliydi..İyi bir çocukluk geçirdim..Annem şu anda manzaralı satsa 3oo bin eder..Ama çalışıyo parasını alamıyor..Zar zor geçiniyor faturaları birikiyoo..eee bu ne perhiz bu ne lahana diyceksin..Güzel evle hiç alakası yok..Ben çalışmıyorum eşim çalışıyor..Kiradayız bideüstüne kredi ödürüyoruz..ayda elimizde 4oo lira kalıyo..Sigarada içiyoruz..Ama hem çıkıp geziyoruz,üstümüze başımızada bişeyler alıyoruz..Çokmu lüx yaşıyoruz..Ama bakıyorum 2 maaş alanlar var sözüm meclisten dışar alınmayın sakın geçinemiyolar...Paranın bereketiylede çok öenmli bi durum canım bu..Sıkma kendini boşver..Site olmasnda güzel bi ev olsun..Yeterki huzurunuz olsun..Benim evim 1+1 kücücük...55o lira kira veriyorum bide..Bende istemezmiyim çok lüx evlerde oturmak.Ama inanki hiç bişey bunlar..Boşver ilerde güzel bi eviniz olur..Takma lütfen kafana.

kendimden örnek vereyimi, toplamda 2000 tl para giriyor evimize eşimde bende çalışıyoruz ama maaşlarımız düşük 600 tl kira veriyoruz ve istanbul da yaşıyoruz her ay 400 tl kenara koymaya çalışıyoruz, çok fazla lüksümüz yok, ihtiyacımız olduğunda kıyafet alırız, ama iyi bir şey alırız karta taksit yaparız yavaş yavaş öderiz, izin günlerimizde asla evde durmayız, sabah mis gibi evde kahvaltımızı yaparız akşama kadar gezeriz, arabamız yok ama aylık akbilimiz var, yani istediğin vesayite binebiliyorsun..akşam eve gelir yemeğimizi yeriz, yani dışarıda masraf yapmayız,, ay da bir kez falan sinemaya gideriz, o gün de yemeğimizi dışarda yeriz... elhamdülillah huzurumuz yerinde...:))

justtmarried i anladım ben sanırım:).Haline şükretmekle beraber sadece biraz daha rahat yaşamak istiyor maddi olarak.Belki eşinni işleri daha yoluna girer zamanla,maddi yönden daha rahata ulaşırsınız.

Ne güzel anlatmışsın.Şimdi nasıl durumlar :)

Sizin durumunuzda olan bir çok aile var bence bu kadar şikayet etmeyin. Hem dediğiniz gibi bilerek evlenmişsiniz eşimi seviyorum diyorsunuz seviyorsanız eşinizde iyi biriyse alışmayacak engel yoktur. Ayağınızı yorganınıza göre uzatmayı öğrendikten sonra herşey yoluna girer. Hafta sonraki güzel film cdleri alın film izleyin evde. Yada bir kek börek yapıp termosa çay demleyip oturun bir yerde sohbet edip yiyin . Önemli olan huzur ve şükürdür unutmayın.

Allahtan eşinle aranız iyi rabbim devam ettirsin karamsar olma dua et bol bol için ferah tutmaya çalış biliyorum çok zor bende bazen bunalıyorum çok nasıl olucak ne yapıcaz diye ama hep allah büyük diyorum ...

Eşimin beni mutlu etmek için elinden geleni yapacağına eminim. Kaldıki yorgun diye dışarı çıkamasak bile en azından faturalarımızı kiramızı rahat öderiz. Ama dışarıda çıkarız mutlaka.

Ortalama 2000 tl gelirimiz yok malesef 1000-15000 arası net bişey söliyemizem günde 30-50 arası düşünün. değişiyor. dükkan masrafları zaten 500-600, eşimle ikimizin yolparası 200. ev kirası 550. fatıralar 200 mutfak masrafını söylemiyorum en aza indiriyoruz. geriye bi benim maaşım kalıyor oda asgari ücret telefon faturaları, bikaçtanede taksidimiz var zaten asgari ücretle kaç taksit ödeyebiirsiniz :) e bizde insanız arada hasta oluyoruz falan evde arıza çıkıyo bla bla bla. sanırım açıklayıcı olmuştur

:) bende yaklaşık aynı durumdayım... benim eşim çalışmıyor üstelik.. bir bursu var... ben ise mimarım özel bir şirkette çalışıyorum... haftasonu gezmelerimizde parka gidiyoruz, akşamları hava almaya yürüyüşe çıkıyoruz... ev kiramız bu arada 700 lira... hemen hemen aynı koşullardayız yani... ama ben hiçbir zaman paramız az diye sizin gibi bişey yapamayız, dışarıda çıkamıyoruz gibi depresyonlara girmedim... hayattan zevk almak paraya bağlı değilki...?

Anladım canım,ben yazmadan az önce yazmışsın zaten,üstüste gelmiş.

Daha çok gençsiniz,çok da yeni evlisiniz.
Hayatın başındasınız diyebilirim.
Zamanla borçlarınız biter,sen eğitimini tamamlayıp daha iyi bir iş bulursun,eşinin de işleri gelişir hayırlısıyla inşallah.
Biraz çaba ve biraz zaman gerekse de şimdikinden daha iyi şartlara kavuşabilirsiniz.

Hayatta en önemli şey huzur,maddiyatı kafanıza takarsanız daima mutsuz olursunuz ve eşinizi de mutsuz edersiniz.Toplam geliriniz

öyle düşük bir mebla değil.Sizin geliriniz ile bizim gelirimiz hemen hemen aynı ve ben çalışmıyorum.Yaşadığımız şehir öyle ucuz bir şe

hirde değil üstelik(Ankara)verdiğimiz kira aidat dahil 750 ve gayet iyi de yaşıyoruz.Market alışverişimizi de kısıtlamadan yapıyoruz

(gereksiz bayatlayıp çöpe atılacak hiç bir gıda almam)Eşimin izin günlerinde gezeriz yemeğimizi yeriz,alışverişimizi de yaparız

(indirimi takip ederek istediklerimi alırım)Sinemamıza da gideriz,pikniğede.Yani demek istediğim orantılı kullandığınızda size az gelen

para sizin için yeterli olabiliyor.Tabi yüksek krediler ödeyip ev sahibi olmak çok zor ama ileride neden olmasın ki eşinizin işi daha iyi

gider ve geliriniz artar.

İlla ki lüks bir aracınız olsun ve avmlerde doyasıya alışveriş yapın bu değilki hayat,başka arkadaşlarda yazmış gerektiğinde sadece

sokakta sevdiğin ve yanında huzur bulduğun sevdiğinle yürümek bile mutluluk.Şahsen eşimle market alışverişi yapmak bile benim

için eğlenceli oluyor,aynı şey eşim içinde öyle,ya da balkonda cay kahve keyfi yapıp,pişti oynamak:))küçük şeylerle mutlu olmayı

öğrenmek lazım...

Ne güzel anlatmışsın.Şimdi nasıl durumlar :)

Bizim avantajımız, çok büyük bir şehirde yaşamamak ve dedemden anneme miras kalan eski bir evi gücümüz yettiğince tadilat ettirdiğimiz için kira vermemek...
Ben de evlendiğimden beri çalışıyorum.
Zengin değiliz ama geçen seneki halimizi düşününce kendimi ülkedeki ilk 10 zengin aile arasına koyarım :)
En azından şimdi büyük şehir belediyesi otobüs kartlarıyla dolaşıyoruz :)

Konu sahibi arkadaşımı çok iyi anlıyorum ama gerçekten kanaat etmekten, ek kazançlar için yeni kapıları çalmaktan, dua etmekten başka çare yok...

bence boşuna üzülüyorsunuz herkes bu şekilde geçiniyor kımse dört dörtlük yaşamıyor gezmek için para gerekmıyor akşamları bı yuruyuş bile ıyı gelir insan boşuna kendını daraltma sağlısınız çalışarak herşeyı edınebılırsınız zamanla zaten hep öyle yapmış herkes evını arabasını

valla bı sen kendını sanma eşim bu ay 2500 maas aldı su an sıfıra sıfırız mutfak masrafını karttan cektırıyoz yanı ucu ucuna ama şükür ne dıyelım

Hayatınız zor mu?
Ben böyle bir hayat için uğraşıyorum ve bir türlü sevdiğime kavuşamıyorum, göremiyorum bile.
Geçiniyorsunuz işte daha ne olsun? Ya da sorunlarla birlikte mücadele ediyorsunuz, ailesiniz.

Annem memur babam öğretmen ve evlerini ben 14 yaşımdayken aldılar. Ben küçükken o kadar sıkıntı çekmişler ki annem evdeki düdüklü tenceresini satmış. Güzel şeylere sabretmeden, emek olmadan ulaşılmıyor emin olun.

anladığım kadarıyla ya çevrenden ya da televizyonda izlediğin dizilerden etkileniyorsun ve o tarz hayatlara özeniyorsun. yoksa kendi ailen, kendi işin vs hiçbiri eşini ve şua anki maddi durumunu yadırgamanı gerektirecek ölçüde değil.

sana kendimden örnek vereyim. 2 odalı bir evde doğdum ama 8 yaşına kadar orda yaşadık. her hafta sonu sultanahmete-eminönüne falan gezmeye giderdik otobüsle ve evde hazırlanan köfte ekmeklerle çok mutluyduk.

sonra iki katlı bi eve taşındık babamın işleri düzeldi falan ama biz o kalender yaşamı hiç bırakmadık, okula muz götürmeye utanan çocuklardandık. pazardan giyindik vs ama ne ben ne kardeşim hiç yadırgamadık çünkü mutluyduk.

sonra ben üniversiteye gittim, mezun oldum. öğrenciliğimin son yılı bir erkek arkadaşım vardı. çocuğun audi arabası falan var düşün ama ben onu elinden tutar gülhaneye götürürdüm. bi liralık simit alır, sarayburnunda çay içerdik. o beni bu hallerimle sevdi, bu hallerime aşık oldu çünkü mutluluk buydu.

şimdi güzeel bir işim, iyi bir maaşım var çok şükür. ama bunların hiç biri havadan gelmedi. zor zamanlarda, 200 liralık devlet kredisiyle geçinmeye çalıştığım günler oldu. ama hiç sıkıntı değildi çünkü 2 liralık makarnayı afiyetle yiyeceğim çok iyi arkadaşlarım vardı.

dediğim gibi şimdi çok şükür çok iyi bir işim var muhtemelen müstakbel kocamın da en az benim kadar maaşı olacak ama benim çocuklarıma bu maddiyat mevzuunda öğreteceğim tek şey; '' insan herşeyini kaybedebilir, parasız kalabilir ama en önemlisi kendini mutlu etmeyi başarabileceği iç dinamikleri olmasıdır''

sakın yanlış anlama, seni kınamıyorum. senin gibi o kadar genç kadın var ki... ama ben bunun sorumlusunun televizyonlar, tüketim toplumu haline gelmiş olmamız ve manevi iç dinamiklerin zayıflığına bağlıyorum (burada maneviyattan kasdım illa din değil, senin hayata bakış tarzın).

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…