- Konu Sahibi justtmarried
-
maaşlar yetmiyor ...
arkadaşım çalıştığı bankada işten atıldı neden mi? aynı pantolonu giydiği için
kız aldığı maaşı ailesinin borçlarını ödemek için harcıyordu aldığıda 1.200 falandı.
polyanacılık yapmak artık istemiyorum!!!!
çevremde herkes maddi sıkıntı çekiyor..
işsizlik diz boyu...
Büyük metropollerde herkes ucu ucuna yaşıyor inanın, gezip tozup kredi kartı borçlarından batağa düşen insanlar var
Elbet hep böyle kalacak değilsiniz, daha çok yeni evlisiniz, zamanla oturacak bir şeyler, hayat şartlarınız değişecek
Biraz rahat etmek istemeniz çok doğal, ben bunda bir özenti, şımarıklık görmedim, abartılı isteklerde değilsiniz ancak sabırlı olmanız gerek. Rahat düzenler öyle birden kurulmuyor, ne yokluklar çektik, hala ay sonunu getiremediğimiz zamanlar oluyor. 17 yıllık bir çalışma hayatım var bazen içimden yeter Allah ım diyorum, yoruldum ama sonra mücadeleye devam, hayat böyle.
Önemli olan tek şey sevgiyle iyi geçim ve sağlıklı olmak. Gerisi teferruat, gezmek tozmak ta bir yere kadar, ben şimdilerde hafta sonları aman kimsenin sesi çıkmasında evde dinleneyim diyorum, yoruluyor insan. Dua edin bol bol, Allah tan hayırlı,bereketli,bol rızık isteyin.
Bol bol sadaka verin,eliniz sıkışık olsa bile mutlaka verin. Açları doyurun. Elinizdeki paranın nasıl bereketlendiğini ve arttığını göreceksiniz. Durumu iyi insanlara bakın, hepsinin deli gibi sadaka verdiklerini görürsünüz. Bol bol ya rezzak,ya ganiyy çekin.
Bir de birşey eklemek istiyorum, yazmışsınız "Bu forumdaki arladaşlara bakıyorum hepsinin geliri iyi derecede. Kimi ev almş borç ödüyor kimi düğün yapmış borç ödüyor. Ama sonuçta birşeyler yapıyorlar üretiyorlar. Biz daha kendimizi zor çekip çeviriyoruz." diye. Siz kötü niyetle yazmadınız belki ama yine de keşke bir "maşallah" ekleseydiniz. Belki de bu yüzden sıkıntıdasınız.
bardağın dolu tarafına bakmayı dene biraz da sadece kötü durumları görme ,
bende yeni evliyim düğünü biz yaptık ailelerden hiçbir destek almadım gelirimize yakın borcumuz var bizde zoraki geçiniyoruz , yeri geliyo gezmemizden alışverişimizden kısıyoruz ama evde bişiler üretiyoruz ne biliyim bi film kiralama , arkadaşlarımızı davet etme veya biz onlara gidiyoruz yada sahile çıkıp ufak yürüyüşler , mutlu olmak isteyen her yerde mutlu olur
tabiki film izlemekte biyere kadar ,ama sadece film demedim kendiniz birşeyler üretebilirsiniz, bizde maddi açıdan sıkışık bir dönemdeyiz ama sıkılınca dışarı çıkıp yürüyüş yapıyoruz , arkadaşlarımızı davet ediyoruz veya biz onlara gidiyoruz dedim , zaten çalışan insanların vakitlerde kısıtlı olunca insan yapıcak daha fazla şey buluyor yani bizde böyle
Arkadaşlar 15 gün içinde dükkan kiramız ve ev kiramız var. Ama işler kötü olduğu için kenara 50 lira bile koyamadık. Ben gezmenin derdinde değilim. Nasıl toparlicaz kiraları onu düşünüyorum şuan. Sıkıntı burda.
canım benım ya sımdı ben sana anlatsam acaba benı anlar ve durumumdan ders cıkarır mısın bılmem kı degısır mı dusuncelerın hayat gorusun.....bızde tıpkı sızın gıbı evlendık kıt kanaat gecındık ben degıl esım calıstı hemen cocugumuz oldu 70 metrekare sobalı eve gelın gıttım ay sonu zor gelır belkı gelmezdı yenı gelındım esyalarım en hesaplısındandı vs vs her sabah uyandıgımda buyuk ve guzel esyalarla dolu bır evın hayalını kurardım evım ne yaptıgım temızlıgı gosterırdı ne bırsey ama o gunlerımı ne kadar ozluyorum yemın ederım o mahalleden gecerken ıcım kan aglıyor kendı yagımızda kavruluyorduk rabbım bereketını verıyordu yuvamız sevgı doluydu esım benden baska bır bayana nezaket bıle gostermezdı o kadar kı kapalı tutuk sadece bana yonelık butun dunyası ben olan bır adamdı 3.5 yılımız boyle gectı ıkı evladımız oldu bu surede derken esım ısten cıkarıldı ama tazmınatımız falan vardı altınlarım vardı zorda kalmadık yanı ve sonra yurtdısında ıs acıldı gıtmek ıstedı gıttı 2 yıllıgına sımdı 7 yıl oldu neler degıstı bılsen ......
maddı olarak neler degıstı soyleyım kocaman bır evımız herkesın hayran oldugu sekılde dosendı hayalını kurdugumuzdan daha guzel bır evımız oldu sınırsız harcama luksumuz pahalı tatıllerımız oldu maddı sıkıntımız sıfır oldu
manevı olarak neler degıstı soyleyım kocamı ınternetde pıs kadınlarla sohbette mı yakalamadım 6 ayda 1 gelıp 15 gun kaldıgı ızınlerde kan mı kusturmadı omrumde depresyon ne demek bılmeyen ben en agır ılacları kullanıp tedavı mı gormedım rabbım sahıttır ayaklarımı open kocam bana bır pacavradan daha beter mı davranmadı hayatım bomb.k oldu evet maddı olarak o zamanlar hayalını kurdugumun on bın kat fazlasına sahıp oldum karsılıgında ne oldu sahıp oldugumuz en degerlı seylrden olduk sor bana degermıydı dıye asla asla asla degmezdı benım umutlarım yasam sevıncım gıttı benım gozlerımın ısıgı sondu ben kac gece agladıgımı unuttum kac defa asagılandıgımı horlandıgımı unuttum omrum kocamdan duydugum hakaretlerı unutmaya yetermı bunu dusundum ah ben neler yasadım oysakı hırsım yoktu ondan bırsey ıstemedım mutluyduk kendı yagımızda kavruluyorduk askımızda kımın gozu vardı dıyorum bazen bılıyor musun 33 yasındayım ama ınan kı ruhum 100 yasında sadece evlatlarıma sarılarak ayakta duruyorum evvela rabbıme sıgınarak tabııı sımdı onca seyden sonra duruldu guya beyefendı ama ne care tuz buz ettıgı parcaları bırlestırıp devam etmeye calısıyoruz bazen ne ıstıyorum bılıyor musun o eve gıdeyım yenıden kıralayayım bu esyalar oraya sıgmaz eskı esyalarımı kımlere verdımse gerı alayım eskısının aynısı olsun evım saate bakayım su kadar kaldı gelmesıne dıyeyım o gelsın evıme gunes dogsun.......oooooooof of o kadar dertlendım kı ne olur bu anlattıklarıma ınan yuregımı actım sana samımıce lutfen bulundugun yerın kıymetını bıl lutfen elındekılerle yetın lutfen en degerlı olanın su an sende olduguna kanı ol benım yasadıklarımın karsılıgı degıl 1 ev 10 ev bıle olamaz trılyon olamaz vallahı olamaz anlatabıldım mı bılmıyorum kı...........
Elinize geçen paradan mecburi giderleri çıkarınca kalan parayı diyelim ki 400 lira mesela 4 haftaya böldüğünüzde, her haftalık örneğin 100 lirayı çıkıyor.
O meblağı aşmadan (Allah sağlık sıhhat sorunu vermezse tabi) idare etmeyi denediniz mi?
Nişanlıyken o şekilde yapıyorduk çok ciddi giderler vardı. Hala öyle yapıyoruz.
Hesabı tutturmak açısından faydalı oluyor.
Durumunuz o kadar da kötü değil bence.
Siz asgari ücret eşiniz asgarinin iki katını alıyormuş nereden baksan 2000'in üstünde para giriyor eve.
Bununla geçinmek çok da zor olmamalı bence.
Evli değilim ne nedir nasıldır bilemem ama bu parayla çok güzel geçinen insanlar var bence.
Kaldı ki herşey aynı anda olmaz her zaman.
Sevgi, huzur, mutluluk var ama para yok. O da ileride olur inşallah.
En kıymetli şeylerin sahibisiniz zaten.
Ailelerden destek alan çok.Üst komşum geçen yaz evlendi,eşi 800 cıvarı alıyor.350 kira,kışın 200-250 cıvarı yakıt ödediler.Kaldı 250 onlada elektrik su mutfak,eşya taksidi.
Onun üstü gene aynı,kira vermiyorlar 2 çocukları var.Ailem dolabımı doldurdu,daha çocuklara çorap almadım diyıor.Ev kayınpederin,araba var
Biz günlük kazandığımız içinde sıkıntı oluyor. Bahsettiğiniz şeyi tam olarak anlayamadım ama biz son 2 aydır şunu denemeye çalıştık. En azından kiramızı sıkıntıya girmeden toplayalım diye eşime dedim ki, her gün eve gelince bana 20- 30 lira vereceksin. Ay sonunda sıkışmayalım. Ama olmadı. Adamcağızında suçu yokki. 30 liralık iş olmuş yada 40 liralık içinden sigarasını alıyor, bana yol parası veriyor, kndine yol parası alıyor geri kalıyor 10 lira :) bu bi örnekti tabi yada 70 kazanıyor dükkan sahibi geliyor su parası diyor :) mesela geçen ay sonunda kiraları verdikten sonra biriktirmiştik 150 lira falan su parasının son günüydü k.kartınında asgarisini yatırdık bitti. İşlerde kötü gitti ondan sonra şimdi sıfıra sıfır ! Benim maaşımın zaten yeri var hep.
Eşim 2000 in üstünde almıyor malesef. Sizin gibi yorum yapan arkadaşlara açıklamasını yapmıştım üst yorumlarda görebiliriniz.
Günlük kazanıldığı için eşinizin gelirini giderini tam hesap edemiyorsunuz önceden haklısınız.
Mesela 10 lira kalıyor diyorsunuz ya, giderin çok olduğu aylar öyle elinize bir gün 10, bir gün 5 lira gibi kalan paradan mutfak alışverişi yapın olduğu kadar.
Birinizin telefon tarifesi kontörlü, diğeri örneğin ayda 500 dk lık olanlardan olursa tek telefon ile uzun görüşmeleri yaparak idare edebilirsiniz.
İnternet paketinin kotasını düşürmek, sigara masrafından bir miktar hiç olmazsa kısmak belki uygulanabilir.
Muhakkak sıkıntı olur bu durum ama hani limiti aşmamak içini kiraları çıkarmak için ben o giderlerden kısardım.
Harcayabileceğiniz 10 lira var ise 2 günlük örneğin onunla ne alabilirsek o alınabilir.
Tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?