Maddi sıkıntılar beni çok üzüyor :(

Gerçekten de çookk merak ettim..........EĞerki sadece eşiniz çalışsaydı ne olurdu haliniz.........

Osurma problemim var diye bile konu açan varken, benim konuma laf söylemenize şaşırdım bende. Burası küçük büyük herkesin sıkıntısını paylaştığı biyer. 100 yorumdan birtek sizin yorumunuz bukadar acımasızca ,inanın dikkate bile almıyorum çünkü yazımı okumamışsınız bile. Okusaydınız beni şükürsüz ilan edemezdiniz.

Konumla bu denli ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Sizin adınıza çok üzüldüm gerçekten, inşallah tez zamanda feraha erersiniz. İnanın sizleri dinlediğim zaman durumumu dert ettiğim için kendimden utanıyorum. ama inanın halime şükrediyorum. benden nice kötü durumda olan insanlar var, halime bin şükür. ama beni anladığınıza inanıyorum, derdim kesinlikle isyan boyutunda değil. sadece biraz daha rahatlık istemiştim. Hakkımızda hayırlısı inşallah o günlerde gelecek.

sizin gibi derdimi anlamayanlarada ayrıca üzülüyorum. bende şükrediyorum bunuda özellikle belirttim zaten. bizden katbekat kötü durumda olanlar var halimize bin şükür, ama ay sonunu getirememek beni çok üzüyor dedim. buda özet olsun.

Forumda herkesin maddi geliri yüksek demişsin ya, bence herkes sıradan bir yaşam sürüyor Maddi geliri yüksek olanlar da var evet, ama çoğu senin benim gibi insanlar...

Herkesin az ya da çok çektiği sıkıntılar var mutlaka... Herkesin sorguladığı başka sıkıntıları da vardır eminim.

Başkasının derdi insanı bir an düşündürür ama kıyaslayarak da azaltmaz çekilen sıkıntıları.

Sen kimseyi düşünme, sadece yürekten bir "elhamdülillah" de...

Yaz gelir buram buram sıcak olur da kışı ararız bir serinlesek diye, kış gelir iliklerimize kadar donarız yaz gelsin de ısınalım diye bekleriz. Her zaman birşeyleri isteriz, istediklerimizi elde edince daha da iyilerini hayal ederiz.

Bu senin yaşamınsa eğer, derin sorgulama... Olduğu gibi yaşa... Derdiyle sıkıntısıyla her neyi varsa öyle yaşa, ne kıyasla ne de gıpta et.
Tersini yapmak sadece seni yorar..

Ooff off.. Derdini veren allah dermanını da verir.

İnan küçük yaşta ev geçindirmeyi öğrendim. Küçük anne olmayı annem babam çalışırdı ben okuldan gelip evdekilerle yemek yapmaya çalışırdım evi toparlardım annem yorgun geliyor diye.

Maddi sıkıntıda çektik ama hep ne dedim biliyor musun ? Amaaann düzelir elbette sıkma canını .. Evet alırdım 5 tl dondurma yerdik..

İnan senin yaşın kaç sen ne çektin ki diyemezsin bana. Öyle zorluklar gördüm ki, Hayat zor çalışmak para kazanmak.. Ama elindekine

şükretmezsen, dahasını alamazsın...

Canım biraz sıkına çekile yazmışsın ve bu konuda haklısın. Çünkü senden daha kötü durumda olabilenlerin de farkındasın, sen maddi sıkıntı çekmiyorsun sen daha fazlasını istediğin için mutsuzsun. Bu sözümü yanlış algılamanı istemiyorum, demek istediğim biraz kendini serbest bırakman.

Asgari ücret 800 tl olsa, kocam iki katı kazanıyor demişsin, kafadan 1 ayda eve giren para 2400 tl demektir. Yani iki buçuk milyara kadar para giren bir evde 550 tl kira verdiğinde 1900 tl para kalması lazım eline.
Ayrıca kocam üzerime titriyor demişsin. Ne mutlu ki böyle bir hayatın var.

Ayda eve 1000 lira para girip de kocası döven, neye yeteceğini şaşıran bir belki daha fazla çocuklu kadınlar var ve kırsal kesimden bahsetmiyorum, büyük şehirlerde yaşıyor bunlar..

Allah gönlündekini verir insana, merak etme, senin gönlünden geçen daha çok para ya da bir ev, herkesin gönlünden geçen bu ancak bu maddi sıkıntı değidir, 2 buçuk milyar para giren evde maddi sıkıntıdan bahsedilmesi mantıklı gelmiyor bana, dileklerinin zamanla gerçekleşeceğini unutma, daha 7.5 aylık çıtı pıtı bir evliliğin var, belki borçların var bu yüzden sıkılıyorsun ama zamanla biticek, siz sağlam birlikte durdukça hayalleriniz zamanla olur.

Ama önce, belki şükretme vakti gelmiştir.

Son düzenleme:
bazı arkadaşlara katılıyorum. toplam eve giren 2400 kira harcamalar felan gayet geçinilebilir bir para...

yemek ihtiyacınızı nasıl karşılıyorsunuz.. yazdınız mı bilmiyorum... hani alışveriş yaptığınız market bile önemli... semt pazarları var, manav var.. tabi fiyat farkları var... onlara dikkat edin.. nerde ne ucussa alın. ev geçindirmeyi öğrendiğimizde emin olun artıırırsınız bile...

herkez bir şekilde birşeyler yaşıyor... hatta annem ve babam evlendiklerinde eşyaları geçtim. babamın maaşı ev kirasından azmış. şimdi çok şükür herşeyimiz var... geçer bunlarda...

Bence bir eve ne kadar girerse o kadar gidiyor, çünkü gelirimiz arttıkça yaşam standartlarımız da yükseliyor.
O yüzden ben 2000 tl ile ucu ucuna geçiniyorum diyeni de 10.000 tl ile birikim yapamıyorum diyeni de çok iyi anlıyorum. sadece biraz empati yapmak yeterli.
Çevremde aylık 4000-5000 tl geliri olup evi arabası olup, ay sonunu zor getiren, bu durumda 2. çocuğu yapamam diyen insanlar da var, 1000 tl gelirle ile kirada olup 3 çocuk okutan da... tamamen yaşam standatlarıyla alakalı bir durum.
Görüştüğüm bir özel okulun 1. sınıf ücreti 28 bin tl, bu parayla geçinen insanlar da var, bunu sadece çocuğunun okul taksitine veren de. haliyle aylık giderler değişiyor, size çok yüksek görünen gelirler yetmez bile olabiliyor. o yüzden kimseye bununla nasıl geçinemiyorsun dememk lazım.

ayağını yorganına göre uzat, yada ayağına göre yorgan bul, denmesi lazım...

mesela bazısı var. zorluk çektiğimiz bir dönemde, biz sağdan soldan kısarken, bir başkası bol kese harcayıp sonra borç alıyor... hatta o borç gelmiyor... yaşadık.... kendi halindeki insanlardan bahsetmiyorum... bu tip insanlara çok kızıyorum.....konu sahibi kesinlikle sözüm sana değil...

canım yaşadığın yerde bim varsa baya kardasın demektir.biz mesela ordan alışveriş yapıyoruz.iki kişisiniz tek çeşit yemekle öğün savabilirsin.mesela ampulleri tasarruflu ampul takabilirin.akşamları elişi yapıp satabilirsin belki ...eşin keşke sigarayı bırakmayı denese baya bir para artıyor çünkü ordan.ondan sonraa elektrikli aletleri gece 10 dan sonra çalıştırabilirsin .aklıma bunlar geldi bu forumda kirli çıkılar topiğinede bir uğra istersen canım .Allah yardımcınız olsun rızkınızı bollaştırsın özellikle seher vakti kalkıp dua et rızık için

Yapıcı yaklaşımınız ve ilginiz için çok teşekkür edeim. Gelirimiz ve eşimin kazancı umduğunuz kadar değil malesef. Üstteki yorumlardan birinde açıklamasını yapmıştım. Ama yinede teşekkür ederim :)

sigara masrafını tamamen ortadan kaldırmalısınız bence çok büyük farklar çıkar ortaya. Marketten alacağınıza pazara gidin , markete gidecekseniz de indirimlerini bekleyin.Küçük küçük adımlarla başlar ama değil mi her şey :)

senin kocanın görgüsüzlüğü o
görünce ne yapacağını şaşırmış

bayılıyorum şu tuzu kuruların fakir edebiyatına
sevgi saygı sağlık bla bla bla
git bakalım hasta olunca doktora parasız
uzun uzun yazmıştım bi konuda daha yazmıcam
herkesin derdi kendine millet saçının boyasını dert edip yazıyor
geçim sıkıntısını dert görmeyen var
peeeeeh

Allah sağlık versin sonra ailenize huzur versin, geçim sıkıntısı zordur fakir edebiyatı yapmasın diyen arkadaşlara da siz ne bilirsiniz diyerek savarım :) ben evime ekmek alamadığım evdeki bozuklukları toplayıp denkleştirmeye çalıştığım, çocuk olduğunda bez alamayınca evdeki çarşafları kestiğimi bilirim.. olmayınca olmuyor işte. İnsan istiyor eşiyle bir akşam yemeğini dışarıda yesin, sinemaya gitsin, arada çıksın bi hava alsın ama çayın hesabını yapmasın... uzunca bir süre böyle yaşadım.

insan bu sıkıntılarla uğraşırken bir yandan da eşi ile iletişimini kaybediyor, maddi sıkıntılar sorunlar doğuruyor, tartışmalar başlıyor önemli olan sıkıntılara katlanmak mı katlanırken de yıpranmamak mı? eşinizle birbirinizi sevdiğiniz belli, sorunlar arasında birbirinizi ihmal etmeyin lütfen, destek olun, evden yapabileceğiniz ekstra iş vs imkanınız var mı bilmiyorum ama düşündünüz mü hiç?

fakir edebiyatı lafınız banaysa sizinle aynı şeyleri söyledim uzatmadan

canım seni anlıyabiliyorum,7.5senelik evliyim ilk yıllar çok sıkıntı çektik maddi,
manevi birbirimizi tanıma telaşı ve maddi sıkıntılar çok zordu,
yaşımda küçüktü,ay başı olunca birden harcama yapardık ,ay sonunu bırak
ortasına kalmazdı para,misafir gelirde rezil olucam diye ödüm kopardı,
ev sahibi merdivenleri çamaşır suyuyla silcen derdi ve ben çamaşır suyu alamazdım yoktu,
elde avuçta,soğan ekmek yada patetesle çok aylar geçirdim ne benim ailem ne onun ailesi
sormadı hiç,annemler gelirken yanında yiyecek getirirlerdi,
ama dışardan kimsede bilmezdi,ben küçüktüm ve bilmiyodum çoğu şeyi
eşimdede bilinçsiz harcama yapardı zaten bana para vermezdi çoğu zaman herşeyi kendi
alırdı.
3.senemizde eşim daha iyi bir işe girdi çocuğumuz oldu ve bir anda ev yaptırmaya başladık
ve gerdanlık setim kalmıştı onuda bu ay son sıkıntım diye satmıştım en son,
ama bitmedi her ay hesap yaparız bir sonraki ay biraz daha iyi olmak
amacıyla,ve her ay aslında geçmişe bakınca daha iyi oluyo ama insanoğlu nankör ben nankörüm ve hep yine alamadık yıne gezemedik diye hayıflanırım,
şuan aksada koksada tamirata hala ihtiyacı olsada kendi evimdeyim çok şükür,
kendimize bi çevre edindik paramız olmasada herşey alıp yazdırabiliyoruz ,buda bişey
şu konudada seni çok iyi anlıyorum galıba seni en çok sıkan ev,benim 2evimdede iş yoktu oyüzden bende iyi bi eve geçsem bidaha kötü bir eve geçmek istemezdim,çok üzülürdüm,ama yapcak bişey yok bu dünya imtihan dünyası şükredip dua etmekten başka çare yok,bizler çalışıp çaba gösterdikten sonra ALLAHın izniyle herşeyimiz olur inşALLAH ,birde çocuk kısmetiyle gelir derler bizdede öyle oldu çok şükür,inşALLAH tez zamanda sıntılarından kurtulur düzlüğe çıkarsın , ALLAH sağlık versin tatlım..

Sen derdini anlattin ben de bu durumda olan sadece sen degilsin etrafta.pek cok insan ay sonunu zor getiriyor dedim ben ozete girmem noktayi koyar konuyu kapatirim. NOKTA

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…