Acımasızlık olarak görmüşsünüz ama acımasız eleştiri çok yok sadece daha çok teselli arıyorsunuz anlıyorum sizi.
Sağlık dışında ev araba gibi mal sahibi yapacak diğer tüm ihtiyaçlar kredi kartı döndürmeye çalışmaya, evde makarna menemen yemeye, dışarıya çıktığında iki çay içsem mi diye hesap yapmaya değmez gerçekten. Siz onca borç ve sıkıntının içinde bir evim olsa keşke diyince herkes şaşırdı tabi ki. Böyle bir yaşam tarzı olur mu olmaz..İnsanlar bunu söylemeye çalışıyor.
Ülkemizde genetik galiba bazı insanlar memuriyete başlar başlamaz ev alayım araba alayım diye çıldırıyor. Bir bakıyoruz ki benim maaşım az ben dışarı bile çıkamıyorum diye serzenişte bulunuyor. Sizin sağlık sorununuz var bu başka bir boyut ama en çok güldüğüm insanlar bunlar. Ayda 10 bin civarı para evimize girer. Köşede zor zaman parası vardır onun dışında bu yıl tatile gitmez dışardan yemek söylemez temizlikçi almazsam bir yılda onu iki katına çıkarırım diye hırslanmayız.
Özendiğiniz şeyleri anlıyorum etrafınızdaki arkadaşlarınız sizden şanslı olabilir aileleri destek olmuş olabilir. Statüsüne ve yaptığı işin gereğine göre insanlar güzel giyinmeli güzel yerlerde yemeli iyi yerleri gezip görmeli tatil yapmalı. Borcu minimuma getirmenin bir yolu olmalı. Elbette sizin de hakkınız.
Bakın bir aracın yıllık MTV si yaklaşık 1000tl, kaskosu 1500tl bandında. Bakımını yazmıyorum bile. Bu ayda benzin/tüp/motorin masrafı ve yıpranma payı hariç ayda 200tlyi boşa harcıyoruz demek. Ben olsam arabayı satar borcu kapatır iş yerimin ya da hastanenin yakınında (sağlık nedeniyle araç lazım demiştiniz) ferah güzel bir ev tutardım. Ama borç bitince biriktirip ev almam lazım moduna girecekseniz zaten yine başa sararsınız. Biraz düşünce yapınızı değiştirmelisiniz.