Maddi sorunlar..

Krediyi yapilandirmayin , evet aylik taksit tutatiniz duser ama faizler asiri yuksek fazladan faiz odersiniz deli gibi

Hayat gercekten cok zor, hemen hemen hepimiz ayni durumdayiz

Ek is olarak instada pasta borek satisi olabilir , yada zorlanmam derseniz calisan kadinlara tencere yemegi yapip satabilirsiniz , aksamlari yapar birakirsiniz , var midir cevrenizde boype birseye ihtiyaci olan?
çevremde yok böyle genellikle hepsi ev hanımı olsaydı yapardım mutlaka

benim bir arkadaşımın eşi gece pilav satıyordu.bi pilav arabası almıştı yol kenarına bir yere çekiyordu epeyde kar ediyordu. pilavı arkadaşım yapıyordu, hatta ayranı bile yapıyordu daha karlı oluyor diyordu kapalı ayranda 25 krş kalıyorsa yaptığımda 50 krş akşamları böyle birşey düşenebilir. Bir komşumun eşide akşamları kahvelerde vs çiğ köfte dürüm satıyordu hem çok sermaye gerektirmeyen hem tutabilecek işler bence

benim bir arkadaşımın eşi gece pilav satıyordu.bi pilav arabası almıştı yol kenarına bir yere çekiyordu epeyde kar ediyordu. pilavı arkadaşım yapıyordu, hatta ayranı bile yapıyordu daha karlı oluyor diyordu kapalı ayranda 25 krş kalıyorsa yaptığımda 50 krş akşamları böyle birşey düşenebilir. Bir komşumun eşide akşamları kahvelerde vs çiğ köfte dürüm satıyordu hem çok sermaye gerektirmeyen hem tutabilecek işler bence
teşekkür ederim fikriniz için bi gece işi var eğer olmazsa düşünebiliriz aslinda

En önemlisi mutfaktan kısmak zorundasınız malesef.
Birde elektrikli aletlerin hepsini evden çıkarken Prizren çekin. Buzdolabı hariç.
Isıtıcı çaycı vs kullanmayın.Elektrik faturası 5tl az gelse şu aşamada size büyük kârdir.bir günlük yol paran çıkar.
Birde boş bir gununuzde bir tencere sarma dolma ve bir kutu kurabiye poğaça vs. Yapıp en yakın okulun yolunu tutun.tanıtım yapın.Gerekirse iflas ettik ek iş yapmak zorundayım dersiniz.genelde sipariş veriyorlar öğretmenler.
Öğretmenler odasında mutlaka alan olacaktır.
Tek okulda gezme bir kaç okul ve dahi diğer devlet daireleri.
ev yapımı yemek pasta börek genelde memur bayanlar alıyor. .hatta bazan tadına bakan erkek öğretmenlerde siparis ediyor.en azından pazar alışverişini karşılar.
Geçen yıl ev yapımı içli köfte tanesi 1,5tl idi
ev yapımı büyük boy tencere sarma 30 tl idi
1 kg yüzük çorbası 35tl idi Mersinde.
bunu dene bence madem elin yemek işine yatkın.
Netden farklı kahve yanı kurabiyeleridninde tariflerini bak.onlardanda yap.şeffaf bir kutu 8 tl 10tl idi geçen yıl.

Dene bence olmazsa başka bir yol düşünursun..

Allah kolaylık versin gecim artık çok zor malesef bu kriz hepimizin ustunden geçiyor.

4bin küsür bizimde gelirimiz ama neye yetistirecegimi sasmis durumdayım bende.herşey uçmuş, yanına yaklaşılmiyor bişeyin...en dandik market bile 2 posetde 70 8 tl tutuyo:((

Mesela dün dolap duzelttim evde, oğluma bot ve mont dışında 1 yıl kesinlikle kıyafet almayacagim!!
Telefon tarifemizi esimde bende bu ay 25tllik bir tarifeye geçirdim.
Çaycı kahve makinesi hepsini kaldırdım...Tüp varsa pisircem!!

Bunlar bu kriz ortamında benim ailemin geleceği için yaptıklarım. .
sende yapabilirsin inşallah. ..

Kolay gelsin ma sıkma canını geçecektir elbet bu zor günlerde...

Son düzenleme:
En önemlisi mutfaktan kısmak zorundasınız malesef.
Birde elektrikli aletlerin hepsini evden çıkarken Prizren çekin. Buzdolabı hariç.
Isıtıcı çaycı vs kullanmayın.Elektrik faturası 5tl az gelse şu aşamada size büyük kârdir.bir günlük yol paran çıkar.
Birde boş bir gununuzde bir tencere sarma dolma ve bir kutu kurabiye poğaça vs. Yapıp en yakın okulun yolunu tutun.tanıtım yapın.Gerekirse iflas ettik ek iş yapmak zorundayım dersiniz.genelde sipariş veriyorlar öğretmenler.
Öğretmenler odasında mutlaka alan olacaktır.
Tek okulda gezme bir kaç okul ve dahi diğer devlet daireleri.
ev yapımı yemek pasta börek genelde memur bayanlar alıyor. .hatta bazan tadına bakan erkek öğretmenlerde siparis ediyor.en azından pazar alışverişini karşılar.
Geçen yıl ev yapımı içli köfte tanesi 1,5tl idi
ev yapımı büyük boy tencere sarma 30 tl idi
1 kg yüzük çorbası 35tl idi Mersinde.
bunu dene bence madem elin yemek işine yatkın.
Netden farklı kahve yanı kurabiyeleridninde tariflerini bak.onlardanda yap.şeffaf bir kutu 8 tl 10tl idi geçen yıl.

Dene bence olmazsa başka bir yol düşünursun..

Allah kolaylık versin gecim artık çok zor malesef bu kriz hepimizin ustunden geçiyor.

4bin küsür bizimde gelirimiz ama neye yetistirecegimi sasmis durumdayım bende.herşey uçmuş, yanına yaklaşılmiyor bişeyin...en dandik market bile 2 posetde 70 8 tl tutuyo:KK43:(

Mesela dün dolap duzelttim evde, oğluma bot ve mont dışında 1 yıl kesinlikle kıyafet almayacagim!!
Telefon tarifemizi esimde bende bu ay 25tllik bir tarifeye geçirdim.
Çaycı kahve makinesi hepsini kaldırdım...Tüp varsa pisircem!!

Bunlar bu kriz ortamında benim ailemin geleceği için yaptıklarım. .
sende yapabilirsin inşallah. ..

Kolay gelsin ma sıkma canını geçecektir elbet bu zor günlerde...
çok teşekkür ederim fikirleriniz için evet en ufak şeylerden bile kısmaya başladım özellikle mutfakta çünkü ciddi anlamda fark ediyor anneme yakınım diye arada akşam yemeğimi annem bize görede yapıyor evin bahçesinde sebze ekmis ihtiyacım olunca veriyoruz bi is var çalıştığımız yerde gece işi haber bekliyoruz eğer olursa bayağı iyi gelir

Is degisikligi yapmak icin ayrildim, simdide kardesimin dugunu, annemin saglik sorunlari derken biraz uzadi surec. En kisa surede yeniden calismaya baslayacagim.
kardeşin için hayırlı olsun annene de geçmiş olsun canım inşallah en kısa zamanda başlarsın bizimde gece işimiz belli oldu bugün Allah nasip ederse 1 ay sonra başlıyoruz eşimle beraber

Back
X