Sizi cok iyi anliyorum cunku cok benzer bir durumun icindeyim. Ev almaya karar verdik elimizde avucumuzdaki tum nakiti eve yatirip maasimizla odeyebilecegimiz maksimum tutara kadar kredi cektik ve tasinmaya bir kac gun kala hamile oldugumu ogrendim.esim ve ben calisiyoruz ilave olarak evden ek is yapiyorum. Durum boyle olunca bu kadar calisiyorsam heves ettigim seyleri yasamaliyim diyorsun, borca girip duruyorsun. Hamileligim cok riskli ve sikintiliydi, bu yuzden de epey masrafli olmustu. Dogum sonrasi izin kullanirken maasimiz yatmiyor bizim, o aralikta idare etmek icin ilave kredi cekmistik,malum odemeler iki maasa gore duzenlenmisti. Dogum izni bitiminde elime 4 aylik maasim toplu gecince en ucuzundan bir araba almaya karar verdik cunku evimiz en yakin toplu tasimaya 20 dakika yurume mesafesinde, cocukla arabasiz imkansizdi. E elimizdeki arabaya yetmeyince bi tur da araba icin ek borclandik. O bu su derken su an maaslarimizin tamamina yakini borclara gidiyor. E aylik rutin harcamalar var onlar icin de mecburen kredi karti kullaniyoryz, kartin asgarilerine bile maasimiz yetmiyor artik... son zamanlarda iyice patladik cidden, dogum sonrasi giyecek birseyim kalmadi icine giremiyorum hicbirseyin calisiyorum alisveris yaomam lazim ama ne yazikki yapamiyorum, kisisel harcamalari sifirladik, sadece cocugun ihtiyaclarini giderip her gece makarna yumurta yiyerek harcamadan yasamaya calisiyoruz
Bir suru yapilacak alinacak sey var ama para olmadan bekliyorlar, ve bu insani cok yoruyor cok yipratiyor biliyorum. Bir turlu sirtindaki o yuku atamamak yine mi patladik deyip eve su soylerken bile dusunmek, insani cok yoruyor.
Peki ongordugunuz bir tarih varmi? Ornegin bizim muhtemelen tum odemelerimiz seneye bu zamanlar bitmis olacaj epey rahatlayacagiz. O vakte kadar sikiyorum disimi mecburen. Sizin de eger beklediginiz hir tarih olursa muhtemelen daha kolay olur sabretmeniz. Rabbim herkese yardim etsin