Maddi sıkıntılar beni çok üzüyor :(

benim de bir konum var bu forumda, aynı dertten çekiyorum. mesela, sadece 2.500 liralık bi araba var uzun zamandır almak istiyorum onu bile alamıyorum çevremdekiler 25 000 lik arabalara binerken.. düşününce maaşım 2300 az değil aslında, kıyafet almıyorum. ancak kira fatura ve kredi borcu için çalışıyorum işte.
malesef bazı ihtiyaçları kısamıyorum çünkü işim hep üst düzeylerde çalışan insanlarla. o yüzden iyi sayılabilecek bir semtte, düzgün kıyafetlerle işe gitmem gerekiyor. yani nerden kıssam olmuyor.

Ben konu sahibinin sorununu anlayamadım ,bugün asgari ücret 804 lira eşinizde sizin 2 katınızı kazanıyor madem yaklaşık ayda elinize geçen 2500 gibi bir rakam ,doğru mu ?

Borcunuz mu var büyük meblağ ?

Eğer borcunuz yoksa ev kirası faturalar 1000 lira gitse size kalan para yeter ve birikir hattaa ....

Başka türlü bir durum varsa açıkca bunu yazın en azından anlayalım ..

Ben rahat rahat gezip tozuyorum maddi sıkıntım yok çok şükür.
Ama kocanızla ilgili şu kurduğunuz cümle ile bende size özendim mesela...

Önemli olan birlikte olmak, böyle bir eşle gece gündüz çalışır, yorulmaz insan.
Çok para harcamanıza gerek yok.. Dışarı yine çıkın, uygun yerlerde yürüyün.
Sahile gidin, kayalıklarda oturun.
Her şerde bir hayır vardır. Belki bu evden çıkıyorsunuz daha uygun kiralı iyi bir eve
geçeceksiniz..
İyi düşünün iyi olsun inşallah..
Herkes birbirinin haline özeniyor işte...

Kimsenin dört dörtlük bir hayatı yok bu dünyada olsa olsa en fazla üç dörtlük olur. Zaten bir insanın dört dörtlük bir hayata sahip olduğunu düşünürsek bu da büyük bir adaletsizlik olurdu di mi. Sizin konunuzla anlatmak istediğinizi de aslında burda hepimiz anlıyoruz insanca bir yaşam istiyorsunuz sadece karın tokluğuna, öldürmeyecek ama tam anlamıyla da geçindirmeyecek meblağlarla yaşamak istemiyorsanız ki bunu herkes istiyor inanın ama malesef şartlarımız buna her zaman müsade etmiyor.

Benim ailemin durumu iyi esiminde iyi esimin ailesi luks yasiyor benim ailem daha kisiyorlar bir cok daireleri var bende hep rahat yasadim istediklerimi elde ettim 8 audir evliyiz benim 3 yasinda oglum var once kiraya evlendik benim ceyiz bircum var kredi cektim esiminde vardi once dugunde takilan paralar sonra ceyrekler gitti 8 aydir 8 pantolon dort ust bi ayakkabi aldim hayatim boyunca ilk kez aldigim seylerin eskidigini yiprandigini yirtildigini gordum sonra babamin bana verdihi daire bosaldi birax dusundukten sonra kredi cekip herseyi yeniledik ve ocak ayinda tasindik tam rahata erecegimiz ay kalan ceyreklerde gitti iki bilezikte bozduk ucte olabilir hic disari gezme mantigiyla cikamadik hep alisveris market icin tabi cikabildik bu surede biraz eksigimiz vardi oglanin ihtiyaclarini aldik o kadar neyse bu durum benide esimide cok uzuyodu gezemiuoduk yaklasik 2011 aralik ayindan beri kisiytli yasadik evlenebilelim diye ustuns evlenincede rahata eremedik ben hep icims kapanmaya basladim icten ixe kendime cok uzuluyodum 2650 gelirimiz subat ayindan beri odemelerimiz 1850 geri kalan parada sigara ve market gidiyodu derken isten terfi aldim bu ay zamli calisiyorum yuksek ihtimalle aylik gelirimiz 3250 olacak o gun istsn eve gelsne kadar hayat yukunu nasil hafifledigimi anlatamam ama henux bu para elimize gecmedi zaten bi kac ay daha sikintili gecer sonra iyi olur diye umuyorum esim is degisyitme ihtimali var bu hafta belli olacakmis ikramiyeli bi yer bilmiyorum olurmu ama yax geldi renk renk giyinmek istiyorum solaryima girmek kaliteli gozlukler almak istiyorum isyan etmiyorum esimld birbirimizi cok seviyoruz evimizde acil olmasada esya eksigi var araba almak istiyorux bi aksam ansizin cay icmeye gidebilmek istiyorux falan filan oyle yani seni cok iyi anliyorum bu aksam pazara 25 tl ciktim pazara abimin esiyle ciktim herseyden yarim kilo aldim bayada aldim zaten yetiyo ama elim rahat olsa belki bi cesit meyve daha ne bilim bi cuzdan bi blux alirdim o gunlerde gelecsk insallah buarada 25 tl para artirip kumbaraya attim he birde bu ay gecen ay misafir geldigi icin dagildik esnek hesaptan yedik bu ay 2500 odemelere gitti elimize kalsn para bitincede esnekten devam edicez
Rabbim genede aile huzursuzlugu vermesin napalim gecicek elbet

Topikte okuduğum anilar gozlerimi yasartti iyi ki yazmissiniz kizlar :) benm çocukluğum da cok zordu arkadaslarim biskuvi alsalar onlara bakardim sadece. Ikram ederlerse tadinii bilirdim harclik aldigimi hatirlamam arada bir alinca da o kadar sevinirdim ki dünyalar benim olurdu simdi iyi bi maasim var ama henuz evli değilim tabi evlenince durum degisebilirr her ne kadar sözlum seni kismam istediğini alırsın dese de hayat bu zor durumda kalinabilir her an

Bende 7aylık evliyim bir aydır çalışıyorum eşim ilk altı ay kendi çalıştı aldığı para 850idi biz o parayla hem kira verip hem ufak tefek borç ödeyip ev gecindiriyorduk üstüne bi de birikim yapıyordum çeyreğin 150lira olduğu zaman her ay bir çeyrek aldığımı bilirim kumbara tutmuştum. Ama şimdi bir aydır bende çalışıyorum. Eşimle başka yere girdik ikimizin maaşı hemen hemen 2400 olcak toplamda ve şunu anladım ki ne kadar para geliyorsa okadar gidiyor.
Bir maaşla arttırken şimdi iki maaş ancak yeticek gibi
Şimdi ailemin desteğiyle ev almayı düşünüyoruz inşallah

Önemli olan; hayatta "en çok şeye sahip olmak" değil "en az şeye ihtiyaç duymaktır".
Ülkemiz şartları malesef bu sözü hayata geçirmeyi gerektiriyor.
İhtiyaç hissettiğin şeyleri azaltırsan daha az üzülürsün.Tabiiki daha iyi şartlarda yaşamak istemeniz normal ama henüz çok
yeni evlisiniz borçlarınız var işinizi tam oturtamamışsınız.Zamanla borçlarınız biter kazancınız artar daha iyi şartlarda yaşarsınız inş.

maaşlar yetmiyor ...
arkadaşım çalıştığı bankada işten atıldı neden mi? aynı pantolonu giydiği için
kız aldığı maaşı ailesinin borçlarını ödemek için harcıyordu aldığıda 1.200 falandı.
polyanacılık yapmak artık istemiyorum!!!!
çevremde herkes maddi sıkıntı çekiyor..
işsizlik diz boyu...

bardağın dolu tarafına bakmayı dene biraz da sadece kötü durumları görme ,

bende yeni evliyim düğünü biz yaptık ailelerden hiçbir destek almadım gelirimize yakın borcumuz var bizde zoraki geçiniyoruz , yeri geliyo gezmemizden alışverişimizden kısıyoruz ama evde bişiler üretiyoruz ne biliyim bi film kiralama , arkadaşlarımızı davet etme veya biz onlara gidiyoruz yada sahile çıkıp ufak yürüyüşler , mutlu olmak isteyen her yerde mutlu olur

Forumdaki yorumların arasında detaylı açıklama yapmıştım aslında ama sizede yapayım. asgari ücret 804 lira değil 773 lira öncelikle. eşimde 1000-1500 arası kazanıyor. dükkan gideri 500-600 lira. ev kirası 550 ikimizin yol parası 200 elektirik su doğalgaz 200 mutfak masrafı değişiyor hiç hesaplamadım ama çok kısıyorum diyebilirim. geriye bi benim maaşım kalıyor. ondada telefon faturaları var, bide bikaç tane taksidimiz var zaten asgari ücretten kaç taksit ödyebilirsiniz ki. bide hastalık vs çıktımı yada o ay bi düğün dernek yada ekstra bi msaraf çıktımı ya kıtı kıtına yetişiyor yada yetişmiyor. e bide eşim esnaf hergün aynıda gelmiyor onun sigarası vs hiç söylemedim.

Sov evde film izlemekte bi yere kadar su bi gercekki suan ist balkondayim hava civil civil disari gidip sabahtan aksama gezmek dolasmak sahile inmek isyiyorum kisin eve kapamma dahs bi oluyida yazin ..

İlk cümlenize istinaden cevap vericem. Öncelikkle teşekkür ederim ilginiz için. Diziler falan değil pek tvyle aram yokturda, çevre diyelim. Herkes her haftasonu biyerlerde. İnsan ister istemez etkileniyor. Bütün hafta çalışıyorsun, akşamları evde yalnızım eşimimin işinden dolayı bide haftasonu eve tıkılınca bunalıyorum. Burda mevzu biraz gezmeye odaklanmış ama sorun gezememem değil, o 2. planda. bukadar çalışmamıza ekstra masraf yapmamamıza rağmen yetiştiremiyoruz. Sıkıntı çekiyoruz. Gezmeğe gitmezsin belki ama faturalarını gününde ödersin, kira seni sıkıştırmaz. Biz onuda yapamıyoruz. Gezmeğe gitmedğimiz halde yinede ödemelr bizi zorluyor. Ona üzülüyorum.

Sov evde film izlemekte bi yere kadar su bi gercekki suan ist balkondayim hava civil civil disari gidip sabahtan aksama gezmek dolasmak sahile inmek isyiyorum kisin eve kapamma dahs bi oluyida yazin ..

tabiki film izlemekte biyere kadar ,ama sadece film demedim kendiniz birşeyler üretebilirsiniz, bizde maddi açıdan sıkışık bir dönemdeyiz ama sıkılınca dışarı çıkıp yürüyüş yapıyoruz , arkadaşlarımızı davet ediyoruz veya biz onlara gidiyoruz dedim , zaten çalışan insanların vakitlerde kısıtlı olunca insan yapıcak daha fazla şey buluyor yani bizde böyle

şu anda pek çıkış yolu yok gibi ya eşinizin işleri düzelicek yada siz daha yüksek maaşlı bir işe geçme şansıznı olucak , umarım en kısa zamanda biri düzene girer ve isteklerinizi uygulayabilirsiniz, hayırlısı olsun

asıl sorun eşinizin işi anladığım kadarıyla maaşı istanbul şartlarına göre oldukça düşük rahat çalışıcam derken sıkıntı çekiyorsunuz iş değişikliği yapmasının imkanı yokmu en azından eline belirli bı maaş geçer

Allahım biz ölelim o zaman keşke bizim de aldığımız verdiğimize karşılık gelse ilerde.bir arkadaş yazmış bizde düğünü eşimle yaptık kv lerin evimizde paspası yok:-(ve bir tane altın taktılar onuda iade ettim.kolejde çalışıyorm doğumum ekime geliyor muhtemelen haziranda çıkarakacaklar işten.borcumuz 1.500lira ve ocağa kadar devam edecek eşiminde ağustosta askere gitme durumu var ve daha yazamayacağım bir sürü şey biz bu halde bir yol bulmaya çalışıyoruz bebek en zor zamanda gelecek benim aileminde borcu hiç birmedi ama Allah büyük bebek rızkıyla gelir inanın evlendiğimizden beri sadece hamile kalınca düz taban ayakkabı aldıkbunları dert yanmak için kesinlikle anlatmıyorum ama harama helale dikkat eden bir koca ve bir bebek bence şükrüdilecek her şey oluyor.ankaradayız ama köy gibi bir yerde yaşıyoruz ve cumartesi pazar eşim çalışıyor. iki haftada bir kere bir dolaşıp gelirsek şükrediyoruz yanımda olsunda bana her yer güzelkusura bakmayın uzattım ama biraz üzüldüm böyle şeylere takılınmasına.maddiyat çok zor ama hastalık bir çocuğa bir eşe özlem hepsinden zor

bi 3-5 ay daha böyle devam edicez. eğer işlerinde artış olmazsa bebek yapmadan önce dükkanı daha işlek biyere taşımayı düşünüyoruz inşallah ozaman çözüm olur.

Büyük metropollerde herkes ucu ucuna yaşıyor inanın, gezip tozup kredi kartı borçlarından batağa düşen insanlar var

Elbet hep böyle kalacak değilsiniz, daha çok yeni evlisiniz, zamanla oturacak bir şeyler, hayat şartlarınız değişecek

Biraz rahat etmek istemeniz çok doğal, ben bunda bir özenti, şımarıklık görmedim, abartılı isteklerde değilsiniz ancak sabırlı olmanız gerek. Rahat düzenler öyle birden kurulmuyor, ne yokluklar çektik, hala ay sonunu getiremediğimiz zamanlar oluyor. 17 yıllık bir çalışma hayatım var bazen içimden yeter Allah ım diyorum, yoruldum ama sonra mücadeleye devam, hayat böyle.

Önemli olan tek şey sevgiyle iyi geçim ve sağlıklı olmak. Gerisi teferruat, gezmek tozmak ta bir yere kadar, ben şimdilerde hafta sonları aman kimsenin sesi çıkmasında evde dinleneyim diyorum, yoruluyor insan. Dua edin bol bol, Allah tan hayırlı,bereketli,bol rızık isteyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…