- Konu Sahibi justtmarried
-
Evet okudum onları hesaplayınca gelir azalıyor ama olsun mutlusunuz ya önemli olan bu.
Vardır bunda da bir hayır elbet düze çıkarsınız zamanla. İnşallah
canım ben çok iyi anlıyorum bende 6 aylık evliyim evlendiğim günden beri sadece bir kez dışarı çıktık eşimle maddi sorunlar illaki oluyo her evde üstümüze harcama dahi yapmıyoruz evlendiğinden beri bişey aldınmı dersen ne eşime ne kendime ne de eve eşy türü hiçbirşey almadık ben hiç bukadar sıkıntı çekmemiştim evlenmeden önce bazen bunalıyorz tabi tartıştığımızda oluyo ama sabrediyourz düzelicek elbet buna şükrediyoruz bence sende sabretmeyi dene başka yapcak bişey gelmiyor çünkü :/
Etrafıma baktığımda sanki bizim gibi hiçkimse yok gibi geliyor bana. Bi dünya borcu olan insan var, ama yine hep dışarıdalar sosyaller. Bi biz ucu ucuna yetiştiriyoruz gibi geliyor bana.
Bizim gibiler, yani borç ödemeyi bilenler için hayat çok zor. Ama gördüğün insanların içinde öyle rahatları var ki; mesela benim 7 aydır kira ödemeyen ş... siz kiracım gibi ya da ay sonu kredi borcunu ödeyemeyip daralan ama her hafta temizlik için gelen kadına 100 lira veren arkadaşlarım gibi. Dağ gibi kart borcu birikmiş beş tane kartın ancak asgarilerini ödüyor ama asgarisini ödeyip kullanıma açtırdığı kartla ilk iş kuaföre gidiyor =))
Bende kira alamıyorum aman açık verdim diye maaştan borçları ödeyip beş kuruşsuz kalıyorum ama yinede borçlarımı ödedim diye şükrediyorum, kapıma kimse alacak için gelmesin diye aç kalmaya razıyım. Bizim gibi borcunun sorumluluğunu taşıyan insanlar için zorlanmak. Ama elbet bununda bir mükafatı var, ben inanıyorum. Sende sabret biraz, becerebilirsen küçük ek işler yap, ben evimin borcunu öderken yapmıştım. Gerçi akşam işten sonra çok yorucu oluyor ama o zaman gençtik idare ettim. Böyle bir fırsatın varsa küçük bir ek gelirde elde edebilirsin
Ben akşamları evde yalnız oluyorum, canımda sıkılıyor. Neyapabilirim mesela. Siz ne yapmıştınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?