Maddi sıkıntılar beni çok üzüyor :(

Okuyunca gerçekten insan olduğuma utandım.
Arkadaşınızı o gerekçeyle işten çıkaran mahlukatlar nasıl bir hastalıklı dünya görüşüne sahipler kim bilir?
Nasıl bir hırs, aç gözlülük...
Çok üzüldüm.
Kendim için söylüyorum ahiret inancım olmasa, hayatta gördüklerime, duyduklarıma katlanamazdım.

Son düzenleme:
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. dediğim gibi burada yazmak beni çok rahatlatıyor. Beni üzen hep bu durumda olacağımızı düşünmek. Nereden etkileniyorum, çevremizden. Çevremizdeki insanlar arkadaşlarımız çok zengin vs değiller ama genelde evleri var, anne baba destekleri var yani ucu ucuna yaşamıyorlar pek. Yada hep gelecekleri garanti altında. Biz şimdi evimizi değiştirecğiz daha düşük kiralı bi eve geçeceğiz yaz sonunda ufak tefek bikaç borcumuzda bitecek yine onlarında etkisi olacaktır. ama şuda var ki taşınmakta bize pahalıya patlayacak. buseferde onun borçları bikaç ay sarkacak. ben bu kıtkanaat geçinmeye alışmak zorundayım. Bazı arkadaşlarım beni çok iyi anlamış, lüks istemiyorsun ama ay sonunu hesaplamakta istemiyorsun demişler. kesinlikle öyle. Böyle özendiğim hiçbişeyi yapamadan yaşamak beni üzüyor. Ömür özenerek mi geçecek diyorum. Sonra belki ev alıcaz onu nasıl öderiz hele hiç bilmiyorum. bi 10 yılda öyle sıkıntı çekicez. Ben bunları yazdım ama bitaraftanda kızıyorum kendime, ne zorluklarla yaşayanlar var ben rahat yaşayamadığım için dert ediyorum diyorum. Beni yanlış anlamayın isyan etmiyorum asla kendimden düşük durumdakilerinde farkındayım. halime bin şükür yediğimiz içtiğimiz eksik değil, ihtiyacım kadar kıyafetim var çok şükür. Ama özndiği bişeyi yapamamamk, bide sürekli fatura kira stresi çekmek insanı zorluyor. Benim sorunum bu duruma alışıp, beklentilerimi en aza indirmek, ve çevremizdeki arkadaşlarımızla kıyaslamayı bırakmak.

Beni çok iyi anlamışsınız. çok teşekkür ederim.

Bol bol sadaka verin,eliniz sıkışık olsa bile mutlaka verin. Açları doyurun. Elinizdeki paranın nasıl bereketlendiğini ve arttığını göreceksiniz. Durumu iyi insanlara bakın, hepsinin deli gibi sadaka verdiklerini görürsünüz. Bol bol ya rezzak,ya ganiyy çekin.
Bir de birşey eklemek istiyorum, yazmışsınız "Bu forumdaki arladaşlara bakıyorum hepsinin geliri iyi derecede. Kimi ev almş borç ödüyor kimi düğün yapmış borç ödüyor. Ama sonuçta birşeyler yapıyorlar üretiyorlar. Biz daha kendimizi zor çekip çeviriyoruz." diye. Siz kötü niyetle yazmadınız belki ama yine de keşke bir "maşallah" ekleseydiniz. Belki de bu yüzden sıkıntıdasınız.

Son düzenleme:

Kesinlikle haklsınız kötü niyetle yazmadım. Herkes binbir uğraşla o konuma gelmiş, Allah daha çok versin maşallah binlerce kez. Ama bişeyi itiraf etmek istiyorum. Maddi durumu çok iyi olupta, ailevi problemleri olan insanları görünce kendi kendime diyorum ki kimsenin hayatı 4/4lük değil illa biyerden bi noksanlık oluyor diyorum, oh çekmiyorum asla üzülüyorumda ama bu kendi halime şükretmemi sağlıyor. En azından ailevi problemleri yok diyorum. Bu fesatlığa girer mi diyede korkuyorum.

Maddiyat her şey değil ama gerçekten çok önemli, Allah sizin ve sıkıntı çeken herkesin yardımcısı olsun.
Taşınmak sizi bir süre daha sıkıntıya sokacak, ama o dönemi de atlatınca düzeninizi oturtursunuz. önümüz yaz, hafta sonları çıkın parka gidin, bulunduğunuz şehirde deniz varsa sahilde yürüyün, hava alın, gerçekten iyi geliyor.
Bu hayatta bedava olan tek şey hava zaten...

Bugün ayın 4 'ü ayın 15nde dükkan kirası 20'nde ev kirası var. ve biz şuan kenara 50 lira bile koyamadık. Nasıl iyi tarafından bakabilirim ki şuan. Faturaları söylemiyorum bile. 15 gün içinde 800-1000 lira gerekli. İşte o gün gelene kadar ? ile yatıp ? ile kalkıyorsun.

Arkadaşlar 15 gün içinde dükkan kiramız ve ev kiramız var. Ama işler kötü olduğu için kenara 50 lira bile koyamadık. Ben gezmenin derdinde değilim. Nasıl toparlicaz kiraları onu düşünüyorum şuan. Sıkıntı burda.

canım benım ya sımdı ben sana anlatsam acaba benı anlar ve durumumdan ders cıkarır mısın bılmem kı degısır mı dusuncelerın hayat gorusun.....bızde tıpkı sızın gıbı evlendık kıt kanaat gecındık ben degıl esım calıstı hemen cocugumuz oldu 70 metrekare sobalı eve gelın gıttım ay sonu zor gelır belkı gelmezdı yenı gelındım esyalarım en hesaplısındandı vs vs her sabah uyandıgımda buyuk ve guzel esyalarla dolu bır evın hayalını kurardım evım ne yaptıgım temızlıgı gosterırdı ne bırsey ama o gunlerımı ne kadar ozluyorum yemın ederım o mahalleden gecerken ıcım kan aglıyor kendı yagımızda kavruluyorduk rabbım bereketını verıyordu yuvamız sevgı doluydu esım benden baska bır bayana nezaket bıle gostermezdı o kadar kı kapalı tutuk sadece bana yonelık butun dunyası ben olan bır adamdı 3.5 yılımız boyle gectı ıkı evladımız oldu bu surede derken esım ısten cıkarıldı ama tazmınatımız falan vardı altınlarım vardı zorda kalmadık yanı ve sonra yurtdısında ıs acıldı gıtmek ıstedı gıttı 2 yıllıgına sımdı 7 yıl oldu neler degıstı bılsen ......
maddı olarak neler degıstı soyleyım kocaman bır evımız herkesın hayran oldugu sekılde dosendı hayalını kurdugumuzdan daha guzel bır evımız oldu sınırsız harcama luksumuz pahalı tatıllerımız oldu maddı sıkıntımız sıfır oldu
manevı olarak neler degıstı soyleyım kocamı ınternetde pıs kadınlarla sohbette mı yakalamadım 6 ayda 1 gelıp 15 gun kaldıgı ızınlerde kan mı kusturmadı omrumde depresyon ne demek bılmeyen ben en agır ılacları kullanıp tedavı mı gormedım rabbım sahıttır ayaklarımı open kocam bana bır pacavradan daha beter mı davranmadı hayatım bomb.k oldu evet maddı olarak o zamanlar hayalını kurdugumun on bın kat fazlasına sahıp oldum karsılıgında ne oldu sahıp oldugumuz en degerlı seylrden olduk sor bana degermıydı dıye asla asla asla degmezdı benım umutlarım yasam sevıncım gıttı benım gozlerımın ısıgı sondu ben kac gece agladıgımı unuttum kac defa asagılandıgımı horlandıgımı unuttum omrum kocamdan duydugum hakaretlerı unutmaya yetermı bunu dusundum ah ben neler yasadım oysakı hırsım yoktu ondan bırsey ıstemedım mutluyduk kendı yagımızda kavruluyorduk askımızda kımın gozu vardı dıyorum bazen bılıyor musun 33 yasındayım ama ınan kı ruhum 100 yasında sadece evlatlarıma sarılarak ayakta duruyorum evvela rabbıme sıgınarak tabııı sımdı onca seyden sonra duruldu guya beyefendı ama ne care tuz buz ettıgı parcaları bırlestırıp devam etmeye calısıyoruz bazen ne ıstıyorum bılıyor musun o eve gıdeyım yenıden kıralayayım bu esyalar oraya sıgmaz eskı esyalarımı kımlere verdımse gerı alayım eskısının aynısı olsun evım saate bakayım su kadar kaldı gelmesıne dıyeyım o gelsın evıme gunes dogsun.......oooooooof of o kadar dertlendım kı ne olur bu anlattıklarıma ınan yuregımı actım sana samımıce lutfen bulundugun yerın kıymetını bıl lutfen elındekılerle yetın lutfen en degerlı olanın su an sende olduguna kanı ol benım yasadıklarımın karsılıgı degıl 1 ev 10 ev bıle olamaz trılyon olamaz vallahı olamaz anlatabıldım mı bılmıyorum kı...........

Elinize geçen paradan mecburi giderleri çıkarınca kalan parayı diyelim ki 400 lira mesela 4 haftaya böldüğünüzde, her haftalık örneğin 100 lirayı çıkıyor.
O meblağı aşmadan (Allah sağlık sıhhat sorunu vermezse tabi) idare etmeyi denediniz mi?
Nişanlıyken o şekilde yapıyorduk çok ciddi giderler vardı. Hala öyle yapıyoruz.
Hesabı tutturmak açısından faydalı oluyor.

Canım çok duygulandım okuurken, senin adınada çok üzüldüm. ne diyeceğimi bilemedim. Aile huzuru en önemlisi bende farkındayım. Halimede çok şükrediyorum. Bi üstte bişey yazmıştım belki dikkat etmişsinidir, bu ay la ilgili. İşte okadarını bile halletdebilsek bi nebze rahatlicam.

valla arkadasim cok samimi yaziyorum esimle nisanliyken hatta evliligimizin ilk yillari esimin isi cok guzeldi ama ne kadar cok konfor o kadar cok gider stress demek yasayarak ogrendim esim cok iyi para kazanirdi ama acayip stresliydi ve ne kadar cok harcama yapardik hicde mutlu olmazdik neyse simdi yeni sitede oturuyorum cok sukur oturdugum evler guzel ama eski esimin kazandigi paradan eser yok ama biz cok mutluyuz ne stress nede baska sey simdi hafta sonlari yesillik alanda gezi yapiyoruz top oynuyoruz mangal yapiyoruz hafta ici buyuk cocuklar okula kucugunu krese veriyorum esimle keyifli keyifli kahve iciyoruz soyle manzarasi guzel bir kafede gozumuzun icine bakiyoruz oda bende cok mutluyuz bazen sarmas dolas yuruyus yapiyoruz arada ben SIkilsamda caktirmiyorumbazende valeybol oynuyoruz milletin bakislari uzerimizde ama kim takar delu zannediyorlardir herhalde hayatta zevk aldigim en guzel seyler inan gorumcemlerde dahil parasi su gibi ama mutsuzluklari suratlarina yansimis insanlarin o kadar cok paralari var ama 1 kahve icmeye gidecek es yok ortalikda ben cok sukur ediyorum cocuklarimla esimle cok mutluyum diye para olup bu mutluluk olmasiydi dunya neye yarardi sevdigim olmasiydi hesabi benimki

Biz günlük kazandığımız içinde sıkıntı oluyor. Bahsettiğiniz şeyi tam olarak anlayamadım ama biz son 2 aydır şunu denemeye çalıştık. En azından kiramızı sıkıntıya girmeden toplayalım diye eşime dedim ki, her gün eve gelince bana 20- 30 lira vereceksin. Ay sonunda sıkışmayalım. Ama olmadı. Adamcağızında suçu yokki. 30 liralık iş olmuş yada 40 liralık içinden sigarasını alıyor, bana yol parası veriyor, kndine yol parası alıyor geri kalıyor 10 lira :) bu bi örnekti tabi yada 70 kazanıyor dükkan sahibi geliyor su parası diyor :) mesela geçen ay sonunda kiraları verdikten sonra biriktirmiştik 150 lira falan su parasının son günüydü k.kartınında asgarisini yatırdık bitti. İşlerde kötü gitti ondan sonra şimdi sıfıra sıfır ! Benim maaşımın zaten yeri var hep.

Ailelerden destek alan çok.Üst komşum geçen yaz evlendi,eşi 800 cıvarı alıyor.350 kira,kışın 200-250 cıvarı yakıt ödediler.Kaldı 250 onlada elektrik su mutfak,eşya taksidi.
Onun üstü gene aynı,kira vermiyorlar 2 çocukları var.Ailem dolabımı doldurdu,daha çocuklara çorap almadım diyıor.Ev kayınpederin,araba var

Durumunuz o kadar da kötü değil bence.
Siz asgari ücret eşiniz asgarinin iki katını alıyormuş nereden baksan 2000'in üstünde para giriyor eve.
Bununla geçinmek çok da zor olmamalı bence.
Evli değilim ne nedir nasıldır bilemem ama bu parayla çok güzel geçinen insanlar var bence.
Kaldı ki herşey aynı anda olmaz her zaman.
Sevgi, huzur, mutluluk var ama para yok. O da ileride olur inşallah.
En kıymetli şeylerin sahibisiniz zaten.

Son düzenleme:

Eşim 2000 in üstünde almıyor malesef. Sizin gibi yorum yapan arkadaşlara açıklamasını yapmıştım üst yorumlarda görebiliriniz.

Onuda hoş karşılamıyorum. Çünkü ben birilerine bağlımlı yaşayamam. Başıma kakmalarından korkarım. Ben ne kendi aile ne eşimin ailesine sıkıntı çektiğimizi değil söylemek belli bile etmiyorum. Hep çok iyiyiz imajı çizmeye çalışıyorum. Bzimde mesela bi yakınımız var şimdi evlenecekler, çocuk fabrikada çalışıyordu çıktı ailesinin üst katında oturcaklar, birlikte yiyip içecekler, babasının taksisinde çalışacak. Babası elini eteğini bi çekse bizden kötü durumdalar. Ama şuan bizden çok iyiler altlarında araba, hep gezmekte para sıkıntısı yok. Ama bu benim hiç yapabileceğim bişey değil.

Günlük kazanıldığı için eşinizin gelirini giderini tam hesap edemiyorsunuz önceden haklısınız.
Mesela 10 lira kalıyor diyorsunuz ya, giderin çok olduğu aylar öyle elinize bir gün 10, bir gün 5 lira gibi kalan paradan mutfak alışverişi yapın olduğu kadar.
Birinizin telefon tarifesi kontörlü, diğeri örneğin ayda 500 dk lık olanlardan olursa tek telefon ile uzun görüşmeleri yaparak idare edebilirsiniz.
İnternet paketinin kotasını düşürmek, sigara masrafından bir miktar hiç olmazsa kısmak belki uygulanabilir.
Muhakkak sıkıntı olur bu durum ama hani limiti aşmamak içini kiraları çıkarmak için ben o giderlerden kısardım.
Harcayabileceğiniz 10 lira var ise 2 günlük örneğin onunla ne alabilirsek o alınabilir.
Tabi

Eşim 2000 in üstünde almıyor malesef. Sizin gibi yorum yapan arkadaşlara açıklamasını yapmıştım üst yorumlarda görebiliriniz.

Evet okudum onları hesaplayınca gelir azalıyor ama olsun mutlusunuz ya önemli olan bu.
Vardır bunda da bir hayır elbet düze çıkarsınız zamanla. İnşallah

Evimde internetim yok zaten :) Ama ikimizinde telefonu faturalı benim 35 liralık bi tarife ama 45-50 geliyo son aylarda sinir oluyorum. Kontorluye ceviricem ama taahüdüm var ve bitmesinede çok var Napıcaz bilmiyorum. her ay bu ay geçsin önümüzdeki ay daha düzenli gidelim diyorum önümüzdeki ayda bişey çıkıyor. Şimdi bu ay kiraları nasıl vericez bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…