Maddi uçurum psikolojimi altüst etti

Damdan kız annemin babamın parası evde bişey yerken sorarım, biri su alsa tuhaf hissederim diyor. Oğlan 20 liralık yemek ısmarlasa da kendini kötü hissedecek bu kız zaten.

Haklısınız ama annem de benim gibidir ondan almışım sanırım bu huyumu. Nasıl aşabilirim bilmiyorum gerçekten. Biraz daha rahat bırakmam lazım sanırım kendimi

Daha önce hiç bir arkadaşına yemek ısmarladın mı? Ya da sinemaya götürdün mü?
Alman usülü iyidir güzeldir ama birilerine bir şeyler ısmarlamanın, ikram etmenin verdiği mutluluk da çok güzeldir.

Yapmadıysan yap bunu. Sevgiline değil bir okul arkadaşına bişey ısmarla. Sonra otur kendini dinle ne hissedeceksin bakalım. Eğer mutlu olduysan doğru yoldasın. Mutsuz olup kaç para harcadığını sayıp rahatsızlık duyduysan tutumlu değil cimri sınıfına girersin. Onun çözümü yok, kişiliktir.

Şöyle söyliyim geceleri dışarı çıkmayı çok severler ve gittikleri yerler de uygun diyebileceğim yerler değil maalesef biraz lükse kaçıyor veya durup dururken haftasonu bir yerlere giderler/gitmeyi teklif eder, beni de peşine takar. Asıl sorunu yazdım aslında yaz için tatil planı yapıyor ve sanmıyorum ki ucuz bir yere gitmeyi kabul etsin. Bu gibi şeyler işte. Ama mesela gün içinde cafe, sinema gibi yerlere gittiğimizde ben ısmarlıyorum diğer zamanlarda ayıp olmasın diye. Of bilmiyorum çok mu kafama takıyorum bu para işini

Yaptım evet, hediye vermeyi de severim aslında ama birisi bana bir şeyler alınca kötü hissediyorum sadece

Evet çok takıyorsun

Yani beş yıldızlı otelde tatil standardında ise Ada'm ve seni de götürebiliyorsa götürür

Sen para yiyen konumda değilsin

Sinema vs de ısmarlıyormuşsun ki bence o bile gereksiz

Gece dışarı da çıkıyorlarsa her hafta sizi de arada götürmeleri onlara dokunmaz ki

Nısan donemınde sıkıntı yasarsın muhtelen onlara ayak uydurtmaya calıscaksım aılenı bıraz mesakketlı gececek.. ama bu donemı atlatabılırsen hıcbı sıkıntı olacagıjı sanmıyorum kı aılesı hoşgörülu ınsanlar anladıgım kadarıyla.. ortada ask ve sevgı varsa gerısı bostur efenım

Bak bu Arada Gül diye anlatayım

Eşimle kahve içmeye bir yere gidiyoruz daha doğrusu çocuğu okuldan almak için beklerken orada oturuyoruz

Eşim kahve içiyor ben de çay

Bir ara dedim ki neden ben ucuz içiyorum vs gülüştük

Sonra kahve içtim eşim sen öde dedi ödedim

Garson da hesaba bakıp bıyık altından güldü

Yani ben kahve içtim diye kendim ödedim gibi oldu sevgilime yüklenmeyeyim diye

Yüzük vs de kullanmayız da

aileden gelen alışkanlığın var. muhtemelen çalışsan, iyi para kazansan da, rahat harcayabilen biri olamayacaksın.
öğrencilik sendromu :)
rahat ol, çalışan ailesinin maddi durumu iyi olan birine bir kahvenin sinemanın parası koymaz. onu kullanmış da olmazsın.
he içinden gelir sürpriz bir konser bileti alırsın, paranı biriktirir güzel bir hediye alırsın. bunlar tatlı şeyler.

Nisanda ne var ki?

Nisanda ne var ki?
Ay nişanmış o pardon

Ekstrem yaşayan sen misin o mu. Bir maaşı bir günde harcamak bence ekstrem olanı. O halde çıkıntı olan ayak uyduracak. Sen değil. Hiç de kasılma gocunma gocundukça daha kötü olur.

maddi uçurum derken, aile maaşlı çalışan meslek sahibi insanlar mı? doktor, mühendis vs gibi? yoksa ticaret mi yapıyorlar? ben bunu merak ettim şimdi

Niye böyle düşünüyorsunki sonuçta erkek arkadaşın hesabını ödese nolmuş bence normal olanda bu zaten.ben senin yerinde olsam hiçte ezilmem sonuçta bana onu al bunu al demiyosunki sana ekstra bi parası geçmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…