Maddi uçurum psikolojimi altüst etti

Lonely12

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2017
28
17
3
30
Herkese iyi günler. 8 aylık güzel giden giden ve gerçekten mutlu olduğum bir ilişkim var. Ben 21 yaşındayım okuyorum sevgilim ise 26 yaşında ve çalışıyor. Asıl sorunum ise maddi açıdan aramızda uçurum olması. Aslında durumumuz kötü değil, memur bir ailenin çocuğuyum ama karşı taraf bizim ailenin bütün aylık gelirini bir günde harcayınca, ne işim var benim burada diye kendimi sorgularken buldum açıkçası. Ne erkek arkadaşımdan ne de onun arkadaşlarından kötü anlamda bunu hissettirecek bir şey yaşamadım ki neredeyse sürekli birlikte zaman geçiririz ama çok özür dileyerek söylüyorum yanlarındayken 'ezik' gibi hissetmeye başladım ve mümkün olduğunca erkek arkadaşımlayken dışarıda değil evde zaman geçirmeye çalışıyorum. Bilmiyorum çok mu abartıyorum Siz yerimde olsaydınız bunu umursar mıydınız? Görüşlerinize ihtiyacım var gerçekten

Daha çok küçüksün ve öğrencisin zaten. Bunlar umursanacak şeyler değil şimdilik. Yarın öbür gün sen de çalışacaksın belki onlar kadar iyi kazanacaksın.

Şimdilik önemli değil ama ilerde iş ciddiye binerse iyi gözlemle. Aile nasıl, seni bu konuda üzecek kıracak hareketleri olur mu diye gözünü dört aç.

Önemsenecek şeyler değil tabii ama sürekli ondan bir şeyler gelince kötü hissediyorum kendimi mesela bu yaza tatil planları yapıyor ikimiz için, e ben nasıl karşılıyım şimdi onu mecbur o ödemeyi teklif edecek ama ben sevmem ki böyle şeyleri. Annemlerin evinde bile onlarla yaşamama rağmen bir şey yiyeceğim zaman sorarım anne bunu yiyebilir miyim diye. Çok rahatsız edici benim açımdan

Ezik hissetmene gerek yok.
Adamlarin parasi var ve harciyorlar.
Bundan normal birşey yok galiba bu dünyada.
Erkek arkadaşinla konuş. Eminimki anlayiş gösterir.

Canim erkek arkadasin sana kötü hissettirmiyorsa sorun yok bence ama kendini tamamen kaptırma ailesinin tutumu ilerde nasıl olacak bu da çok önemli. İnşallah her şey gönlünce olur...

Ezik hissetmene gerek yok.
Adamlarin parasi var ve harciyorlar.
Bundan normal birşey yok galiba bu dünyada.
Erkek arkadaşinla konuş. Eminimki anlayiş gösterir.
Harcamaları normal zaten ama ben de yanlarında olunca benim için de harcıyorlar, ben ona üzülüyorum

Birde hayata bakiş acini degişdir.
Her insanin para anlayişi farklidir.
Sevgilin senin icin tatil filan ödemeyi teklif ediyorsa canin isterse kabul edersin.

Parasi olan insan icin 2 veya 4 bin yüksek bir mebla degil

iyide neden ezik hissediyorsun ki eziyorlar mı sözleriyle bakışlarıyla vs
Hayır ama insan ister istemez mahçup oluyor bir şeyleri sürekli onlar karşılayınca. Mesela evde buluşunca yemekleri ben hazırlıyorum o zaman daha rahatım çünkü benim de emeğim olmuş oluyor diğer türlü kendimi kasıyorum sürekli

o zaman açık açık konuş ben kendimi kötü hissediyorum diye erkek arkadaşında ona göre davransın

Seninki de biraz abartı ama. Kendi evinde bişey yerken neden soruyorsun? Ailen çok zor şartlarda mı büyüttü seni? Ya da çok mu kısıtlandın maddi anlamda?

Eşimle sevgiliyken aynen senin durumundaydık. Ben öğrenciydim o çalışıyordu. Yazın bir ya da iki kez tatile giderdik ama ben kıştan para biriktirmeye başlardım tatil için. Ufak tefek işlerde çalışır atardım kenara. Sonra tatil planı yaparken benim şu kadar param var ona göre yapalım derdim. İlk başta almak istemedi, güzelce anlattım rahatsız olacağımı. Anladı. Ben cebimde ne kadar varsa verirdim o otele gideceksek kredi kartından öderdi daha alternatif bir tatil planladıysak benim vereiğimi de harcamalara katardı. Bazen de bu sefer bendensin der sürpriz yapardı. Gün geldi okul bitti ben işe girdim, güzel de kazanıyordum. O dönemde de eşimin maddi sıkıntısı oldu ben yaptım ona bişeyler. Market alışverişini de yaptım, tatile de götürdüm. Bunlar sorun edilecek şeyler değil.

Bir ilişkideysen, hayatı paylaşıyorsan, güvenin varsa iki kişinin arasında paranın lafı olmaz olmamalı.

Paran yok diye sana görgüsüz muamelesi yapılmıyorsa, senin için yapılan harcamalar başına kakılmıyorsa hiçbir sorun yok bence. Ama sen de ilerde ayaklarının üzerinde dur mutlaka.

Kısıtlanmadım ama sonuçta benim param değil ailemin parası rahat harcayamıyorum. Benim de problemim bu sanırım. Ben de para biriktiriyorum ama yurtdışında eğitim düşünüyorum ek birikim yapamam sanırım ama ne demek istediğinizi anladım, teşekkür ederim

Ama şimdi her gün o kadar harcamıyorlardır ki

Sizin durumunuz olağan olan

Ben de geçen gittim bir memur maaşını tek bir mağazaya verdim fakat bu ger gün olmaz bir de sen öğrencisin sen öyle harcama yapamazsın

Şimdi var harcıyorum ama öğrenci iken içilen çayı hesaplardık

Sen ezik vs hissetme bunu hissettiriyorsa anında ayrıl

Bir de gelirin kaynağı ne ailesi mi zengin mesleği vs mi var

Yani kendi işimiz var evet bugün bir sürü para geldi ama onu bugün harcayamam yarın gelmediği zaman lazım olur

Bu düşünce tarzı hiç mantıklı dğeil ve seni çok yıpratır. Hatta zamanla sosyal ilişkilerini de bozar. Bir evlat ailemin parası demez, dememeli. Aile için çok üzücü bişey bu. Benim çocuğum böyle düşünse nerde yanlış yaptım der üzülürüm.

Ailenin parasına bile kendi paran gözüyle bakamıyorsan sen kendini o aileye ait hissetmiyorsun demektir. Çünkü aile denilen yapıda maddi imkanlar ortaktır. Senin benim olmaz.

Bu ilerde kuracağın aileye de yansır. Yarın öbür gün evlendiğinde eşimin parası, benim param diye ayrım yaparsın. Olur da çalışamazsan günün birinde kendi paranı kazanamazsan eşinin kazancına ortak olmak zorunda kalırsan kendi psikolojini bozarsın bu şekilde. Ya da eşin bir şekilde para kazanamaz duruma gelirse paramı yiyor diye düşünmen çok olası.

Burda bir yanlış var, ciddi bir yanlış. Sevgilinden maddi bişey beklememen ya da bundan rahatsız olman normal hatta güzel bişey. Ama aile işin içine girince de aynı şeyleri düşünüyor ve uyguluyorsan sıkıntı büyük. Derinlerde yatan bir sorun var demektir.

Ailenizin maddi imkanlarını saklamadığınız,kendinizi olduğunuzdan farklı göstermediğiniz ortada gibi duruyor anladığım..
KedinizI kötü hissedeceğiniz bir durum yok bana göre..
Karşınızdaki kişi sizin imkanının neye yetip yetmeyeceginin illa ki farkındadır..
kasmayın kendinizi boş yere

Öyle hissettirmiyor ama benim genel olarak yapım bu, birisi su alsa bile kendimi tuhaf hissederim, yapı olarak da tutumlu birisiyim sanırım biraz ondan böyle. Hem ailesinin durumu iyi hem de mesleği iyi bir de 4 erkek kardeşler, hepsini tanırım, hepsi de böyle. Eli açık deniyor sanırım pek paranın hesabını yapmazlar

Peki ne aldılar sana da ezik hissettin

Yani bir yere yemeğe gittiniz 250 hesap mı geldi Ada'm başı

Ya da işte 3 gece tatile gidip binlerce lira mı verdiniz

Bir marka bot mu aldınız

Belki o harcama olağandır da sana fazla gelmiştir

Sen yaz biz içini rahatlatalım

Haklısınız ama annem de benim gibidir ondan almışım sanırım bu huyumu. Nasıl aşabilirim bilmiyorum gerçekten. Biraz daha rahat bırakmam lazım sanırım kendimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…